A lengyelek a kulcs, óriási seregük van ugyanis litvánia is hozzájuk tartozik. Kezdésnél lengyel,róma ami tuti, és még a csehek is jöhetnek szövinek, 4.nek a franciák. Jah nem kell sereget gyártsál, mert ezekkel a szövikkel mindent lenyomsz, jah a lényeg hogy nem elég megkötni egy szövetséget hanem folyamatosan nyomni kell rájuk az 'impromoved relationst', nem tudom neked miért nem jött be. És akkor jönnek segíteni. Amit észre vettem az pl a dán,norvég, és pl északafrikában harcolok magyarokkal :) (enyém tunézia,algéria,marokkó) na ha ilyen messzire kell jönni segíteni akkor nem jönnek.
A lényeg hogy a török nem játék, sokkal könnyebb lenyomni az osztrákokat :), szal őket már csak akkor érdemes megtámadni miután tiéd olaszország, ausztria, és unatkozol, +persze keresztes hadjárat keretében, ergo te vagy a pápa, mert a többi nép szarik a törökre.
Pénz: semmilyen advisort nem szabad sose felbérelni, figyelni kell a vizi és földi pop-limitet, ha nincs háború levenni a zsoldot, a hajó flottát csak is light ship-ekre építeni ezekkel béke időben támogatni a kereskedelmet, építeni mindenféle épületet :) Jah elfelejtettem mondani hogy velencével igy is úgy is háború lesz, szal vedd úgy hogy velence a tiéd szőröstül bőrüstül, arra kell vigyázni ne hogy a szövetségesed is kapjon belőle :)
Ja a claim, nagyon fontos, szal az imp.relation hamar eléri a 100-at és az ipse visszajön, kérdés mit csináljunk vele, hát itt a válasz, valamelyik szomszédos ellenséghez küldeni claim gyártás miatt, azaz Diplomacy, cover, és ott a legfelső lesz a claim.