10049
-
hitman1028 #1435 ám nálam is ez a helyzet,csak livánok szétfognak esni
-
Timakrisz #1434 Tudod mi az érdekes, hogy (melóhelyen is tolom :) ) de ott aztán nem sikerült a lengyelekkel szövetkeznem sehogy sem, DE ott pl nem jön létre alengyel litván unió, sőt a litvánok inkább velem vannak ... csak ratyi a seregük, moszkva szarrá veri őket... -
hitman1028 #1433 https://www.youtube.com/watch?v=-PPyPL-vE-A&feature=youtu.be
elkezdtem felrakni a magyar videokat -
Timakrisz #1432 Na éjjel 3 ig toltam :) 1485 Helyzet: Ausztria 0, francia kb ugyanott ahol az elején, Anglia szinte egységes (és már betört normandiába); lengyel-litván unió, dán, pápai állam, burgundia szövetségesem. De megtámad a török. Alakítottam koalíciót elég sokan csatlakoztak (még velence is, pedig nem komáljuk egymást), de egyszerűen megállíthatatlanok. A 36-os sereget a 20 as török (ottomán) szanaszét veri :( Persze köthetek békét velük, de az macedóniába, vagy egy másik tartományba kerülne :(
Mit tanácsoltok? -
hitman1028 #1431 kikell fejleszteniaz exploring ideát
de mivel mo messze van ,legegyszerűbb úgy ha portugáliától kérsz kikötö használati jogot ,így onnét számit a távolság,igy már tudsz afrikai terűletet gyarmatositani -
Timakrisz #1430 Ezt nem értem... na mindegy, most lengyelekkel sikerült összecimbiznem, ausztriát szanaszét vertük, burgundia szintén szövi, franciák sehol, viszont az angolok nagyon erősek.. majd meglátjuk hogy alakul.
Kolonizálni hogy lehet? -
#1429 Visszakérdést megelőzve:
Kipróbáltam normál,hard fokozaton lucky nations: historical, none-al, ugyanez.
Verziószám: 1.4.0.0. (C814) -
#1428 na megnyomtam a new game-et, az elején tessék:
-
Timakrisz #1427 Akkor ez bukta :(
Melyik a jobb választás? a 2 War Exhaustion vagy a +5 army/navy tradition -
hitman1028 #1426 https://www.youtube.com/watch?v=ehKvta872sQ
lényeg h a hre vezetőjével,ausztriával 195 legyen a viszonyod
ezt még a játék legelején kell megtenni -
Timakrisz #1425 HRE-be hogy tudok belépni? -
hitman1028 #1424 a szövetség sok mindentől fűgg,először házasságot kell kötni,utána megtenni riválisát saját riválisnak,igy már nagy eséllyel szövetséges lesz -
Timakrisz #1423 Na akkor nem tudom, hogy mit "rontok el" , de mikor indul a játék, már akkor a helyzet a lengyelekkel -
hitman1028 #1422 sztem nem kell erőltetni ,ami nem megy xd
na én is elkeztem a magyarokkal,énink az osztrákokkal szövetkeztem,mert a játék elején nagyon erősek,beléptem a hre be is
szerencsére nem jött létre a lengyel-litván pu,de még szövetségbe sincsenek egymással ,igy a litvánokkal szövetkezve megszereztem besszarábiát
-
Timakrisz #1421 I'm back :) (csak voltam egy kis 3 napos alkoholtúrán a Balcsinál :) )
Na az elején a lengyelekkel eddig csak egyszer voltam olyan viszonyban, hogy szövit kössek :( Mindig olyan ~40% körülről indul a kapcsolat, és hiába küldöm a diplomatát, már nem tudja feltolni annyira, hogy cimboráljak velük.
Na elmegyek szavazni, meg Várbazárt nézni, aztán este újra rávetem magam :) -
#1420 mai... hm te úgy is tudod nem neked mondom: szárazföldi harcnál bontsuk legalább 2 részre a hadsereget, és a hadvezérrel álljunk rá egy fronton lévő provinciára, ami folyókkal határolt, vagy hegy-el. A vele szomszédos, területre tegyük a többi sereget, ami majd a fő csata MEGKEZDÉSE után indul csak el!!! Miért: 1.) pl a supply limit miatt 2.) A domborzati viszonyok 'megkapása' miatt, ugyanis a -3 pont lesz az ellenségnek még akkor is jól járunk ha netalántán kikapjuk a csatát :) óriási vesztesége lesz. 3.) Ha nem osztjuk meg a sereget akkor az ellenség nem fog támadni, mert nem bolond, így viszont kikalkulálja hogy igen órisi veszteségem lesz de nyerek, de nem fog mert a tartalék sereg bekapcsolódik és ezzel nem kalkulált :)
Szerencsétek van mert ez még mai, így nemsokára mondok egy újat :D -
warcat #1419 http://store.indiegala.com/index.php/europa-universalis-iv-conquest-of-paradise.html
Ha villámgyorsak vagytok,megvehetitek 1.89/1.49 dollárért a kieget,nagyon elárazták -
pocoksari #1418 hnnn...5szor elkzldtem volna...legalabb tudatosul a fohatalmam :-) -
kissssss #1417 -
pocoksari #1416 na, nem akar valaki cooperativban multizni?
nagyon keves szabalyom van csak, teljesen rugalmas vagyok...mondjuk a legfobb szabaly, hogy lassu, pontosabban odafigyelos nem porgetos jatekot jatszanek...masnak nem latom ertelmet -
pocoksari #1415 na, nem akar valaki cooperativban multizni?
nagyon keves szabalyom van csak, teljesen rugalmas vagyok...mondjuk a legfobb szabaly, hogy lassu, pontosabban odafigyelos nem porgetos jatekot jatszanek...masnak nem latom ertelmet -
pocoksari #1414 na, nem akar valaki cooperativban multizni?
pocoksari #1413 na, nem akar valaki cooperativban multizni?
pocoksari #1412 na, nem akar valaki cooperativban multizni?
pocoksari #1411 na, vegulis van amivel egyet tudok erteni :-)
mai jotanacs?
Timakrisz eltunt...biztos elraboltak a lengyel hordak ;-)
tegnap felraktam a patchet, de meg nem probaltam...en spec kicsit unom a jatekot, de pl. szuvesen multiznek csak az utoljara sem jott ossze -
#1410 :) Tényleg mai napi jótanács: a technológiákat mindig utolsó pillanatban kell kifejleszteni (1198) mert akkor tuti hogy nem kapsz 'megelőzte a korát' büntit. Meg amúgy is a diplo,és gov pontokat gyüjteni kell háborúra, azaz béke kötés-dip, core-csinálás-gov. A katonait viszont ha pl a muskétást adja akkor kivételesen érdemes hamar rányomni :) -
pocoksari #1409 valószínűleg annál gyorsabban játszik, mert ma 10szer 40évet letolt :) -
#1408 A lengyelekkel 100ból 100x úgy kell szövetséget kötni hogy új játékot kezdel, pause-on van ugye és küldesz neki szövetségi ajánlatot, és elfogadja. Ennyi :) Később már nehéz. -
pocoksari #1407 elfogyott a mana? :D -
Lysandus #1406 Igen is, meg nem is.
Nem random, de amitől függ az random. :-)
Akkor kapod meg, ha az elődjének nincs örököse. Van egy néhány éves időintervallum úgy 1458 körül, amikor ez bekövetkezhet. A játék file-jaiből ki lehet kukázni ezt pontosan.
Egyébként hogyhogy nincs egy rendes tábornokod kezdéskor? Hunyadi Jánossal kell kezdened, mint tábornokkal... -
Timakrisz #1405 Mátyást eddig csak 3x kaptam meg királynak, ez valami random event? -
Timakrisz #1404 CB-vel foglalok én is, ah ezt a békekötési pont tippet köszi -
hitman1028 #1403 és fontos hogy ha békét kötsz,lehetőleg a háború miatti bűntetés,ami a békekötésnél piros szám,30 alatt legen,mert ha túl nagy,a szomszédos államokkal egyből drasztikusan romlik a viszony
-
pocoksari #1402 burgundit oroklik az osztrakok
neked azert lett mindenki ellenfeled mert cb nelkul foglalsz a gepnek meg azert nem mert o mindezt cb-vel teszi -
Timakrisz #1401 Na kipróbáltam, mit is mondhatnék, nagy csaló a gép... amikor magyarokkal vagyok az osztrákok benyomják a fél német római kisállamokat illetve burgundiát, és SENKI nem fog össze ellenük, ellenben én amikor casus belivel betámadok egy olyan államnak akinek 1 szövije van (szerb vagy bosnyák vagy román) akkor minden genyó jön ellenem... totál mindegy, hogy maxos a repu előtte vagy sem. Ez azért faszság, velence casus belizett ellenem, jól bezúztam egyből alakult az osztrákellenes antikoalíciós liga... akkor mikor nem osztrákokkal vagyok, hanem magyarokkal akkor miért nem alakul? -
pocoksari #1400 akkor jatsz az osztrakokkal oszt majd kiderul, hogy a nagyok ellen eleg lesz-e...az onmagaban semmire sem eleg ha csak szimplan jol allsz vagy jobban allsz mint a magyarokkal...onnan is nagyon konnyen pofara lehet esni...probalgasd csak tovabb -
Timakrisz #1399 Az igaz :) de nekiálltam osztrákkal és azzal simán ment, behódol mindenki bazi nagy army nagy manpower, mindenki elfogad minden szövetséget, szóval nem egy nagy kihívás, francia sem nagy wast ist das :( -
pocoksari #1398 attol, hogy 20szor nekimesz a falnak meg nem fogsz -
Timakrisz #1397 MAGYAROKKAL KELL NYERNI :) -
pocoksari #1396 kezdj angolokkal es verd szwt a franciakat a haboruban