Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Túlzás azt mondani, hogy ebből nagyon szarul fognak kijönni? Bár nekem is voltak nagy gondjaim szeparatistákkal, de látványosan hülyén vezették szerencsére a seregeket (amit betudok annak, hogy afféle "nem katonai népek" lázadnak, érthető, ha nincs jó katonai vezetésük.)
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
Wow... 1800-as tavasz? 😊
"Sógorok, minden oké?!"
velence ezt nem gondolta át.... de nagyon nem.
Mackószanitéc! ignored list: pares,tetsuo,
Mikor Velence megfontoltan koalíciós háborút hirdet😊

Firenzével vagyok váltottam merchant republicra, a több pénz meg a trade league védelme miatt. Be is jött, még a messze legerősebb franciákat is simán szét vertük egy védekező háborúban. De 20 provincia főlé nem nőhet már egy merchant republic. Hogyan tudnék visszaváltani nobel republicra?
Vannak a szászok, ki is tettek magukért a 3-4 ezres seregükkel, de nem sok vizet zavartak... pont az ilyen haborúba való belerangatások miatt óvatoskodok a szövikkel...
És mikor van regency,ráadásul 10 éves még??? Mikor egyedül vagyok hetes military techhel,és annak ágyúival az egész világon... Grrrrrrr.....
(Mondjuk ezt furcsálom eastern grouppal)
(Mondjuk ezt furcsálom eastern grouppal)
És nincs egy szövetségesed sem,aki segített volna a védekező háborúban? Akkor a cseheknek sem kellett volna semmit adni...
Aztapaszta, pár év alatt micsoda háborúk zajlottak... Brandenburggal vagyok, 1453-ban kezdtem. 1480 körül lerohant Pomeránia, Cseh segítséggel, de kisebb volt a seregük az enyémnél. Elég volt, hogy pár hónapig tartottam magam a túlerőben lévő Csehek ellen, majd különbékét kötöttem velük, csak egy tartományom veszett, de az egyedül maradt Pomerániát teljes egészében bekebelezhettem.
Aztán 1490 körül belerángattak a Dán-Svéd rivalizásába, utóbbi oldalán. Hónapokon keresztül én "szórakoztattam" Dániát és szövetségeseit a kontinensen, Svédország nem is mutatkozott. Már enyém volt fele Dánia, de akkor nagyot hibáztam a félszigeten való manőverezéskor, és egyesülni engedtem két dán seregrészt, visszaűztek a kontinensre, szétverték a seregem, megszállták két tartományom. Utána mentek vissza Skandináviába hódítani. Én összegyűjtöttem egy maroknyi csapatot, azzal zargattam őket továbbra is délről. Svédország erre megjelenik Skandináviában egy 27 ezres sereggel, szétveri a dánok 16 ezres erejét. De nem jönne tovább, Európába! Nem, ő elvan ott a kis helyi ügyeivel. PErsze a még mindig jelentős Dán sereggel nem tudtam mit kezdeni, kénytelen voltam kilépni a háborúból. bár nem tudom mi lett volna hosszú távon... Legalább megúsztam területveszteség nélkül.
Aztán 1490 körül belerángattak a Dán-Svéd rivalizásába, utóbbi oldalán. Hónapokon keresztül én "szórakoztattam" Dániát és szövetségeseit a kontinensen, Svédország nem is mutatkozott. Már enyém volt fele Dánia, de akkor nagyot hibáztam a félszigeten való manőverezéskor, és egyesülni engedtem két dán seregrészt, visszaűztek a kontinensre, szétverték a seregem, megszállták két tartományom. Utána mentek vissza Skandináviába hódítani. Én összegyűjtöttem egy maroknyi csapatot, azzal zargattam őket továbbra is délről. Svédország erre megjelenik Skandináviában egy 27 ezres sereggel, szétveri a dánok 16 ezres erejét. De nem jönne tovább, Európába! Nem, ő elvan ott a kis helyi ügyeivel. PErsze a még mindig jelentős Dán sereggel nem tudtam mit kezdeni, kénytelen voltam kilépni a háborúból. bár nem tudom mi lett volna hosszú távon... Legalább megúsztam területveszteség nélkül.
Na igen,hasonló velem is történt korábban😊
A playsr mindig figyel,hogy hű maradjon a szövetséghez,főleg szereti a játék a szövetségeseket ajánlani riválisnak,és inkább lemondasz a power projectionról...
Aztán kapod az értesítőt,hogy 200 év után hátbatámad😊
Lengyeleket szerintem úgyis veszteni fogom,vagy az osztrákokat,mert szeretnek rivalizálni egymással. De akkor már menjen ausztria,kellenek majd a területei😊
Restore the roman empire😊
A playsr mindig figyel,hogy hű maradjon a szövetséghez,főleg szereti a játék a szövetségeseket ajánlani riválisnak,és inkább lemondasz a power projectionról...
Aztán kapod az értesítőt,hogy 200 év után hátbatámad😊
Lengyeleket szerintem úgyis veszteni fogom,vagy az osztrákokat,mert szeretnek rivalizálni egymással. De akkor már menjen ausztria,kellenek majd a területei😊
Restore the roman empire😊
Különösen vicces, mikor:
- a kis rohadék moldávok szemet vetnek egyetlen területedre, ezért vmi oknál fogva a lengyelek dobják a szövetséget
- a kasztíliai PU alatt lévő nápolyiak ugyanezt teszik, ezért Kasztília a világ végéről rivalizál és a következő oszmánok elleni véres háború csúcspontján hadat üzen (Castille+Aragon+Naples+Portugal)
True story, velem mindkettő megtörtént annak idején. 😄
- a kis rohadék moldávok szemet vetnek egyetlen területedre, ezért vmi oknál fogva a lengyelek dobják a szövetséget
- a kasztíliai PU alatt lévő nápolyiak ugyanezt teszik, ezért Kasztília a világ végéről rivalizál és a következő oszmánok elleni véres háború csúcspontján hadat üzen (Castille+Aragon+Naples+Portugal)
True story, velem mindkettő megtörtént annak idején. 😄
Pont így,ahogy leírta sadface,velük nagyon gyors volt,még a diplo rep sem kellett. De ami fontosabb,már megvan a mz osztrák szövi is! És lejárt a truce is,fél törökország megszállva mamlukok által,a török sereg kisebb most,mint az enyém😊 jön a második kör!
Hjajjjj de visszakapom én még ezt a játék eleji mázlitengert😊
Hjajjjj de visszakapom én még ezt a játék eleji mázlitengert😊
Érdekes 😄 Ki is próbálom,köszi!
Improve Relations az első naptól fogva és:
-dip rep adv / loan (gift)
-közös rival (törökök)
-ha warnoltak az újabb + a kapcsolatra.
-dip rep adv / loan (gift)
-közös rival (törökök)
-ha warnoltak az újabb + a kapcsolatra.
I decide when I'm done.
Hogy hoztál össze egy lengyel szövit? 😮
Pont ez a lényeg, hogy már nincs. Az összeset lebontotta az AI, kivéve a fővárosban....
A mázli faktor😊 ez a csata ha megtörténik,akkor jól elhúzódik a háború. A fort (kisázsiai) éppen elesett 42%-ra,és 3 nap múlva csapódnának a törökök😊 Márpedig akartam foglalni kisázsiában is...
Ehelyett egy helyes kis peace deal lett,és dátum is szép,hamar sikerült az első csapás! Egy loanba került...

Ehelyett egy helyes kis peace deal lett,és dátum is szép,hamar sikerült az első csapás! Egy loanba került...

Fezzan vazallus

Mondjuk az tényleg röhejes, hogy 200-an védik az erődöt és te nem bírod egyszerűen csak lerohanni, mert nem törted át a falakat. Valószínűleg 1444-ben nem ismerték a létrát mint ahogy a napóleoni korszakban sem. Ez valami XXI. századi találmány 😄
van máshol is,rousillon v mi,a francia határ mentén
Ezért mondtam,hogy nemzete válogatja... És épp az elején tartom hasznosabbnak. A végén,mikor ott a számottevő túlerő,akkor a határmentén úgyis lesz egy-két nagyra nőtt sereg,ami rögtön megálljt parancsol.
Annyira én sem vagyok híve, pláne nem az elején, amikor amúgy is kevés még a pénz. Ugyanakkor nagyon hasznos tud lenni az az idő, amit az ellenség egy erőd elfoglalásával tölt -- ha nem is tart neki annyi ideig, mint nekem, nem egyszer segített, hogy összeszedjem a csapataimat, amíg elfoglalta magát. Most meg hogy megtudtam, hogy a tradíciót is növeli, jobban fogok építeni rájuk.
Ha meg véletlen a te erődödet veszik be egy röpke időre akkor meg átkozódsz, mert ott gubbaszt benne az ellenség 200 védője és nem lehet lerohanni őket még a falak be nem omlanak.
De ugye egy játékos nem olyan mestere a faltörésnek, mint az AI. 😊
De ugye egy játékos nem olyan mestere a faltörésnek, mint az AI. 😊
Egyébiránt én sem vagyok a fortok híve... Egy két stratégiai helyre,kizárólag feltartási célzattal. A háborút úgyis a seregek nyerik...
A francia játékomban pl 5-ös volt a legnagyobb fort párizsban,a többi kettes. Annyira kell,hogy feltartsa az ellent,míg pozícióba állok😊
Bár nyílván minden ország más,de túl drága,és annyit nem ér,előbb utóbb beveszik.
A francia játékomban pl 5-ös volt a legnagyobb fort párizsban,a többi kettes. Annyira kell,hogy feltartsa az ellent,míg pozícióba állok😊
Bár nyílván minden ország más,de túl drága,és annyit nem ér,előbb utóbb beveszik.
Ha már fortok: most vettem észre, hogy nálam ebben a játékban Aragóniának mindössze a fővárosban van erődje, sehol máshol. Pedig elég nagyra hízott, Kasztíliát megette, OPM-et csinált belőle. Majd most felszabadítom. :-)
A vesztes még jobban. 😊
Legalábbis a vesztesnek mindig a többszörösét írja, mint amit a győztes kap.
Legalábbis a vesztesnek mindig a többszörösét írja, mint amit a győztes kap.
Annyi külömbséggel,hogy itt nem volt ostrom. Meg sem állt a várfalak alatt egy szalonnasütés erejéig sem... Csak szimplán észre sem vette,hogy egy fort van a tartományban😊
Ostromolj Fort-okat.
Csinálj "bullshit" háborúkat, azaz üzenj hadat bárkinek akinek tudsz, War Rep-ért, pénzért, presztizsért, teljesen mindegy. A lényeg, hogy ostromolj, vegyél be fortokat.
Ha a saját Fort-jaid ki vannak kapcsolva, akkor gyorsabban csökken.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.04.26. 17:31:22
Csinálj "bullshit" háborúkat, azaz üzenj hadat bárkinek akinek tudsz, War Rep-ért, pénzért, presztizsért, teljesen mindegy. A lényeg, hogy ostromolj, vegyél be fortokat.
Ha a saját Fort-jaid ki vannak kapcsolva, akkor gyorsabban csökken.
Utoljára szerkesztette: Tuvok, 2016.04.26. 17:31:22
győztes csaták növelik
Valaki nem tudna valami tanácsot adni hogy a 15-ös army traditiont hogy tudnám kicsit megnövelni? Ideák sokat nem segítettek, eventek pedig nem jönnek amik ezt segítenék..
Egyszerűen hihetetlen hogy már egy HRE állammal sem bírok el pedig 10x akkora vagyok mint 3 egyszerre, csak hát nekik 50-60 a tradition...
Egyszerűen hihetetlen hogy már egy HRE állammal sem bírok el pedig 10x akkora vagyok mint 3 egyszerre, csak hát nekik 50-60 a tradition...
Az a hajóknál a "manpower". Bár nem tudom hogy ezt minek kellett belerakni a játékba, mert nem sok értelmét látom.. (ahogy a state rendszernek sem)
A játék elején a francia egyben le szokta nyelni Brittany-t vagy Provence-t, néha Savoy-t, ha az Emperor nem figyel. Max 40 körüli AE a szomszédokkal.
Próbáld ezt te megcsinálni, még Ming is koalícióban lesz ellened.
Próbáld ezt te megcsinálni, még Ming is koalícióban lesz ellened.
Hát a gép sem mindig normális. Hadban állok a franciákkal +Aachen, Holland és Ashanti (kéttartományos afrikai államocska), elfoglaltam Párizst meg még két tartományt erre mellékesen hadat üzen egy rakás HRE államnak, és elmegy hozzájuk háborúzni. Az eredmény? Ashanti megszűnt (hozzácsaptam az aranyparti kolóniáimhoz), Franciaország meg két részre szakadt, mert a két Párizs alatti tartomány elkoboztam a teljes maradék provanszi régiójával együtt (4 tartomány 98% overextensiont adott!). A saját szövetségeseim, Ausztria, Litvánia persze nem csatlakozott a háborúhoz, viszont lett egy szép 98-as projection-om.
Na ez az a dolog amint eldobom az agyam, de tényleg, én ostromlok 2* os sieges tábornokkal lvl 2 es erődöt HÓNAPOKIG, a rohadék meg odajön a 3-ashoz, minimális sereggel 2 hónap alatt átüti... de hogy a francba???
Kérdés: a matrózoknak mi értelme van?
Kérdés: a matrózoknak mi értelme van?
A képet kihagytam😊

A kis reggeli játékban meglett az összes európai tartomány,és megy az ostrom keleten is😊
De azt mennyire utálom,mikor az ai így csal... Kedves török sereg éppen megérkezett a 3-as fortomhoz kocaeliből. És azzal a lendülettel szalad is tovább,lásd a kardokat. Mit neki erődrendszer???
Csak legyen meg az ostrom kis ázsiában,és kötöm is a békét,mert a török generál,és a négyes techje nagyon tarol már. Kétszeres túlerőből sem lehet nyerni,de eddig mindig jó helyen voltam,mert szerencsére nekem is megvan a négyes tech.
A ligaháborúnak meg majd adok még egy esélyt😊
De azt mennyire utálom,mikor az ai így csal... Kedves török sereg éppen megérkezett a 3-as fortomhoz kocaeliből. És azzal a lendülettel szalad is tovább,lásd a kardokat. Mit neki erődrendszer???
Csak legyen meg az ostrom kis ázsiában,és kötöm is a békét,mert a török generál,és a négyes techje nagyon tarol már. Kétszeres túlerőből sem lehet nyerni,de eddig mindig jó helyen voltam,mert szerencsére nekem is megvan a négyes tech.
A ligaháborúnak meg majd adok még egy esélyt😊
pedig érdemes,a liga tagokkal sokkal jobb lesz a kapcsolatod,orosz játékomba így lettem szövetséges a franciákkal,akik addig közömbösek voltak felém ill ha van claimed más vallású ország tartományára és a háború folyamán elfoglalod,nagy esély van rá h meg is kapod
Ezt mind tudom,és ugyanígy kezdtem neki én is. A 8 restart az nagyrészt a "rossz rivalizálások" miatt volt eddig. A két ténylegesen elkezdett meg lentebb írva,miért fuccsolt be...
Ez a mostani kecsegtető,1449 van,decemberben támadhatok,plc már letudta a teuton kötelezőt. És a török meg elfoglalt,és még van tartaléka az ellenfelének,úgyhogy...
viszont tengeren nem fogom tudni legyűrni,annyi hajót nem tudok építeni,hogy esélyem legyen. Inkább feláldozom őket,hogy amíg nem blokádol,addig átmehetek a szoroson. És ha megvan ott is a provincia,akkor szabad az átjárás konstantinápolynál,gyorsabban lemegy a háború.
Ez a mostani kecsegtető,1449 van,decemberben támadhatok,plc már letudta a teuton kötelezőt. És a török meg elfoglalt,és még van tartaléka az ellenfelének,úgyhogy...
viszont tengeren nem fogom tudni legyűrni,annyi hajót nem tudok építeni,hogy esélyem legyen. Inkább feláldozom őket,hogy amíg nem blokádol,addig átmehetek a szoroson. És ha megvan ott is a provincia,akkor szabad az átjárás konstantinápolynál,gyorsabban lemegy a háború.
Nekem pár próbából mindig sikerülni szokott, volt, hogy csak a PLC-vel..
1. Megnézed ki rivalizálta (Ausztria, Mo, PLC)
Ha PLC nem rivalizálta általában restart.
2. Megnézed, hogy van-e Diprep adv. Ha nincs akkor 2-3 loant fel fogsz venni.
3. Lebontod a Moreai várat. Maintenceek nullán.
3.5 Ha warnoltak az még jobb, mert kapsz relation bonuszt a riválisaitól.
4. 8k sereggel kezdesz, ez bőven elég is. 6 cogod van, szóval 2 továbbit épülni kell, utána galley spam.
5. RM+Alli a PLC-vel (+Mo, vagy akit tudsz még) Közben megnézed, milyen missziót vettek fel, ha City of the worlds desire, akkor valószínüleg lassan vége a dalnak. Ha megtámadott valakit Anatóliában/Albániát nyertél egy kis időt.
6. Ha kész van kb annyi galley mint a töröknek, kérsz a moldávoktól accest és átrakod hozzájuk a sereget. Az egy leadered, egy admiral legyen.
7. Ezután jön a legnagyobb szerencsét igénylő lépés. Vagy megtámadod őket, vagy megvárod míg támadnak. Attól függ, hogy PLC ráesett-e a teutonokra. Ha nem azonnal támadj, célnak állítsd be Edirnét, mert ha az megvan akkor tudsz a gályákkal blokádolni, ha meg nem is, ha megpróbálnak ott átjönni kapják a -1 büntit. Érdemes a háború elején ellenőrizni, hogy hol vannak a hajóik. Ha tudod, egy kisebb stackre állitsd rá, ha azokat legyőzöd, akkor a többivel nem mer kijönni a kikötőkből. 😊
Próbálj meg minél nagyobb warscoret kihúzni (jöjjön ki a warrep is!) közben pedig nyald az osztrákokat vagy a magyarokat.
Nekem így kb 3-4 próbára sikerülni szokott, de volt, hogy olyan kedve volt a játéknak, hogy elsőre. Lehet csak ultra balszerencsés vagy! 😊
ui: Art of War DLC kell és nincs se kozákom se mare nostrum.
Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.04.26. 00:10:32
1. Megnézed ki rivalizálta (Ausztria, Mo, PLC)
Ha PLC nem rivalizálta általában restart.
2. Megnézed, hogy van-e Diprep adv. Ha nincs akkor 2-3 loant fel fogsz venni.
3. Lebontod a Moreai várat. Maintenceek nullán.
3.5 Ha warnoltak az még jobb, mert kapsz relation bonuszt a riválisaitól.
4. 8k sereggel kezdesz, ez bőven elég is. 6 cogod van, szóval 2 továbbit épülni kell, utána galley spam.
5. RM+Alli a PLC-vel (+Mo, vagy akit tudsz még) Közben megnézed, milyen missziót vettek fel, ha City of the worlds desire, akkor valószínüleg lassan vége a dalnak. Ha megtámadott valakit Anatóliában/Albániát nyertél egy kis időt.
6. Ha kész van kb annyi galley mint a töröknek, kérsz a moldávoktól accest és átrakod hozzájuk a sereget. Az egy leadered, egy admiral legyen.
7. Ezután jön a legnagyobb szerencsét igénylő lépés. Vagy megtámadod őket, vagy megvárod míg támadnak. Attól függ, hogy PLC ráesett-e a teutonokra. Ha nem azonnal támadj, célnak állítsd be Edirnét, mert ha az megvan akkor tudsz a gályákkal blokádolni, ha meg nem is, ha megpróbálnak ott átjönni kapják a -1 büntit. Érdemes a háború elején ellenőrizni, hogy hol vannak a hajóik. Ha tudod, egy kisebb stackre állitsd rá, ha azokat legyőzöd, akkor a többivel nem mer kijönni a kikötőkből. 😊
Próbálj meg minél nagyobb warscoret kihúzni (jöjjön ki a warrep is!) közben pedig nyald az osztrákokat vagy a magyarokat.
Nekem így kb 3-4 próbára sikerülni szokott, de volt, hogy olyan kedve volt a játéknak, hogy elsőre. Lehet csak ultra balszerencsés vagy! 😊
ui: Art of War DLC kell és nincs se kozákom se mare nostrum.
Utoljára szerkesztette: sadface, 2016.04.26. 00:10:32
I decide when I'm done.
Én sosem csatlakozok ligaháborúba... Egyszer megtettem,még commonwealth-szel,és mikor 30%+ warscorenál,és majd kétszeres túlerőnél békét kötött az ai,akkor eldöntöttem,hogy inkább kihagyom. Simán vittük volna az egészet... Had háborúzzanak,én meg majd a kimerült országokat megeszem😊
Az ottománok meg szinte minden játékomban csatlakoztak eddig,és a ruszkik is.
Most meg elkezdtem egy bizáncot. Illetve vagy 8-adszor indítom újra😊 egyszer a legjobb szövetségi rendszeremet azért kellett abbahagynom,mert a török a franciákkal parizott le... Hát kicsit mérges lettem😊
Másiknál megvertük a lengyelekkel védekező háborúban,de úgy eladósodtam,hogy szinte esélytelen volt visszahozni. Mire a 38 loant visszafizettem,addigra lázadások,korrupció,és már le is járt a truce,és esélytelen lett volna másodszor nyerni...
Ebben a játékban most mellettem lengyel-litván pu,serbia,wallachia (magyarok nem rivalizálnak a törökkel,de szerencsére lengyellel sem). A török épp csatázik a másik oldalon,a q betűs naggyal,tehát egyhamar nem végez. Úgyhogy amint lejár a játék eleji truce a szöviknél,én fogok támadni,aztán meglássuk. Megpróbálok átcsusszanni a szoroson,hogy ne kelljen kerülni,főleg a diplo pontok miatt a sok military accessel... Jah,és visszatettem az 1.15-öt,azzal még élvezni is fogom tán...
Lehet drukkolni😊
Az ottománok meg szinte minden játékomban csatlakoztak eddig,és a ruszkik is.
Most meg elkezdtem egy bizáncot. Illetve vagy 8-adszor indítom újra😊 egyszer a legjobb szövetségi rendszeremet azért kellett abbahagynom,mert a török a franciákkal parizott le... Hát kicsit mérges lettem😊
Másiknál megvertük a lengyelekkel védekező háborúban,de úgy eladósodtam,hogy szinte esélytelen volt visszahozni. Mire a 38 loant visszafizettem,addigra lázadások,korrupció,és már le is járt a truce,és esélytelen lett volna másodszor nyerni...
Ebben a játékban most mellettem lengyel-litván pu,serbia,wallachia (magyarok nem rivalizálnak a törökkel,de szerencsére lengyellel sem). A török épp csatázik a másik oldalon,a q betűs naggyal,tehát egyhamar nem végez. Úgyhogy amint lejár a játék eleji truce a szöviknél,én fogok támadni,aztán meglássuk. Megpróbálok átcsusszanni a szoroson,hogy ne kelljen kerülni,főleg a diplo pontok miatt a sok military accessel... Jah,és visszatettem az 1.15-öt,azzal még élvezni is fogom tán...
Lehet drukkolni😊
a liga háború előtt még nem számit a vallás,csak utána
igazából csak az ottománokra gondoltam, a moszkva fel sem tűnt 😄
Bennem is ez ötlött fel legelőször de amikor rákattintottam a zászlójára, magára Utrecht tartományra vitt oda a térkép, szóval ez valami bug lehet.. de sebaj, Ostfriesland azóta Brunswick kezében van, őket meg majd lenyomom később..
Bár most inkább a HRE-n kívül, Skandináviában meg Britanniában terjeszkedek😄 később rakok képet
geo: ha hibának véled hogy az oszmánok csatlakoztak a protestáns oldalra, akkor azt kell hogy mondjam egyáltalán nem hiba 😄 sőt még logikus is, mert így akarja valamilyen szinten felbomlasztani az európai egyensúlyt
én mindig örülök neki ha protestáns oldalon vagyok, mert a háború 30-40%-át ők viszik el a hátukon😄
Utoljára szerkesztette: Pokki, 2016.04.25. 19:58:15
Bár most inkább a HRE-n kívül, Skandináviában meg Britanniában terjeszkedek😄 később rakok képet
geo: ha hibának véled hogy az oszmánok csatlakoztak a protestáns oldalra, akkor azt kell hogy mondjam egyáltalán nem hiba 😄 sőt még logikus is, mert így akarja valamilyen szinten felbomlasztani az európai egyensúlyt
én mindig örülök neki ha protestáns oldalon vagyok, mert a háború 30-40%-át ők viszik el a hátukon😄
Utoljára szerkesztette: Pokki, 2016.04.25. 19:58:15
Ha tippelni kellene, akkor átköltözött az újvilágba vmelyik gyarmatára. Bár kétlem, hogy gyarmatosított volna, hacsak nem háborúban szerzett vmit.
Katt a zászlóra és odaugrik a kép.
Katt a zászlóra és odaugrik a kép.
Ha így nézed van ott kettő is, Ottomans és Muscovy. 😊 Már ha erre gondolsz.
Valójában oszmánok szinte mindig beállnak arra az oldalra, amelyiken a riválisuk nincsen. Ez jellemzően Ausztria, így szinte mindig a protestáns oldalon harcolnak.
Valójában oszmánok szinte mindig beállnak arra az oldalra, amelyiken a riválisuk nincsen. Ez jellemzően Ausztria, így szinte mindig a protestáns oldalon harcolnak.
a protestáns frakció tagjait csekkold, lesz egy kakukktojás 😄