5627
-
sakkay #1695 Ez mondjuk így volt igazából, nézzék meg mi miért lett és lehessen kifejleszteni ellene dolgokat..ha volt. A 480 fős Cohors meg legyen pl olyan drága-igazából is rengetegbe kerültek a légiósok-hogy ne nagyon tudjad csak úgy ki xarni őket egy nagy zsákból...hm...ez igazán szép hasonlat volt...az egységméretről meg annyit, sokadszor, hogy a legnépszerűbb , hivatalosan is támogatott steam által multiban használható, mód pl Darth mod Napóleon-3-400 fős egységeket használ..és láss csodát nincsen vele gond. Mi a fenét nem értetek ezen?
De komolyan mindig jön a nagy érv-hú nem lehet majd....aztán közben már létezik és tök jól működik. Ennyi.
-
sakkay #1694 -
bajsz #1693 Pont ezt szűrtem le én is :D Röviden tömören,semmi hülyeség csak a lényeg!
Mykel Hawke videókból jöhetne majd még,bár egyenlőre nem találtam hasonlót! -
#1692 Na, ez például mocskosul tetszett, egy roppant kreatív és informatív bemutatónak tartottam, és amennyire meg tudtam ítélni (mindig az apróságokon áll, vagy bukik a dolog), a szakmaiság is korrekt.
Szép! -
bajsz #1691 Légió felszereléséről!!
Élőben magyarázat,játékból a bemutató :D -
#1690 Szerintem arra gondolt hogy a dlcvel érkező új egységek és épületek már megjelennek-e a korábban elkezdett kampányban, de ez szinte kizárt. -
sakkay #1689 Én nem értem a kérdést. A DLC népek léteznek a dlc előtt is csak nem játszhatsz velük , csak ellenük. Hogy értetted ezt? Játszol akárkivel pl. Róma, jön egy dlc pl. szeleukida-hogyan akarsz te ugyanabban a kampányban velük lenni???? Persze , hogy újat kell indítani, ha a dlc néppel akarsz lenni! Vagy én értettem félre? -
McCartman #1688 Mondjuk ha nem te játszol vele nem sok különbséget észlelsz belőle, ugye. -
Kurfürst #1687 Mármint mintha fennt se lett volna? bocs csak kicsit félreérthető. -
#1686 Sehogy. Ment tovább a mentett játékod. Semmi változást nem észleltél. -
Kurfürst #1685 Shogun DLC-ben ez hogy volt, nem tudja valaki? -
McCartman #1684 Addig úgyis legyalulják őket a környékbeli népek. :D -
McCartman #1683 Elég nagy öngól lenne a részükről ha új játékot kellene hozzá indítani. -
bajsz #1682 Ez a kérdés foglalkoztat engem is ! :D -
Kurfürst #1681 Na, hogy valami olyasmi is legyen aminek értelme van - a DLC-k hogy fognak beépülni a kampányba? Új kampányt kell kezdeni vagy "seemless" beépül?
Pl. ott van a seleucid DLC, valami placeholder selecid frakció van nekik, na most ha októberben kijön a DLC, akkor kezdhetem újból az egészet vagy onnantól kezdve szépen építik a speckó saját, új egységeiket stb?
Látott valaki erről valamit? -
MaRee #1680 Ez nagyon jó!
Alap beállításokkal Roma - Alexandria 15 nap, ez azért tényleg nem 12 év. -
Kurfürst #1679 Na ebben egyetértünk. Marha szívesen vezényelnék is egész légiókat meg 480 fős cohorsokat, csak nem hiszem hogy működőképes lenne.. főleg ha az AI és az útkeresési rutin, formációk nem tudják kezelni. Bár hátha, mindig ebben reménykedem.
Az se lenne rossz ha az egységméretet rendbe raknák, de az meg még bonyulultabb lenne az egységlimit miatt - lsd. 256 fős falanxok, 120 fős manipulusok v. 480 fős cohorsok - valaki itt mindenképp rosszul jár. -
#1678 Nem hiszem. Emlékeim szerint az első rész is kör/év felosztásban működött, és pl az Europa Barbarorum-ban nagyon jól megcsinálták az évszakos leosztást. -
#1677 Nem értem még ezt a körökön való rugózást. A játék időtartamának átfogása igényli az 1 kör / 1 év felállást. Ennek ellenére van benne tél, ha jól értem, ami nem rossz. Ok, hogy nem minden évben van tél és nyár így, de ez a "párhuzamos" modellezés nem rossz. A lényeg az, hogy legyen egy plusz változó. Egyszerűen el kell fogadni, hogy a hódítások sebessége, a haladás és az évszakok nem egyazon időosztást követelik meg, ezért kiváltasztották a prioritást.
Erős a yyanúm, hogy bármilyen mod, ami ebbe bele fog piszkálni - főleg egységméret buherával együtt - teljesen szét fogja cseszni a játékot. -
Nos #1676 Ezt pedig mindenkinek ajánlom, egyszerűen zseniális.
Útvonaltervező az ókori Rómában. Rengeteg beállítható opció (időszak, pénz, jármű . . .)
Útvonaltervező -
Nos #1675 A vitatok egyenletenek a vege az, hogy a jatek mechanikaja miatt az 1ev/kor eseten taktikaibb, a 4ev/kor eseten tortenelmibb valotlansagok szuletnek. A fejlesztok mivel egy nagyobb idointervallumot akartak atfogni, ezert az 1ev/kort valasztottak. Az mar, hogy kit melyik verziohoz tartozo valotlansagok zavarnak jobban izles dolga. A vita vegtelen lehet, mert mindkettot lehet kritizalni :) -
Kurfürst #1674 Értem én (meg ugye van még egy hetünk offolni :D ). Szóval téli hadjárat, oké, milyen negatív bónuszra gondoltál, elhullik körönként a sereg fele, utána meg éhínség van és lázonganak provinciák mert kurvára nincs senki a mezőkön?
Bizonyos szintig persze engem is idegesített hogy "több évig" tartott a provinciába erősítést küldeni, na de erra van most a forced march. Megfordítva az se túl reális hogy hogy 63. nap alatt odaérnek, majd a következő 60 napban szétverik az összes germán sereget, elfoglalják és pacifikálják a provinciát stb.
Másrészt meg tényleg tavasz/nyár/ősz/tél mellett az lenne fura, ha 10-15 év alatt meghódítanád a világot. Oké, Nagy Sándornak sikerült, a római noobok ennyi idő alatt még egy nyavajás pun háborúnak se tudtak a végére járni. :D -
#1673 2. Hunyadi, Téli hadjárat. Kirobbanó sikere volt. -
sakkay #1672 Na akkor még egyszer.
1.Télen nem csatázunk alapvetően, de ha te esetleg mégis elindulnál mert akkora a baj, pl. mozogni kell x ok miatt, bizony legyen negatív hatása egészségileg, és sebességileg is'. A lényeg, hogy pl. nem lehet átmenni mondjuk egy hágón, vagy át lehet kelni mondjuk egy folyón érted?! Amúgy állandó táborokba vonultak Pl. makedón háborúk alatt , vagy a Galloknál.
Arról nem beszélve, hogy ugorjál már megint neki a törinek , hogy mikor , hányan, hányan használták ki a telet. Pl gall lázadás egy szakasza stb.
2.ok
3.Ezt inkább nem kommentálom, annyira ...
Szóval ez nem így működött. De hogy értsed, Ha optimális volt az idő 1 éven belül egy komplett hadsereg leért...1 kör?! Rómától "germania" provinciáig 63 nap alatt tette meg egy komplett légió
-J. Keegan-...érted mire célzok? A 4 kör per év sem reális, de legalább megközelíti azt. -
Kurfürst #1671 1. Oh, ez be van építve. Télen nem csatáztak az emberek, mert kurva hideg van es egyszerűen nem lehet hadjáratot indítani, ellátni kajával stb. te hány téli hadjáratról tudsz? 1941ig nem is nagyon próbálta senki, döglöttek az emberek, állatok, kényelmetlen volt az egész. :D szóval ez kicsit olyan mint egy forma 1-es játékban valaki a nap szakokat hiányolná. Egy kör az pont az a tavaszi nyári időszak, amikor mindenki előjött a táborból egymást ölni meg a másik nőjét erőszakolni ;)
2. Őszintén szólva ez jogos, leírták hogy gyorsabban fognak fejlődni, es azért 30-40-50 kor baromira nem kis ido.. ez inkább a medievalban volt probléma, ott az elején 2 év / turn volt asszem.
3. Teljesen reális 12 év Egyiptomba. Gondold el, biztos lesz 4-500 talentum egy kém. Namost: ha neked most azt mondanak, hogy fiam, kötünk akkor most egy határoztlan idejű megbízási szerződést, van rá egy-másfél tonna (!!) aranyam/ezüstöm amit most oda is adok neked költségtérítésre, költségelőlegre.. menj el Egyiptomba, nézzél szét ott meg útközben is kicsit. Kurva lassan lehet ám haladni ha közben minden kocsmában meg kuplerájban meg kell közben állni :D :D -
sakkay #1670
Őőőő...olvastad mit írtam erre?! -
MaRee #1669 Eddig is át lehetett állítani mod nélkül a köröket, most is át lehet majd gondolom. -
sakkay #1668 Na azért ez nem ilyen egyszerű. Mindent utána kell kalibrálni mozgás táv, épületek építési ideje, egységeké, és az évszakokat. Az esetleges reformokról nem is beszélve.
Amúgy az 1\1 legnagyobb hibái:(csak nem bírom ki)
1.évszakok hiánya, a kampánytérképen lévő rengeteg lehetőség-ami ebből következik pl. tél, sár, hágó használat\nem használat, ezekre számítás, stratégiába építés.
2.Karakterek korai halála,alig érdemes foglalkozni így velük.
3.abszolút és totális út\idő unrealitás. Pl. 12 év Egyiptomig egy kémnek stb..és még lehet keveset mondtam.
4.minden más
Ezek közül-nekem-már egy is sok. -
Kurfürst #1667 Szerintem is fölösleges rajta vitatkozni, biztos lesz valami mod amivel akár 1 kör / 1 óra is beállítható. :p -
sakkay #1666 Neked mindegy..nekem nem. Kb 100 okot tudnék mondani , hogy miért, de minek is tenném nem igaz!? Neked úgyis mindegy.. -
Kurfürst #1665 Szerintem teljesen lényegtelen hogy a jobb alsó sarokban milyen szám jelenik meg, valahol 260 és 0 között kell lennie... -
sakkay #1664 Erről meg az a véleményem, hogy :OPTION!
Ez lenne a megoldás. Akinek 4 kör per év pl. nekem az azt állítja be..aki van olyan állat , hogy 1 per 1, az meg azt. -
sakkay #1663 Én is ilyesmire gondolok.
-
#1662 Nem kell mindenben teljesen reális időskálának lenni... -
Nos #1661 Ez mar eleg sokszor at lett beszelve. A 4 kor/ev eseteben 100 ev 400 kor lenne. Ott meg a megcelcott tortenelmi idoszak veszne el. Na meg a sima landzsastol is fura lenne eljutni ilyen rovid ido alatt a legutosebb egysegig. 100 ev alatt igazabol alig valtozott a vilag. Lehetett volna persze valami hibrid, de valahol mindegyik megoldasnak lett volna hibaja. Nekem inkabb ez, mint a pikk-pakk tortenelem. Annak akkor lett volna ertelme, ha egy Napoleon szintu idotavot akarnak csak modellezni. Egy Nagy Sandor, vagy triumviratusi haboruk addonnal persze lenne ertelme. -
#1660 Ehhez az is kellne, hogy 1 kör ne 1 év legyen. Tehát átalaítani mindent ami ehhez kapcsolódik (képzések, mozgások...) és 4 kör/év-re átalakítani azt. Utána lehetne ilyet, hogy körönként csak arról szóljon egy csata, hogy falat rombolunk. -
#1659 3D csatán kívül erőforrás felhasználásal az ostrom alatt körönként romoljon a védművek állapota. Csak persze ez nem olyan látványos... -
sakkay #1658 Az mindig kérdés a tw-nél , hogy a napokig tartó-néha hetekig-fal lövést(legyen az katapult vagy ágyú) , hogyan oldják meg. Lenne ötletem, de ez van ami van. -
Hunor1 #1657 szerintem vágva van az a rész a fal bontásnál. gondolom nem akartak azzal értékes perceket veszteni hogy az első lövéstől az utolsóig nézzük. -
bajsz #1656 *ballistákat 2 ember tolja :D azt elnéztem ,