10049
Europa Universalis IV
  • DasIsFuck
    mappán belül vannak a fájlok, elvileg ott akármelyikbe beírhatod.
    a lokalizációs fájlok csak a játékban lévő szövegeket tárolják, innen olvassa a játék a különböző event leírásokat és egyéb feliratokat.
  • Krigare90
    Egyéni nemzet
    na itt van jól
  • Krigare90
    Hali. Ez nem pont arról szól de vannak benne értékes tanácsok. És ez alapján szerintem valahogy meg lehet csinálni.

http://www.youtube.com/watch?v=obie8t4cDZk
  • Party Hard
    Ja mellesleg nekem a Conquest of Paradise verzió van meg. Nem hiszem, hogy ez sokat jelentene de azért kiírom hátha
  • Party Hard
    Nálam localisationfájl nincsen csak mappa. Vagy mit is értünk localisationfájl alatt?
    A Mapaban meg csak angolokra spanyolokra és franciákra vonatkozó dolgok vannak, de ezek egyike sem olyan formátúak mint amit leírtatok.
    Egy pontos leírást ha kaphatnék nagyon hálás lennék
  • DasIsFuck
    EU3-van nekem, de gondolom hasonló a kódolás.

Amit SuperGalaxy leírt #1305-ös hsz-be.
    ha egy már létező kúltúra csoportba raktad át a magyart akkor szimplán a common/countries mappában a Hungary.txt fájlban rögtön a második sor a graphical_culture = kell átírni arra amelyik kúltúra csoportba átraktad.
    ha finnugorba raktad akkor talán latingfx-et kell megadni, ha közel keleti kultúrákba raktad akkor meg muslimgfx

ha egy új kultúra csoportot csináltál akkor meg a graphicalculturetypes fájlban kell beraknod ezt az új kultúrát.
    pl ha csinálsz egy szkíta kúltúrát akkor ebbe a fájlba ezt be kell írnod egy GFX végződést mögé rakva és meg kell adnod a countires mappában lévő hungary fájlba a graphical_culture = szkítagfx-et.
    a lokalizációs fájloknál meg elég ha valameliykbe csak beírod a kúltúrád nevét majd a végére rakod ;;;;;;x-ez mint a többi sornál van.

azt egyébként vedd számításba, hogy ha így jársz el akkor alap esetben a különböző kúltúra módosítók nem fognak működni, a 4-be nem tudom pontosan h hogy vannak jelen, de pl a 3-ban a nyugatszláv kúltúrákat amikkel egy csoportba voltál gyorsabban tudtad átkonvertálni, meg a tatárt is.
    a 4-bene z nyilván más formában, de szintén jelen van, ezek modolgatása meg méginkább bonyolult.

• Party Hard
    Gondolom magyar. Nem vagyok inekciós csak szeretem az anyanyelvemet. És szeretném terjeszteni
  • LSSAHPAUL
    Bocsi az offért de engem érdekelne hogy mire írod át, ha már ennyire fontos, törökre?
  • Party Hard
    Várjunk csak? Leírnád pontossan légyszives mit is kell csinálni a localisationfájlban? Csak mappát találtam...
    gondolom kell csinalni egy
    " Jézusmagyarvoltmegaszaturnuszroljöttünk YML file-t" vagy mit és kell bele valamit írni

A birodm kreálásához nem értesz véletlen ?
    Tehát, hogy ne csak németrómai császárság legyen. Szivessen nekivágnék egy kinai császárságnak
  • Party Hard
    Dehogy nem! Ha jÓ hirt kapok minden nap karácsony.
    jaja ezt próbáltam. de mivel nincsen hozzárendelve szín attetsző lessz a mappon. Esetleg ötlet vagy megoldás?
  • SuperGalaxy
    Ha nemzeti érzületedet ez ennyire zavarja, akkor leírom neked, csak mert karácsony van (vagy nincs):

1. Fogod a common/cultures fájlt, megkeresed benne, hogy "Hungarian", megfogod és ctrl+X ctrl+V-zed át finnugorba, vagy sémibe, vagy csinálsz egy szkítahuntibetietruszk csoportot és oda.

1/b. Az egyik localisationfájlba beírod a szkítahuntibetietruszkot, ha csináltál.

Ennyi.
  • Party Hard
    azt nem lehet. Még ha fin ugor lenne vagy shémi. De délszláv...
    Azért ha valaki olvas valamit syóljon
  • LSSAHPAUL
    Szard le.
  • Party Hard
    Üdv.
    Újra elővettem a játékot.
    Érdekelne azóta sikerült e valakinek megmodolnia, hogy Magyarország ne Nyugatszláv legyen?
    Vagy valaki nek ötlete, javaslata?
  • pocoksari
    ilyen hüle küldetéseket nem tudom miért fogadtok el...
  • Hegi90
    140 gold és 10 havonta? ez kinek éri meg? :D
  • LSSAHPAUL
    Igen. Én is megcsináltam, Máramarost kellett megtérítenem. Asszem 140zsébe került a +2 theológus felbérlése, és havonta -10 zsé a fizuja. Amint megkaptam a küldit (amúgy is hasznos a unity van) kirugtam a fószert. Szal megéri. Természetesen így is lesz kb 3 év, addig semmiképp ne háborúzz!! Legalábbis magyarokkal nem lehet a fószert és a sereget egyszerre eltartani :)
  • Hegi90
    van egy olyan küldetésem, hogy legyen 100%-os a religious unitym. Jelenleg egy tartomány vallása tér el az állam vallásától, viszont hiába küldök oda misszionáriust. 0%-ot halad és csak eszi a pénzt, mivel van egy olyan debuffja, hogy mivel not-accepted culture-be tartozik az a bizonyos tartomány, ezért levon 2%-ot a progressből. A kultúrát meg nem tudom átkonvertálni, mivel a vallása más :D. Ennek mi értelme van? Hogy lehetne ezt feloldani anélkül, hogy többezer aranyat meg pontokat beleöljek egyházi pontokba?
  • Lysandus
    Igen. Majd valahol akkor kezd kiegyenlítődni a dolog, amikor bejön a terció, előnybe meg kb. akkor fordul, ha megérkezik az Orániai Móric-féle gyalogság, illetve később a Gusztáv Adolf mintájú.

A törökkel szemben mondjuk tercióval már sikerült győzni, de kb. másfélszer-kétszer akkora veszteségeim voltak egy csatában.
  • pocoksari
    eastern gyalog: 2 pontos, ottomán gyalog: 4 pontos, nomád gyalog: 4 pontos

eastern lovas: 3 pontos, ottomán lovas: 5 pontos, nomád lovas: 7 pontos
    + nomád tolhat full lovast...ez kiegészülve a rossz pozícióval meg mondjuk némi balszerencsével kijön, hogy biza bukta
  • marcussHUN
    megvernik a seregeiteket.... arra pl nem gondoltatok hogy jobb egységek vannak az ellenfélnél? mert pl a török és a tatár népek a kezdésnél igen jó egységekkel rendelkeznek , erős a lovasság. ez nem lehet a probléma?
  • jocika
    A galaxisban 3ezer az alapjáték. Ennyiért ez baráti, nem?
  • LSSAHPAUL
    Az ostrommal ne foglalkozz, pár éve alatt megadják magukat, arra figyelj oda azért hogy akkora sereg legyen mint amennyi a várban van!
    A csatákkal valóban nagy gáz van, hihetetlen hogy mi történt, játék eleje igaz, 1458 háborúba keveredtem a krimi tatárokkal, (mellesleg a törökkel is mert szövik, én meg akkor már benyomtam a keresztes hadjáratot ha már úgy is harcolok a törökkel kapjak egy kis jutalmat :) na szóval nagy arccal megtámadok a full 15.000-res kipihent, 3-3-3-3 tábornokos seregemmel egy szakadt 6000-res krími sereget, látom morál oké, mindjárt megnyerem, de csak megy a csata, csak megy minjárt elfogy a krimiek morálja erre csata vége kikaptam! Nézem miért hát minden katonám elfogyott :D, pedig csak -1 pontot kaptam a domborzat miatt, ez nem indokolja ezt a muhi szerű vereséget. Vissza is töltöttem a linken már egy okosabb, nem nagy arcú taktikát látsz, ahol az osztrákok mennek előre én meg foglalom a területet :D
  • Krigare90
    Esetleg a katonai ideákat lehet fejleszteni meg ha szintet lépsz a katonai fejlesztésben akkor erősebb egységek lesznek elérhetőek. Ezeket be kell állítani. És a vezér képességei is nagyon sokat számítanak.
  • geo91
    eu3-mal elvoltam mint hal a vízben, de ez az eu4 rohadt nehéz még easy-n is. a megváltozott kezelőfelületet hamar megszoktam, de a csatákkal nagy bajaim vannak, fele akkora seregekkel vernek szarrá néha... (most legutóbb pl. 15 ezer (10 gyal, 5 lov) svéd katomát szedte szét 7 ezer dán/norvég) na meg az ostromok is baromi nehezen mennek... ötlet? köszi előre is.
  • Lysandus
    Ez érdekes. Nekem eddig még csak úgy sikerült belépni, ha előbb én lettem a császár! :-)
  • LSSAHPAUL
    Conquest of Paradise-ban elkezdtem a magyarokkal, de eddig ez a legnehezebb az összes eu sorozat közül. Nagyon gyenge a sereg :( Próbáltam azt csinálni amit eddig, az osztrákokat és velencét szétszedni, hát esélytelen, 2x -es túlerőben lévő seregem nem bírt nyerni. Újrakezdtem, nekimentem a töröknek :D hát nem, ugyanaz, túlerőben lévő seregem nem nyer. Jó akkor nekimentem a barbár krími tatároknak, na itt jött a meglepi, 3x-os túlerőben lévő seregem is kikapott, olyan mintha le volna véve a fizetés, de fullon van.
    És ami a legdurvább az AI szemtelenül tökéletesen szervezi a csapatait. Képes volt ott hagyni a már majdnem bevert ostromot csak azért hogy a 3 tartománnyal arrébb lévő csatába erősítést küldjön, na ez kihívás már kérem!
    Perr pill jól állok, 'pápa lettem', keresztes hadjáratot hírdettem a török ellen és fél európa beszált, gyakorlatilag mindenki, és 2 hadvezérrel csak annyit csinálok hogy beszállok a győztes! harcokba, így jön a katonai pont, illetve presztizs, illetve ráálok előszőr a provinciákra így úgy néz ki hogy a török európai területeinek 90%-a enyém, este folytatom, gondolom átkelünk a Boszporuszon.
  • hitman1028
    magyar-osztrák viszonyra megoldás ,ha belépünk a HRE-be
    http://www.youtube.com/watch?v=ehKvta872sQ
    kapunk némi pluszt és meglehet indulni keletre és délre
  • Krigare90
    Bár az elején ha megtámadnak akkor szerintem túl sok esély nincs mert klasszisokkal nagyobb a seregük :/
  • Krigare90
    Igazából nálam a törökök nem indítottak ellenem direkt offenzívát. Szövibe vagyok a franciákkal meg az oroszokkal velük karöltve volt egy-két kisebb háború amelyek során el lettek verve néhányszor de keleten csúnyán lealázták őket szóval már nem jelentenek komoly veszélyt. Nekem eleinte az osztrákokkal voltak problémáim őket szerencsésen levertem egy kis külső segítséggel de a helyükre jött az iszonyatosan megerősödő Bohémia.Fél Európa az övék és nagyon erősek.
  • barnetpowa
    Krigare90
    A törököt meg tudtad állítani?
  • Töketlenfecske
    Nekem begyere a Conquest of Paradise gyarmati rendszere csak valamelyik lelkes modder elkészíthetné az afrikai és a keleti gyarmatokat is. :)
  • tomip81
    Köszi!
  • Krigare90
    Constable, temple. Ezeket az adminisztratív fejlesztésnél adja be. És az ideáknál elsőre lehet azokat amik az adót növelik. Ja és nem tartok az elején tanácsadókat mert sokba kerül. Illetve a kultúrát az összes megyében átteszem magyarra. Így stabilabb lesz az ország és jobban jön az adó.
  • tomip81
    2-3 év alatt??? Mit kellene ehhez építenem? Mert jelenleg 50 év után is csak marketplace-t és armory-t tudok.
  • Krigare90
    Szia. Én azt csináltam hogy néhány évig amúgy sem tudsz háborút kezdeni a régens kormányzás miatt ezért a flotta meg a sereg karbantartását levettem ( flotta minimumra a seregnek meg hagytam egy kicsit) és rámentem a stabilitásra aztán a fejlődésre és építkezésekre. Így összejött 2-3 év múlva már olyan 18-20 arany körüli havi bevétel abból meg utána már lehetett gazdálkodni ami összegyűlt. Csak okosan kell csinálni mert nem túl jók gazdaságilag azok a tartományok amik könnyedén megszerezhetők (dél, kelet)
  • tomip81
    Sziasztok!

Milyen kezdő lépéseket javasolnátok, hogy Magyarország gazdaságát meg tudjam erősíteni? Mert bármit is csinálok, havi 3-4 aranynál több nem jön össze.
  • SuperGalaxy
    Én végülis félbehagytam a dolgot, de van ilyen mod. Most speciel nem találom, de ha böngészgeted kicsit a modfórumot, előbb-utóbb meglesz :D
  • GOAAL
    SuperGalaxy te csináltál végül jelenkori Európát/Világot? vagy tud valaki ilyen modról?
  • SuperGalaxy
    Tudtommal nincs, de nem kell hozzá nagyon komoly angoltudás :)