10049
-
browing #1555 A mód felrakása az annyi, hogy a megadott linken letöltöd, kibontod, bemásolod a mod mappába
Amúgy először én is a grand C-el kezdtem, nem találta uncsinak,az elején Szerb szövetség azt vassaláltam bosniát, havasalföldet persze úgy, hogy előtte az igaz hittre kényszerítettem őket.
De van egy igazán jó állásom a magyarokkal amikor pariban voltam a Franciákkal, enyém az egyik legnagyobb sereg és enyém a legtöbb bevétel úgy, hogy már kolonizálok és végig nyomtam nyugatiosodást úgy, hogy tech szintemet vissza hoztam és ideák száma is annyi mint a great powereknek.
De most 1309-ben kezdtem egyet
nehezebb a bizánciak miatt, de menni fog
Uralmam alá hajtottam a szerbeket, bosnyákokat, havasalföldet, moldovát
és szövetségesem az osztrák ahol valszeg personal unio lesz a vezetésemmel.
És még csak 40 év telt el de így már bizánc nem próbálkozik be, bár kellet szerencse is hozzá, hogy a B. birodalom nápoly ellen ment. -
hitman1028 #1554 1.5.1es patch kell
ha le van töltve ,kicsomagolod és egyszerűen be huzod a mod könyvtárba,kezdéskor megjelenik és ki kell pipálni -
Timakrisz #1553 Velence viszonylag easy, most már minden kezdésnél (köszi a tippet pocoksari).
Hanem a bibi ott van, hogy a köcsög osztrákok előbb utóbb szakítják a kapcsolatot velem (főleg ha megkapják burgundyt)... most viszont elég faramuci a helyzet, a lengyelek personalunioban a litvánokkal, DE a litvánok a főnökök, asuztria szarrászedve (bár burgundia megvan még neki...); franciaország personalban skóciával :) a hansa meg befoglalta németalföldet :D
1530 körül vagyok, próbálok vegzálni :) nem tudom merre lépjek... -
pocoksari #1552 de mondhatnánk úgy is, hogy aki nem tartja limiten a sereglétszámot az meg is érdemli... -
barnetpowa #1551 Érdemes lett volna némi haderőt fenntartanod ha minimális karbantartáson,de akkor is.Sereg mindig kell!
hitman1028
Nekem azt el tudnád magyarázni hogy mégis hogyan kell felrakni?Telepítettem mindenképp de egyszerűen nem találja a játék... :/ Válaszod köszönöm előre is. -
hitman1028 #1550 veritas moddal az a bajom h az ideák jók,de rengeteg al ideea van,azok kifejlesztése rengeteg pontba kerűl,illetve ha nem a grand campaign et választod a legelején,bizánc egyszerűen verhetetlen
európa szépen ki van dolgozva de sztem ázsia kicsit el van nagyolva
ill a legelején alig lehet csinálni valamit,játszottam kb 50 évet de halálosan untam
de mindenképp kipróbáolom de most ink a conquest of paradise val játszok -
#1549 ja most látom hogy közben angliával is hadban állok,mert az osztrákok hadat üzentek nekik :DDDD -
#1548 Magyarokkal kezdtem,már 1504 van,a játék elején perszonálúnióba léptem az osztrákokkal,azóta szépen csendben teltek az évek,a lengyelekkel,és a litvánokkal is jó a kapcsolatom,így nyugat,és észak-kelet felől nincs agóddni valóm,a török meg eddig szunnyad,úgy látom. Szóval szép csendben fejlesztgetem az országomat,erre az osztrák hadat üzen Velencének...eddig is háboruzgatott az osztrák,na de nem velem szomszédos országokkal,addig nem is érdekelt a dolog,amíg Velence nem küldött 15 ezres sereget a tartományomba. Na ez mint a derült égből villámcsapás,úgy ért engem...Hülye osztrákok...mondanom sem kell hadseregem nincsen,mert nem úgy terveztem ezt a játékot,hogy én háborúzni akarjak. Gondoltam kötök egy különbékét Velencével,hátha megúszom a dolgot,DE nem lehet,mert én alárendelt partner vagyok az osztrákoknál,így én nem hátrálhatok ki egy háborúból. A perszonálúnióból meg nem tudok kilépni ugye. Most nézzem végig,ahogy a 30-40 ezres velencei sereg szétszedi az országom,és várjak az osztrákra,vagy mit csináljak?? Más országgal (pl.: lengyelek) meg nem léphetek szövetségbe,nem hívhatom őket segíteni,mert én az osztrák seggébe vagyok,nem szervezkedhetek a hátuk mögött...Na most mi legyen? -
barnetpowa #1547 Valaki játszik a Veritas moddal? :) Amúgy nekem régen volt egy mentésem amiben begyepáltuk a lengyeleket és a litvánokat a Teutonokkal >:O -
Timakrisz #1546 hmm hmm és nektek amúgy magyarokkal mi a legjobb eredmény? (normal vagy hardon)
-
#1545 Akkor nézzél ki egy keresztbe kasba folyókkal szabdalt provinciát, tegyél oda kb 30%al kevesebb haderőt mint az ellenségnek van, a szomszédos provinciákra meg tedd a többit, amikor megtámad akkor indítsd el a többi sereget. Miután megnyerted a csatát üldözd a végtelenségig és semmisítsd meg, aztán állj rá minden provinciájára legalább 1 egységgel, nem baj ha sok soha nem foglalja be, de legalább nem tud gyártani, illetve ha már gyártófélben van akkor megfog semmisülni mert az új egységnek nincs morálja, szal megszületik, elveszi a csatát, menne szegény a szomszédosba de ott is te állsz és vége. -
Timakrisz #1544 jó de általában akkor megyek, amikor "nincs" otthon; de ha betörök, akkor "hazajön a nagy sereggel :(
-
hitman1028 #1543 de ha minden tartományba raksz 1et nemtudnak ujat gyártani -
Timakrisz #1542 miért van egybe? mert mondjuk
1. gyengébb mint a nyugati és mint a török
2. osztrákok/lengyelek/litvánok is ekkora csapattal futkoznak, de nekik 36 a limit
3. igy legalább beverek egy tartományt míg ha szetaprozom tiszta szopo ledarálják a kis seregeket :(
-
#1541 kevés = kevesebb mint a védő. Ha 3+ a fort szint akkor kéne egy ágyú is.
Ostromolni úgy szoktam hogy ha jön segíteni az ai akkor :) ostromlok azaz levágatom őket, ha saját seregem akkor soha nem ostromlok inkább várok 2 évet :) -
hitman1028 #1540 ostromnál majdnem mindegy h 2ezer v 20ezerrel támadsz,csak ne legyen túl kevés -
pocoksari #1539 először is miért van egyben a 19k katonád?
19k katonával levered a 2k katonát miközben meg tudod szállni a teljes országát
különben meg szerencsefaktor van a játékban mindenhol...a nyers erő nem minden... -
Timakrisz #1538 Szerintem meg ha adminos advisorral kezdesz akkor nagyon hamar ki lehet tolni az első 2 alfejlesztést és simán lesz pénzed épuletre...
kérdés: hogy a francba nyomja be 2 szerb gyalogos hamarabb a tartományt ostromkor, mint én 19 katonával ,ugy hogy fullos a zsoldjuk??? -
pocoksari #1537 mi történik ha nem építkezem az elején? semmi... -
pocoksari #1536 meg amikor kiderül, hogy a dipo repusból csak 3-as szintű van és kénytelen vagyok azt felvenni aztán nézni a -10dukát/hó bevételt...mondjuk ez kb. a 10-15. évtől érdekes magyarokkal -
hitman1028 #1535 mert hiába fejlődsz ha semmit se tudsz épiteni -
pocoksari #1534 és az miért is baj? -
hitman1028 #1533 3mat egyszerre az elején xd,akkor kb a bevétel 1 dukát lesz havonta xd -
pocoksari #1532 egye fene, nem volt elég szabatos a megfogalmazásom :)
3 advisorral dolgozom, nem emlékszem a magyar kezdő gazd.-i helyezetre, de nem hogy egyet, hanem rögtön mindhármat felveszem az első néhány évben... -
Timakrisz #1531 De ha nincs tanácsadó (legalább egy) akkor tiszta szívás fejleszteni technológiát+"altechet" (sosem jut eszembe a neve). Előbb is így toltam és hiába voltam tech ügyileg a legfejlettebb, az altechek 2 max 3 as szintűek lettek a végére :( -
#1530 Pontosabban nem kap, csak megjelenik mint megvehető tanácsadó, de továbbra is tartom hogy a magyarokkal kb 1550-ig biztosan nem lehet megengedni egy tanácsadó felbérlését, vagy ha igen akkor sereg zsold nincs. -
pocoksari #1529 kapsz egy artist tanácsadót, aki -10% stabilitás költséget ad...nem túl hasznos maradjunk annyiban
mindegyik terület valamelyik kereskedelmi központhoz tartozik, megnézed, hogy melyik terület hová tartozik és ahol jól állsz (és persze ha akarsz), akkor oda építesz trade épületet -
Timakrisz #1528 Ez mit jelent? :
Gain a skill 2 Artist in "?" Pest
Tehát ahol nincs trade route vagy csomopont, oda nincs is értelme trade-s epuleteket tenni? -
browing #1527 Illetve hiába szegény területe vannak keletre a manpowered nő illetve idővel a terület lakossága vagyis a beszedhető adó nő, vagyis a Veritas modban így van, nem tudom, hogy az eredetiben is vagy-e. -
pocoksari #1526 ráadásul ez a verzió még mindig jobb, mintha ő eszi meg a bosnyák,szerb,román részt, aztán claimet gyárt és úgy megy neked
hre tagként, meg osztrák alapból véd (ezt még az ai is kalkulálja sztem, tehát no para) -
pocoksari #1525 ezért kell a lengyel, osztrák cimbinek, azokkal elég vagy a török ellen, főleg ha kimegy a mamelukok ellen és rárontasz te is a szövikkel, a török is jól bontható, tehát az első 100% háborúval roppantható, meg ott le is tudsz úgy érni az égei tengerig, hogy kettéválasztod...a szétválasztott országba a gép belenyomorodik -
hitman1028 #1524 csak annyi h szomszédságba kerűlsz törökökkel és előbb utóbb lesz rád joga -
pocoksari #1523 most olvastam végig, nem értelmetlen, mert:
- minden amitől erősödsz attól erősödsz, annyira nem gáz a bosnyá, szerb, román rész
- amitől aaz ellenség (itt a török) már nem tud erősödni az neked jó
tehát, minden tartomány duplán számít, mert téged gazdagít, a törököt meg nem...különben meg 50dipópont vazallussá tenni, majd beolvasztani, annyit meg lazán megér, ráadásul nem haragszik meg senki rád, mert kb. a kutyát sem érdekli...ráadásul kb. 10szer könnyebb ezt a 3at elfoglalni és megenni, mint velencétől egy vödör földet kérni -
pocoksari #1522 nem egymás ellen értettem, hanem neked játékosként egyiknek vagy másiknak nekimenni melyik a rosszabb..játékban nem támadnak egymásra és érdemben el sem érik egymást -
pocoksari #1521 karakkok, teee :)
első körben csak a bosnyák, szerb, román résszel foglalkozz...különben ha előbb kiküldöd a diplomatát claimet gyártani, majd elengeded horvátokat, akkor a diplomata ugyanúgy legyártja a claimet és te ugyanúgy nekimehetsz velencének :) -
Timakrisz #1520 én azt tudom, de hogy tolom ve velencét hamar? -
hitman1028 #1519 horvátország vazallussá tétele azért kell h kisebb legyen a határod ausztriával -
hitman1028 #1518 jó de kevés az esély rá h a franciák az oroszokkal csatázzanak
meg eleve a franciáknál több a pénz,kezdettől tudnak advisort fogadni -
Timakrisz #1517 karrakák (azok a hajaók amik valami trade cuccot is zállítanak)
hogy toljátok be olyan hamar velencét? Anélkül nem tudok HRE be belépni, hogy ne tenném vazalussá horvátországot, viszont akkor meg nem tudok sokáig (amíg majd vissza nem anektálom) cassus belizni :(
szerintem totál értelmetlen szerbiát boszniát meg romániát betolni, szinte semmi pénzt nem hoznak... -
pocoksari #1516 sztem a ruszkik
francia tradíciók, ideák:
+20% manpower
+20% moral
+10% discipline
orosz tradíciók, ideák:
+75% manpower
+50% sereglimit
(vannak mindkettőnél kisebb seregjavítók, de a fentiek adják a nyers erőt)
az orosz ezek alapján nagyobb sereget tud kiállítani - ugyanolyan provinciákat feltételezve - és az extra manpowerje miatt azokkal tud oda-vissza csatázgatni
franciák mellett:
- nyugati seregcsoport (ha az orosz vált nyugatira, akkor ez bukta)
orosz mellett:
- összefüggő terület, neki nincs gyarmata, amit külön kell védenie, így nincs is gyarmati hadserege,amit el lehet szeparálni a főseregétől, ha megtámadod, akkor minden katonája jön ellened és pont
- nincs épkézláb ellenfél a környékén, amit be lehetne vonni ellene (max. a commonwealth, ha még él), a franciáknál vagy spanyol vagy hre vagy angol vagy valaki mindig van, aki tud és jön is segíteni valami hasznossal
- óriási terület, hatalmas menetidő határtól-határig, kb. lehetetlen egy lendülettel megszállni, franciáknál körbejárod háromszor az országot, amíg a ruszkiknál átmész a szomszéd tartományba
- nem tudod blokád alá vonni, mert kb. nincs mit, így a tengeri győzelmekből se szerzel túl sok pontot ellene (ergó szárazföldön kell minden pontot összeszedni)
- tél, a bivaly serege ellen neked is bivaly seregekkel kell menned, de télen ez olyan mértékben eszi a manpowert (neki meg ráadásul sok van), hogy összekakkantod magad
- nem bontható fel, nincs az a sok kis szirszar entitás benne (pontosabban jóval kevesebb van benne), mint a franciákban, tehát nem tudsz országot elengedtetni vagy az elfoglaltakból vazallust gyorsan kiköpni, amit elszedsz azt coreosítani kell, ami engem spec. mindig zavart
Nyilván az, hogy melyik lesz a végén a nyerő a mázli hozza meg, de nekem sokkal kellemetlenebb ellenfél volt eddig a ruszki, ezért én minden játékomban ellenük megyek amint csak lehet.