10049
-
#1155 szerintem sehogy... törődj bele, hogy Skandináviából szlávoknak tűnünk, ők meg északi vadembereknek és kapják be :P
egyébként meg ne nézegesd, és akkor nem látod :) -
#1154 Hova teszi a játék a mentéseket? át szeretném másolni másik gépre -
Party Hard #1153 Hogy a magyarok ne nyugati szlávok legyenek.
-
#1152 ha azonos a vallásotok, akkor meg tudod változtatni a kultúrát az adott régióban.
vagy mire gondolsz? -
Party Hard #1151 Valaki a nemzetiségi kérdést megoldotta már? -
Party Hard #1150 Lefordítaná valaki ha van ideje? Sajnos a Google fordító és az angol tudásom ehhez kevés. -
hitman1028 #1149 ha kis időre nyugton maradsz ,kifognak lépni -
barnetpowa #1148 Várnod kell hogy szép lassan kilépjenek belőle. -
#1147 Az ellenem összeállt koalícióval mit tudok kezdeni? Hogy lehet egy kicsit faragni belőle? -
barnetpowa #1146 Sziasztok,én a Timuridákkal kezdtem egy játékot.Azóta már Perzsiát a sok lázadás miatt vazallussá tettem,valamint meghódítottam Delhit és még jó pár államot.Delhi behódolásával többé nem Timuridákként szerepelünk a játékban,hanem Moghul Birodalomként :)
Moghulok
-
Party Hard #1145 és az új népcsoport?
Ez a nyugati slav... nem is tudom... -
Belkar #1144 Igen ezt sejtettem de én az új tech group létrehozására értettem. -
#1143 Új birodalmat nem lehet.
-
Belkar #1142 Hát akkor valamit rosszul csinálsz mert én kipróbáltam és nekem jó volt. -
Party Hard #1141 ez alapján sajnos nem fut -
Belkar #1140 Itt van egy rövid leírás arról hogyan kell új tech groupot hozzáadni Eu III-hoz nem hiszem hogy nagyon más lenne itt.
Birodalmat ettől sokkal bonyolultabb csinálni ha egyáltalán lehetséges de a hivatalos fórumon ha megkérdezed biztos jobban tudnak segíteni. -
Party Hard #1139 pl technológia grupot hogyan lehet csinálni?
Próbálkoztam vele de kifagy a játék.De próbálkozom vallás és népcsoport létrehozásával is egyenlőre sikertelenül.
Mondjuk a balkán és kárpátmedence területeket felhúztam franciaország és anglia szintre.
Valamint érdekelne hogyan lehet új birodalmat csinálni(mint pl a Német római birodalom) -
kissssss #1138 gotlandal? :-DDD na ez üt. -
Egy-ket kolonizalo hatalmat fenekbe kellett billentenem... :) -
Belkar #1136 Egyébként sincs nagy élet itt... milyen leírásra gondolsz amúgy? vagy mit szeretnél egyáltalán megváltoztatni? -
#1135 nem, csak gondolom a többiek se tudnak hozzá fingani a moddolás témához, az alapjáték annyira jó hogy minden nap kicsorog a nyálam mikor játszok :D de tényleg. -
Party Hard #1134 miért van az, hogy ha felteszek 1 kérdést elcsendesedik a fórum
Ennyire gáz arc lennék?
-
Party Hard #1133 modolási leírást tud valaki ajánlani?
-
Rusty00 #1132 Üdv! Én is sokat játszottam az EU3-mal, és most letöltöttem én is a 4-et. A kérdésem az lenne, hogy amikor nem volt fent egyik patch sem, akkor minden jól működött, de feltettem hozzá az 1.2-es patch-t, és az osztrákok mintha megálltak volna. Nem háborúznak, csak ha megtámadják őket vagy a szövetségeseiket stb.
Eddig patch nélkül mindig harcoltak a franciákkal, Burgundyt békés úton annektálták stb. Most nem. Pedig a patch a hibákat hivatott kijavítani. Van valami megoldásotok? -
hitman1028 #1131 kezdésnek a spanyolokat ajánlom,alapból elég gazdagok
-
henimen #1130 Sziasztok!
Kezdő vagyok az Europa Universalis világában, és elég sok kérdésemlenne.Melyik országgal lenne a legegyszerűbb beletanulni a játékba, hogy tudok kereskedőket, kémeket stb-it szerezni?
Hogy tudom gyorsabbá tenni pl a haditechnikám fejlesztésének a gyorsaságát?
Milyen arányban kellene összetennem lovasokat és gyalogosokat hogy erős hadseregem legyen?
Bocsánat a sok kérdésért, a válaszokat előre is köszönöm. -
#1129 Tudom, hogy már korábban is voltak erre kísérletek, de mit szólnátok, ha készítenénk egy magyar EU4 oldalt fórummal meg leírásokkal? -
#1128 az szép. én meg litvánokkal akarok kolonizálni .. csak a sztyeppéken túlra nem ér el a kezem :DDD -
-
Joker307 #1126 1615
Meg egy kis falat Észak Amerikából:
-
Töketlenfecske #1125 Bizony! A térítésre ügyelj, különben nincs annektálás a primitiveseknél! Amúgy britekkel elég kényelmes játszani. 17 századtól egy darab csendőrbrigádot tartok csak otthon, mert a közelébe nem jut az enemy a szigeteknek. A többi a gyarmatokon kalapálja akit kell. Olyan naval force limetem van és jövedelmem mellé, hogy ahhoz is engedély kell, ha valaki a tengerbe akar pisálni úgy, hogy egy brit hajó ne kezdje ágyúzni közben. -
#1124 Tehát ha elengedem mint vazallus, és utána békésen annektálom akkor kap core-t? :p ha így van akkor thx az infót :p -
phylemon #1123 Én É-Amerikát szoktam gyarmatosítani, mert mire odajutok, a karib térség már a spanyoloké. Ha 3 colonist van akkor gyorsan lehet haladni. Be szoktam keríteni észak-amerikát: indiánokat békénhagyom, ha szerencsém van akkor mások is. Először végig gyarmatosítom a tengerpartokat, utána keresztben irány Kalifornia, északon párhuzamosan ugyanígy haladok, és előbbutóbb beleütközök a wastelandokba. Innentől meg lefőtt a kávé a többieknek, csak szépen komótosan gyarmatosítgatni kell az amerikai területeket. Esetleg az aztékokat húzom be az arany miatt. -
Töketlenfecske #1122 Reload helyett ilyenkor engedd ki vassalba, aztán később annektálod. Akkor lesz core. -
#1121 Hehe, én is ezt szoktam csinálni a törökökkel, de sereget még nem sikerült bezárnom, viszont a szétszabdalt területei ha fellázzadnak akkor azok úgy is maradnak, általában meg is születik egy állam :)
Magyarokkal próbáltam gyarmatosítani, de beszívtam, reloadolni kellett, szal elfelejtettem azt a szabályt hogy core-osítani csak bizonyos távolságból lehet, kinéztem egy észak olasz tengerparti provinciát, provance-vagy mi a neve, de sose lesz rajta core mert túl messze van, ha nincs rajta core nem tudom kivenni a HRE-ből, azt meg nem kell ecsetelnem hogy mivel jár :p. Sőt, még1x visszakellett töltsem mert naivan azt hittem Siena már közel van, hát ugyanez :p -
Töketlenfecske #1120 Karibi térségből minél nagyobb szeletet kanyaríts ki, mert ott van a nagy pénz a Chesapeake node mellett. Ott meg addig háborúzz (Chesapeake), amíg nem a tiéd az egész. Aztán Panama node kell az Óceániai node-ok jó felé irányításához. Brazil node felé csak akkor menj, ha a spanyolokkal vagy portugálokkal nyomod, mert onnan furán kanyarog a trade. Hudson node-ot csak akkor, ha nagyon nincs jobb dolgod. Ja, és az ellenfeleddel úgy köss békét, hogy a hadseregeit lehetőleg kerítsd körbe saját államokkal és ne adj neki accesst. Nálam éppen Great Karooban állomásozik egy 30 ezres spanyol sereg. Onnan meg nem megy sehova és a következő 50 évben, ha másokkal is háborúzik, akkor fog neki hiányozni. :D -
Joker307 #1119 Tudtok javasolni, tippeket adni a gyarmatosításhoz, hogy érdemes, praktikus. Enyém Bermuda ás Manhattam, arra felé terjeszkedek, érdemes kötekedni a nagyobb indián országokkal? -
pocoksari #1118 így van, ellened szövetkeztek...amelyik kormány félti a hatalmát az ördöggel is lepaktálna...itt a fő motiváció szerintem nem a saját országuk védelme hanem a saját hatalmuk védelme, ami mondjuk egybe esik és így mégsem kell azt mondaniuk, hogy azért döglik meg mindenki, mert én királykodni szeretnék továbbra is -
#1117 Nem velük léptek koalícióba, hanem ellened vagy bárki ellen. Ez szerintem mindenkivel előfordul aki a magyarokkal játszik, ugyanis a török tuti hogy ellenfeled lesz, az már csak részlet kérdés hogy a túl gyors terjeszkedés miatt melyik európai állam lép be még a koalícióba ellened. Egyébként ilyenkor ha meghúzod magad akkor szép lassan kilépdesnek a koalícióból, ergo ez az egy választás van, különben véged. -
Töketlenfecske #1116 Komolyan nem értem néha az AI-t. Most vettem el 3 kolóniát a spanyoloktól Észak-Amerikában, meg Jamaicát a miheztartás végett, erre nem odateszi a következőt is a foghíjra?!! Ott van neki egész Dél-és Közép-Amerika, Afrika, erre velem szomszédol.