10049
-
Party Hard #1195 Hát igen...Az angol hogy megy?
-
Lysandus #1194 Ezt nem tudom, hogy hogy kell, sajnos... -
Party Hard #1193 persze az már meg van modolva nyugaterurópa szintre.
De a lényeg, hogy egy új kultur kört létre kell hozni aminek neve a magyar. És tartozzanak bele a magyarok.Utána tudnál nézni ha megkérlek? 2 hónapja keresem a megoldást. Nagyon hállás lennék. -
Lysandus #1192 De, pont elég ott átírni. Sőt, a tartományok által termelt javakat is át tudod itt írni. A kultúrát most itt fejből meg nem mondom, de valamelyik file-ban meg lehet találni azt is (szerintem vagy a history vagy a common mappában). -
Party Hard #1191 mármint, hogy a magyarok ne nyugatszlávok legyenek. A terület nevek nem annyira zavarnak bár azt is megcsinálnám. Bár nem hiszem, hogy elég lenne a history/provincy mapában átírni. De ha ilyen tapasztalataid vannak azt megköszönném.
-
Party Hard #1190 És mit kell pontosan átírni?
Segítenél? -
Lysandus #1189 Mér nem írod át?! Én azzal kezdtem, hogy "Oradeá"-t átírtam Nagyváradra, stb... Wordpad-del kb. az összes fájl megnyitható, átírható. -
Party Hard #1188 Megfogadtam, hogy nem játszok a játékkal amíg meg nem oldódik. De már nagyon hiányzik -
Party Hard #1187 Valaki esetleg modolásban nem lett okosabb? Illetve angol tudással rendelkező embert keresek. Cél megoldani a nemzetiségi kérdést( Magyar nemzet nyugatszlávokhoz tartozik) -
#1186 ott lesznek a követelések illetve másik oldalt a te felajánlásaid -
#1185 ennyire ne kelljen az alapokat magyarázni. Köss békét! -
Conqvistador #1184 Na most olyan gondom van :D
Granada 3 megyéjét letaroltam. a csapataik 0n és a városaik is 0n állnak.
A térképen sárgával jelölődik zöld vonalakkal áthúzva.
Itt mit kellene tenni, az enyém legyen a területük. Remélem nem kell 20-50évet várni :D -
#1183 Uhh ez rengetek mindentől függ :) majd nézegesd békekötésnél, full anorex, és kiírja, hogy elfogadja-e vagy nem. Ha fölé viszed az egeret akkor kilistázza, mi az ami plusz mi az ami negatív irányba befolyásolja a döntést (ez lehet az ő méretétől a te méreteden át, agresszivitás, vallás, államforma, háttér támogatás (szövetségesek), országodat sújtó büntetéseken át, rengetek minden))
Általánosan: nagy területű országot soha nem fogsz megszállni, csak kicsit, ami viszonylag közel is áll hozzád. Nagyobb országoknál érdemes a trón követelésre ráállni. Itt royal marriage esetén lehet bejelenteni az igényt a trónra. Ilyenkor claim throne okra hivatkozva lehet háborút indítani, és befoglalni a fővárosát (vagy az egészet?), majd békét kérve personal unioba kerülhetsz az országgal. Ekkor bár közös az uralkodó, a kormányzás már nem, viszonylagos függetlenségben marad. Háborúba szó nélkül követ téged, és bizony erős segítség, főleg ha kicsit fel is táplálod pénzzel, esetleg területekkel a tiédből. Bizonyos idő után (50 év?), kezdheted el beolvasztani (ha addig nem lázad fel és függetleníti magát). Az megint kb 10-20 évig eltart.
Szóval nem egyszerű folyamat :) De hát régen sem zajlott le egy-egy háború pár évnél rövidebb idő alatt. Szokj hozzá a lassúsághoz, itt mindenhez idő kell. -
Conqvistador #1182 Köszi megnézem.
És hogy lehet egy államot teljesen elfoglalni?
Pl Aragónia van vagy 5-6 területe ilyenkor az összes területet meg kell szállni? Volt egy video fent ahol csak arra a pár területre majd 3,5 évig támadott a srác. Az nagyon soknak tűnik. -
#1181 én a tutorialból semmire se emlékeztem játék közbe. Lenyomtam 180 évet, kezdtem egy újat, de előtte lefutottam még egyszer, akkor jöttem rá.. áhá, így lehet kihajóztatni az embereket, és így lehet ismeretlen vizeket felfedezni. :)
Sereg összevonás: egy területen és mindegyik kijelölve legyen, majd a csapat képernyőn a jobb felső sarokba valamelyik pici ikon (utolsó előtti körül). -
Conqvistador #1180 Hát érdekes játék az tuti.
Bár az alapokat átrágtam, tutorial stb de még a seregeket se tudom összevonni. Legyártottam különböző városokban lovasságot és szerettem volna összevonni egy vezető alá de nem sikerült.
Lesznek még itt problémák :D -
#1179 gyakorolsz, szerintem bátran. Én is hadakozással kezdtem az elején, abból tanultam meg, hogy mit nem érdemes (kezdve a hadvezér nélküli, hadtáp nélküli seregek morálja, max hadvezérek számának maximum túllépése utáni büntetés, túl terjeszkedés büntetés, claim és bármi indok nélküli hadüzenetek büntetései, szövetségi rendszer működése harc közben, stb).
De gondolom Spanyolokkal mérföldekkel könnyebb, nem tudom ott mennyit lehet tanulni a harcokból. Nálam eljött az az idő, hogy területbe jó voltam, szövetségeseim, PU-im megvédtek ha nagy baj volt, a gazdaság és a vallási rendszerem viszont romokba, nem is tudtam rendesen tovább harcolni. Onnan jött az ország fejlesztés tanulása :)
Azt még mindig alig ismerem a játék mechanika felét :) Most gyakorolgatom a gyarmatosítást. -
Conqvistador #1178 Mennyire érdemes az elején háborúzni?
A Spanyolokat választottam vagyis Kasztiliát :D és Granada valamint Aragónia piszkálja a csőröm. Elég lesz osztozni az Ibériai félszigeten a Portugálokkal. Vagy az elején nem feltétlen kellene harcolgatni? :D -
#1177 ha számít is, pár hónap múlva kész a magyarosítás a 4-hez is.
Addig meg lehet gyakorolni. A szárazföldet a Litvánokkal játszottam. Tenger hatalmat még nem próbáltam, most az írekkel próbálok meglépni az őshazából :) -
Conqvistador #1176 Tulajdonképpen mekkora eltérés van a 3 és a 4 között?
Úgy tudom a 3ban már van Magyar nyelvezet ergo lehet, hogy jobban áttekinthető a játék. Vagy nem számít túl sokat?
-
Conqvistador #1175 Elsősorban a játék megismerése, és hogy kezdetben meglegyen a sikerélmény.
Amíg nem érzek rá ne alázzanak szét az ellenfelek :D
És ha már játékcélról beszélünk akkor tengerentúli gyarmatok és erős prosperáló kereskedelem. -
#1174 burgundy vagy a francia a legkönnyebb, de angol és a spanyol is könnyű,
az osztrák sem túl nehéz ám :)
attól függ mi a célod -
Conqvistador #1173 Sziasztok kb 700 hozzászólást böngésztem át. Még sose játszottam ezzel a szériával (nem tudom miért) pedig a settlers-el a strongholddal, a Civ első 3 részével és egy kicsit a victoria 2 vel. A fő érdeklődési köröm a 2. Vh volt így a Commander sorozat volt az egyik kedvencem (Europe at war)
Nagyon érdekesnek tűnt amit írtatok.
Totál újoncként melyik országot ajánlanátok kezdésnek?
Az Angolokat vagy a Spanyolokat? Ahogy néztem a Magyarok eléggé strapásak oda már kell biztos komolyabb játékismeret :D -
#1172 a fekete zászlónak hol kéne lennie? és mit jelent? -
#1171 Ha nincs ilyen fekete zászlócska a sereged mellett, akkor bug. -
kissssss #1170 na ez egy jó tipp. -
Swarczi #1169 Ok köszi majd legközelebb figyelek rá, én most már nem töltöm vissza a nem szerkesztett mentésemet. De nem baj egy ilyen játéknál mindig tanul vmit az ember :D -
#1168 Ha rákattintasz jobb oldalt alul a százlóra, ami felsorolja kik állnak hadba egymással és mennyi a warscore, azon az ablakon jobb fent van egy jelölő négyzet, amivel beállítható, hogy a szövetségesed, aki kezdeményezte a háborút, az tárgyalhat-e a te nevedben vagy sem (ha jól emlékszem.. rég nem játszottam már vele) -
Swarczi #1167 Nos sok 100 eu3 játékóra után kipróbáltam ezt is - nem írok most részletes véleményezést pusztán egy megjegyzést: ne lépjen be háborúba senki olyan szövi mellett aki kikap. Persze az ember alapból nem lép be ilyenbe, de eu 3-mas ismeretekkel a hátam mögött én naiv azt hittem h a vesztes háború engem magyarországot akit a legközelbbi ellenségtől(savoy) 2nemezet választ el nem érint. Végül is burgundia a cél nem igaz? Hát egy francokat. A totális burgund vereség eredménye az lett h elbuktam 3 alig nem régen core-á vált provinciámat amit az osztrákoktól fogtam be valamint elvesztettem 2 vazallusomat is. Úgy h katona nem járt nálam. Tudom, szövetségi rendszer, de egy másik állam a békeszerződésben ne rendelkezzen már a meg nem hódított területeim felett(korábban is veszthettél így területet de csak ha elfoglalták az adott területet). Szóval most megyek átszerkesztem a save fájlt és kiveszem magam a háborúból, mert nem óhajtok 3 évet visszatölteni ez után a fiaskó után. -
Lysandus #1166 Na felraktam ezt az EU-t is. A csehek westernek lettek? Mi az ördög! Na ezen mindjárt javítok! :-) -
#1165 Azt vajon miért csinálják a katonáim, hogy nem ostromolnak?
Rajta állok a területen, ami ellenséges, de nem indul siege...
Csak az europai részen van ez, gyarmatokon szépen el tudom foglalni a területeit, de europában nem történik semmi.
Morál rendben van.
Sőt akivel harcolok behívott egy másik államot a háborúba, és annak már a katonáit sem tudom megtámadni.
Egyszerűen úgy viselkedik mintha nem lennék háborúba pedig azt írja a játék mindenhol, hogy háborúban állunk
Ezt vajon mi lehet? -
barnetpowa #1164 Hali.
1. Én csak akkor indítok rohamot mikor már elég nagy % esély van rá hogy megadják magukat,mert ilyenkor a morál jobban csökken nekik.
2. Csak csatlakozni tudnak önszántukból ha jól tudom
3. Külön hadjáratot kell indítanod -
Malarki #1163 Sziasztok. Elkezdtem játszani én is ezzel a nagyszerű játékkal. Eddig a Ck2-t, HoI-t nyomtam, az EU előző részeivel sem játszottam. Kezdőként lenne pár kérdésem.
1. Az ostrom mégis hogy zajlik? Látom hogy van egy csomó dolog, meg hogy körönként dob valamit a gép, de hogy ez most mi vagy hova megy az teljesen zavaros. Ez valaki el tudná magyarázni?
2. Csináltam egy koalíciót a törökök ellen, ide hogy lehet országokat behívni? Mert nem nagyon találtam ilyen opciót.
3. Ha egy ország harcol egy másikkal akkor én abba a háborúba hogyan tudok beszállni? l. ha a lengyelek háborúznak a törökökkel akkor én be tudok lépni a polákok oldalán vagy külön nekem is hadat kel üzenni a töröknek? -
Party Hard #1162 Hát sajnos nincs pontos leírás a 4 eshez. A legjobb lenne ha rákérdeznél ahivatallos fórumon
Az én google fordítós üzeneteimre nem kapok választ -
barnetpowa #1161 Fordításban tudok segíteni szerintem,de az EU3 nincs meg :D -
Party Hard #1160 Az eu3 már egy jó kiinduló pont. Ha érteném lehet kitudnám sakkozni.
Amit eddig modoltam az mind EU3 as tapasztalataim alapján tettem.
De ha valaki talál valamit vagy tud valamit az sikitson! -
barnetpowa #1159 Ez EU3-hoz van,nem 4-hez.Vagy eddig is a 3-hoz kerestél kiegészítőt? -
Party Hard #1158 Na megvan azt hiszem.
Keresnék valakit aki jobb angolból mint én és segítene megfejteni hogy mit, s hogyan kell.
Előre is kösszi
-
Party Hard #1157 Mi? Ember csapd fel az értelmező szótárat és keresd ki azt a fogalmat, hogy módolás.
Valaki csak jobban ért hozzá mint én. Már megtaláltam pár helyen de saját népcsoportot még nem tudtam létrehozni. Gondoltam addig átírom finnugorra a poén kedvéért de valahol még kell módolni mert ha a commonculture 0_cultures fileben felülírom akkor a játékban nem történik semmi. Tehát máshol is át kell írni.
Valakinek ötlete vagy megoldása? -
barnetpowa #1156 Zölcsi:
DokumentumokParadox InteractiveEuropa Universalis IVsave games