Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sokszor linkeltem már eme oldalt de szerintem igazán érdekes.

Igen a realitás ez..

A stragéiai térképbõl meg a keleti frakciókból (amit én biztosra veszekek hogy a ptolemaidák és a szeleukidák lesznek) még semmit sem láttunk, szinte biztos hogy ezek még sehol sincsenek készen, bõszen dolgoznak rajta a grafikusok. Kártágó ostromával kapcsolatban mondták hogy még alfa az engine, hol van az még a bétától, meg a teszteléstõl, debuggingtól? Márciusban kapunk majd valszeg még két faction previewt, utána elkezdik csepegtetni a kampány térképes, csatás featureös videókat, nyáron már talán lesz egy demo. Én nyár végét, de inkább az õsz elelejét tippelem. Sajnos, mert én is nagyon kezeim közé kaparintanám már. Gondolom a demóban kártágói ostromot kapjuk meg, mert ott lehet játszani a hajókkal is, mint új featurrrel, meg különben is, ez is csak ugyanaz mint a D-nap, csak szandálban. 😄

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Hát, az utolsó általam értékelhetõnek tartott real-time taktikai fantasy kb. a Dark Omen volt, és az NAGYON nem ma volt. 😄

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Hm..hát lehet esélyes mégis az a május. Persze nagyon kevés az esély, de ezt elnézve van. Nem emlékszik valaki, hogy mennyivel a megjelenés elõtt szoktak videókat kidobni tw-esetében, azért ez már a sokadik. (3. talán) Ha megjelenne márciusban egy kampányt magyarázó videót, én elkezdenék komolyan hinni a májusban<#miaz>.

Mint egy film! 😄 Hogy ledobja dárdával 😄

EJJJJJJ 😄 AZONNAL KELLLLLL! 😄😄😄😄😄

Én csak azt látom , hogy minden játék tele van sárkányokkal, meg orkokkal, és ha netán nem is fantasy lenne(nekem minden az amiben nem létezõ dolgok vannak), azért biztonság kedvéért raknak bele egy kis zombit, meg varázslatot.

Molnibalage
RTW szerû fantasy stratégiából sok...? Bevalomm totálisan nem követem a trendeket, de a King Arthur kivételével semmi sem ugrik be. Más szabályrendszerû lehet, hogy van, de azok olyanok is. Utoljára a HoMM IV-tel toltam. Hozzá képes a III röhejesen szar szabályokkal bír, az V és a VI demója sem tetszett...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Bevallom férfiasan azt sem tudom mi az..<#buck>

Fanatsy annyi van mint a szemét-mindenhonnan az folyik, rendes ókori(nagyon más kori sem) stratégiai progi(ami minden téren meg van csinálva) meg alig.
Csak ez a bajom. Mint a filmekben is. Megcsináltak már 1000 marvel szart, bezzeg normális film alig alig sikerül. A történelmi támájút nem is mondom.
Nem persze a gyûrûk urára gondolok, az ok, a Hobbitot régebben még a fiammal is elolvastattam, de talán értitek mi a bajom.

Molnibalage
Most mondtam egy monsztát. Felõlem lehet tyúkszemes óriás, tölfagybõrû ogre, vagy bármi. 😊

A HooM "kupacos" egységrendszerétõl a hajam égnekáll.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

<#wilting>Sárkány??
Utálom a fantasyt.<#nevetes1> Na tõlem módba csinálhatnak amit akarnak, csak jó legyen az alap engine, legyen nagyon jó! tömeg harc szimulálás, jó közelharc, meg fasza ai+kampány dolgok. Ha ez megvan és más nem is, a moderek(akik nem a fanatsyt szeretik<#alien>) majd megcsinálják a többit.

Molnibalage
Igen, kb. ilyesmire gondolok, csak a HoMM világában van varázslat is. Lényegében a King Arthurhoz hasonló felfogás. Sereg + mágia + RTW csata.

Hasonló a Third Age Total War, a szerintem valaha gyártott legjobb mod az MTWII-höz. Ott lehet trollokkal stb-vel zúzni, persze csak a lehetõségekhez képest. Pár év múlva biztos ehez is lesznek olyan modok majd, hogy az agyunkat eldobjuk 😊

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Molnibalage
Igazság szeritn a HoMM világára alapuló RTW motort használó játékot igencsak el tudnék képzelni. Mennyire ütõs lenne, ahogy 1000 parasz üget a csatatéren és 1 gigamega sárkány rendet tesz, stb.

Felõlem aztán sárkányok is jöhetnek DLC-ben, csak jöjjön már <#rinya>

Ennyi! 😄

Fec papa
Tudod ott a gond az érveléseddel hogy ez elsõsorban single player játék lesz, márpedig a rómaiak használtak állatokat a harcaikban, a valóságban ilyen arányban amit leírtál, de mivel itt te fogod játszani a rómaiakat, ezért csak rajtad fog múlni hogy milyen összetételû sereget csinálsz. Nemhiszem, hogy a játék büntetne azért ha nem képeznél kutyás egységeket. Illetve ki nem szarja le a multit, játszok ismerõseimmel illetve keresek normális embert fórumon akivel érdemes játszani, ha tele van gyökérrel.

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

PrasCo
Inkább csak a nevük volt az, amúgy egy laza harci egység voltak õk, sarló-pajzs, ezért én nem tenném egy lapra fel a lenti képek papjaival.
Ez is igaz...<#nevetes1> ha amúgy jó lesz, legyen.

Sztm a legkisebb baj a kutyák megléte legyen srácok 😄

Nézd(ez nagyképû lesz, de attól még igaz), én nagyon kevés kivételtõl eltekintve az összes római, és Görög-római történetíró könyveit olvastam. Soha, sehol nem említenek konkrét csatában, kutyákat. Ennyi. Az , hogy õrzésre, kísérésre használták , ok. Hogy csatában általános volt-kizárt.

Errõl beszéltem, ki az akitõl idéztek? Hol, melyik csatában, és milyen eredménnyel?

UUUU
Ez ami nem igaz, ugyanis sokszor hasznaltak a romaiak harci kutyakat a csatakban.

"A legalaposabb, legrégebbre visszanyúló kutató tanulmány, mely a cane corso kutyafajta eredetét vizsgálja az A.I.C.C.

A Cane Corso a molosszus kutyák családjához tartozik, éppen ezért eredete az ókorig vezethetõ vissza. Õsei a "Canes Pugnaces" -hoz (harci kutyák) tartoztak, melyek ott voltak a római légiók hadjárataiban, vagy éppen az arénákban harcoltak vadállatokkal. Különbözõ háborúk után elõtérbe kerül a fajta használhatósága, mint például a (vadászat, háziállatok õrzése, stb.)."

Tehát..akkor fogalmazok konkrétabban.
NEM volt általános, de még csak esetleges sem az ókorban a kutyák használata. Van róla egy két említés!, hogy valamikor, valaki, látott olyat, aki hallott errõl..nem gondolod , hogy ez egy kicsit kevés esemény ahhoz, hogy komolyan foglalkozzanak a témával? Aztán amikor multizol, a gyerekek majd minden 3. csatában kutyákat indítanak-csodálatos.
Igen használtak valóban disznót is, sõt volt olyan csata , hogy marhákat is(tényleg) használati arány:10000\1 csatánként. Fantasztikus, esetleg harci sasokat is belerakhatnának. Ok legyen pár rts(és igen a modokban bízom mert én a realitást szeretem) dolog, de ne vigyék túlzásba. Ez itt nem az a játék, olyan játék van 300 a piacon.

Az alap Rome-ban is voltak druidák.

PrasCo
Úgy rémlett, a Barbarian Invasiönben is voltak már "harctéri" papok, de gyakorlatilag kizárólag morálbónuszt adtak emlékeim szerint, amúgy egy hevesebb szélroham is ledarálta õket.
Jogos, túlparáztam 😊
(remélem . . .)
Egyelõre senki nem mondta, hogy a harcmezõn is lehet majd velük harcolni. Ha igen valószínûleg egységhez vagy sereghez kapcsolható lesz majd egy-kettõ, és bónuszokat fognak adni.

Ne már, ne legyenek druida harcos papok. Mit keres egy vaskori csatában egy hálóingbe öltözött göcsörtös botot szorongató aggastyán. Ha megbújik egy fa mögött rendben, de hogy harcoló egység legyen, na neeeeeee. Akkor már inkább dobáljon tûzlabdát, úgy már nem annyira irreális.
PrasCo
Így vagy úgy, ez várható volt, kereken kijelentették már az elején, hogy jaa, jaa, realitás, de azért fûszerezni is fogunk ám!
Amit én, ami azt illeti, nem bánok. Az RTW játék lesz, a "szimulációt" pedig, ha valakinek arra van igénye, a MOD-ok megoldják majd. Nem mintha engem nem zavarna némileg és valahol, hogy a csataképektõl kezdve a papokig eddig nekem több anyagról egy erõsen felejthetõ/felejtendõ film (történetesen A 9. légió) ugrik be, de tény, hogy jól néz ki, ezt a múvit pedig mi rendezzük. 😊
Hát még a papnõk, hirtelen nem is tudom, melyiket választanám!
Teljesen jól megvannak a papok csinálva! Nekem sokkal jobban bejövõs így 😄

Nem feltétlenül fantasy, a kutyák igen is valóságosak lehettek, a disznók pedig azok voltak, keress rá a 'war pig' kifejezésre.

A lentebbi concept artokon szereplõ "varázslók" pedig pogány papok, simán nézhettek így ki, végül is nincs rajtuk semmi extra csak állat bunda meg néhány csont, és egy bot a kezükben. Ne aggódj, biztosan nem fognak tûzgolyókat varázsolgatni a csatatér közepére, ha lehet is vinni majd õket harcolni, akkor gondolom valamilyen morál növelõ/csökkentõ "varázslatuk" lesz, ami szintén elképzelhetõ és reális.

Második kép lehet csak "fan art.
Kutyák meg miért ne lehetnének ha egyszer valós dolog volt?

#474 :Inkább az ellen zavarására használhatták,biztos nem minden egyes kutya mart rá katonákra😊
Én úgy képzelem, hogy rászabadították a dögöket az ellenfél soraira, ott zavart okoztak, aztán rövidesen annyi is volt nekik... de megbontották az ellenfél sorait.
arra gondol,hogy a nagy csata hevében mikor már egész gárda harcol 😄

Honnan tudták volna...
Gondolom, az elsõ roham elõtt vetették be õket.
Szagok alapján sztm simán megkülönbözteti!!

Õszintén szólva ezen párszor már elgondolkodtam, oké hogy harci kutyu, de honnan tudta hogy az 50 000 üvöltözõ arc közül melyiket kell harapni és melyiket nem..? Tanítható ez kutyának egyátalán hogy felismerje a két "falkát"?

Disznók is voltak...<#nevetes1>

Kutyák voltak a Rome elsõ részében is, imádtam õket, rendesen meg tudták kergetni az íjászokat 😊
Meg is van, de nem Tobin, hanem Tobiás<#nevetes1>itt.

Tudom, csak az baj , hogy hivatalos történelmi források kb sehol sem említik.Mármint konkrétan. Nem hogy csata befolyásoló lett volna, akár csak egyszer is. Habár valami dr. Tobin említette valahol(egy Mariusi csatánál), csak éppen forrást nem említett. Azt elfogadom , hogy elõfordult egyszer egyszer, de erre energiát fordítani amikor annyi mindent meg lehet csinálni(ami viszont 100000* gyakrabban fordult elõ), na ez zavar.

Hm...igen, de az sem hivatalos, csak egy könyv kiadás miatt gondoljuk..ez meg mégiscsak egy kiadó?! Az idõpont meg nem kerek.<#fejvakaras> Mindenesetre érdekes.

Molnibalage
A harci kutyák létezõ dolgok voltak szerintem, semmy fantasy nincs benne.

Tuti elírás. Októberben jön a játék.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Srácok ehhez mit szóltok?????????????????
2013 május 17.??????????????????