Europa Universalis IV
  • LSSAHPAUL
    Hungary! 1521-ben járok, csak osztrák,olasz területeket foglaltam, a pápai állam kivételével az összes olaszt. Gondoltam neki megyek a töröknek 3x15K sereggel, egyiken 100-as tábornok, az öreg Hunyadi király a másikon, a 3.on a fia. Megerősítettem a déli végvár rendszert, ugyanis a török nem játék, háborúztam velük párszor, szal nincs kizárva hogy fordítva sül el a dolog. Na utsó simítások, manpower 46.000-ren, erre fel a francia szövetségesem háborúba hív az angolok ellen. (ja flottám 32db-legkorszerűbb caravel, 10 évvel megelőzve a korát) Persze mennem kellett, érdekes volt amolyan kis világháború, a skótok a mi oldalunkon, az osztrákok,norvégok a másikon, meg kb 10-10 kis államocska. Na ez aztán izgi volt, a francia+skót+magyar flotta lenyomta az angolt, teljesen megsemmisültek, a norvég flotta se volt kicsi de lekéste az ütközetet, innentől kezdve egy norvég kikötőben vesztegelt nem mertek kijönni, szárazföldön is jó csaták voltak az osztrákokkal. (békekötésnél szereztem is pár területet tőlük)
    A 2. ideának az új világ felfedezését vállasztom, talán valami afrikai országot elérek sziciliából vagy pármából :p..