Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
Már a sima RTW-ben is volt nyár/tél. Ha ennél is gyengébb lesz az osztás, akkor vicc az egész. Inkább a négy évszak felé illene elmozdulni...

Az infód egyébként honnan jön?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Ilyen biztosan nem lesz. Eleve a kör 1-2 (de inkább 2 év lesz). Ennek fényében nincs is jelentõsége, hogy a sérültek mikor épülnének fel. Sõt most is az lesz, hogy egy sereg kipótlása adott körülményektõl függõen akár 3-4 kör is lehet, vagyis 8 év. <#circling>

Ha már változatosabbra csinálják a népeket már túlteljesítik az elvárásokat. Vannak a hivatalos fúrumon is néhányan, akik összetettebb játékot várnának, de sok kommenttõl letennéd a hajadat. PL: Jó lenne FPS-ként egy katonával harcolni, vagy gladiátor viadalt megnézni, akár küzdeni benne (na ezt többen is írták), kb csupa fontos kelléke egy stratégiának. Nem véletlen, hogy a készítõk is elõvették ezt a filmes érzetet is, meg hogy a csata közelében szemlélõdhetünk és átélhetjük, milyen lehetett a harc.

Molnibalage
Ilyen mélyeségben nem modelleznek, az átlagusernak túl bonyás. Lásd, az xy túlélõ és craftoló modot a Skyrimhez. Meg lehet csinálni? Persze. Az átlaguser örülne ennek? Frász. Nyávogna, hogy nehéz és bonyás...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Azt azért ne várd, hogy ennyire túl fogják bonyolítani.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Én nagyon sok változást várok, az a helyzet , hogy ez csak a jéghegy csúcsa lenne. Meg kell változtatni bizonyos(fõleg a kampány térkép), eddigi alap dolgokat. Gondolok itt az utánpótlásra, a sebességre, és ezek hatása a csapatokra. Pl lehetne gyorsabban meneteltetni a csapatokat térképen is, de ez mondjuk x fáradságot okozna és ha egybõl pihi nélküli csata van<#zavart2>..és még rengeteg dolog, ezek összességében nem apróságok, hanem iszonyatosan kiszélesítik a lehetõségeket. Ezért lehetne az 1. minden stratégiai játék fölött. A taktikai csaták már eddig is jók voltak, persze ott is rengeteg dolgon lehetne javítani.

Ilyesmi biztosan nem lesz,max amit mondtak,hogy a csatában látszani fog,hogy figyelnek egymásra,a moráljuk a harcmodorukon!

Nem tudom.<#vigyor> Csak reménykedem.

Lesz egyáltalán ilyesmi?

Kíváncsi vagyok, mennyire dolgozzák ki a sérülésekbõl felépülõ katonákat. Mármint arra gondolok,(így hirtelen) hogy 3 kategóriát kellene talán számolni:
1.súlyos sérült-csatában összeesik,gyõztes csata után megjelenik mint túlélõ de x hét, hónap után jelenik csak meg az alakulatnál, mint harcképes. Vesztes csatánál persze leves.
2.közepes sérült-csatában összeesik,gyõztes csata után viszont, egybõl harcképes.
3. könnyû sérülés már a csatában látszik a sérülés, de ha marad ebben a kategóriában, nem számít. Kíváncsi vagyok arra is, hogyan számolja az új motor a sérülés tûrést.
A fent említett nem összekeverendõ a hiányzó katonák pótlásával.

De az legalább szent kézigránáttal védhetõ...XD

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Pedig én kedvelem ezen filmeket és mégis a Rome 2 idén a legjobban várt játék részemrõl.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

<#alien>harci nyúllal jobb lenne. Azok csak torokra mennek.

Ugye legelõször csak Karthágó ostromáról jöttek képek töménytelen mennyiségben egészen addig amíg meg nem jelent az elsõ valós gameplay Karthágó ostromáról. Azóta a Teutoburgi csatával népszerûsítik a játékot ezért van ennyi barbáros kép. Nyilván ez megint addig fog menni amíg ki nem adják a gameplayt a csatáról azután meg jön megint egy másik csata amivel ugyanezt végigcsinálják.

@sakkay: angol fórumokon is vannak néhányan akik húzzák a szájukat de igazából tényleg használtak harci kutyákat a rómaiak meg még sok másik civilizáció is. Az viszont ami a Rome 1-ben volt hogy több tucat kutya csata sorban menetel és harcol az már tényleg nem realisztikus. Remélem ezúttal másképp oldják meg <#whatever>

Fec papa
2 db kutya, BAZZ EZ NEM REÁLIS, GYERTEK TÜNTETNI A CREATIVE ASSEMBLY SZÉKHÁZA ELÉ!!!!!!!!4444444444négy

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

Na pont errõl téptem a számat.. fxxxxx a kutyákba, nyomjanak már normális csata képet..de most komolyan mi a tököm ez?????!!nagyon remélem , hogy az angol fórumon is vannak akik ezt szóvá teszik, nem csak a csorda óbégat, hogy jaj de szép.. amúgy persze szép, ha a kutyákat nem nézem<#mf2>

igen eddig,csak Róma lezúzásáról vannak képek videók! 😄

De majd megmutatom én a játékban,hogy ezt a csatát is meglehetett nyerni 😄

a.carkey
Most már jöhetne egy kép abban a kategóriában is, hogy három gallt és Vercingetorixot éppen egy teljes római légió húz végig a lerombolt Lutetia romjain keresztül, miközben a kamera döglött rottweilereket és rabszolgaláncra fûzött gall nõket mutat.<#idiota>

Mert ez lassan olyan, mint a 6-3 ...

A medve nem játék.

Molnibalage
Mi köze a szuperhõs filmeknek az RPG fantasy világhoz...?<#fejvakaras>

ezeket én is kerülöm, de valószínûleg aki ezeket a marhaságokat nézi, az nem a Rome 2-vel fog játszani 😊
(igen, provokatív vagyok <#mf1> )
Egyetértek. Az utóbbi tíz év 1000+1 szuporhõsös amerikai filmeitõl eszmészetlenül hányok már. Annyira egy kaptafa és tökugynazolyan az összes, hogy a trailerjüket nem bírom végignézni, nemhogy magukat a filemeket. Egy 'Django Unchained' kaliberû filmbõl meg készül öt évente egy, és az se a hollywoodi fõsodortól jön.

Az nem Arminius szerintem. Legalábbis a videóban másképp néz ki:

Éredeke videó a témában.

Igen, sokakban el az a sztereotipia, hogy a lovasnomad nepek sotet hajuak, sot mongoloidok. Pedig a szkitaknak nevezett mix genetikailag europai, a dns vizsgalatok szerint egesz sok lehetett a szoke. Erdekes, hogy a nyelvuk iranrokon (legalabbis a szkitanak nevezett poulacio nagyobb reszee), de azt mar lehetetlen lekovetni, hogy az irasbeliseg elotti idokben melyik populacio hogyan vett at nyelveket, es kitol. Egyebkent a szlavoknak es a germanoknak is voltak lovasnomad nepcsoportjai. A gotokat pl a regi gorogok biztos, hogy siman leszkitaztak volna, ha egy korban vannak. Nekik az volt a szkita, aki azt az eletformat vitte. Aztan persze a hunok, es foleg a torok nepek, majd a mongolok fokozatosan kiszoritottak ezt a nepcsoportot. Ok a sotet haju nomad sztereotipia alapjai.
habár ez ugye gyûjtõfogalom a mai értelemben sok esetben az összes ázsiai nomád nép összefoglalja. Nyugat Ázsia.

Én úgy tudtam szõkék voltak. Mert te milyennek láttad, és hol?

PrasCo
Heet, ki tudja. Én is nagyot néztem, amikor elõször láttam szkíta múmiát. Finoman szólva nem felelt meg a sztereotípiáimnak a széttetovált, szõke "árja". 😄
Ez az egyik legnehezebb dolog..félek is tõle.

Én leginkább a kampány AI nagymértékû csiszolására vágyom, és fasza diplomáciára.

A medieval 2 már némileg tudta ezt. Meg valamilyen szinten a róma is, de ebben nem vagyok biztos.

Én annak örülnék, ha már minimálisan is több taktikai lehetõségünk lenne az egységekkel. Pl: az íjjászok nem csak azért lennének, hogy X számú ellenfélt leradírozzanak (ha pajzsos akkor kevesebbet, de közbe ugyanúgy futnak).
Az lenne jó, ha minden egyes becsapódási hullámnál meg kéne torpanni, hogy védjék magukat az egységek, vagyis le lehetne ellenséges egységeket fogni vagy lassítani nyílzáporral.

A pilum eldobásánál is ne csak X számú halott legyen. Ez a fegyver azért volt, hogy a pajzsot használhatatlanná tegye (persze akit eltalált annak kampó). Belefúródott, kihúzni nem lehetett, még meg is görbült, szal pajzs eldob és csak úgy lehetett tovább harcolni. Tehát védelem -6 érték vagy ilyesmi...<#circling>

<#vigyor0>

Azért egy-két rómait csak levágott 😄 Vagy lehet csak a fotóért állt oda 😄

Na igen..meg oszt vagy 40-50 ezer harcost mégis csak irányított szerintem(akármennyire is barbárok, mert ez a csata aztán nem egyszerû volt), nem feltétlenül <#vigyor> elöl hentelt mint egy gyalog. bár az amerikai eposzokban megszoktuk, hogy a vezér mindig elöl van, mit elõl az ellen közepén<#violent>, és egymaga levág vagy 200 embert<#lama>.

A arckifejezés simán betudható a csata hevének, lehet váratlanul érte a fotó miután elvágta egy római katona torkát 😄

A tetkó tényleg érdekes viszont.

Na meg a tetkó az arcon..persze felrakathatta amikor hazatérde most komolyan😊

sztm meg alacsonyabb!! XD

Ez nagyon szubjektív tényleg. Nem is mondtam komolyan, csak nekem nem tetszik. Egyszerûen én nem ilyennek képzelném, és azt a sztereotípiát látom a képen, ahogyan mondjuk az emberek elképzelnek egy barbár vezért. De õ pont nem egy sima barbár vezér volt!
Ettõl függetlenül akár azért , hogy mutassa népének mennyire hazafi,öltözhetett így , lehetett ilyen. Csak az a fej..mondjuk 62 iq...max. Persze ez csak kinézet nem?!<#nevetes1> Attól még lehet atomfizikus.

Szerintem magasabb volt.
Na de komolyan. Nekem tetszik ez az ábrázolás, jó, talán nem volt ilyen torzonborz, de semmi biztosat nem tudhatunk. Vagy igen?

Igen..valószinûleg.

Már vártam..<#buck>

Molnibalage
Mármint jövõ május...? Mert idén május 100%, hogy nem...

Van róla korabeli ábrázolásod? 😄

<#vigyor>
a cheruszkok vezére, szül. Kr. e. 17-ben. Ifju korában az akkori szokás szerint római hadi szolgálatba lépett, Augustustól ezért polgárjogot s lovagi rangot kapott. Visszatérve Germaniába, nõül vette Thusneldát, akit apjától, Segestestõl megszöktetett volt stb..
Szerintetek így nézett ki, mint egy félõrült kannibál, germán-római' felszerelésben?? <#alien2>

Csak nem a rómaiak által felnevelt, germán, akit pont azért küldtek oda, hogy Róma érdekeit és befolyását erõsítse a germánok között? <#pias>

Na? Nem hordott zsákmányolt római cuccot, nem volt bajsza, nem ilyen színû volt a szeme? <#vigyor3><#vigyor3><#vigyor3>

Elméletileg õ a germán vezér,Arminius. Mondjuk ..de inkább nem is fárasztalak már titeket.<#nevetes1>

Úgy látom jobb is, hogy csak õsszel jön ki, mert a végén nem mennék ki a házból és olyan lennék õszre, mint Gollam 😄

Germania will be free!!!!! <#gun>

Nagyon jó lesz, valakinek megvan teljesben a végérõl a háttérkép, a (gondolom) germán harcosról? A tw.com-on is az a háttér, de nem tudom lementeni.

Õõõ..szóval így kell beszélni történelemrõl. Ha valamit állít, vagy következtetést von le, odaírja a forrást..és az nem dr Tobiás<#smile>