10049
-
pocoksari #1355 romaval meg jobban kell lenni, de semmi szerzodes, szovit akar majd ezert tele kell tolteni a dipo slotokat es igy nem ajanlja fel tehat el sem kell utasitanod majd...ertelmetlen haborukat mas hasznara nem kell vivni, a papa meg nem tud erdemben segiteni csak te neki, ez meg eleg egyoldalu... -
#1354 kb 1580, kolonizálgatok épp. A töröktől a balkánt szép apránként elvettem, a krimi tatároktól kikényszerítettem georgia, meg valami kis ország szabadon engedését, osztrákoknak gyakorlatilag végük, a felét beolvasztottam, viszont az új császár a nagy barát csehek lettek, így most őket támadom :D, nem szeretem ha valaki megerősödik. Ami érdekesség: skócia nagyobb mint anglia, a briteknél amúgy is van még vagy 3 ország, pl írország is megalakult. Burgundia még él, lengyelország hatalmasra nőtt (valszeg mert én is segítettem neki, mai napig segítjük egymást). Amit látok az az hogy a spanyolokkal,portugálokkal előbb utóbb lesz valami gyarmatháború. Az oroszokkal meg eu-ban, szerintem neki fog menni a lengyelnek. Szal végig kurva érdekes az egész, ja nem mondtam meg ki jött be 4.ik havernak a szövibe a csehek helyére :) tisztára south park :) a mamelukok, bakker ezeknek semmi se szent ütnek ezek mindent(keresztényt,iszlámot), csípem őket. -
Timakrisz #1353 Ok és ti jelenleg hol tartatok (sahpaul és pocoksari)? -
KissCsabi #1352 Sziasztok!
Tudnátok mondani jó multiplayer felállásokat, hogy ki kivel legyen. 2-3 személyre lehetőleg.Lehet Co-Op de egymás ellen is. -
pocoksari #1351 szerintem meg:
lengyelekkel szovi, hazassag , garantalni oket, seregatvonulast kerni adni ha lehet, teutonokat berakni rivalisnak igy a lengyel jobban fog szeretni
osztrak szovi, hazassag seregatvonulas, garantalas, velence rivalisnak
francia ua. itt angol rivalisnak
4. slotnak raguza vazallnak, majd vazallra utni bosnyakot, szerbet es beolvasztgatni
velencetol elszedni a nem birodalmi teruleteket, ha tudsz akkor osztrakok szovijere rautsz es az osztrakoktol elszedsz egy styriahoz tartozo tartomanyt, majd elengede vazallnak ezutan kovetkezo korben rakenyszerited az osztrakokat, hogy styria tobbe corejat adjak vissza, majd beolvasztod styriat
ami fontos, hogy szovinek nem megyunk segiteni max.akkor ha a haboru atterjed hozzank...csak beszallunk es uldogelunk...annyit max. lehet ha nem jar vetaldozattal, hogy a megszallast segitjuk esetleg jo kulonbekevel kiszallunk...de a manpowert nem pazaroljuk masert
ha lenygel, osztrak jonne akkor siman haduzi a toroknek, amit elfoglalunk azt vazallkent elengedjuk, majd a kovetkezo korben a corejait visszakerjuk a toroktol es beolvasztjuk
epitkezni nem szoktam, csak ha buntit kapnek a tech fwjlesztesere...ideakat nyomom, dipo es seregminoseg -
Timakrisz #1350 Na és még 2(3) :). Csak pápaként indíthatok keresztes hadjáratot? Hogy lehetek pápa?
A bevételt, hogy tudom növelni? -
Timakrisz #1349 és még 1 :) Milyen épületekre érdemes "rágyúrni", és mindenhol építsek, vagy csak 1-1 megyében inkább mindent? -
Timakrisz #1348 Ah köszi. Közben én is rájöttem erre az improv.relation. dologra (megint vesztettem vagy 10x :) ). Lengyelekkel bepróbálkoztam, de rivalisok, alig barátkoznak, és volt, hogy osztrák szövetséges támadta be őket, amikor segítettem az osztrákok, meg jól hátbavertek...
Stabilitynek és a prestizsnek van jelentősége? És a technológiai fejlesztéseknek? Melyiket érdemes? -
#1347 A lengyelek a kulcs, óriási seregük van ugyanis litvánia is hozzájuk tartozik. Kezdésnél lengyel,róma ami tuti, és még a csehek is jöhetnek szövinek, 4.nek a franciák. Jah nem kell sereget gyártsál, mert ezekkel a szövikkel mindent lenyomsz, jah a lényeg hogy nem elég megkötni egy szövetséget hanem folyamatosan nyomni kell rájuk az 'impromoved relationst', nem tudom neked miért nem jött be. És akkor jönnek segíteni. Amit észre vettem az pl a dán,norvég, és pl északafrikában harcolok magyarokkal :) (enyém tunézia,algéria,marokkó) na ha ilyen messzire kell jönni segíteni akkor nem jönnek.
A lényeg hogy a török nem játék, sokkal könnyebb lenyomni az osztrákokat :), szal őket már csak akkor érdemes megtámadni miután tiéd olaszország, ausztria, és unatkozol, +persze keresztes hadjárat keretében, ergo te vagy a pápa, mert a többi nép szarik a törökre.
Pénz: semmilyen advisort nem szabad sose felbérelni, figyelni kell a vizi és földi pop-limitet, ha nincs háború levenni a zsoldot, a hajó flottát csak is light ship-ekre építeni ezekkel béke időben támogatni a kereskedelmet, építeni mindenféle épületet :) Jah elfelejtettem mondani hogy velencével igy is úgy is háború lesz, szal vedd úgy hogy velence a tiéd szőröstül bőrüstül, arra kell vigyázni ne hogy a szövetségesed is kapjon belőle :)
Ja a claim, nagyon fontos, szal az imp.relation hamar eléri a 100-at és az ipse visszajön, kérdés mit csináljunk vele, hát itt a válasz, valamelyik szomszédos ellenséghez küldeni claim gyártás miatt, azaz Diplomacy, cover, és ott a legfelső lesz a claim. -
browing #1346 Igen, nálam is egy kicsit lassabb lett, de azért még az élvezhető kategória maradt. -
Timakrisz #1345 Na és még 1 dolog... még ha ki is bekkelem sokáig, úgy hogy nem vesztek csatát, segítek a szövetségeseknek, elkezdődnek a paraszta/fanatikus/nemesi lázadások... a perztisem a béka segge alatt, a stabilitym állandóan zuhan... mit lehet ezek ellen tenni? -
Timakrisz #1344 Ah és még annyi: hogy a fenében bírnak fenntartani az ellenfelek 30-as seregeket kisebb országokból??? Meg utánpótlással feltölteni olyan hamar? -
Timakrisz #1343 Sziasztok!
Kaphatnék pár tippet az elején magyarokhoz?
Most kezdtem el fórumozni, mert bármit csinálok kb 15. re kezdtem újra, hiába szövetkezek Bohémiával, Papal Statevel, teutonokkal, ha engem megtámad valaki soha nem kapok segítséget sehonnan :(
Genyó osztrákok, kb 30-as sereggel 1460-80 körül majd mindig szétvernek, vagy a Lengyelek és szövetségeseik :(
Pénzt, hogy tudok többet szerezni? Max 3-4 dukát jön be havonta :(
A claimot hogy tudom "terjeszteni"?
Illetve a megszált területet (amit beverek egy ostromkor), hogyan tudom "magamévá tenni" :) ?
A legjobb eredményem is az volt, hogy 1500 ig jutottam, de egyfolytában fogy a zseton (max 17-es armyt bírok fentartani, úgy hogy nincs advisorom se).
Válaszokat előre is köszi
ps.: (visszaolvastam jó pár oldalt, de ez a diplomatikai benyalás pl nekem nem működött: ( ) -
Solyom2 #1342 Jó a mod amit ajánlottál, ki is próbáltam, tetszik.
Csak az a gond, hogy lassabb lett a játék, igaz nincs egy szuper gépem, de az alap verzió simán futott. Ez nálad is így van? -
KissCsabi #1341 Sziasztok!
Tudnátok mondani jó multiplayer felállásokat, hogy ki kivel legyen. 2-3 személyre lehetőleg.Lehet Co-Op de egymás ellen is. -
browing #1340 Hali
Már régóta játszok ezzel a játékkal én nagyon tetszik, pár hete leszedtem egy ígéretesnek tűnő módot ami igen jól sikerült szerintem. Készítői folyamatosan frissítik és nagyon segítőkészek ha problémád akadna.
Arra gondoltam, hogy kipróbálhatnátok és összeírhatnánk pár dolgot Magyarországgal kapcsolatban. Mit gondoltok erről az ötletről?
ja amúgy a mód neve: Veritas et Fortitudo -
Krigare90 #1339 Hali. A national ideas-t mindenképp megkapod ahogy a kisebb ideákat kifejleszted az nemzethez van rendelve nem lehet változtatni. De az idea slotokat te tudod kiválasztani. -
hektor008 #1338 Sziasztok! Kasztíliával kezdtem egy game-t, elsősszőr játszom ezzel a játékkal (az egész szériából). Valami tippet tudnátok adni? Ezalatt bármilyen tippet értek egységek összetétele, találtam ilyet hogy national ideals azthiszem és hogy onnan melyiket érdemes lenne kiválasztanom. Előre is köszi :) -
#1337 Én most úgy kolonizálok hogy kifigyeltem, a törökök szöviben vannak algériával, és tunéziával. Keresztes hadjárat a török ellen, és mentem is anexálni tunéziát, algériának is lenyúltam több mint a felét. Utána elkértem még a jussomat a töröktől (túl sok területet nem lehetett mert lehet így se tudom lenyomni az overextensiont). És már megy is a kolonista északafrika belsejébe. (a most foglalt algír területtel szomszédosba) -
#1336 nekem pl prodctionba sikerült túlszárnyalnom a poroszországos szintet, meg simán tudom tartani a lépést land technológiába...
nem is értem hogy akkor miért is maradt le a török birodalom eggyre jobban európától az évek során, mert paradox szerint ez vmi paradoxon:D -
#1335 az oszmánok itt is olyan op ideákkal meg eventekkel vannak ellátva mint a 3-ban?:D
ottomán tolerancia..pff meg conquest casusu beli az egész mamluk területre... -
barnetpowa #1334 Saxony-val nem túl nagy cucc Németországot csinálni...Nekem a Hanzával sikerült :D -
Pares #1333 Működik itt is... -
kissssss #1332 hozd létre a jeruzsálemi királyságot valamelyik nyugat európai országgal(Kasztília,francia,stb) aztán ha kész az új királyság elmented a játékot és újra betöltöd csak most már Jeruzsálemet, nem tudom hogy működik e ez eu4-ben de nekem eu3-ban marha jó játékom volt a közel keleten. -
#1331 Hungary! 1521-ben járok, csak osztrák,olasz területeket foglaltam, a pápai állam kivételével az összes olaszt. Gondoltam neki megyek a töröknek 3x15K sereggel, egyiken 100-as tábornok, az öreg Hunyadi király a másikon, a 3.on a fia. Megerősítettem a déli végvár rendszert, ugyanis a török nem játék, háborúztam velük párszor, szal nincs kizárva hogy fordítva sül el a dolog. Na utsó simítások, manpower 46.000-ren, erre fel a francia szövetségesem háborúba hív az angolok ellen. (ja flottám 32db-legkorszerűbb caravel, 10 évvel megelőzve a korát) Persze mennem kellett, érdekes volt amolyan kis világháború, a skótok a mi oldalunkon, az osztrákok,norvégok a másikon, meg kb 10-10 kis államocska. Na ez aztán izgi volt, a francia+skót+magyar flotta lenyomta az angolt, teljesen megsemmisültek, a norvég flotta se volt kicsi de lekéste az ütközetet, innentől kezdve egy norvég kikötőben vesztegelt nem mertek kijönni, szárazföldön is jó csaták voltak az osztrákokkal. (békekötésnél szereztem is pár területet tőlük)
A 2. ideának az új világ felfedezését vállasztom, talán valami afrikai országot elérek sziciliából vagy pármából :p.. -
Pares #1330 Az új DLC-vel az Észak-amerikai indiánok is érdekesek. Főleg ha ki van kapcsolva a "szerencsés nemzetek", akkor még nyugatiasítani sem kell, sőt az egyetlen igaz totemista hitet is megtarthatod. Elég vicces, hogy mikor az európaiak benyomják a képüket Amerikába, a Nagy-tavaktól a Sziklás-hegységig minden az enyém... -
Party Hard #1329 Nem. Itt olyan nincsen -
Krucifix088 #1328 Izgalmasat írtam,nem azt,hogy rövid legyen:D
Például Koreával izgalmas volt meghódítani a világot,Viyanagarral megalapítani Hindusztánt vagy Omannal lenyomni a törököket,Hansa-val elkezdeni a gyarmatosítást és létrehozni Németországot,Novgoroddal az orosz köztárságot,Bizánccal kiűzni a törökeket és helyreállítani a birodalmat.
Szóval ismer vki élvezetes,változatos játékmenettel rendelkező országot? -
#1327 Vagy kapcsold be az iron man-t, lucky nations-t, és úgy magyarország :D -
hitman1028 #1326 pl saxonyból létrehozni németországot
ceylonból hindusztánt
bruneiból malakát
és peersze hardon xd,ezek a kihivások -
Party Hard #1325 Nem tudom mit dobálózik mindenki albániával. Próbáljátok ki szerintem Gird királyságát.
Ha csak simán kihivást szeretnél ajánlom az aztékokkat -
Krucifix088 #1324 Sziasztok,
Tudnátok ajánlani vmilyen államot,amivel izgalmas a játék?Lehetőleg ne lehetetlen küldetések legyenek pl. Albánia. -
warcat #1323 Én -75%os akcióban szoktam venni a Paradox cuccokat,és az amazonon,ahol dollárban mégolcsóbb.40-50 cent már megfelelő ár az emlegetett spriteokért meg zenékért.
A kiegészítő jellegű pakkokat 15 dollár/15 Euróra szokták beárazni sajnos a mi kárunkra,ebből ugye 3,75 dollár lesz akcióban,ami szintén már teljesen rendben van.Ne vegyél semmit teljes áron szerintem,csak ha nagyon akarod most nyüstölni a játékot. -
#1322 sprite packekekt szerintem totál felesleges venni, csak lehúzásra jók szvsz.
egyébként én azt javaslom, hogy várj steamen amíg lesznek rájuk akciók, szerintem eggyik paradox kiegészítő sem éri meg azt a horribilis összeget amennyiért árulják őket.
Egyéb iránt content kiegeket részesítsd előnybe, de abból még csak 1 van, de már nyomassák az új kiegészítőt a wealth of nationt, szerintem a többit csak nagy leárazásakkor szerezd be.
(persze ha van felesbe 10k forintod olyan baromságokra mint zene meg indián unit pack akkor lényegébe mind1) -
jocika #1321 Meg szeretném venni a kiegészítőket, szépen apránként. Javasolna valaki sorrendet, hogy mit, miért érdemes; milyen alapvető pluszt ad. Azt látom, hogy vannak kinézetet, eseményt módosító kiegészítők. CK2-ből szándékozom áthozni a magyar mentésemet. -
#1320 Írd meg a fejlesztőknek!
Egyébként baromi jól állok magyarokkal, italy enyém, 1520.
Kb összefoglalnám magyarokkal hogy kell KEZDENI :) hátha valakit nem érdekel. Hogy később mi lesz azt nem tudom, de kezdésnek jó!
Alliance: Pápai állam, Austia, Bohemia
Cél: Lehetőleg minél hamarabb pápa lenni, és benyalni 3 diplomatával mindenkinek aki számít. (még az angoloknak is)
Ugyanis sokáig van regency, úgyse tudunk támadni!! Apropó amikor kérdezi hogy János legyen e a régens igen, és majd jönni fog Mátyás aki nagyon szuper csávó, meg majd a fia, és az unokája is az lesz!
Ha netalántán háborúba keveredünk a törökkel vagy egyéb muslimmal akkor nyomjuk be a keresztes háborút. Ellenben nem érdemes mert ez a CB is lejár és amikor már lenne seregünk, királyunk :) támadni őket nem fogjuk tudni mert ha benyomjuk és nem üzenünk hadat x időn belül akkor várhatunk kb 20 évet.
Na a lényeg hogy velencének nem kell nyalni a seggét, ha közeledik a regency vége akkor kezdjünk el claim-ot gyártani, 3-4 terület tuti hogy miénk lesz az első háború után. Továbbá tilos bármilyen olasz kisállam seggét nyalni mert hátha valahogy háborúba keveredünk velük, pápai állam-szövetségnek köszönhetően.
Nagyon fontos hogy semmilyen advisort ne vegyünk meg, a pénzt gyűjtsük mert ha lehet építeni azonnal mindenhova Armory, később training field.
Persze templom is kell mindenhova. Szal lesz a pénznek helye.
Béke kötés utána nem árt angol,spanyol,francia szövetség kötés még pluszban mert a sok elfoglalt HRE terület miatt, illetve overext-is nagyon magas lesz páran koalícióba lépnek velünk, és mivel ők nem HRE-tagok kiállnak mellettünk.
Szal az egész koncepció a sok diplomatával nyalásra, illetve az olasz területek bezsebelésére épül :) Vallással nem lesz gond mert nem terjeszkedünk csak is nyugatra. -
Pares #1319 Rájöttem. Két szóköz hiánya okozza a hibát...
Hihetetlen, hogy pont azzal a nemzettel kezdtem el játszani, amelyiknél ott van ez a félregépelés. Ugyanis a common/countries/sioux fájlban ha megnézitek a neveket, akkor a "Thathanka Iyotake#0" = 10 "Mahpiya Iyapato#0" = 10 bejegyzéseknél az "Iyotaka" és "Iyapato" szavak után hiányzik egy-egy szóköz, és egybe vannak írva a "#0"-val, így a játékban is ezekkel a jelekkel jelennek meg... Sajna a cheksum megváltozik, ha átírjátok. Na mindegy, csak hogy tudjátok, hogy ilyen is van. :D -
Pares #1318 Sziasztok! Csak egy kérdésem van: Találkoztatok már olyannal, hogy néha az uralkodók/kolonizálók/kereskedőkhadvezírek neveiben szerepel olyan, hogy #0? CoP-al játszom indiánosdit, és gyakran előfordul, hogy valakinek a neve úgy néz ki, hogy pl.: Keejee Wakuhee#0 Oglala. Amikor Magyarországgal játszottam, akkor nem vettem észre ilyet. Tudom, apróság, de nálam minden "immersion breaking" tud lenni, főleg ha az indiánomat egy matematikai képletnek hívják. -
Krigare90 #1317 Nem tudom h ki ő én is csak találtam a videót de csináltam is gyorsan egy Imperium Romanumot :) -
kissssss #1316 ki ez a kilencvenhét tunguska? érdekes néválasztás.