pretorius07#7618
A koalíció ellen nem diplo idea kell,hanem better relations over time advisor,hogy minél hamarabb kilépjenek a téged utálók táborából.
Franciákkal influence a legjobb első ideacsoport szerintem. Sokat kell vazallizálni,etetni őket. És az említett csoport ad kedvezményt a diplimatikus annektáláshoz. És ez jó a koalíciók ellen is.
Chris! Örvendek kifakadásodnak:) Téged sem láttalak még így megnyílvánulni a játékról:)
De amúgy egyet értek,és szerintem ezt is az 1.17-tel baszták el. Savoy kampányban ostromoltam egy erődöt. Aragonok egyesével küldték be a 12-es seregembe a kamikazékat,nem győztem okézni a sok nyertes csata üzeneteket. Eddig ilyet sosem tapasztaltam.
Savoyt feladtam (ez másik mese,a burgund inherit nemhogy jó,de csődbe vitt többszöri próbára is,ha valakit érdekel,leírom a tapasztalatokat), és kezdtem egy angol kampányt. Lévén ez volt az első játékom is,még nem ironmanben,kiváncsi vagyok mennyit fejlődtem:) De a lényeg,hogy témánál maradjak. Franciák ellen vagyok,van két kb 16-os stackjük. Mit csinál az ai? Külön-külön belemennek az ország két másik végén ostromló seregeinkbe,amik kb 20-25 stackek + reinforce egységek a közelben. Első 6 évben járunk,ahol nekik nulla morál,míg spanyoloknak,osztrákoknak tradíció. Egyszerűen nem méri fel,hogy veszett fejsze nyele a támadása. Ahelyett,hogy egyesítené az erőit. Nekem ez jól jött ugyan,mert lefeleztem az országát,de valóban nem stimmel valami az ai seregvezetésével,pláne defenderként.