Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Uj bios nélkül nem fog sosem élvezhetõen futni neked.
Tudom mert Shogun 2-vel így jártam.
Szerencsére volt valami beta bios driver azota az van fent és tökéletesen mûködik.
Különben ezt a gép általi körlépés mizériát sem értem, nekem olyan 1 perc körül van de simán elfogadható, neki is kell gondolkodni és több száz nép harcol foglal a háttérben.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
A medve nem játék.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Vagy, már területe sincs, majdnem teljesen feltöltött légióval védem a várost, és egy egy hajóval megtámad. Aha, biztos sikerülni fog.
Ám az jó, hogy direkt figyeltem, mindig ott igyekszik támadni ahol nincs légióm, és a gyengébb városomat elfoglalni. Ez jó, de rohadt aljas húzás.
Ami meg érdekes, állok két város között, szúk terület, hegyi szoros, jön szembõl a serege kör váltáskor, mondom csata lesz, erre el megy mellettem!!! és elfoglalja a hátam mögött lévõ városomat. Hogy csinálta? Hogy ment el mellettem? Átrepült a seregem felett? Érdekes szuperképesség. Amúgy jó húzás volt, csak nem értem hogy csinálta.
Ti is annyira rossznak tartjátok az AI-t? Én a campaign AI-val elégedett vagyok, a csatát még nem tudtam eldönteni, kb 5 csatát játszottam, de igazából nagy malõrt nem láttam. Sokan arra panaszkodnak külföldi fórumokon, hogy nem tud várost védeni gép. Két village "ostromot" nyomtam eddig (fallal körbe vett várost még nem ostromoltam). Az elsõnél Athénnal a spártaiak támogatásával kétszeres túlerõben két irányból, nagy csoda nem történhetett. A második village ostrom tegnap este zajlott, a párthusokat vezettem. 6 lovas íjász, 6 lovas skirmisher+ vezér+két lándzsás egység. A lovas vezér mellett az ellenfélnek két könnyû lovasa volt, két slingere meg vagy 12 gyalogosa. Minden bejáratot védett, én egy oldalra koncentráltam. Elõször a lovas skirmishereket állítottam a bevezetõ úthoz. Megpróbálta a lovasaival elûzni õket - a vezért mondjuk kár volt kihoznia, ez döntõ hibának bizonyult a végére - és szét is szórta a visszavonuló lovasokat, dehát tûpárnát csináltam belõlük a végére. Ezután a slingereivel próbálta az ismét felálló skirmisherek által zaklatott, a bejáratott védõ gyalogos egységén segíteni, de a beérkezõ hat lovasíjász második nyílzápora lefelezte õket, így a moráljuk összeomlott (a vezér elhullott az elején), elfutottak. Ezután egyenként kezdte el kiküldeni a gyalogosait, ami csak elsõre hülyeség, mert ezeket full dárda és nyílzápor fogadta ugyan, de egyre inkább úgy nézett ki, hogy el fog fogyni a muníció, és az akkor még mindig tekintélyes mennyiségû (kb 6-7) lándzsása ellen városban, szûk téren, a manõverezés lehetõségének hiánya miatt az erõfölényem kibontakoztatásának lehetõsége nélkül kell megpróbálni elfoglalni a várost. Ez azért nem tûnt egyszerûnek. Végül a morál rendszer mentett meg, a vezér nélkül maradt egységek - azok is, akik még mindig más bejáratot védtek - a veszteségek miatt összeomlottak, és elfutottak.
Szóval igen, csinált egy nagy hülyeséget a vezér beáldozásával - akinek peche volt, mert a csata elsõ 10 halottja között volt egy kósza dárdának köszönhetõen - de azért utána ha nem is látványos, de tudatos taktikát folytatott. Én talán egyszerre vezettem volna ki több oldalról az egységeket, de igazából csak hajkurászni lehet tucatnyi lovast gyalogosokkal. Lényeg: ebben a csatában sem tûnt nagyon hülyének az AI.
Persze hosszu távon ez nem biztos, hogy túl kifizetõdõ , plusz ugye aki nem rendelte elõ hanem majd megnézi a warezt és akkor dönt , szintén lehet elveszett, mint potenciális vevõ..
No mind1 ez már most jobb mint Shogun 2 szóval, doboz a polcon a játék király öröm bodottá..
Patchek meg had jöjjenek meg DLC-k mindig lesz minek örülni..
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Iszonyat észnél kell lenni, hamar dögrovásra lehet ítélni a birodalmat ha valaki nem figyel oda, persze fejlõdni sem árt nem lehet mindenhol csak szent fa meg tér mert akkor nem jönnek a fejlett unitok stb..
Nekem igen tetszik, bár ez még csak béta de az alapok állati jók..
Elején vagyok még szóval pár dolog nem tiszta..
Mivel 1kör/év hamar öregszik mindenki és családfa sincs..
Mi lesz ha elpatkol az összes hadvezérem ??
Ez a politikai izé sem teljesen tiszta.. van valami másik törzsfõ kis pletykát szoktam rá nyomni.. de isten igazából nem igen vágom mit fog az ott okosítani.
Ha szeretett légióm élérõl meghal a hadvezér akkor mi lesz ?
Mondom, már a CE ára, az elcseszett semmi nagy fa katapulttal is irreális volt. A megjelenéskori eredmény pedig szép és jó, de azért lehetett volna koncentrálni a részletekre.
A medve nem játék.
A medve nem játék.
A medve nem játék.
A kultúra átterjedt, és az ellen mit lehet tenni Mert a egyik ügynökfélébõl nem tudok többet képezni, nem jut így eszembe hogy hívják, nem a kém, és nem a harcos, hanem a tógás pasas, álllítólag az jó a latin kultúra terjesztésére, mondjuk nem vettem észre, hogy érne bármit is, kettõt képezhettem, és mind a kettõ frissen elfoglalt városban van, de nem értem, nem látom hogy érne valamit is. De a többi ügynöknél se látom hogy érnének valamit.
Mikor jön a peccs? Akinek meg van majd írjon jobb lett-e, már viszket a zsebem hogy megvegyem én is, de jelenlegi formájában nem fogom.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
A medve nem játék.
Ez nem igaz is, meg nem is, hanem sajnos így van. A mocskos haderõreform az oka. 😄 Amúgy meg sajnos a Aux lándzsások a Triariihoz képest ... De az armored legionaries viszont egy az egyben, mínusz egy formáció tudja ugyanazt amit a Triarii. De mondjuk az a formáció korrekt volt nekik, de ez van. Majd legközelebb odafigyelek. 😊
A medve nem játék.
A Rome 1-ben (kövezzetek meg...) a játékélményem nem kis százalékát jelentette, hogy a nem kis áldozatokkal lezavart közbeszerzési pályázat következményeként nagy nehezen felépült Circus Maximus ott vetített középen, miközben Rómát körülfolyta kétmillió, meg még egy kevés hun.
Itt a tile-rendszernek köszönhetõen teljesen mindegy, mit mûvelsz, lesz egy "generic roman village on the shore" és hello. Kiábrándító, tényleg. Nem azt mondom, hogy óriási súllyal esik ez latba, de mégis, az épületek okozta változatossággal technikailag többször találkoznék, mint Titus Pullo tartalékos alhonvéd csodálatos arcával.
Ha meg már duplázok, folytatom: A zene jó, de nem kiváló. Szubjektív, de túl sok az epikus téma, és túl kevés a vokál. Tudom, persze, most eza divat... a hangok (a kattintásokra) is kicsit kakofónabbnak tûnnek, mint az e téren számomra etalon R1-ben, de annyi baj legyen. Cserébe nagy poén, amikor a nagyon bölcsen völgyben tábort vert n+1. kelta törzset lövöm ballistával, erre az egyik majom odakiált a másiknak, hogy "I'm hiding behind you, you fat bastard!" - és társai.
Valaki írta alant (nem olvasok vissza, bocs 😄), hogy a manipulus-rendszerrel a játék kivágja alólad a triariik révén a lándzsásokat. Ez igaz is, meg nem is. Auxiliary barakkokat kell építened, ott nagyon fasza shock cavalry is akad (valami equites s. extraordinarii), illetve a jó öreg lándzsás segédszolgálatosok is itt találhatóak meg.
A legtöbbet a játékban két dologgal szopok: építkezés/közrend és flottaütközetek. Most jutottam el odáig, hogy a kettõbõl az egyik flottát megpakoltam ballistás és onageres hajókkal is, de papíron szarravaló szállító hosszúhajók is szignifikáns veszteséget képesek okozni a legjobb próbálkozásaim ellenére is. Autoresolve jobbra ki bírja hozni, mint én. Kicsit zavaró a dolog, mert ETW-ben a tengert jobban megszerettem végül, mint a szárazföldet, itt pedig ha nem is veszítek, de répáznak azért rendesen.
A másik az építkezés. Oké, hogy élesben jöttem rá, hogy is mûködnek a dolgok, de akkor is nettó szopás az egész. Ha nem akarom, hogy a légióim a provinciákban dekkoljanak (márpedig nem akarom), akkor egy vagon épületet fel kell húznom, többnyire templomot, ami persze viszi a kaját, úgyhogy megy a vágóhíd, ami megdobja a squalort. Még ez sem lenne gond, ha legalább maradna hely! Értem én, és zseniális dolog, hogy specializálni kell a termelést, így Itáliában emelek légiókat, addig Alexandria dolgozik szárazdokkal, de egy kicsit úgy érzem, túllõttek a célon. Problémás még, hogy a város védelme (ha a technológiát kihagyom) csak szintlépéssel (=rakás élelmiszert és hepineszt felzabál a teljes provinciára nézve) növelhetõ, vagy aktív helyõrséggel (erõsen korlátozott a számuk). Csökkenteni akarták a mikromenedzsmentet? Hát, sikerült... mindegy, nem okozott megoldhatatlan problémákat, de azért para. Ha már építkezések, hogy hagyhatták ki az utakat?! Persze, a marching stance-szel ez kiesett a mókából, de pl. a kereskedelemre adhatna bónuszt pár kilométer jó, római út.
Én még annak is jobban örültem volna talán, ha az építkezések visszafogását erõs árakkal oldják meg, nem a rohadt "négy épület és szevasz"-szabállyal.
Végül: Lángoló dárdák? Lángoló kib+szott dárdák?! Ezt ne, könyörgöm, eezt ne...
A fentieken túllépve viszont azt kell, hogy mondjam; rég volt már a kezeim között játék, ami ennyire a székbe szögezett.
Ahogy a laptopomon fent figyel az R1, van egy gyanúm, hogy az R2 is egy évente elõvevõs sztori lesz még hosszú-hosszú idõkig.
Nekem a prológ, és egy rövid bemelegítõ kampány után tetszik a játék. Vannak hibái, de nagyon szép lett. udom, sokan szídták, a legelsõ indításnál én is, de nem bántam meg, hogy megvettem.
(Bár most ragadt be egy flottám, amit nem tudok mozgatni, ez extrém idegesítõ bug, remélem az elsõ patch holnap javítja.)
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
en kezdo tw-s vagyok, a prologe -l mar mentenem kellett es meg sok mindent tanulok, de szamomra se tiszta mivel lehetne orvosolni..
adot ugye nem csokkenthetem a beka segge ala, vagy maxmozizhatom az ellenseg turnjeit..:p
Túl régóta játszok MMO-kat és túl sokkal ahhoz, hogy ne legyek kritikus.. ;-)
A medve nem játék.
A frissen elfoglaltat még csak értem, ezeknél átépítek minden épületet, meg ilyesmit.
De például Dél itáliában? Az eleve római terület, és most minden bajuk van, bontom vissza az épületeket, amik rontják a hangulatot, de hát ez így nem jó. Mi rontja az emberek kedvét?
Ha jól értem, a rabszolgák is, de mit tegyek a rabszolgákkal?
Meg, még mi? Mert elég hirtelen kezdett el zuhanni a kedvük.
Lehet-e olyan, hogy ellenséges kém van a városban, és az rontja a hangulatot?
Vagy ez valami random móka?
hol az advanced CAI/BAI?😊
hol a használhatóbb UI?😊
Csak jönnek ezek is😊
Ezt megcsinálják akkor szerintem jobb lesz, mint a shogun 2. <#vigyor3>#vigyor3>
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Siralmas ez a szeptember, amennyi játék kijött az elmúlt 2 hétben az valahogy mind rohadt nagy csalódás.