Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ok. Elõször is kicsit erõsen fogalmaztál lévén , hogy a sógun 1 óta! játszom a játékot, tehát had mondjam már meg mi nem tetszik. Amúgy(mellesleg én is szimulátorozom, tudom te módolod is) hogy neked lelki törést okoz a sok kérés, egyéni szocprobléma'.
De , hogy válaszoljak is- nem k*rvára nem okoz semmi problémát , csak nagyban emeli a látványt és az élethûséget..évek óta csinálják. Arról nem beszélve , hogy rengeteget loptak a különbözõ móderek ötleteibõl a nagyságos készítõk. Néha kicsit utána is nézhetnél mirõl beszélsz(figyelmedbe ajánlom a készítõk hiv. véleményét az Európa barbarorum módról), és akkor nem írnál baromságot.
Amúgy a cohors válasz volt a nagyobb egységlétszám ellen(és sok más oka is volt de nem megyek bele) de csak a köztársasági idõk vége felé ie. 100 körültõl.

Molnibalage
Aha. És az MI és egy egységmozgató kód tudja is normálisan kezelni vagy összefossa magát az MI, mert nem érti, hogy mit keres X fõ helyett 3-szor X fõ egy csapatban...? Azért jó lenne, ha nem néznéd lépten nyomon idiótáknak a fejlesztõket...

Ezen felül lehet, hogy Rómának megfelelne az adott egységszám, de a többi néppel mi lesz? Akkor mindenki igazodik ehhez? Ha minden népnél a hitelességre gyúrsz, akkor n+1 rendszer lesz...? --> Végtelen hosszú fejlesztés, bug bug hátán, még butább MI, stb...

Valahol azt érzemm, hogy a sok síró ember nem gondolja végig egy igen egyszerûnek tûnõ kérés súlyos következémnyeit. Nem egyedi. Én csak repszimet moddolok, de néha agyfaszt kapok a sok "okos" user idióta kéréseitõl.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Amúgy a móderek úgy kezdik az empire óta , hogy felteszik a egységszámot 3-500-ra. És lám fut a gépeket...barmok.<#falbav>(Mármint a segánál.<#nevetes1>

Ja , és a fasz*m ki lesz, ha az alapértelmezett cohors 160 fõ lesz!!!
Az a manipulus, az 160.. a cohors 480-de minimum 400. Ki az az ökör a ca-nál aki ennyire ragaszkodik ehhez a számhoz 10 ki*aszott éve! Ha valakinek gyenge a gépe, ok., leveszi-de vegyék már figyelembe a történelmi hitelességet!

Ok ok tudom, de ekkora kártya méret mellet még fedésben is kitakarná az 1\3 képernyõt. !0 egységnél meg fõleg..és amúgy tényleg igaz, gyökérül néz ki.

Már a Shogun2-be is fedésben voltak a kártyák, ha sok volt. Amelyiket meg kiválasztottuk az elõugrott a pakliból.

Molnibalage
Egyébként nekem sem tetszik a kártyák kinézete, de ez csak részletkérdés. Jobban nézne ki, ha valami talajon állna és lenen valami kékes háttér. Vakító a fehér szín és természtellenesen steril a képen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Nem 20 kártyában..hanem minimum 40-ben gondolkodjatok..(máshogyan nem jön ki az epic csata, és ezt már a sógun is tudta..és még az sem volt epic<#alien>)hát nem tudom.Talán kisebbé válnak ha több sorban kell..<#fejvakaras>a görgõzésnek nem sok értelme lenne.(mármint, hogy nem látnád egyszerre a összes kártyát') Azért jó lenne több kép, meg némi magyarázat , hogy is képzelik pontosan.<#nevetes1>

Nekem se tetszik... Mod lesz ebbõl.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Beta test várható?

"Boldogságunk nem csekély részben önmagunktól függ, s boldogtalanságunkat többször okozzák önhibáink, mint mások gonoszsága." Deák Ferenc

a.carkey
Én utálom õket.

A medve nem játék.

Fec papa
Lehet felezõdik vízszintesen, ahogy nézem deréktól felfele inkább ismerhetõ fel mint lefele az egység.

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Molnibalage
Picit magasnak tûnnek. Hogy fér el két sor? Vagy csak annyi slot van, hogy egy sor lesz? Ajjaj...

Tetszenek ezek az újfajta unit cardok!

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

De jól néz ki
ehhez kell pár újítást végeznem a gépemen! Gyönyörû a játék!

Lehet elolvasom.

a.carkey
Ez olyan elkezded és a végén leteszed könyv. Egy két fejezet volt, ami nem jött be. De mint mondtam: fikciós regény, a jobbfajtából.

A medve nem játék.

Általam messze a legjobban tisztelt Róma regény(és ez kemény történelmi alapon nyugszik) Colleen McCullough-Róma sorozata...ebbõl kellett volna Rómát csinálni, nem abból amibõl aztán sikeredett a HBO-nak. Az egy hatalmas fostalicska. Napokig tudnám fikázni...és egy csomó ember abból építi az ókori Rómát! TE jó ég! Ez olyan mint a szlovák törikönyv.
A lent említett könyvet még nem olvastam, de sajnos nagyon kevés a jó regény a témába..meg film is. A szomorú az, hogy a 60-70 évek történelmi filmjei sokkal reálisabbak mint a mostani filmek( a témában). Ja, és akkor még a harcosok sem kung fu-ztak' 2 kardal a kezükben..eszem megáll komolyan.

a.carkey
Steven Saylornak van egy Róma c. könyve. Fikció, történelmi alakokkal, de szerintem érdemes elolvasni, mint egyfajta felkészülés a TWR2re.

Olyan ez, mint a Crusader King 2 elõtt pár oldal a Fischer-Fabian Német cézárok c. könyvébõl, ami nem fikció, sõt ... 😊

A medve nem játék.

De Fantasy elemeket tényleg csak módjával.
Városok tekintetében viszont inkább azt preferálnám(ami könnyebb is progr. szempontból), hogy minden leendõ város alapból meglenne, (mint városkezdemény-falu) és a külsõ tényezõkön(kereskedelem stb.) kívül a játékos ténykedése is hatna a fejlõdésére. Kicsit mint eddig a kisvárosok(empire Napoleon), csak bonyolultabb rendszerben, és külön statisztikával..

Homo novus...
így nevezték a Rómaiak(az 1. rendbe tartozók) azokat, akik (történelmileg,õsök tekintetében) jelentéktelen családból származtak, de ennek ellenére bekerültek a szenátusba és magas állami beosztást sikerült elérniük. A köztársaság vége körül számuk egyre nagyobb lett..ebbe a kategóriába tartozik Marius(politikus-hadvezér)
és Cicero (író-politikus) Megfelelõ intelligenciával meg lehetne oldani, hogy berakjanak párat lehetõségként, de azért félnék...fõleg az intelligencia hiányától. Viccet félretéve, ha nem vetik el a sulykot és nagyon sok dolognak kell összeállni ahhoz, hogy megjelenjen egy ilyen karakter az ok. Fõleg a köztársaság vége felé-játék esetében akkor, ha már nagy területe van Rómának és nagy feszültségek vannak a vezetõ családok között, vagy nagy a nyomás katonailag.

Igen ez így van. Igény alakítja a piacot és szerintem a piac formálja is az igényt. Élet minden területén így van.
Pl. szerintem egy crusader kings II. ilyen szintû megvalósítással szintén nagyon érdekes lenne. Bár nekem így is megfelel majd a rome 2 amirõl szól arra jó lesz. Persze jó lenne egy kicsit mélyebb gazdasági és politikai szimuláció, akár konspirációkkal is de így is sokáig tart míg elkészül.

Ezzel én is így vagyok.Várom nagyon.Addig még tervezem melyik Frakcióval is fogok kezdeni.
Egyiptom biztos érdekes lesz de a Római birodalom is tetszik,hát nehéz lesz:/
Ebbõl a 117-bõl, ha 12-16 ténylegesen különbözõ frakció lesz, már örülni fogok. Tehát a játszható 8-on kívül még legalább ennyi, az már jónak nevezhetõ.

Molnibalage
A hõsnek semmi értelme. Az akkori idõkben is dinasztikus elvek uralkodtak, nagyon kevesen emelkedtek fel nagyon mélyrõl. Elhanyagolhatóan ritka és fanatasy elemekért felesleges feláldozni a játékmenetet.

Az új régió alapítása meg az MI miatt problémás.

Az a baj, hogy nagyon kevés olyan ember van, aki összetettebb játékokkal akarna játszani és éppen ezért ahol tudnak lefaragnak a dolgokból. Én pl szeretem az europa universalisokat és a tw szériát is meg az age szériát és sorolhatnám, de ezek szerintem már csak a következõ generációkon fognak megvalósulni, mert most csak ennyire kapacitálják a gépeket is és az igényeket is. Erõsebb ai szimpatikusabbá tenné a tw szériát, plusz ha több almenübõl választhatna az ember. Fejlettebb gazdaság, érdekrendszerek, hadászati fejlesztések pl jók lennének a játékban, meg az is sokat dobna a játékban, ha lennének véletlenszerû események is, amiket nem tudsz bekalkulálni és vagy nagyon megerõsít, vagy nagyon legyengít és akkor már a hidegvéreden múlik, hogy képes vagy e túlélni a következõ köröket. A családos dolog szerintem nem volt rossz, mondjuk csak a fõbb házakat tették akkor be, de igazából több aspiráns volt a trónra. Az nekem tetszene a rome2 ben, ha pl terjeszkedésképpen lehetne több várost vagy települést létesíteni és a terület adottságai határoznák meg, mit hova és mennyiért építhetnél fel és a városod jobban fejleszthetõbb lenne. Az is szép lenne, hogy ha egy egyszerû katonádból idõvel tudnál egy hõs jellegû karaktert csinálni és akkor már lenne értelme hadvezéreket képezni és nem feltétlen csak a frakcióknak a történelmi hõseit irányíthatnánk. Amúgy meg a csapatot ismerve a játékok szerintem fog adni lehetõséget arra, hogy aki szeretné készíthessen hozzá saját modokat, szóval akár ezeket is bele lehet csempészni. A paradox és creative assembly párosítás is szép lenne, csak sajna õk ezen nem gondolkodtak el, mert mindkét cég rétegjátékokat csinál fõleg.

Fec papa
Jöjjön mááááááááááár

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

117 frakció.

😄

Errõl van szó kérem!!!!!!!!!!!!!44<#vigyor> Népbõl elég lesz azt gondolom,így még az is elég ha csak 8 lesz játszható!

<#eljen> Szeretem az ilyeneket, a Wolinra már évek óta el akarok menni, csak sajnos nagyon messze van :\

érdekességnek.

Eddig mindig TÖRTÉNELMI alapokon nyugvó játékokat csináltak. Lehet hogy túl meredek lenne hirtelen fantasy alapra váltani. bár az biztos hogy nem lenne rossz.
Pluskast
Jó kérdés. Gondolom valami stratégiai mmo lesz. Mondjuk egy medieval total war amit csak multiban tudsz játszani?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

<#wow1>EZ mi ez ez mi ez??????????Ez.

<#vigyor>

El. Most már nem tudok fogást találni. <#idiota>

Én is így gondolom, legyen jó a Rome. Aztán tõlem jöhet egy jó kis W40k játék is.

Na most má' elég!<#nevetes1>
Így már elhiszed????
Amúgy csinálják meg jól a Rómát , a többi engem nem érdekel.<#alien>

Csak stratégiát?
Akkor ez lehet, akár a Dawn of War 3 is, nem biztos, hogy TW-hez köze van.

Megvették a jogot , hogy csak õk adhatnak ki WH stratégiát.

Most akkor mi a helyzet?
Ez azt is jelentheti, hogy egy WH játékod ad ki a SEGA, ami bármi lehet. Vagy azt, hogy egy TW játékot fog bejelenteni a SEGA (ami akár lehet WH-s is). Mert nem ugyan az a szitu.

Megvették a jogot, úgyhogy tényleg kiadnak egy warhammer játékot.
Pár hete már olvastam a jog megvásárlását.

Ha bejelentenek egy TW játékot, annak valószínûleg oldalágnak, vadhajtásnak kell lennie.

Sima történelmi TW-t, nem jelentenek be, mert még ki sem jött a Rome 2.

Jó is volna.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

<#levele>
<#alien>