10049
Europa Universalis IV
  • Tuvok #7680
    Erről jut eszembe, hogy Fredman's Epistles néven nemrég megjelent egy új ingyenes zene dlc, 15 svéd dal van benne.
  • Tuvok #7679
    A Songs of Yuletide mindig ingyenes volt, de csak decemberben szól. Két karácsonyi dalt tartalmaz.
  • barnetpowa
    Sziasztok.A songs of yuletide ingyenes volt 1 hete kb.Meg is szereztem meg minden,de a játékban nem játssza le.Van valami ötlet hogy miért?(Launcherben ki van pipálva)
  • phylemon
    Mivel nekem még mindig nem megy a képfeltöltés, így próbálom megmutatni, remélem látható:
    http://i134.photobucket.com/albums/q85/tusaimilan/eu4_zps9pmlmigb.jpg
  • hitman1028
    úgy túl egyszerű lenne xd
  • sadface #7675
    Egy mapot dobj már ide. :)
  • phylemon
    Az újabb dlc-ben nincs benne az előzőnek az újítása? Azt gondoltam ha megveszem a Cossackst akkor abban benne lesznek az előző dlc-k dolgai is. (Itt a játékmenetet érintő dolgokra gondolok, nem a grafikai vagy zenei egyediségre.) Én anno az EU3-mal sokat toltam, aztán mikor megjelent a 4-t is megvettem, de ahogy lenni szokott a paradox játékoknál, vártam inkább és most vettem meg a kozákokat. Hát mit mondjak, valóban rengeteg az új dolog az alapjátékhoz képest. A magyarokkal kezdtem egyet és sikerült jó sokat gyarmatosítani.
  • Tuvok #7673
    Nálam is, kivéve ha kolonizálok.
  • hitman1028
    nálam még mindig a humanist az elsö xd
  • pretorius07
    :)
    Bevallom,hogy elhamarkodottan ítélkeztem:)

Viszont az influence idea nagyon felértékelődött a reduce ae impact miatt. Amíg az nem volt,folyton koalíciózni akartak,azóta egyszer,mikor 50% ae-t hoztam össze spanyol-portugál ellen. Megkovkáztatom,hogy európában-indiában kötelező első ideacsoport lesz,ha nem akar az ember ülni egy helyben sokat. Én is elvsesztem emiatt vagy 30 évet az elején,mert vártam,hogy lenyugodjanak a kedélyek. Így szerintem buktam is a roman empiret,de majd 80 év múlva kiderül:)
  • Chris
    Halleluja, végre eljött a megvilágosodás! :D
  • pretorius07
    Nem volt most egy nagy pénz. Ha nagyon nem tetszik,kiveszem a pipát:)
    De ahogy nézegetek mondjuk egy arumba videót,ott úgy néz ki,lehet kisajtolni az estate-ekből jó dolgokat,ha figyel rájuk az ember.

Meg hát eleinte szidtam az 1.16-os patchet is,de már abszolút megbarátkoztam vele,és sokkal könnyebb lett a játék. Bár ehhez kellett az 1.17 féle korrupció újragondolás is. De a state-territory abszolút jó pont már! Pedig tényleg sokat szidtam,de be kellett lássam,hogy sok admin pontot lehet így megspórolni,mert a kis developement provinciákat nemhogy nem core-osítom teljesen,de még csak state sem lesz belőlük.
  • Lysandus
    Kár volt, a Cossacks-tól lényegesen romlott a játék.
  • pretorius07
    Szia! Üdv a kockák körében:) bár most kicsit ül a téma. Art of war szinte kötelező,és a common sense is ajánlós. Ezekben van a legtöbb újítás,és rengeteg új provinciát ad. Meg játszhatóbb az egész:)
    De van egy két régebbi is,mint az el dorado,wealth of nations.Nekem legalábbis ezek vannak meg.
    A cossacks is nagyon sokat újított,de arról nem tudok nyilatkozni,mert azt most vettem meg én is,de még nem játszottam vele:)
  • Daermon
    Megvettem a játékot Steamen, az Extrem Edition kiadást. Mivel sokat emlegettétek a Stellaris topicban igy felkeltette az érdeklődésem ez is.
    Van olyan dlc amit méf mindenképp érdemes megvenni? Ami javítja a játékmenetet pl vagy ilyesmi.
    Magyarokkal fogok játszani majd, ha neki ülök a játéknak :)
  • pretorius07
    Szokás szerint a legújabb dlc nem,de minden más leértékelve a steamen,nyári akciózás keretében.

Steam
  • Chris
    Ez most így komoly?

• Timakrisz
    úgy értem: "korhű" meg részletes
    Utoljára szerkesztette: Timakrisz, 2016.06.22. 23:55:39
  • hitman1028
    annyira azért nem jó,sok kis ország
  • Timakrisz
    A "trónok harcás mod" baromi jól sikerült :)
  • PetruZ
    Az EU4 elérte az egymilliót (DLC-k nélkül), ennek örömére egy ingyenes zenei DLC-t lehet letölteni hozzá.
  • Kályha
    Működik!
    Köszönöm szépen!
  • Tuvok #7658
    Próbáld ki a Better UI mod-ot.
  • Kályha
    Sziasztok!

A kisebb monitoroknál tapasztalható olvashatatlan, kivehetetlen karaktereken változtatnak a general overhaul modok? Karakter váltó patch, resolution állítás megvolt. Ez utóbbi mondjuk javított valamennyit, de majd kivágta a szemem.
  • hitman1028
    furcsa,én úgy emlékeztem h meg kell
  • Chris
    Nem kell, meg is adta az achit, csak a felugró mini-ablak a screenshoton vmiért nem látszik.
  • hitman1028
    meg kell alapítani hozzá hindusztánt
  • Chris
    Hát ez a Bengal Tiger egy egészen egyszerű dolog (nem tudom a felugró achit miért nem mutatja).
    Csak egy csápot kell növeszteni nyugatra és a területeket elvéve felrobbantani a timuridokat. :)

• EM64T
    Nem az, de mindegy, azt hiszem már megoldottam.
  • Chris
    Tört verzióval kapcsolatban nem tudunk segíteni.
  • EM64T
    Amikor "nem létezik" a clergy, és a burghers-hez fura mód semmit nem ír a játék, az feature, vagy bug?

Eddig még sosem láttam ilyet.
    Utoljára szerkesztette: EM64T, 2016.06.13. 05:57:34
  • EM64T
    Nincs itt semmi gondolkodás, cselekvés van :)
  • hitman1028
    nem értem mit kell ezen ennyit gondolkodni
  • pretorius07
    Ne legyél türelmetlen:)
    Valóban sok múlik a kezdeti rivális rendszereken,de azért mindent meg lehet oldani. Azt tartsd mindig szem előtt,hogy majd 400 év a játék. Esetleg kezdj egy másik kampányt. Egy franciát,azzal könnyebb,és sokat lehet tanulni egy könnyebb játékból.
    A játék elején próbálj minél több szövetséget kötni. Nem muszáj nagyokkal,a sok kicsi is sokra megy. Később segíts a svédeknek elszakadni,azok jó kis szövetségesek lesznek. Bár még nem játszottam brandenburggal sosem,de biztos megoldható,ha nehezebben is. Csak sokat kell gyakorolni.
  • EM64T
    Ja, és tanácsokat szívesen veszek :)
  • EM64T
    Az utóbbi egy hétben -- hangsúlyozom, napi 1-2 óra játékra fordított idővel -- csak a porosz kampányom újrakezdésével szerencsétlenkedek, és egyre jobban rájövök, mekkora szerencsém volt, amikor annak idején rögtön a kezdéskor nagy merészen megszereztem Neumarkot a Teuton rendtől. Azóta vagy húsz játékot elkezdtem, de egyszer nem volt olyan szerencsés csillagzatom: hogy a szövetséges-rivális rendszer oké legyen induláskor (Csehek szövik legyenek, vagy Pomeránia, vagy Lengyelo. ne utáljon, mert akkor nem engedi át a seregem Kelet-Poroszországba, stb.); hogy a hadmozdulatokat szerencsésen tudjam igazítani, és vissza tudjam verni az első időkben a Teuton-Livon támadást; hogy Lengyelország egy idő után betámadja a teutonokat, mert csak akkor tudom megverni őket anélkül, hogy 10 loant fel kellene vennem; és hab a tortán, ha Pomeránia is lerohanja őket, mert ami teuton területeket ők megszereznek, azt könnyebben megszerzem majd tőlük, mintha Lengyelország falná be az egészet... :) Azért jó kis játék ez :)

Csak ezt a szerencsés indulást akarom összehozni újra, aztán út az ismeretlenbe... Sokszor azt veszem észre, türelmetlen és meggondolatlan vagyok, felesleges kockázatokat vállalok...
    Utoljára szerkesztette: EM64T, 2016.06.09. 21:14:52
  • hitman1028
    nem két év,két hónap
  • hitman1028
    persze,a és b szövetséges,c a-val,megtámadod c-t,a-tól azt kéred h ne legyen szövetséges b-vel
  • EM64T
    Említettetek visszább olyat, hogy az ironman mentésnél vissza lehet hozni a két évvel azelőtti helyzetet. Azt hogy lehet megcsinálni?
  • EM64T
    Vannak jó módszerek arra, hogy két szövetséges államot összeugrasszunk, de legalábbis szövetségük felbontását elérjük?