Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
Tegnap megvettem. Viszont sokat dolgozom, ezért nagyjából annyit csináltam, hogy optimalizáltam a játékot. Extreme-t javasolt, én javaslom neki a Smith & Wesson-t. Very high-on egész jó, bár nagy csatáknál inkább high érvényesül, mert a benchmarkban olyan tumultus nincs. Config: Icore5 32xx 4GB RAM, GTX 460 OC.
Én úgy látom, hogy high-on még élvezhetõ lesz nagy csatáknál is talán. Ennyi a tapasztalat fél óra után. Nektek??
A medve nem játék.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
2. Fire at will gomb a római gyalogosoknak - ha nincs, akkor azért gondolom, mert azok csak roham elõtt szórták meg az ellent. Ezért nem a missile kategóriába tartozik.
Varrus... Varrus... give back my zombies.
A medve nem játék.
A medve nem játék.
Egyébként tetszik a campaign AI, meglepõen értelmes és életszerû döntéseket hoz. Területeim növekedésével pl egy-két közel levõ provincia igyekszik durván benyalni magát nálam, és megnemtámadási szerzõdéseket kötni, stb.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Annyi a lényege, hogy jó elõre ki kell találni hogy egy területen mit akarsz csinálni. Mivel mindenképpen egymás hatását erõsítõ kombinációkban kell építeni.
kaja és public order mindenképpen kell hogy legyen sok, mivel a magasabb szintû épületek negatívan befolyásolják valamelyiket, eszerint kell valamelyikbõl többet "termelni"
Városba lehet bármit építeni, faluba csak: zöld(étel termelõ 2 fajta van), kék(ha parton van akkor valamilyen dokk) Piros (katonai, barakk, kovács) lila (templom)
Valamelyik falunak az épülete ad bónuszt valamihez, pl több pénz földmûvelésbõl.
Minden épület a teljes régióban hat nem csak az adott helyiségben.
Ha pl van valahol kereskedelmi nyersanyag, az ottani falu biztos ad bónuszt kereskedelemre (nem az egyezményekre, az épületbõl befolyóra) Akkor valahova építes egy Neptun (Róma) templomot, aphora makert, wine trader. Így maximalizálva a "maritime commerce" bevételt. Ha a másik ipari épületet építesz (tégla készítõ) akkor értelemszerûen Vulcan templomot teszel mellé. Illetve "industry" bevételt termelõ dokkot
Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!
A medve nem játék.
A medve nem játék.
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
Más: az ügynökök nagyon nagyon jól használhatóak. Volt, hogy 2 sereg + helyõrség núbiai régiót úgy hódítottam meg egyetlen kicsi sereggel, hogy gyakorlatilag bemasíroztam az üres városba. A kutak, ellátmányok mérgezése, rabszolgák fellázítása, a kaja ill. infrastruktúra rombolása teljesen legatyásította az összes seregüket 3-4 kör alatt 😄 Nem volt pénzük fenntartani, ezért körönként a mérgezés, a rabszolgák és a champion-öm gerillahadviselése mellett már állandóan dezertáltak is a katonák a zsold hiánya miatt. 4-5 kör múlva a kb. 5 ezres seregbõl, 600 embert kellett agyonvernem a város elfoglalásához 😄DD
Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!
Gondolom az össze csapott, átgondolatlan egység-fa miatt.
Pl: Romanak az elején lv2-es bépületbõl van karod-pajzsos (hastiti) és lándzsás-pajzsos(tirrer vagy vami hasonló) Jön a poén, ha tovább kutatod a katonai tech-tree az elsõ tier után, elvés a lándzsás egységed, soha többé nem tudod ki képzeni. Ennek mi a franc értelme van? Csak légiósod és velites egységed lesz. + valami kardos rohad gyenge lovasság. Mert a lándzsás roham lovas is eltûnik...
Másik gondom miért nincs õrzõ mód? Tök jó lenne ha rohannának a gyalogosok a menekülõ ellenfelek után... Másik miért nincs fire-at will gomb római gyalogosnak, van náluk gerely, de csak maguktól roham közben dobják.
De én is kérdezek. Hogy lehet tengeri csatában kijelölni, hogy a távolsági egységek az általam korábban kijelöltre adjanak le tüzet? Tengeren kicsit kicsinek érzem a terepet a manõverezéshez, pedig lehetne itt Empire szinten harcolgatni! 😞
A medve nem játék.
S2-ben inkább japán filmeket idézett a csata, amikor az utolsó ember - a hõs - forog kivont karddal, közben meg 100-an veszik körül, és senki nem döf a hátába, amíg levág még 3 embert. Mondjuk, láttam egy autentikus japán filmet is, ahol a Yari egységek közel sem úgy harcoltak, mint az S2-ben, egymással szemben állva tisztes távolságból tömött sorokban piszkálták egymást ki-ki döfve egy óvatlan ellen felé, tartva a sorokat és várva, hogy valahol, valaki fölénybe kerüljön (pl. oldal támadás vagy hátba támadás), és eldöntse a dolgot.
A medve nem játék.