Europa Universalis IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Van más megoldás. Tedd őket vazallussá és 10 év múlva annektálhatod. Vagy szedd szét őket.
az más,az történelmi
Ja, igen, még Brandenburg 😊 De ha legyőzöm őket 100 százalékban, nem kaphatom meg a területeiket, csak mert nem szomszédaim? Életszerű ez? És hogy van az, hogy a játék preset szerint 1700 (?) körül már Brandenburg tulajdona Prussia, mégis van köztük lengyel tartomány?
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
a gfx overhaul mod működik ,csak kikell törölni a zip fájlból a random map mappát
a tbarw modot valamiért nem szereti ,nem elég ha csak átirjuk a verzió számot,nagyobb a címer így a felső sor kicsit eltolódik,gondolom ezért
a tbarw modot valamiért nem szereti ,nem elég ha csak átirjuk a verzió számot,nagyobb a címer így a felső sor kicsit eltolódik,gondolom ezért
Gondolom te brandenburggal játszol,akkor köztetek ott van poneránia... Core-osítani csak határmenti területet tudsz,vagy ami azonos tengerblokkban van a te területeddel. Pl holstein provincia határos elév sok országgal a tenger miatt.
Namost békében csak olyan területet annektálhatsz,amit aztán core-rá tudsz tenni.
Szép is lenne mondjuj egy török skandinávia,mikor köztük van a fél világ...
Namost békében csak olyan területet annektálhatsz,amit aztán core-rá tudsz tenni.
Szép is lenne mondjuj egy török skandinávia,mikor köztük van a fél világ...
a horda unity nem eshet le 75 alá
1460-ba még biztos nincsenek poroszok
Nem értem, 1460 körül lerohantam a Teuton rendet a poroszokkal, de hiába győztem le őket, nem tudtam területeket annektálni, mert nem tudtam core-okat létrehozni, íhy a békeszerződésben alapból fel sem ajánlotta a "cede" lehetőségét. Miért van ez? Netalán valami - még ki nem fejlesztett - technológiától függ?
Ez akkor fix hogy ez volt az utolsó dlc? Mert akkor lehet várni lassan goty-t.
Hajrá😊
Na ez szenvedős!
Óvatosan a szövetségekkel,seperc alatt berángatnak eleve halott indepebdence war-ba,és ha valakivel határossá válsz,simán bontja az addigi szövetséget,és rivalizál.
A lenti képek a harmadik újraindítás eredménye. Korea segített végül japán ellen,de amint sógun lettem,rögtön riválissá is tett...
Na ez szenvedős!
Óvatosan a szövetségekkel,seperc alatt berángatnak eleve halott indepebdence war-ba,és ha valakivel határossá válsz,simán bontja az addigi szövetséget,és rivalizál.
A lenti képek a harmadik újraindítás eredménye. Korea segített végül japán ellen,de amint sógun lettem,rögtön riválissá is tett...
hogy mik vannak xd

Én megvettem az egész kócerájt most. Kivéve Mare Nostrum egyenruhát, meg a community soundtrackot. Úgyis ez volt az uccsó kieg.
Köszi az infót hitman! <#worship>#worship>
Köszi az infót hitman! <#worship>#worship>
lol, AI smrt
a franciák separate peace-szel felbontották az osztrák és a portugál szövetségem, majd megtámadtak😞
szerk.: közben, iberian wedding megvolt, az angolok meg támogatják Aragónia függetlenségét, ezért nem segít a háborúban 😄 ggwp
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.04.08. 16:32:55
a franciák separate peace-szel felbontották az osztrák és a portugál szövetségem, majd megtámadtak😞
szerk.: közben, iberian wedding megvolt, az angolok meg támogatják Aragónia függetlenségét, ezért nem segít a háborúban 😄 ggwp
Utoljára szerkesztette: szabii98, 2016.04.08. 16:32:55
I met God. She's black
Olcsóbb, meg is vettem én is, 5 perc volt az egész.
xd

Loool 😊 Hurrá, annyira megtetszett Hamburggal a játék, hogy én is Hatakeyamat neztem ki magamnak most 😄 Főleg, mivel van pár Jappo achi amit meg szeretnék csinálni 😊
Igen,ott a mare nostrum 15 euro,ami 4500-nál több forint...
Ez most olcsóbb, mint a steam, nem?
máris egy patch
https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-development-diary-7th-april-2016.918668/
https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/eu4-development-diary-7th-april-2016.918668/
https://muve.hu/akciok/europa-universalis-iv-alapjatek-es-dlc-k-25-75-kedvezmennyel?utm_campaign=Muve_Internal&utm_medium=post_muve.hu&utm_source=facebook.com&utm_content=sponsored
Elfogadtam a kihívást😊 Meglássuk mi lesz belőle...
Ez a kínai tech group halál... De lassan meglesz az első ideacsoport,és lehet kolonizálni. Plusz a state rendszeres core-osítás jobban viszi az admin pontot is,lassú lesz a fejlődés,remélem mihamarabb meglesz a nyugatiasodás...
Ez a kínai tech group halál... De lassan meglesz az első ideacsoport,és lehet kolonizálni. Plusz a state rendszeres core-osítás jobban viszi az admin pontot is,lassú lesz a fejlődés,remélem mihamarabb meglesz a nyugatiasodás...
Jaja! A szomszéd általában ellenség, a szomszéd szomszédja meg barát. A szomszéd szomszédjának a szomszédja megint ellenség, mert a barátom ellensége. :-D
aki ellen menni akarsz,annak az ellenségeit kell ill nem árt 1-2 erős állam se,de nem szabad túlzásokba esni,ha sok van,az se jó
A Total War után nehéz átállítani az agyamat arra, hogy ne totális háborúban gondolkozzak 😊 Rá kell jönnöm, hogy rengeteg diplomáciai lehetőség van a céljaim eléréséhez. Már az fejtörést okoz, hogy kiválasszam a hosszabb-rövidebb távú szövetségeseimet, mert a leírások alapján sokat segítenek a szövetségesek (nem úgy, mint a Total Warban, ahol alig volt jelentősége). Sok lejátszott óra lesz, mire elkezdek belerázódni 😊
hogy lehet gyártani tengerészeket?
Megfigyelhető hogy az AI államok egymást támogatják abban az esetben,ha egy őket fenyegető nagyobb állam betámad egy kisebb államot.Ugyanez észrevehető a kisebb ortodox államoknál is.Például nálam a törökök betámadták Bizáncot,és Havasalföld valamint Szerbia is gift-et küldözgetett neki.
hát ez a baj... hogy angolul 😄
Nem 100%-os a patch bemutatása, csak az általam fontosabbnak tartott dolgokat mutatom be, de a teljes dlc és patch note-ot itt olvashatod el, angolul.
YouTube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCKeOAuMll4Xwh6XlrCj2-1w EU4, CK2, The Witness & sok más végigjátszás.
Jó hogy szóltál. Ki tudnám tapasztalni, de örülök, hogy valaki csinál erről is egy videót. 😊 Ma se lesz akkor 10-kor takarodó. 😄
Nem, Ausztria osztottam meg a térképét Kasztíliával, ami presztízsbe kerül. Szerintem felesleges és faszság hogy presztízsbe kerül, egyszerűen nincs értelme. Az AI pedig okosabb lett és akkor küldenek ajándékot/hadi támogatást ha kicsi vagy és szeretnék, hogy valakinek nekimenj, vagy már háborúban vagytok (közös ellenség miatt egyszerűen, esetleg szövit akarnak veled). Kb. 2 óra és felmegy az 1.16-os patch és Mare Nostrum magyarázó/bemutató videóm, sok kérdésre válaszolok ott, amit itt olvastam az új patch óta.
Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.04.06. 20:18:28
Utoljára szerkesztette: matyineni, 2016.04.06. 20:18:28
YouTube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCKeOAuMll4Xwh6XlrCj2-1w EU4, CK2, The Witness & sok más végigjátszás.
nagyon népszerű vagyok xd

úgy vettem észre,az estate-nél kevesebb a negatív event.100 év alatt csak párszor kellett beavatkozni,mert leestek 40 alá
kissé zavaró,mintha a felső sor kicsit ellenne csúszva
Lehet a +25 relations-t vásárolgatja most már a gép is.
svájccal semmilyen kapcsolatom nincs,ám jellemző a pénzkűldések a játékban

Mert gondolom haverok, meg jó a kapcsolat...
és az miért jó ausztriának?
Gondolom Castilia kolonizalt es megosztott térképet Ausztriával... mert ugye alapban az van, hogy 50 évnek kell eltelnie, ha más em jár arra, hogy a többiek is lássák
valaki elárulná ,most ez mi

elég idegesítő ez a trade league,kis országok belépnek és nem lehet ellenűk háborúzni
Tima oldalára állok én is. Nekem nem a DLC-kel van a bajom, hanem ezzel az egésszel. Sajna ebben van a pénz. Annó én a játékot vettem annyiért mint amennyi a Mare Nostrum. Na most nézd meg a lehetőségeid akkor, ha megveszed a játékot meg akkor, ha a játék után ezt a dlc-t is megveszed hozzá. Én így viszonyítok. Mert ha még aprópénzért lehetne venni, akkor még azt mondom, hogy ok... Hogyha az összes DLC nem haladja meg a játék árát... Akkor jó. De ez... Csak a pénzről szól, semmi másról.
Még 1.15-ös végigjátszás,be akartam fejezni az achik miatt.
Francia HRE game. Sajna a revoke reform csak 1750 körül lett meg,lett volna még potenciál benne,főleg a litván szövetséggel karöltve😊
No meg az utolsó 10 évben már nem is háborúztam,csak lepörgettem. Az admin techen látszik a sok core-osítás😊
Holy roman empire
Francia HRE game. Sajna a revoke reform csak 1750 körül lett meg,lett volna még potenciál benne,főleg a litván szövetséggel karöltve😊
No meg az utolsó 10 évben már nem is háborúztam,csak lepörgettem. Az admin techen látszik a sok core-osítás😊
Holy roman empire
Meglássuk, én is tegnap éjjel ugrottam neki kb 1 órácskát játszottam, Ausztriával. Lehet valami "semlegesebb" állammal kellene nekiesnem.
Más.: srcácok, kint a patch, szóval nevezzetek a versenyre 😊
Más.: srcácok, kint a patch, szóval nevezzetek a versenyre 😊
Köszi az infokat.
A kalózkodásnál igazából azt akarom kideríteni, hogy egy állam közvetlenül kalózkodik és söpri be a loot-ot (mert ilyen korábban nem volt, hogy úgy lopják ki alólad a területet, mint a fosztgató hadsereg) vagy megbíz derék falábú, kampóskezű hajósembereket, hogy ugyan bosszantsák már azt, akit kijelöl. 😊
Illetve kiknek lehet bezúzni a fejét, ha ilyen tevékenységet folytat. Mert eddig csak néztem mit hal a szatyorba, hogy jajj kifosztott területek, akkor induljon meg a flotta adott térségben járőrözni. Én is a diplomata akciókat nézegettem, erre a hajósra nem is figyeltem.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2016.04.06. 13:01:46
A kalózkodásnál igazából azt akarom kideríteni, hogy egy állam közvetlenül kalózkodik és söpri be a loot-ot (mert ilyen korábban nem volt, hogy úgy lopják ki alólad a területet, mint a fosztgató hadsereg) vagy megbíz derék falábú, kampóskezű hajósembereket, hogy ugyan bosszantsák már azt, akit kijelöl. 😊
Illetve kiknek lehet bezúzni a fejét, ha ilyen tevékenységet folytat. Mert eddig csak néztem mit hal a szatyorba, hogy jajj kifosztott területek, akkor induljon meg a flotta adott térségben járőrözni. Én is a diplomata akciókat nézegettem, erre a hajósra nem is figyeltem.
Utoljára szerkesztette: wednes, 2016.04.06. 13:01:46
Értem, de szerintem ne így nézd. Ahogy már vmikor írtam korábban is, pl. az estate-tel kapsz új mélységet, amivel még optimálisabban lehet mondjuk játszani/terjeszkedni/fejlődni, de ha úgy döntesz, nem vagy rákényszerítve a használatára, csak ezzel elveszted ennek a plusz előnynek a lehetőségét. Plusz hordákat felújították, még pár végigjátszást adtak ezzel.
Emellett ez a kieg szerintem sokkal mélyebb, mint a cossacks, higyj benne. 😄
Emellett ez a kieg szerintem sokkal mélyebb, mint a cossacks, higyj benne. 😄
Counterespionage-al növeled az idegen kém detektálásának esélyét +100%-kal.
Nagyon sokan buktak le a tegnapi másfél óra alatt, aminek kb. így alakultak az eredményei:
- mínusz 40-50 pont relations espionage-ra (éves 4-5 ponttal csökken) az adott országra, más országokra nem vagyok benne biztos, de szerintem szintén ad sokkal kisebbet
- spy network 25-50-75%-kal csökken
Ez azért elég komoly érvágás, sok meló mehet a kukába, nekem a rivális teutonokkal (riválisra azt írják hatékonyabb az építés) kb. 10 év volt, míg kinyomtam 100%-ra, de úgy vettem észre, hogy ahogy egyre magasabb lesz, úgy lassul. Nem hülyeség, mert minél magasabb a spy networkod, annál kevesebb AE-t kapsz és annál nagyobb a siegek hatékonysága is. Ha jól emlékszem 100% spy network esetén olyan -10% AE és +20% siege ability körül lehetett.
Na ezért értékelődik fel szerintem a diplomatic és aristocratic ideacsoport is, az espionage-ról nem is beszélve.
Nálam Bizánc vmelyik területét fosztották ki az afrikaiak, de nem emlékszem, hogy meg lett-e nevezve, hogy pontosan melyik állam. Szerintem a hunt pirates segíthet. 😊
Nagyon sokan buktak le a tegnapi másfél óra alatt, aminek kb. így alakultak az eredményei:
- mínusz 40-50 pont relations espionage-ra (éves 4-5 ponttal csökken) az adott országra, más országokra nem vagyok benne biztos, de szerintem szintén ad sokkal kisebbet
- spy network 25-50-75%-kal csökken
Ez azért elég komoly érvágás, sok meló mehet a kukába, nekem a rivális teutonokkal (riválisra azt írják hatékonyabb az építés) kb. 10 év volt, míg kinyomtam 100%-ra, de úgy vettem észre, hogy ahogy egyre magasabb lesz, úgy lassul. Nem hülyeség, mert minél magasabb a spy networkod, annál kevesebb AE-t kapsz és annál nagyobb a siegek hatékonysága is. Ha jól emlékszem 100% spy network esetén olyan -10% AE és +20% siege ability körül lehetett.
Na ezért értékelődik fel szerintem a diplomatic és aristocratic ideacsoport is, az espionage-ról nem is beszélve.
Nálam Bizánc vmelyik területét fosztották ki az afrikaiak, de nem emlékszem, hogy meg lett-e nevezve, hogy pontosan melyik állam. Szerintem a hunt pirates segíthet. 😊
Őszintén szólva az a nagy bajom, hogy a most meglévő változások 1000%-ra ott voltak az előző kiegnél is, csak nem lettek aktiválva. Megvettem Cossackset 5000 pénzért és hát kb 0 "Játékélményt" kaptam. Semmivel sem lett se nehezebb se könnyebb, kb 10 percet utánanéztem az estateknek, és gond nélkül lehet managelni. Aztán semmi más (lásd Hamburgos állásom), ugyanazzal a taktikával, amivel anno megcsináltam Itáliát már nem tudom melyik kis állammal szintén viszonylag komótosan végig vittem, nem kellett agyalni, és nem történtek olyan + dolgok, mint Art of Warnál vagy El Dorádónál, amik ár / érték-élmény szinten messze legjobbak minden kieg közül.
Csak ennyi, hogy ez kb egy "mini-patch" nek felel meg, amihez képest "drága".
Csak ennyi, hogy ez kb egy "mini-patch" nek felel meg, amihez képest "drága".
Én 5-7 percet néztem bele tegnap 😊
Ezzel a counterespionage lépéssel lehet akadályozni az illető állam hálózatának kiépítését? Magyarán a claim fabrikálást is meg lehet akadályozni vagy csak lassítani?
Kasztíliánál aztt vettem észre, hogy marokkói kalózok fosztogatják (legalábbis vmi ilyet írt) a partvídéket elég durva kifosztást produkálva a sailor számot is csökkentette. De marókkói kalózhajókat nem láttam. Erre nyomtam egy Pirate hunting-ot, nem tudom ez -e a megoldás mert kb itt léptem ki.
Nem volt claimem Marókkó ellen háborúra, lehet le kell bukniuk? Vagy nem az állam a felelős? Ezeket még ki kell tapasztalni.
Ezzel a counterespionage lépéssel lehet akadályozni az illető állam hálózatának kiépítését? Magyarán a claim fabrikálást is meg lehet akadályozni vagy csak lassítani?
Kasztíliánál aztt vettem észre, hogy marokkói kalózok fosztogatják (legalábbis vmi ilyet írt) a partvídéket elég durva kifosztást produkálva a sailor számot is csökkentette. De marókkói kalózhajókat nem láttam. Erre nyomtam egy Pirate hunting-ot, nem tudom ez -e a megoldás mert kb itt léptem ki.
Nem volt claimem Marókkó ellen háborúra, lehet le kell bukniuk? Vagy nem az állam a felelős? Ezeket még ki kell tapasztalni.
Én vhogy így képzelem az oszmánok megállítását:
Szegény magyarok meg támogatták Bizánc függetlenségét, ezért kellett bűnhőd... akarommondani Lengyelország ezért fogadja be szegény magyar testvéreit védelmező módon a nemzet testébe. 😄
Szegény magyarok meg támogatták Bizánc függetlenségét, ezért kellett bűnhőd... akarommondani Lengyelország ezért fogadja be szegény magyar testvéreit védelmező módon a nemzet testébe. 😄