876
-
Archenemy #76 basszus, olyan vagy te is, mint az a másik harcos teofób Fitznikk, aki bizonygatta, hogy csak azért, mert még nem találtak olyan helyet, ahol -7000 fok van, attól még lehet, sőt élet is lehet ott. -
Archenemy #75 de már megbocsáss, te továbbra is csak szajkózod a magad szövegét, de nem támasztod alá, nem szólsz semmit az érveimre. Ez így nem vita, hanem önismétlés részedről. -
nlght #74 kösz a felvilágosítást, tényleg nem a kémia az erősségem (nem is volt soha), de amúgy rengeteg tudós kijelentette már a történelem során, hogy mennyi mindent felfedeztünk és már semmi újat nem fogunk, szóval ki tudja mit hoz a jövő -
Bannedusermail #73 "bírom amikor olyanok osztják az észt akik átaludták a töri órákat, a kommunizmus mint eszme nem egyenlő a szovjetunióval... az eszme az tökéletes lenne, a megvalósítással van a gond (a hataloméhség és a kapzsiság a baj)"
Bírom, amikor egy soha sehol nem működő eszme hívei az eszme helyett a többi embert bírálják. Nem számít, hogy logikusan kimutatható az eszme összes ellentmondása és hibája, hogy ordít az eszméről a beledrótozott működésképtelenség, hogy logikai baklövések és tudatos ferdítések sora, és soha nem teljesülő feltételezések tömkelege szükséges ahhoz, hogy legalább papíron működjön az eszme. Igaz, hogy ez a papíron teljesítés is kevésbé működőképes, mint egy másik, de vannak akik ragaszkodnak hozzá. Nos akkor kiben is van az emberi hiba? Akik másokat szívesen belekényszerítenének egy eleve rosszba, vagy azokban, akik ezt nem szeretnék megélni.
Elárulom neked, hogy én mit gondolok. Nem azok az emberek a selejtek, akiket hibáztatsz az eszméd bukásáért az eszmét valós működésképtelensége miatt, ha nem te vagy a selejt az eszméddel együtt. -
nlght #72 a 2. vh a zsidóellenes propagandán alapult jelentős részben, szóval tekinthetjük imho vallásinak
egyébként megint csak a szövegértelmezést tudom javasolni, azt írtam, hogy "többsége" te írtál 6 db nem vallási háborút, ennél sokkal-sokkal több vallási háború volt és még most is van a világban -
#71 NINCS energia éhség!
-
nlght #70 Egyetértek, a politikusok számonkérhetőségét eszközölni kéne, sajnos hiába választ meg pár 10k ember egy politikust, mert az úgyis úgy fog szavazni, ahogy a pártvezér megüzeni neki, így nullához közelít a döntésiköre. Ezért utálom, hogy minek választunk helyi képviselőt, ha úgyis csak egy báb lesz a pártvezér kezében. Sajnos a politikusok sosem hoznak olyan törvényt, ami rossz lehet nekik, lásd 2-3 éve az álírásgyűjtést a népszavazásra, hogy a politkusnak kelljen számlával igazolni a költségeit, mikor felmarkolja a lét érte (hiába jött össze több 100k aláírás, nem írtak ki népszavazást róla, mert kihasználtak vmi kiskaput) -
Bannedusermail #69 "szövegértelmezés... még egy (!) felkiáltójelet is tettem a hozzád hasonlók miatt a pontosan szó után, szerinted nincs egy távoli bolygó belsejében egy olyan elem amit még nem ismerünk??? mert mi már mindent ismerünk, amit ismerni lehet???"
A protonokból és neutronokból álló atommagok körül elektronok keringenek típusú kémiai elemeket mind ismerjük. Sőt állítottunk elő olyat is, ami csak ezredmásodpercekig létezik, és utána megsemmisül egy maghasadásban, tehát a természetben nem létezik, de ha mégis keletkezne egy csillag felrobbanásakor, akkor is csak egy ezredmásodpercig.
A jelenlegi tudásoddal megbuknál egy iskolában.
Ha esetleg olyan egzotikus atomokra gondolsz, amik nem a proton-neutron magból és nem elektronok alkotta héjjakból állnak, ilyeneket is állítottunk elő, de azok sem voltak hosszú életűek. Müonnal helyettesítettek egy elektront egy proton körül, amivel egy fura hidrogénatomot teremtettek, aminek nem a magban van a tömege nagy része, hanem az elektront helyettesítő müon igen jelentős tömeggel rendelkezik. Ezeket létrehoztuk, de szétesnek maguktól. -
Archenemy #68 igen, de attól, hogy mi nem látjuk előre, attól még "kőbe van vésve" ezek szerint, hogy mi fog történni, csak ezt a "rendszeren belül" nem lehet megjósolni
-
Zulu12 #67 Itt van a megoldás az emberiség energiaéhségre :D
http://peswiki.com/index.php/Directory:Andrea_Rossi's_Cold_Fusion_Energy_Catalyzer_(E-Cat):_Frequently_Asked_Questions -
Archenemy #66 "biztosan én éltem eddig egy dobozban, "
Biztosan, mert elképesztően nagy butaságokat mondasz. Ezek a vallások a világ összes nagyvárosában mind megtalálhatóak, mégsem ölik meg egymást. Vegyünk pár mostani háborút:
I. vh
II. vh
Usa - Korea
Usa - Vietnám
Irak - Irán
Usa - Afgán
Usa - Irak
Melyiknek volt "vallási alapja" szerinted? És nem, attól nem lesz vallásháború valami, hogy a vallást propagandacélokra felhasználják benne. -
#65 1-2. Sajna a nyugati nemzetállamok mint atom el vannak adósodva, ha ezt a problémát úgy tudják lekezelni, hogy rövidtávon tönkreteszik akár az életszínvonalat, akár a környezetüket, akár a gazdaságukat,simán megcsinálják.
3. Azt, hogy miért kötnek és milyen szövetségeket az nem annyira a reális érdekeken, mint a vezetők belátásán múlik.
4. Ez így van Csak éppen ahogy te leírod az ellentétes az 1-3 pontokkal.
5. Így van, van 1-2 olyan anyag, amit nem tesz a média annyira középpontba, de a mai gazdaság alapját képezik. Más kérdés, hogy a 30 év múlva meglevő technológia alapját is képezni fogják-e. Vagy ahogy az olajnál is, az emelkedő árak nem hozzák-e a nehezen hozzáférhető telepek kitermelésének megkezdését.
6. Szerintem is jobb lenne egy egységes Európai állam. Ennek azonban nem feltétele az egységes vallás, nyelv, kultúra. A Római-birodalomnak sem volt az! Sőt ahhoz köthető a hanyatlása, amikor kitalálták, hogy a kereszténység legyen az államvallás. Sokkal inkább lényeges az egységes pénzügy, gazdaság, külpolitika, saját ütőképes haderő. Amíg ezek nincsenek addig az egyes EU országok egymásnak fordíthatók és bizony egymásnak is fordítják őket függetlenül attól, hogy van e közös nyelv, kultúra vallás (Amcsiban sincs!).
7. A demokrácia egyik dilemmája, hogy a választónak okosabbnak kell lennie a megválasztott képviselőjénél, ahhoz hogy képességeit és motivációját átlássa. Azt hogy mit tud és mit akar. Hiába töltünk ki egy IQ tesztet, ha nem értünk ahhoz a területhez, amit az adott szakpolitikus csinálni fog, vagy okosabb nálunk a megtévesztésben és simán megetet bennünket. Ez ma is így van és a teszt bevezetése után is így lesz. Ez egyszerűen a képviseleti demokrácia korlátja.
Egyet lehetne csinálni. Talán. A politikusok számon kérhetőségét és visszahívhatóságát erősíteni. Ha egyszerűen nem azt csinálja amit a választáskor ígért akkor kirúgják és kész, ha nagy a gebasz akkor többet nem indulhat, vagy irány a #.
-
nlght #64 ha ezt akartad hallani, akkor legyen:
nem vállalok felelősséget a világ tudósainak a nyilatkozataiért :)
egyébként a hélium nemes gáz és és viszonylag olcsó... van még egy ilyen elem, ami rendelkezik ezzel a 2 tulajdonsággal?
a foszfor meg a mezőgazdaságban/élelmiszeriparban kulcsfontosságú -> lehet, hogy nem fogy el gyorsba, de egyre kevesebb lesz -> ezért egyre drágább lesz, a világ populációja meg növekszik -> katasztrófa -> megnő az esély egy globális háborúra -
torreadorz #63 Van. Heisenberg egy kicsit megvariálta a dolgokat és bármennyire is tetszetős az az állítás hogy mindennek meg lehet jósolni a kimenetét csak ismernünk kell az összes tényzőt, jelenleg a tudomány hivatalosan is elismeri hogy soha nem leszel képes az összes tényezőt egyszerre ismerni. -
Bannedusermail #62 "A tény és a találgatás között szép nagy szakadék van. Az az igazság, hogy a tudomány még gyerekcipőben jár."
Igen, gyerekcipőben jár, mert az emberek nagy részének fogalma sincs róla, hogy mi a tudomány. Jó példa vagy erre. Nem sértésként mondom ezt, csak annyival elintézed a színképelemzést, amiről semmit nem tudsz, hogy hát az nem lehetséges, nehogymá. -
nlght #61 biztosan én éltem eddig egy dobozban, de én még nem láttam görög ortodoxokat, orosz ortodoxokat, protestánsokat, római katolikusokokat, zsidókat, muzlimokat összeborulni (csak hogy a többi ázsiai bevándorló családok vallásait ne említsem), pedig mindegyik elhiszi többé kevésbé az ótestamentumot ha jól tudom... itt most nem arról van szó, hogy nem tud két templom megférni egy utcában (azok talán még meg tudnak, de a hívőkkel már lenne probléma), hanem hogy az új közös államban ki mennyi támogatáshoz fog jutni, mivel valszeg nem az lenne a törvény, mint régen a kisebb, különböző országokban...
egyébként ha megnézed a törit, akkor a háborúk többsége vallási okokból robbant ki, majd pont a vallás lesz az amin nem akadna ki senki? nem tudom, hogy gondoltad... -
Bannedusermail #60 "Jelenlegi tudásom szerint nem nagyon várható, hogy valaha valaki érthetően és bizonyítottan meg tudja azt magyarázni, hogy sikerült a 0-ról emberi intelligenciát összehozi, gondolok arra, hogy atomi magerők stb stb aztán így meg úgy és hopp kialakult a tudat az élettelen atomok valamilyen összeállása alapján."
Mint ahogyan, ha valaki dob kockával egy hatost, és újra felemeli, és te belépsz a szobába, és dob egy ötöst, sem tudod megmondani, hogy előtte mit dobott az illető. Te miért kéred számon egy tudóstól, hogy minden elemi részecske több évmilliárdos múltját visszamenőleg közölje veled, és mitől elfogadható, ha ezt egy nem tudós elintézi azzal, hogy volt egy szakállas bácsi, aki nem is ember volt, de tök úgy néz ki, csak akkora a hatalma, hogy rajta kívül mindent ő csinált? -
Archenemy #59 "A gond csak az, hogy van véletlen."
Mi a véletlen definíciója?
Ha én nem tudom előre, hogy melyik oldalára fog esni a kocka, amit dobok, arra mondhatom, hogy véletlen. De mégsem véletlen, mert a kezem sebességéből, a kocka anyagából - alakjából, az asztal alakjából - anyagából, stb. pontosan ki lehet számolni elméletben, hogy melyik oldalára fog esni a kocka.
Most van véletlen, vagy nincs? -
torreadorz #58 Nekem csak az a kérdésem hogy hányszor 30 év az a 30 év?
Csak azért kérdem mert az olajra már az 1970-es évek óta azt mondják hogy 50 év múlva elfogy, 2012-ben pedig még mindig azt mondják hogy 50 év múlva elfogy...
És persze semmi kétség, egyszer elfogy, csak az ilyen riogatások azt nem veszik figyelembe hogy egyrészt az olaj árának növekedésével megéri kitermelni a drágább mezőket, tehát mégtöbb olaj lesz, időközben felfedeznek újabb olajmezőket és azt hogy egyre jobban optimalizálódik az olajfelhasználás, lásd amerikai ahol ma már nem az a divat hogy 10 ezer köbcentis autókkal járnak amik 40 litert benzint esznek meg 100 km-ren hanem elég nekik a 2000 köbcentis is 6 literes fogyasztással. Ennek meg az a következménye hogy az olaj nem 50 év múlva fogy el hanem 150.
Ha pedig elfogy akkor majd addigra lesz más, legrosszabb esetben kényszerből. -
Archenemy #57 az a baj, hogy én már harminc éve hallom, hogy mi fog elfogyni harminc év múlva, és meglehetősen szkeptikus kezdek lenni.
Azt is megjósolták 1850-ben, hogy 2000-re térdig fogunk járni a lószarban, mert annyi lóra lesz szükség. Oszt. -
Bannedusermail #56 "A materialista elméletek szerint az élet és minden mozgatórugója a véletlen.
Persze szegény materialista tudósok ezt nem igazán merik beismerni, még maguknak sem. Mentségükre legyen mondva, nem is értik miről van szó."
Neked hogy sikerül ennyi logikátlan hülyeséget összehozni a logika nevében?
Kijelented, hogy a materialista elméletek szerint minden mozgatórugója a véletlen. Utána meg kijelented, hogy mégsem ezt mondják a materialisták.
És természetesen ők nem értenek semmit.
"A gond csak az, hogy véletlen nincs. És itt van a brutális paradoxona a materializmusnak, amely vallja, hogy a tudomány az értelem, logika letéteményese. Nem látják, hogy a véletlenben való hittel pontosan önmagukat és híveiket köpik szembe. Meg az értelmet és a logikát..."
A gond csak az, hogy van véletlen. A véletlen csak annyit jelent, hogy sok lehetséges kimenetel közül mindenféle felső hatalom és cél nélkül következik be valamelyik. És ez nem egy hitbeli kérdés.
Milyen értelmi szerencsétlennek kell lenni ahhoz, hogy más következtetéseket levonó személyek következtetéseiről és mozgatórugójáról is hamis állításokkal álljon valaki elő, hogy megkérdőjelezze azok elképzeléseit, miközben a felállított eszmefuttatás is ellentmondásokkal teli? -
Archenemy #55 "És még képbe jön a vallás "
Hogy a faszba tudod megint idekeverni a vallást, mint szétválasztó tényezőt? éppenséggel sokkal inkább összetartó, mint szétválasztó, tekintve hogy keresztény mind a három általad felsorolt ország. -
nlght #54 ha megnézed a linkemet:
"És bár hiába tanultuk fizikaórán, hogy a hidrogén után héliumból van a legtöbb az összes elem közül az univerzumban, gyorsan és nagy mennyiségben csak fúziós reakcióval jön létre, az meg legközelebb a Nap magjában van.
Négymilliárd év lassú radioaktív bomlásából származó héliumot éltünk fel egy évszázad alatt, a tartalékok végét járjuk, előállítani nem tudjuk, újrahasznosítani szintén nem, ugyanis a héliumgáz könnyebb a levegőnél, így a légkör legfelső rétegeiig száll fel, ahol aztán a Föld gravitációjából is megszökik." -
mizar1 #53 Lesz az még millió évek múlva is. -
nlght #52 ok, igazad van, rosszul emlékeztem
foszfor, hélium
hélium : még 25-30 évig lesz
foszfor: még min. 50 évig lesz -
mizar1 #51 "...a foszfor és a hélium kulcsfontosságú elem az ipar számára és 20 év múlva már egyik sem lesz..."
-Ez teljességgel kizárt! -
nlght #50 1. a nemzetállamok azt szeretnék, hogy náluk minden jó legyen
2. ha ezt úgy érik el, hogy közben más országban ezáltal csökken az életszínvonal azt pont telibeszarják
3. azért kötnek ideiglenes szövetséget, mert pillanatnyilag (!) megegyezik 1-2 érdekük (remélem figyelsz a felkiáltó jelekre)
4. most kb. (!) 20% jól él 80% már döcögősen, napról-napra, valaki meg az éhhalál szélén éldegél, 20 év múlva már 10%-90% lesz ez az arány (jobb esetben), persze ha feltalálnak vmi nagy hordeerejű eszközt, akkor megváltozhat a helyzet
5. ha szted a világ a jövőben is eléldegél vhogy, akkor majd rádöbbensz, hogy a foszfor és a hélium kulcsfontosságú elem az ipar számára és 20 év múlva már egyik sem lesz
6. Az Európai Egyesült Államok szóba került, de a mediterrán politikusok pont telibeszarják, sokkal jobban érdekli őket, hogy mi lesz a pártjukkal. Ráadásul képzeld el, hogy a francia-angol-német 3-as legalább annyira utálja egymást, mint a magyar-román vagy a magyar-szlovák páros köszönhetően a történlemünknek és az eltérő kultúránknak. Mely nyelv lesz a fő nyelv és miért az? És még képbe jön a vallás és a különböző törvények... Érted? Sztem is jó lenne egy ilyen Európai Egyesült Államok, de mindenkinek akarnia kéne, vagy legalább a nagy többségnek, és még ha akarják is, akkor se fognak megegyezni 10-20 éven belül, sztem nem fog megtörténni, we are doomed...
7. a szavazati joghoz kapcsolódó teszt alatt politika tudományhoz kapcsolódó tesztet értek, hogy például tudja majd a szavazó, hogy hogyan rendezi meg általában a hazug kis kampányát a párt és ne dőljön be minden populista szövegnek (például az emberek politikai emlékezete 3 hónap max és erre tudatosan rájátszanak a pártok). -
Alfa Of NS #49 A múltkori Intelligens Tervezés vita annyi hozzászólást generált, hogy nem csodálkoznék, ha szándékosan hozták volna elő ugyanezt a témát a több reklámbevételért. Lehet hogy most már hetente lesz egy ilyen cikk? -
#48 Minden jel szerint ugyan az a fizika dolgozik az egesz, altalunk lathato univerzumban, tehat ugyan azok az elemek vannak jelen mindenhol. -
Archenemy #47 Én kb. úgy, hogy a világ eddig is elment valahogy, és ezen túl is el fog. Nehezen hiszem, hogy az emberi civilizáció 10000+ éve alatt most pont ez a következő húsz lesz az, amikor mindenki jól kihal.
Nem hiszem, hogy "értelmesség" alapján lehet cenzust csinálni, mert mi lenne a mérce? Műveltség? IQ? EQ? Bármelyikbe bele lehet kötni, meg eleve nem szerencsés, mert valahogy egyből az lenne, hogy az okos emberek fizessenek kevesebb adót, stb.
A nemzetállamok nem "mind másfele húznak", meglehetősen nyilvánvaló politikai erőterek vannak, a globalizációban pedig majd szépen beolvadnak az országok egymásba (nem mintha én személy szerint örülnék ennek, de amikor már az Európai Egyesült Államok szóba kerül, akkor lehet sejteni, hogy előbb-utóbb tényleg ez lesz. -
hangulati #46 nem tudom. laikuskent ket dolog ugrik be ezzel kapcsolatban. az egyik Grandpierre Attila irasai, a masik pedig egy nem regen olvasott cikk, ami azt a kerdest vetette fel, hogy gondolkoznak-e a novenyek?. azok a pici aksik... -
nlght #45 Kösz a linket, most nincs időm elolvasni, talán később. Amúgy nem a bolygók keletkezéséről volt szó, hanem arról, hogy létezik-e még számunkra ismeretlen elem a világegyetemben. -
#44 *nem kell bolygokat felnyitni -
#43 Egyeb informaciok alapjan jol lehet kovetkeztetni egy bolygo belsejere.
Amugy meg bolygokat felnyitni, hogy tudjuk, hogy milyen aranyban keletkeznek az egyes elemek a csillagokban es szupernova robbanasokban.
-
nlght #42 Mit szeretnék?
Mondjuk az emberiség túlélése jó lenne. Már leírtam, hogy megvalósíthatatlan a kommunista eszme, szép, de megvalósíthatatlan. A mostani kapitalizmus járható lenne, ha csak az értelmesek szavazhatnának és feltalálnának egy jobb hazugságvizsgálót és a politikusoknak minden hónapban használniuk kellene egy bizottság/újságírók előtt. Szerintem hazugágokra építve nem élheti túl a világ a közeljövőt, úgy hogy közben 234 ország 234 felé húz. Szóval a kolonizálás feltétele a világbéke imho. A hazugságvizsgálónak köszönhetően megszűnne a korrupció is a legfelsőbb körökben. Szerintem csak megbízható, becsületes ember tud normálisan irányítani egy országot, akinek nem érdeke a saját zsebének a megtömése. Ez persze mind csak álom, soha nem valósítják meg, de kössé bele nyugodtan, ez csak a saját véleményem, viszont kíváncsi vagyok te hogy látod a dolgokat. -
Archenemy #41 "egyébként épp azt mondtam, hogy a szovjet karhatalom nem komcsi volt, csak pár szélhámos őrült, akik annak hitték magukat és ezt terjesztették magukról, hogy komcsik... az eszme =/= a 20. századi megvalósításával hányszor írjam még le neked?"
ahányszor akarod, mert én bizony úgy vagyok vele, hogy ha valaki azt mondja, mint a komcsik, olyan ideái vannak, mint a komcsiknak, és úgy gondolkozik, mint a komcsik, akkor az kommunista.
Mit akarsz te?
- Vagyoni egyenlőséget
- A vallások megszüntetését
- Világkormányt a nemzetállamok helyett
Hát, ez bizony kibaszottul kommunistának látszik nekem.
-
nlght #40 miért szted igazságos? miért te hosszútávon a vallásban látod az emberiség jövőjét? kérlek folytasd, kíváncsi lettem...
egyébként épp azt mondtam, hogy a szovjet karhatalom nem komcsi volt, csak pár szélhámos őrült, akik annak hitték magukat és ezt terjesztették magukról, hogy komcsik... az eszme =/= a 20. századi megvalósításával hányszor írjam még le neked? -
mizar1 #39 Jó, legyen, a biztosan helyet teljesen elhanyagolható.
Bár é biztos vagyok benne.
A természet ugyanis törekszik a szimmetriára ami egyben szépet is jelent.
Egy olyan falánk lény pedig amelynek el kell hagynia a bolygóját mert fölzabált mindent kizárt, hogy olyan értelmes legyen, hogy űrhajót építsen. -
nlght #38 alien = idegen, általában földönkívüli idegen
amúgy olyan elképzelhetetlenül kiba sok naprendszer van a világegyetemben, hogy még arra is van esély, hogy a filmbelihez hasonló lény létezik (szinte elhanyagolhatóan kicsi esély, de akkor is esély :D), szal én a helyedben ritkábban használnám a biztosan szót, mivel nem tudod h mit jelent -
Archenemy #37 "a kommunizmus mint eszme nem egyenlő a szovjetunióval"
lol, de mégis az volt a deklarált cél, hogy kommunizmus legyen...
te jöttél ezzel, hogy milyen igazságtalan a mostani társadalmi rendszer, mert nem eléggé egyenlőek az emberek, meg hogy a vallás ópium. Ez pont egy az egyben az, amit a komcsik mondtak, akik ennek megfelelően szét is basztak egy földrészt.
Míg ugye a "vallásos" és "igazságtalanul kapitalista" USA meg messze lehagyta őket fejlődésben meg jólétben is.