10049
-
#7560 Combat width. -
EM64T #7559 AZ attritionon kívül mi más szól ellene? -
#7558 Régi szép idők, amikor még 20% volt a max attrition, és egy kemény tél alatt az orosz sztyeppéken az egész lengyel-litván hadsereg felmorzsolódott. -
Pokki #7557 Nem is nagyon illik egyáltalán 72ezer embert egy stackben tartani, inkább bontsd ketté, 36-36... -
kissssss #7556 :DDDDDD -
EM64T #7555 Istenem, ríni tudnék... 1715 van, nagyon megerősödtem, felépítettem egy 72 ezres sereget, és várom, merre csaphassak le (ami egyébként nem könnyű ügy, mert a körülöttem lévő országokat vagy Svédország, vagy Ausztria pártfogolja, mindkettő jelentősen erősebb nálam). Csak nézem egyszer, hogy fogy a manpower... Nem értettem, de nem figyeltem annyira rá, annyira nem, hogy 20 ezerről egyszer csak nulla lett. Utána a sereg is kezd olvadni. Mi az isten van, mondom... Mire rájöttem, hogy egy tartományban nem lehet egy 72 ezres sereget fenntartani... :'( -
Lysandus #7554 Szerintem is hozzányúltak. -
pretorius07 #7553 Szerintem ezt most kicsit meg is bolygatták. Régebbi patchekben azért ilyen hamar nem volt para. Sőt,régebbi patchekben ha jött is a worrisone,megtámadni ritkán támadtak meg... -
Timakrisz #7552 Na detto ez az amin en is kiborulok: elfoglalom Bécset, ugy, hogy 0 AE volt elotte a kornyeken mindenkivel, egybol jonnek aminuszok ezerrel. A Franciak kb 6-7 Spanyol aragon tartomanyt befoglalnak... semmi. Beutom a spanyolokat iberiaban 1!!! tartomány + koloniak. Spanyol egybol koalicioba ellenem a FRANCIAKKAL!!! meg mindenfele nepekkel. AZTAN a franciak amint lejar a tuzszunet megint befoglalnak egy rakat terulett spanyoloktol es meg mindig nicns ellenuk koalcio.... rohadjon meg aki igy programozta.... -
Chris #7551
Utoljára szerkesztette: Chris, 2016.05.30. 23:33:50 -
pretorius07 #7550 Vegyük a mostani kampányom,és itt nem 200,csak 20 év telt el.
Korábban írtam,huszon x indításra kaptam azt,hogy mind francia,mind burgund barátság volt. Hatalmas mázlival 15 év alatt császár lettem,és inheritáltam burgundiát. Ez szintén olyan ritka,mint a fenti huszon x indítás. Fontos,hogy a cél a régi római birodalom! Ehhez kell minden francia,ibériai,itáliai,balkán,anatóliai terület,meg észak afrikai tartományokból is sok,meg egyéb városok,mint london,bécs,stb.
A szitu 20 év után. Meg kell semmisíteni a franciákat,spanyolokat,angolokat első körben. Ha megerősödni hagyom őket,akkor buktam az egészet. Francia a legveszélyesebb,velük kell kezdeni.
A tervem,hogy megtámadom genovát,behívom a spanyolokat,és velük elverem a gallokat,akik genova szövetségese.
Namármost ha ez nem jön be,akkor megint buktam az egészet,mert nincs idő 20 év regenerálódásra+a franciák nem gyengültek meg. Akkor tuti,hogy visszatöltöm,mert hiába csak 20 év,ekkora mázlim,ami az első 15 évben adatott,nagyon soká nem lesz!
Persze nem muszáj visszatölteni,de akkor a célom nagyjából elfeledhetem,és akkor csak egy sima kampány lesz,ami lehet élvezetes és sikeres is a maga módján,de a hiányérzet megmarad. -
hitman1028 #7549 én 2-3 nap alatt lejátszok egy kört xd -
EM64T #7548 Én is napi egy-két órát játszom :) De különböző a végeredmény.
Utoljára szerkesztette: EM64T, 2016.05.30. 17:56:36 -
hitman1028 #7547 néha azért jól jön,főleg ha már játszottál 2-300 évet,és beüt egy katasztrófa -
pretorius07 #7546 Ó ebben igazad van:) csak mikor van egy két éves gyereked,meg dolgozol,és van napi fél,max egy órád játszani,mert a többi időd a családdal töltöd,és egy kampány több hétig eltarthat,akkor nagyon nem szívesen dobsz ki 300 évet az ablakon,és kezdesz újat:)
Én legalábbis:) -
EM64T #7545 Na de pont ez lenne az értelme az ironmannek, hogy valószerű kihívás. Ahogy az életben sem volt backup, itt is jól meg kell fontolni a döntéseket, és ha rosszul döntünk, viselni a következményeket. Én direkt azért kezdtem ilyet, mert idegesített, hogy egy-egy rossz döntés, esemény után visszatöltöttem a dolgot, szóval győzelmek sorozata volt a történelmem. Holott a történelem minden esetben az "egyszer fent, másszor lent" elvet követi. Így most izgalmasabbnak érzem a játékot, nem is akarom tudni, hogy lehet backupolni. -
pretorius07 #7544 Na ezért írtam az egy hónapot,arany középút:) -
hitman1028 #7543 3 havonta ment ironmanbe,szóval lehet h 2 és fél hónapra tudzsz visszamenni,máskor meg csak pár napra -
pretorius07 #7542 Hát nem mindig. Van,amikor 3 hónap,de van,hogy csak hónap elsejéig enged vissza,és van,hogy előző hónap elsejére. Szerintem tök logikátlan,de nem fixen 3 hónap,az tuti. (És még csak nem is 2+tört hó elsejéig) -
hitman1028 #7541 3 hónap pontosabban -
pretorius07 #7540 Ez nem igaz. Csinálhatsz bármikor mentést ironmanben is. És vissza is tölthetsz,ha voltál olyan előrelátó,hogy csináltál egy backupot a mentésből. Meg lersze kb 1 hónapot mindig vissza tudsz tölteni,mondjuk ha indítasz egy csatát,amit elszámoltál,akkor még van esély visszatérni. Persze az egy hónap nem sok. Én minden leülésemnél azzal kezdek,hogy csinálok egy biztonsági másolatot,hogy ha nagyon elcseszem,akkor csak egy órát kelljen újrajátszani:)
De fontos hadüzenetek előtt játék közben is backupolok.
Lehet ezt csalásnak is nézni,de annyit nem játszok,hogy több száz év kukába menjen egy rossz döntéssel.
A fő témához meg. Ezg nem tudtam,hogy ennyire nerfelik a playert szándékosan. Persze érthető valamilyen szinten,mert egy bot sosem fog tudni úgy gondolkodni,mint egy ember. Vagyis ebben a játékban:) ettől még dühít:) -
hitman1028 #7539 jaja ironmanbe eleve hátrányból indul az ember -
EM64T #7538 Na majd megnézem -
EM64T #7537 Na majd megnézem -
Lysandus #7536 Ez nem így van. De meg tudod nézni a nehézségi beállításoknál is. Ráviszed az egeret a megfelelő opcióra és kiírja, hogy mi mit jelent. Az AI bónuszt kap a manpowerre, AE-re, bevételre, leaderek számára, és kevesebb pontjába kerül a core-sítás, stb.
Utoljára szerkesztette: Lysandus, 2016.05.30. 14:27:05 -
EM64T #7535 Úgy tudom az uronman nem szól bele a nehézségbe, csak nem enged biztinsági mentésekkel biztonsági ját3kot játszani, nincs visszatekerés, aminmegtörtént, megtörtént. -
Lysandus #7534 Igazad van, de az ironman lényege, hogy nincs egyenlőség az AI és a player között. Nézd meg a beállításoknál. Az AI-nak bónusza van mindenre, az AE-re is. -
pretorius07 #7533 Komolyan akkora csalódás az ai csalása,hogy hihetetlen. Már sokszor elmondtam,de ez az aggresszív expanzió,amit az ai egyszerűen nem kap meg,több,mint felháborító. Példa. Elfoglalom milántól milánt és navarrát,utóbbit a vazallusomnak. Egyből worrisone. Florance elfoglalja sienát,modenát,ferrarrát,urbinot 15 év alatt,ami alatt képtelenség,hogy nullára csökkenjen az impact,és senkinél nem éri el az 50-es határt,hogy koalíció legyen ellene. Ez már nem is csalódás,hanem kiábrándító. Nem elég,higy alig lehet 3 provinciára való claimet összeszedni,mert annyira nerfelték a fabrikálást,és nem elég,hogy a state rendszerrel lassabban lehet terjeszkedni,ha mindent core-osítani akarsz,de még esélyed se legyen háborút indítani,mert egyből rád ugrik egy koalíció... Ez aztán az egyenlőség ai és player között....... -
pretorius07 #7532 Képek nem sikerültek... Így csak egyet,úgyis ez a lényeg...
-
pretorius07 #7531 Nyehehe:) két éven belül jött:)
Szép első 15 év! Maradéktalanul nem vagyok elégedett,minden 85%-os autonómiát kapott,lehet state/core-ra költeni. Most megint nem szeretem az új patch-et:p
És akkor lehet dönteni a továbbiakról. Van egy francia szövetség,akik a spanyolokkal paktáltak le,meg van egy osztrák-angol blokk,ami sokkalta gyengébb. Viszont nem akarom,hogy a francia/spanyol nagyon megerősödjön,már így is elhúztak. De kell az angol terület is a mare nostrumhoz. A osztrákokat épp agyonverik,tehát ők nem sok vizet fognak zavarni egy ideig. Ha most az angolok ellen megyek a franciákkal,akkor rövid távon jó,mert meglesz a full english channel controll,de utána garantált,hogy a gallok hátba támadnak,és erősödnek megint csak. Most kellene megfogni őket,de kasztíliával túl erősek most. Az angolok meg nem feltétlen elegek ellenük. Nem könnyű helyzet:)
De az vicces,hogy hírtelen mindenki velem akar szövetkezni:) -
hitman1028 #7530 egy habsburgot xd -
#7529 Valószínűleg a von Hohenzollern már nem tér vissza, de ha meghalnak a Pogyebrádok és nincs RM-ed mással, akkor kaphatsz új dinasztiát -
hitman1028 #7528 hát ez ellen nem sokat tehetsz xd -
EM64T #7527 Hát hogy most Pogyebrád nevű uralkodóm van, fajtiszta poroszt akarok megint :D -
hitman1028 #7526 hogy értve? -
EM64T #7525 Évek óta külöböző nációbeli urak ülnek a porosz trónon. Van lehetőség ismét honosítani ezt a titulust? -
pretorius07 #7524 Ez tényleg mázli kérdés. Anno franciákkal nekem is megvolt,de már 10-es kimerültséget is elértem. Szóval el lehet érni,csak az sem mindegy,milyen gyorsan,mert ha nagyon kimerülsz,akkor le sem tudod verni a lázadásokat... És kölcsönt sem akarok nagyon felvenni:) -
#7523 Én anno mentem velük egyet és egyből megkaptam az inheritet, akkor csak én voltam hihetetlen mázlista? Még a screent is betoltam ide.. :D -
pretorius07 #7522 Adtam még egy esélyt savoynak,és amilyen mázlim volt,meglett a francia szövi,és burgund házasság is,hab a tortán meg a császárság kb 15 év elteltével,mert az osztrákok belekerültek egy presztízsvesztős csatákkal teli háborúba:)
Már csak az a gondom,hogy 4 év van a burgund utód nagykorúvá válásáig,és ha megindítom a háborút,akkor az rm csak addig tart... És ha addig nem jön az event,akkor buktam:) bár hamar megkesz a warscore,mert alig van seregük,kikaptak a liege-ért folytatott harcban végül. Úgyhogy eddig szépen halad a dolog,csak még egy kis mázli kell... -
barnetpowa #7521 Akkor megéri ha a kornál fejlettebb vagy évekkel