Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem van csak olyan érzésem a dátumokat nézve hogy egy rakat dlcvel rakat pénzt fognak lehúzni rólunk ?😊
Lehet meg kellene várni a gold verziót.

Ez már tényleg ízlés dolga. Nekem elég ez a kör mennyiség, de az rendben van, ha valakinek nem. Szummában reméljük a legjobbakat.
Pluskast
Simán meg lehetne oldani az általad felvetett problémát. A felépíthetõ épületek "elkészítési ideje" egyszerûen több körbe kerüljön ami magába foglalhat akár - nagyobb épületek esetén - több évet is. Ugyanígy meg lehetne oldani az egyes egységek kiképzési idejét is. Magyarán egy egység kiképzési ideje mondjuk tavasztól õszig tart. A komolyabb táposabb egységeké akár egy teljes évet is igénybe vehet (ez csak egy példa). Én mindenesetre rövidnek találom ezt a 300 kört.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Ez igaz, de nem erre gondoltam történelmi hûség alatt. Nyilván nem lenne értelme a játéknak, ha ezt is figyelembe kellene venni. Pusztán arra céloztam, hogy nekem nem tetszene, ha ötven év alatt fel tudnád építeni a 200 évre szánt teljes infrastruktúrát, és megkaphatnád a legdurvább egységeket, miközben lenyomod az egész térképet.
Ha az egyév/körbe be tudják rakni okosan az évszakok változását, szerintem jobb lenne, mint az évszakos körök.
Szerintem a 4kör/évnek csak akkor lenne létjogosultsága, ha egy lényegesen rövidebb idõintervallumot céloznának meg. Belkar linkje szerint kb az elsõ pun háborúktól Augusztuszig tart majd a felölelt idõszak, szóval az évszakos bontásban kb 1000 kör lenne.
A 4kör/évszak egyébként tökéletesen a Napoleon TW-ra szabott, ahol 1796-1815-ig tart a játék (80 kör). Igaz, kevesebb tartomány van lényegesen, mint ami a Rome II-ben lesz.
Pluskast
Történelmi hûségre hivatkozni ebben az esetben elég nagy hülyeség a készítõk részérõl, mikor olyan népekkel is játszhatsz és meghódíthatod a fél világot akik soha az életben nem lettek volna erre képesek (lásd: germánok).

i. e. 270. körül kezdõdik majd a kampány és 300 évig (körig) fog tartani elvileg

Meg egyébként van sok más infó ebben a topikban és gondolom mivel moderátor postolta mind hivatalos.

Persze ez nem igy lesz.
Van azert logika az egy eves korokben is, kerdes mi a megcelcott intervallum, amit felolel a jatek. Nagy Sandortol Nagy Konstantinig igy is 600-700 kor lenne. Csak az elso pun haboruktol Augusztuszig 250 kor. Evszakos leptekkel az ezer. Ha evszakos leptek lenne, akkor pedig a tortenelmi leptek veszne el, hisz az eddigi TWkbol kiindulva akar 50 ev alatt le lehetne igazni a vilag nagy reszet, de meg a lustaknak is max szaz ev lenne. Igy viszont sok erdekes, beepitheto tortenelmi esemeny kimaradna. Nem mondom, hogy az egy ev per kor a jobb, csak azt, hogy az evszakonkentinek is megvan az eros negativuma. A legjobb az lenne, ha ketfele jatekmod lenne. Az egyik az egy ev per kor a tortenelmi lepteku terjeszkedesre, a masik pedig egy erdekes idoszakra koncentralna, mint a Nagy Sandor amokfutasa, vagy a pun haboruk.
ozzz
Elég baj ha így lesz. Eleve az évszakok hiánya, hogy legalább kettõ legyen, csaták miatt is fontos. Nem is beszélve a közlekedésrõl, hogy 1 kör alatt kell 1 évet letudni. Nem lesz a legjobb ha ez marad.
Egyetlen elõnye, hogy ha minden néppel végig akarom játszani, akkor lesz rá idõm, mert 300 kör frakciónként, ami nem sok.

Molnibalage
Ez a logikus. Amen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

<#eljen>

Nos megnéztem én is a videót és hiba van a fordításban.
NEM váltja fel a tradíció a hagyományos, egységalapú fejlõdési rendszert, csak kiegészíti azt.
Tehát adott esetben ha a harcedzett légiót megsemmisítik akkor a veterán egységek értelemszerûen elvesznek de a légió tradíciója, öröksége fennmarad és ugyanazon zászló alatt feltöltheted újoncokkal.
63% utálja, 4.5%szereti. Ennyi. Ezek után meglepõdnék ha be mernék rakni így. Remélem ilyenkor is nézik a tömeg igényt, nem csak akkor, ha ökörséget raknak be közkívánatra.

Ökörség az 1 kör egy év. Ha a realitást nem is veszem(nehezemre esik amúgy<#nevetes1>), nagyon nem mindegy a karakterek játék hossza'. A savát borsát adhatja a játéknak fõleg azoknak, akik a politikát meg a karrierista karaktereit szeretik nézegetni, fejleszteni. Egyik kör tél másik nyár?!<#ticking> Mi van? Aztán jönnek a druida esõtáncos papok faxomat...Amúgy miért is sok a 400 kör? Kismillió lehetõség van , hogy ne így legyen. De ez a legprimitívebb verzió!

PrasCo
Meglátjuk, meglátjuk.
Érdekes egyébként, hogy az RTW-ben a mai napig teljesen jól elvagyok az XP-rendszerrel, noha meglehetõsen mókás tud lenni... jelenleg egy szkíta kampányt viszek, a három aranygerendás elõkelõ lovasíjászokat lassan rakéta-sorozatvetõre nem cserélném el, mert minden egyes szint egy képességjavulást okoz.
Külön szép, hogy elfoglalt görög területen az Artemisz-templom erre még rádob egy maximális szintû íjászfegyverzetet. Irreálisnak tûnik, de mint játékot, borzalmasan élvezem, mert akár a lovasíjászokról, akár a BI-ben a legionary first cohorsokról volt szó, szerettem mikromenedzselni-pátyolgatni õket, a játék egyensúlyában pedig szinte bármely néppel játszom, úgy érzem, az egységeknek szinttõl és tapasztalattól függetlenül többnyire létjogosultságuk és helyük van.

Medi2-ben már visszavettek az arcból, három szint képviselt egyetlen tulajdonságpont-növelést mindössze. Itt viszont már tettem magasról az XP-miatti szervezett feltöltésekre. Egyrészt, mert már a kora középkorban mindenki mailed knightekkel rohangált, amit tömegével lehetett képzeni/újratölteni, ráadásul ugyanilyen tömegével hullottak el a harctéren, akár teljes gótikus vértezetben. A tapasztalatnak érdemi kihatása nem nagyon volt a játékmenetre, igazából egy darálás volt az egész, idõnként bele-belecseszõdve a tömegbe néhány kopjarohammal.
Így retrospektíve, talán bölcsebb lett volna több társadalmi osztályt jeleníteni meg, és pl. a lovagokat csak egészen szûk körbõl meríteni, míg egy paraszti íjászt bõvebb merítésbõl hívni be. Mondjuk ennek megfelelõen örültem is volna neki, ha a condottierik, vagy a vasas nehézgyalogosok nem úgy hullanak szimpla cséphadaróktól, mint a legyek...
Molnibalage
Meglátjuk, az hogy modellezve van az évszak, az megnyugtat. A légiós tradíció rendszer viszont elsõ blikkre nagyon zizisnek tûnik. Ha nem jelenik meg a valóban újonc/veterán egység, akkor jaj... 😞

Persze az õsrégi RTW-ben a nagyon magas XP-s egységket azok akár évtizedek alatt tápolódtak fel - senki sem szolgál ilyen sokat - de ha legyakták a felüket, akkor nem egy hamar épültek fel ilyen magas szintre.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Igen ez így van, de azt se felejtsük el hogy a TW sorozat alapvetõen nagyléptékû taktikai csaták szimulálására van kitalálva, a családtagoknak meg elsõsorban az volt a szerepük, hogy jól fel legyenek tápolva magas szintû tábornokká, hogy ezekben a csatákban bónuszokat adjanak. Mivel most már a légiók saját életet élnek és kvázi "örökéletûek", ennek kicsit kevesebb jelentõsége lesz. Gondolom néhányuk pár évet elbohóckodik a csatatéren aztán beleveti magát a politikai játszákba, ott meg 30-40 kör elég sok mindenre elég lesz.

BTW az MTW1-ben sõt talán a 2-ben annó asszem 2 év volt egy kör, hullottak is a családtagok mégse volt ebbõl akkora probléma. Ráadásul asszem most gyorsabban is fejlõdnek majd az agentek/családtagok.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Molnibalage
Az alap RTW-nél mire összejött az 50 tartomány az nem emlékszem, hogy pontosan meddig tarott, de a családban kb. a 6. generáció nõtt fel és voltak igen idõs tagok a generációk között, tehát legalább 150-170 év volt, ami cirka 300 kör.

Molnibalage
Na jó, a karakterek hamarabb megmurdálnak, de kb. ennyi.

És pontosan ezért nem lehet egyszerûen átírni azt, hogy egy kör mennyi legyen, mert ez alapvetõen befolyásolja a játékot.

AnuluWork
Így most harminc év lesz ... 😉

"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB

Egy kicsit az, de õszintén szólva hogy egy kör most 6 hónap vagy 50 év az ég világon semmit nem befolyásolt azon túl, hogy a jobb alsó sarokban milyen szám jelenik meg. Na jó, a karakterek hamarabb megmurdálnak, de kb. ennyi.

Azért õszintén az is elég hülyén nézne ki ha pár hónapos körök mellett egy kampány 15 évig tartana, addigra már elfoglalnád a fél világot (azt majd az Alexander kiegészítõben 😄 😄 ), építettél volna 8000 hajót és az egész földközi tengert Britanniától Egyiptomig átszövõ kereskedelmet, mindenhol kiépülne egy full csatornázási rendszer és római hadiutak kereszteznének mindent.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Legfeljebb majd jön egy 1-2 mod hozzá és máris addig tart egy kör ameddig mi akarjuk.
persze, hogy több lehet
Pluskast
Javítsatok ki ha téved de akkor ez ugye nem azt jelenti, hogy maximum egy darab légiód fog rohangálni a térképen? Mármint lehet több légiód egyszerre csak kisebb mondjuk kohorszok nem rohangálhatnak a térképen.

Molnibalage
Így meg eléggé skizofrén a rendszer, de több a semminél.

"The system for seasonal rotation is still being adjusted to conform to the 1 turn/1 year play style."

Emlékeim Jack Lusted pampogott valamit arról hogy 1 kör/1 év lesz (ami nekem aztán hóttmindegy), de ettõl függetlenül lesznek évszak változások (eredetileg nem lett volna).

Kösz a fordításért, Isten tartsa meg jó szokásod. 😉 😄
Prince23
Min. 2 kör nem árthatott volna. Nyár, tél
A téli meccseket évente akkor random szerûen fogja generálni? vagy beadja, vagy nem? mert ilyen alapon nagyon sok nyári csatánk lesz 😞

Hát lehet hogy változtatnak még rajta de szerintem elég kevés esély van rá.

Egyébként elég sok embernek nem tetszik a döntés

Ez mind k. jól hangzik, köszi a fordítást.
A légióvak kapcsolatos dolgokban van ami nagyon tetszik, van ami kevésbé...de én nem hiszem , hogy egy kör 1 év.(még ha olvasom is) Képtelenség , hogy ekkora gyökerek lennének. Molnibalage által leírtakkal, minden kicsit is épeszû játékos egyet kell , hogy értsen. A játék egyik nagy lehetõsége, az évszakok kihasználása. Azt nem is említve , hogy a realitás kiütéses vereséget szenved az 1\1 verzióban.
Gondolom fel is robbant a fórum.

Csak tipp, de szerintem ugy oldjak meg, hogy minden evben mas evszakot jatszhatunk. Nem tul realis, de attol meg elkepzelheto ez a verzio.
Leírta hogy ezen még dolgoznak szóval van rá esély hogy az évszakok változni fognak körönként de mivel nem nagyon ment bele a részletekbe nem lehet biztosat mondani.

Molnibalage
Attól, hogy változik a kör által modellezett idõszakasz hossza, attól az effektek és hiányzó modellezési dolgok nem lesznek meg... Ezek szerint pl. hogy a rákba lesz téli csata...?

Viszont úgy tudom hogy az hogy hány kör egy év modolható lesz szóval csak release után várni kell pár napot és már meg lesz oldva.

Molnibalage
Hát, akkor ezt sikerült elbaszni... Nagyon fontos még a mai hadviselésban az, hogy milyen évszak van, nemhogy akkor. A hágók és egyéb egyek télen nem voltak járhatóak és a tél a haladást is lassítja. Ez még az RTW elsõ része is modellezte, úgy ahogy. Ilyet nem beletenni. Vicc...

A sereg "neve" rész is irgalmatlan marhaságnak tûnik, ha csak az határozza meg a tapasztalatot.

Kezdek aggódni.

Márpedig hivatalos forrás szóval így lesz.

Molnibalage
Kizárt, már az eredeti RTW-ben is volt tél/nyár...

Igen, teljesen másfajta logika. Még én sem tudom, hogy szeressem-e, vagy sem. Majd elválik. De tény, hogy én utáltam az egyes csapatokkal túl sokat szórakozni. Mindenesetre az tényleg nem reális, hogy az újonnan felállított sereg ugyanolyan erõs legyen, mint az elõzõ, ami veteránokból állt. Bár az sem túl reális, hogy egy fullxp-s phalanx ugyanazokkal az emberekkel végigharcolt 200 évet.
De errõl még biztos sok vita lesz, és lehet, hogy a végén nem egészen így fogják megoldani.
Mármint a fejlesztõk szövegében, persze vannak jó dolgok is. De pont a tapasztalati pont rendszer volt az egyik lényeg. Mellé a generális és ha ügyesen szervezted a veterán egységeidet akkor az jól mûködött. Ez teljesen kiölték belõle az alapján amit írsz.

Nem tetszik. Az elõzõ jobb volt. Ha újoncokat teszel be azok tapasztalatlanok és nem a sereg nevétõl függ a tapasztalatuk. Ennyi marhaságot rég láttam egy szövegbe.

A fenti video kb a 2/3-tól a campaign map-rõl szól 😊

Összefoglaltam az újdonságok lényegét:

A térkép Iberiától Bactriáig nyúlik, szóval a mai Afganisztánig. Tehát az egész Perzsa birodalom belefér 😊 Azt hiszem tudom kivel kezdek. Marathonnál nem lesz elég ellenem pár spártai pikás 😊

Provincia rendszer mûködik majd. Minden provincia néhány régióból áll, ezek közül van egy "fõváros" is. Ennek az lesz a következménye, hogy változatosabbak lesznek a csaták és arányaiban kevesebb lesz az ostrom, mert nem lesz minden régióban fallal védett erõdítés.
Ha minden régiót elfoglaltál a provinciában, akkor ediktumokat adhatsz ki, olyat, ami ott épp a leghasznosabb. Tehát külön lehet kezelni a provinciákat.

A diplomáciában állítólag lesz pár újfajta lehetõség, de alapvetõen hasonlítani fog az elõzõ TW játékokhoz. Viszont látható lesz a viszony, tehát hogy az adott nation miért szeret, vagy miért nem.

El lehet felejteni a csapatok mikromenedzsmentjét. Nem fog több tíz csapat szaladgálni a térképen csak azért, hogy feltöltse a sereget. Seregek, vagy légiók szintjén kell gondolkozni. A légióknak addhatsz nevet, bannert, ezek kapják a tapasztalatot. Tehát egyszerre egy légiót tudsz felállítani, nem pedig egy sereg hoplitát, vagy lovasíjászt. Ha a légió friendly területen van, akkor fel tudod tölteni a saját egységeiddel, egyébként pedig zsoldosokat vehetsz bele. Természetesen a légióban lévõ egységeket elküldheted, ha nem kellenek, de a toborzás eredménye azonnal a légióban jelenik meg.

Mivel a játék sokkal inkább hadsereg, mint egység központú lesz, ezért az önálló egységtípusok nem kapnak xp-t. Ezt a seregek tradíciója fogja felváltani. Tehát ha egy légió sok csatát nyer, akkor növekszik a tradíciója, és így lesz egyre erõsebb. 10 tradíció szint van, és minden ilyen szinten a sereg egy tradíciót választhat. Sokféle tradíció lesz, és mindegyiknek három szintje. Itt említette például azt a tradíciót, ami az ostromnál segít, vagy azt, ami a nehéz gyalogságot erõsíti. Nem nehéz elképzelni, hogy elég sokféle lehet. Így tehát olyan hadakat hozhatsz létre, amik valamiben nagyon jók. Lehet egy légiód, ami ostromra specializált, vagy olyan, ami a véres csatákra, és biztos lehet még sokféle, de nem akarok a magam szakállára találgatni. E mögött az a filozófia, hogy a legió tradíciói miatt a légió bizonyos dolgokat fontosabbnak tart más dolgoknál, és a speciálisan kialakult képzés is bizonyos dolgokat erõsít.
A hadsereg/légió egyébként nem halhat meg. Persze porrá zúzhatják a sereget, de az otthon újra felállítható és az elõzõ légió filozófiája alapján képzett sereg ugyanazokat a tradíciókat fogja követni.

(Bár szerintem megsemmisítõ vereség esetén nem lenne baj, veszítene 1-2 tradíció pontot a sereg. Persze ez csak a játékost erõsítené, aki visszatölt, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy kéne, szóval talán jó ez így.)
ozzz
Attól függ hány évszázadot megy a játék. De szerintem 1kör fél évnél több nem lesz, vagy 4 hónap.

1 kör = 1 év

Itt
Bocs a rossz linkelésért
Sziasztok
Nem szeretnék okoskodni,csak javasolni.
Én URL=http://www.cjs-cdkeys.com/products/Total-War-Rome-2-Steam-CD-Key.html?setCurrencyId=3]itt[/url] szoktam venni a játékokat(kb6-7db) s nagyon korrektek, ahogy fizetek paypal on kb 2 perc s kapom a kódot
Prince23
Egy év hány évszakból, azaz körbõl fog állni?

ozzz
Konkrétan ugye 23 euro a különbség árban, steames elõrendelõs ár és e között, ami 6500 Ft...
Szóval még ha nem is kapod meg hozzá ingyen a görögöket DLC-ben, jobban megéri. Mert majd külön megveszed hozzá megjelenés napján ilyen 1000-1500 Ft-ért max...