Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Ami rohadtul idegesít, az az mikor kör végén kiirja, hogy valaki fejlõdött, biztos end turn? Na de azt már nem mondja meg hogy ki, illetve megmondja a nevét, de nekem kell megtalálni, áá

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Megpróbálom megkeresni, hátha tengerre szállt.. Akkor a Gallokat nem kell megölni?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

JethroHUN
20 fps mediumon Phenom X4 8Gb 7850 OC 2gb-vel... Úgyhogy örülhetsz, hogy jól fut mert intel exkluzív játék...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

JethroHUN
Ezt is említeni akartam, hogy ilyeneket csinál a játék ha települést kell védenie. Azt hittem csak nálam ennyire gáz, de úgy látszik nem... video

Tikal
A RÓMA az egy nagyon jó sorozat!! Pótold

Hi!

Tegnap megvettem. Viszont sokat dolgozom, ezért nagyjából annyit csináltam, hogy optimalizáltam a játékot. Extreme-t javasolt, én javaslom neki a Smith & Wesson-t. Very high-on egész jó, bár nagy csatáknál inkább high érvényesül, mert a benchmarkban olyan tumultus nincs. Config: Icore5 32xx 4GB RAM, GTX 460 OC.

Én úgy látom, hogy high-on még élvezhetõ lesz nagy csatáknál is talán. Ennyi a tapasztalat fél óra után. Nektek??
a.carkey
Nyomni kell, és van egy rakat módosító.

A medve nem játék.

Jelzem, vettem, hogy te épp az I. pun háborúról írtál.
a.carkey
Nem csak hadira gyúrok. Kereskedek. Loot. stb.

A medve nem játék.

Hozzá kell tenni, hogy a karthagói sereg egyébként is zömben núbiai és numídiai zsoldosokból állt. Ezek elsõ osztályú harci értéket képviseltek. Saját soraikból kiállított katonai egységeiket kímélték (leginkább a zsoldosok megfékezése érdekében). Itáliában ugyanakkor az afrikai zsoldosokat is kímélte Hannibál, mert ezeknek a nagy harci értékû katonáknak a pótlását a teljes hadjárat során eleve kockázatosnak ítélte a tévolság miatt, ezt késõbb a hadi helyzet is igazolta. Helyben elsõsorban a gallokat használta a hadjárat elején, õket is tette ki a legnagyobb veszteségnek, mert õket tartotta a legkönnyebben pótolhatónak amellett, hogy ezek a katonák fegyelmezettségben messze elmaradtak az afrikai zsoldosoktól. Késõbb arra épített, hogy a déli (azt hiszem etruszk) városok Róma ellen lázításával és a lázadókkal kötött szövetséggel biztosítja azt, hogy egy elhúzódó, Róma területén vívott háborúval elõnyös békét harcolhat ki, és helyre hozhatja az I. pun háború után Róma javára billent egyensúlyt, egyúttal a Barkidák vezetõ szerepét is megerõsítve Karthagóban. Végül is, 14 évig húzta Római területen a taktikájával, és otthonról talán csak 2 alkalommal kapott erõsítést.
a.carkey
Fullosan: értsd: van benne sok egység. 10+ nálam már fullos.

A medve nem játék.

a.carkey
Jártam már én így az AC3al, viszont az úgy nem lett hálist fullmagyarosítva. Sokkal nem volt drágább, mint itthon. Aztán abból még egy CEt is kaptam ajándékba, úgyhogy lett magyar vált. is. Az újat már boltban veszem. Steam amúgy jó dolog, én szeretem.

A medve nem játék.

Ez elég reális, olvasgatva a kártágóiak próbálkozását szirakuzánál, n+1 hadjárat és ostrom fulladt kudarcba azért mert kitört a táborban a pestis és a maradék seregük kénytelen volt visszavánszorogni. A szicíliai hadjárataik konkrétan annyi emberveszteséggel jártak hogy azért is álltak át a zsoldosokra, nehogy már a jóféle kártágói polgárok harapjanak fûbe folyton..

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

JethroHUN
Persze tény történelem, meg ebben nagyon fontos volt a realitás... ha minden másban nem. Csak ez a játékban nem mûködik, mivel így Rómával csak egy fajta stratégia van, csak támadni lehet. A szûk városi utcákban ez = a vereséggel, még akkor is ha én vagyok a támadó. Jobb kihúzni nyilasokkal és rohamra kényszeríteni az AI-t. Mivel lényegében csak közelharci és távolsági egységem van, egy dolgot tudok tenni. A maximális morál rombolást. Elõre megyek Velitesel, megszórom õket égõ lövedékkel, majd amikor vissza rohannak, roham a légiósokkal, azok eldobnak egy sorozat gerely-t illetve tábornokkal követni õket sorosan majd azonnal War Cry. Így nagyon gyorsan elfut az AI. De viszont ha lerohan a rakás lándzsásával akkor meg én kapok ki szinte azonnal.

Leállítása után a CPU használat is esett 40%-ot.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Érdekes dolgot vettem észre. Pár óra játék után elindult egy postgres.exe nevû valami a feladatkezelõben, ami rengeteg memóriát zabált, 70-80%-ra ment fel a használat. Leállítottam, a játék mûködése leállt, viszont újra elindítás után már nem volt postgres.exe és a memória használat így csak 30%, kört is kb 1 perccel hamarabb lép.

És azt az "5-6 fullos sereget", ha a hadi épületekre gyúrsz, ugyan mibõl fizeted?
1. Egységváltozások: mert a hadseregreform ezzel járt. Check history.

2. Fire at will gomb a római gyalogosoknak - ha nincs, akkor azért gondolom, mert azok csak roham elõtt szórták meg az ellent. Ezért nem a missile kategóriába tartozik.
JethroHUN
5-6 sereged fullosan? A játék elején? Kb 100 kör könyékén lehet addig lejutni. Infrastruktúrát kell építeni és fejleszteni, mivel kereskedelem semmit nem ér, meg alig ad bevételt. Nem úgy mint az Empire Total Warban. Élelmiszert, boldogságot és legalább 3000 körüli bevételt kell minél elõbb össze hozni. Elég ha van két sereged + flotta (csak távolsági egységbõl), 4-4-2 (gyalogos, nyilas, lovas vagy lándzsás) egységbõl, azzal már el lehet indulni. persze néptõl függ, Egyiptommal kell a 4, de romával nem.

És akkor pont úgy kezdett el remegni a kezem, mint Hitlernek a Bukás címû film legendás jelenetében.
Varrus... Varrus... give back my zombies.
Ok., gyõztél.😊Én elõrendeltem görögök miatt, ezek szerint drágán, és bár 5 perc után nekieshettem (volna)preload okán, csak kedd este tudtam játszani, és akkor megláttam high beállításon a zombilégiót a benchmarkban. És akkor nem csak a 18K tûnt soknak, hanem 2 K is soknak tûnt volna.
a.carkey
A búza v. tehén felhúzásának (nem tom most mi a nevük) pl. a Public Orderre van negatív hatásuk a környezetszennyezõdés miatt, és így tovább. Minden népnél ráadásul másra ad + v. - mutatókat. Szóval az elején amíg legalább 5-6 sereged nincs fullosan, addig a hadseregre érdemes építeni, utána lehet másra is.

A medve nem játék.

Igen, érezhetõ, hogy minden egyes frakciónak vannak "elképzelései", és igyekszik ennek megfelelõen biztosítani a hátát. Annyira persze van pofátlan, hogy sok esetben az elsõsorban neki fontos egyezményért is a játékostól kér pénzt elsõ körben. Lehet alkudni.
a.carkey
Kedden 9tõl lehetett vele játszani, részemrõl 10.15kor már installáltam fel a gépemre és azóta van benne 20+ órám. 😊

A medve nem játék.

Elvileg még ellenséges egységek feláldozása is jó lehet, legalábbis ilyesmit olvastam a fórumon.

Egyébként tetszik a campaign AI, meglepõen értelmes és életszerû döntéseket hoz. Területeim növekedésével pl egy-két közel levõ provincia igyekszik durván benyalni magát nálam, és megnemtámadási szerzõdéseket kötni, stb.

JethroHUN
Egy kis leírás tõle, háta segít
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Annyi a lényege, hogy jó elõre ki kell találni hogy egy területen mit akarsz csinálni. Mivel mindenképpen egymás hatását erõsítõ kombinációkban kell építeni.
kaja és public order mindenképpen kell hogy legyen sok, mivel a magasabb szintû épületek negatívan befolyásolják valamelyiket, eszerint kell valamelyikbõl többet "termelni"

Városba lehet bármit építeni, faluba csak: zöld(étel termelõ 2 fajta van), kék(ha parton van akkor valamilyen dokk) Piros (katonai, barakk, kovács) lila (templom)
Valamelyik falunak az épülete ad bónuszt valamihez, pl több pénz földmûvelésbõl.
Minden épület a teljes régióban hat nem csak az adott helyiségben.

Ha pl van valahol kereskedelmi nyersanyag, az ottani falu biztos ad bónuszt kereskedelemre (nem az egyezményekre, az épületbõl befolyóra) Akkor valahova építes egy Neptun (Róma) templomot, aphora makert, wine trader. Így maximalizálva a "maritime commerce" bevételt. Ha a másik ipari épületet építesz (tégla készítõ) akkor értelemszerûen Vulcan templomot teszel mellé. Illetve "industry" bevételt termelõ dokkot

Nekem úgy tûnt, hogy ahogy fejlõdik a város, növeled a területét és fejlesztesz ki új cuccokat, úgy lehet a kisebb városokba is felhúzni ezt-azt.
De néhány épületet csak provinciális fõvárosban lehet építeni. A kisebb városokban gyakorlatilag csak földmûveléssel, katonaképzéssel és vallással kapcsolatos dolgokat lehet építeni, valamint kikötõt, ahol tengerpart van. Minden mást csak a fõvárosban. Vagy én láttam ezt rosszul?

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

Ez tény. De elmenni venni, vagy otthon kuksolni, míg kihozzák, idõveszteség. A steames kiadás nem karcolódik. Emellett egy kétéves gyerek max a netcsatlakozásnak árthat steamnél, egy dobozosnál meg a doboznak és a tartalomnak.
Nem feltétlenül hülyeség, mert bemennek a városba, ahol meggyógyítják õket, kint a vadonban táborozó seregnél legfeljebb olyanok vannak akik a seborvosláshoz értenek, míg a templomban képzett gyógyító.

a.carkey
Négy városú provinciában kb. oszd el, mindenbõl legyen egy kicsi, ahol pedig ennél kevesebb v. több van, ott csak tõled függ mit milyen sorrendben építesz meg.

A medve nem játék.

a.carkey
Be kell állni, és ha van templom, akkor gyorsan elmúlik. Röhej, mert pont az ellenkezõjére számítana az ember, de ez van. 😊 Mondjuk írja v. mondja is, már nem emlékszem, hogy csak az istenek kegyelmében bírhatunk, hogy hamar elmúlik. 😊 Egy kötelezõen megverendõ pestises seregtõl szereztem. 😊

A medve nem játék.

a.carkey
De a játék maga ua, mint amit a steamen adtak, csak -8k. 😊

A medve nem játék.

Én meg inkább kiálltam a városból, nehogy a lakosság is megdögöljön. Azt írja az egységkártyra mutatva, hogy áldozatot kell bemutatni az isteneknek, hogy meggyógyuljanak, de nem tom hogyan. Rendesen betett ez most a handjáratomnak, már épp indultam volna Knosszosznak erre tessék <#shakehead>

GaBika6
Ha magyarítás nem is lesz, de valaki a városfejlesztést részletezhetné, mit érdemes miért építeni. Több bevétel, boldogabb populáció, erõsebb hadsereg és ebben az egyensúly. Átláthatóbb lenne ha jól kidumáljuk. Elég ridegnek találom így elsõre. Amúgy sztem rohadt jó lesz ez ha kijavítják és optimalizálják. Nekem i72600k,8gb ram,Gforce660ti van és szaggat néha. Ha lerakom a játékot asztalra (ami stabil), ugyan úgy szaggat a win7fos.

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

JethroHUN
Arra már nem is mondok semmit, hogy miért tud majdnem minden távolsági egység égõ lövedéket használni... Elég nevetséges és baromira távol van a valóságtól, hogy egy tevés íjász égõ lövedéket lõ. Mégis hogyan?

botyika
A diagnózis felállítását követõen azonnali erélyes antibiotikum kezelés szükséges. A pestis a régóta ismert és használt antibiotikumokra (pl. Streptomycin, tetraciklin, kloramfenikol) is jól reagál. Az életfunkciók fenntartása: a víz és sóháztartás fenntartása infúziókkal, oxigénlélegeztetéssel, stb. Tüdõpestis esetén a beteget megfelelõen felszerelt intenzív osztályon elkülönített helyen kell kezelni.
Aha, nekem mind a kettõ. Beálltam egy városba, aztán elmúlt. Nem tudom hogy emiatt múlt-e el, vagy amúgyis elmúlt volna.

Hát, ez talán válasz a kérdésre, miért steam. Persze, manuál netrõl is jöhet, meg elqrt doboz sincs, és persze ettõl még a 6K különbség játszik, de a steamnek meg van a kényelme. Az idõ és hely is pénz. (Ha az összes játékom magyar dobozos lenne, az pár négyzetmétert elvenne, 1 nm lakás pedig alsó hangon 180K. 😊😊 Na jó, ez izzadságszagú érvelés volt a részemrõl.
No mindegy, kár. NEktek voltak már betegek a légióitok? Nálam az egyik sereg kb 6 kör óta pestises, hogyan kell kigyógyítani?

hogy ne legyenek külön kis francos 2-3 egységek a térképen, mert akkor az AI is ezt csinálná állandóan, ahogy eddig is minden TW játékban. Végre, hogy most erre nincs lehetõség. Max annyi egység rohangál a nagytérképen, amennyi serege lehet.
Más: az ügynökök nagyon nagyon jól használhatóak. Volt, hogy 2 sereg + helyõrség núbiai régiót úgy hódítottam meg egyetlen kicsi sereggel, hogy gyakorlatilag bemasíroztam az üres városba. A kutak, ellátmányok mérgezése, rabszolgák fellázítása, a kaja ill. infrastruktúra rombolása teljesen legatyásította az összes seregüket 3-4 kör alatt 😄 Nem volt pénzük fenntartani, ezért körönként a mérgezés, a rabszolgák és a champion-öm gerillahadviselése mellett már állandóan dezertáltak is a katonák a zsold hiánya miatt. 4-5 kör múlva a kb. 5 ezres seregbõl, 600 embert kellett agyonvernem a város elfoglalásához 😄DD

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

JethroHUN
Az egyikkel lehet támadni mivel roham bónuszt kap a pikánál rövidebb lándzsák miatt. A pikás viszont csak védekezni tud, ha jól tudom közelharcban kardra váltanak. Hogy miért tud mind2 falanx formációt az jó kérdés.

Gondolom az össze csapott, átgondolatlan egység-fa miatt.

Pl: Romanak az elején lv2-es bépületbõl van karod-pajzsos (hastiti) és lándzsás-pajzsos(tirrer vagy vami hasonló) Jön a poén, ha tovább kutatod a katonai tech-tree az elsõ tier után, elvés a lándzsás egységed, soha többé nem tudod ki képzeni. Ennek mi a franc értelme van? Csak légiósod és velites egységed lesz. + valami kardos rohad gyenge lovasság. Mert a lándzsás roham lovas is eltûnik...

Másik gondom miért nincs õrzõ mód? Tök jó lenne ha rohannának a gyalogosok a menekülõ ellenfelek után... Másik miért nincs fire-at will gomb római gyalogosnak, van náluk gerely, de csak maguktól roham közben dobják.

a.carkey
Mert csak tábornok vezethet sereget, és abból limited van. 😊 Ha nincs tábornokod, ugrik a sereg is. Mindez az új "legio rendszer" miatt.

De én is kérdezek. Hogy lehet tengeri csatában kijelölni, hogy a távolsági egységek az általam korábban kijelöltre adjanak le tüzet? Tengeren kicsit kicsinek érzem a terepet a manõverezéshez, pedig lehetne itt Empire szinten harcolgatni! 😞

A medve nem játék.

Nekem meg pont az tetszett, hogy pajzs mögül kiszúrva a másik pajzsát, meg egymás sorai tologatják. Ez számomra realisztikus - most az animációról ne beszéljünk. Cannea-nál Hannibál direkt a gyenge és könnyû fegyverzetû gyalogosokat helyezte szembe a nehéz fegyverzetû római légiókkal, a két szárnyon elhelyezve az elit egységeit. A terv az volt, hogy míg a szárnyakon az elit egységei nem mozdulnak, addig a rómaiak úgyis visszaszorítják a gallokat, és így az elit egységeknek csak rá kell fordulni a romai légiókra. Így is lett, aztán megjött a karthagói lovasság is. Az addig pár szász embert vesztett rómaiak abban a gyûrûben majdnem 80 ezer embert vesztettek el tudomásom szerint, azaz a teljes seregüket.
S2-ben inkább japán filmeket idézett a csata, amikor az utolsó ember - a hõs - forog kivont karddal, közben meg 100-an veszik körül, és senki nem döf a hátába, amíg levág még 3 embert. Mondjuk, láttam egy autentikus japán filmet is, ahol a Yari egységek közel sem úgy harcoltak, mint az S2-ben, egymással szemben állva tisztes távolságból tömött sorokban piszkálták egymást ki-ki döfve egy óvatlan ellen felé, tartva a sorokat és várva, hogy valahol, valaki fölénybe kerüljön (pl. oldal támadás vagy hátba támadás), és eldöntse a dolgot.
Igen erre rájöttem, de nem tetszik. Nem értem miért nem lehet csak párat átküldeni mint eddig, minek kell a fél kontinensen keresztül masírozni két-három egység miatt.

a.carkey
Zöld nyíl le v. fel mutat, ctrlel kiválaszt, és pipa.

A medve nem játék.

a.carkey
Most egymás mellé kell vinned a két sereget, és úgy átadni.

A medve nem játék.

a.carkey
Na jelentem, a PlayOnos magyar kiadás az elqurt tok után azzal is büszkélkedhet, hogy nincs benne pdfes manual. A játék könyvtárjában sincs. Ami a dobozhoz van, az + kb. semmi. 😞

A medve nem játék.

A seregekbõl nem lehet leválasztani egységeket? Pl ha az egyik seregbõl 3 egységet át akarok küldeni egy másikhoz, akkor ez eddig úgy történt, hogy ctrl + klikkel kiválasztottam melyikeket akarom, és jobbklikkel kiléptek a seregbõl. Most viszont ez nem megy, az egész sereg megindul, nem csak a kiválasztottak.

a.carkey
Kb. minden profibb egység dárdát/pilum, hívjátok bárminek dobál, de vannak kifejezett missle infantryk is.

A phalanxoknál max. minõségbeli a különbség. Hasolítsd õket össze, és máris láthatóvá válik, hogy mi.

A medve nem játék.