Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

botyika
és ezeket hány fps-el?
a.carkey
Meg három szárazföldi:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A medve nem játék.

a.carkey
Pár tengeri csatás kép:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A medve nem játék.

a.carkey
Szerintem semmi gond nincs az AIval a korábban megjelent TWk kezdõnapjához képest. Rome IIben néha olyanokat tud meghúzni, hogy csak nézek. 😄

A medve nem játék.

a.carkey
Mani, mani, mani, és elfogadják. Pénzedhez képest annak 10% a minimum, de inkább 30 😊.

A medve nem játék.

Na és hogy valami hasznos is legyen, a support forumban lehet olvasni érdekes dolgokat, megoldásokat, állítólag a hyperthreading egyes intel procikban meghülyíti kicsit.

Aki szar minõségû textûrát lát, annak meg be kell ixelni az elég ilyesztõen hangzó "unlimeted video memory" fület, úgy szép is meg jó is (legalábbis nálam).

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Azt hogy 3 pattanásos hülyegyerek üvöltve sikítja tele a forumot én nem feltétlenül venném mértékadó tényezõnek.

Egyesek már a megjelenés vagy bármi kézzelfogható dolog elõtt tudni vélték hogy az AI szar lesz és majd a modderek. Ehhez képest igencsak meglepõ dolgokat produkált nekem (sajnos az viszont tény hogy az egy komolyabb városban eddig igencsak bugos volt)

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Hypo
Én nem beszéltem a grafikai gondokrol az orvosolhato, nem beszéltem a bugokrol mert az is. Én a koncepióról beszéltem azzal van a baj, persze ha a celkozonseg 14-18 és a TW arena a next target akkor érthetõ, hogy miért emeltek ki jól bevállt dolgokat a játékból. Az UI borzalmas.

Pluskast
Hátha kedvet kapnak a moder srácok😊 A remény hal meg utoljára😊

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Alapvetõen a játékelemekre gondoltam. Az hogy mennyire nem figyeltek arra, hogy a különbözõ konfigurációkon hogyan mûködik az tény. Azt totálisan elcseszték.
Azért annyira nem tették oda magukat, ha az egész internet attól zeng, hogy mekkora kaka a játék jelenlegi formájában. Elég megnézni a hivatalos fórumot.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Szerintem abban ne raménykedj, a medieval2-re épülõ Europa Barbarorum2-õt a mai napig nem adták ki, pedig vagy 2008 óta fejlesztik. És most így hogy kiadták a rome2-õt, már kereslet sem igen lesz rá.

A fejlesztõk azért szerintem odatették magukat, de nekem sem 100 százalékban találták el az ízlésemet. Azért nem gondolom, hogy ez baj, mert úgyis jönnek majd a modok. Túlzást azt mondani, hogy ezt õk is belekalkulálták 😊 , de a legjobb szívvel készített játék sem biztos, hogy a többség ízlését fogja eltalálni.

Szóval számomra nem csalódás, nem vártam csodát. Ez egy nagyon jó alap lett szerintem, amire csodás modok fognak megjelenni. És tudom, hogy vannak olyanok, akik erre azt mondják, hogy akkor miért nem a fejlesztõk csinálják meg azokat a dolgokat, amiket a modderek? A válasz egyszerû: végtelenségig lehetne fejlesztgetni a játékot, de csak akkor derül ki, hogy tényleg jó-e, ha a tömegnek is megmutattuk. Másrészt egyszer ki is kell adni. Meg eleve azért készül a mod, mert sokan sírnak valamiért. De ez csak azután derül ki, hogy kijött a játék.

Szóval szerintem jó alap, és modokkal még jobb lesz.
Pluskast
Igen sajnos ez (is) egyszerûsödött. Nem tudom de ez valamilyen tendencia a játékoknál. Minél kevesebb "látványelem", és egyre kevesebb micro management. Én is reménykedek egy jó kis Europa Barbarorum modban.

Hypo
sajnos az UI mind funkcionálisan mind kinézetében nagyon ngay visszalépés.
Értem hogy CA azt akarta hogy ne legyen zavaro, de pont az ellenkezojét érték el, olyan semmilyen de zavaró. az épületek ikonjaira ránézel és fogalmad sincs mi az értelmetlen. Nagy monitoron a diplomácia ablaknál a két fél a két sarokban van ergo nem a fókuszban ez is zavaró. Pont azok a dolgok lettek minimálisak amiket anno szerettunk a TW játékokban. Város managment lofax az a kevés szám meg elveszik az interfacen. Persze bitos sokaknak bejön ez nem vitás, de nem látom az elõrelépést inkább azt látom hogy CA teljesen mást gondol arról hogy miért is szeretik az õ játékaikat. Bizom a mod fejlesztõkben.

botyika
pedig neked is radeonod van nem?
Nekem kampánytérképen simán 30 fps felett van.. Shogun 2 ott recsegett 15-20 volt de igazából nem zavart az sem.. Nekem ez a 30 feletti már katarzis...

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Én is ovatosan huzogattam azért, de igazából jelentõs változást nem hozott teljesítményben semmi így minden ment ultrára 😄
Kicsit azért a viharos pályán az esõbe meg meg reccsen de nem zavaró Shogun 2-be is így toltam olyan 20-30 fps néha kicsit lecsuszik de átlagba ennyi megvan.
Szerintem bizonyos hardvereket nem szeret, mert tényleg jól fut nekem és kurva szép 😛 legalábbis nekem igen hangulatos..
AI meg.. nem tudom igen elvertem a viharba vesztettem 100 embert õ 1200-at.. De igen szopattam szegényt..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Ja, észre vettem még, hogy 100%-on használja a CPU-t. Egy i3-2100-am van, oké, nem egy erõgép, de ez mi? Kampány térképen 100% cpu használat akármilyen beállításon? Meg 7-8 fps? Plusz a 8 giga memóriából van hogy 40%-ot használ, van, hogy 80-at. Érdekes.

Pluskast
Nekem sikerült. Kereskedelmi egyezményt, megnemtámadási egyezményt, és még szövetséget is tudtam kötni. Évszakok meg valóban nincsenek sajnos.

Valakinek sikerült már bármilyen diplomáciai dolgot kötni? Se trade agreementet nem fogad el senki, se mást. Mikor a gép ajánlotta fel, véletlen a decline-ra nyomtam, következõ körben pedig õk nem akarták elfogadni. Vagy ez a very hard nehézség következménye?

Plusz itt akkor most tényleg nincsenek évszakok és egy kör egy év? Mert elég furcsa hogy az északi területek mindig havasak, akármelyik körben vagyok, délebben meg mindig jó idõ van.

botyika
van valami oldal ahol le van írva a részletes patch notes?
Pluskast
Mondjuk ezt most single-ben nem láttam, viszont multiban nevetségese. Ráadásul békét meg nem lehet velük kötni. Ha egyszer hadat üzen csak a halála hoz békét. Ja és a másik idegesítõ dolog a multiban, a visszaszámolás. Mármint nem az, hogy mindenkinek meghatározott ideje van, hanem, hogy egy támadás esetén is kb 10 másodperced van eldönteni, hogy mit akarsz. Tegnap ezt annyira megszívtam, hogy ennek köszönhetõen egy fullos seregem veszett oda, mivel ostromgépeim nem voltak az idõ meg lejárt a kiválasztásra. A gép ezt meg úgy értelmezte, hogy akkor én támadni akarok. Mondanom sem kell vesztettem. Ennek köszönhetõen valószínûleg el is bukom az egész multi játékot mert nincs mivel védekeznem az ellenségeim meg már 2 városomat ostromolják a háromból. Hadseregem meg oda, illetve ami van az semmire nem elég.

Wirágboltos miskáknak mondom, hogy S-drow kiadta a patchet ami a steameseknek már lejött tegnap, lehet tölteni.

"This update fixes the following Issues:
-Graphic bugs
-Adaptations for AMD/Radeon cards
-Graphic engine fix resulting in better performance"

botyika
mondjuk fura hogy van akinek jól megy, van akinek nem.

én gépem sokkal jobb mint a tiéd de mégsem az igazi a performance. még ki kell tesztelni melyik grafikai elem eszi az erõforrást. árnyékot low-ra téve jó eredményeket lehet elérni ahogy néztem eddig, de nem volt sok idõm még rá.
Sajnos már az Empire óta van ez, hogy a nehézségi szint felnyomását azzal vélik megoldani, hogy mindenki utál diplomáciában, és és boldog boldogtalan megtámad.
dartonita
Hm legyen igazad,kosz 😊

Ja és ugy látom itt végre nem csak 1 magot pörget a program mint Shogun 2-be.. ott 1 mag ment 100%-on itt meg ahogy látom mind a 6 dolgozgat valamit. 😛

Nos megnéztem én is.. fostam mert amiket írtatok féltem, hogy meg sem fog mozdulni, kb ugy járok vele mint az Arthur 2-vel..
Nos Very High beállításokon, sõt itt ott Extreme víz,fák meg pár dolog simán szépen fut, kampány térképen is gyönyörûen akadás nélkül.
Igaz prologot tolom még csak de eddig nincs gond a gépigénnyel pedig nincs erõs gépem.. sõõt..
Nekem eddig tetszik 1-2 óra után, szebb mint Shogun 2 és talán jobban is fut..
Kezelõfelület változott de szerintem ez is pozitív, uj taktikál map állat, eddig nem csalódtam..
Ja gép fx6100, vga 6770, 4 Gb ram semmi nincs huzva minden alapon.

Pluskast
De igen, csak mikor elkezded a játékot nyomd meg a space-t. Minden egység mozgása (és a körváltás is) felgyorsul. Ez az opció már a Rome elsõ része óta benne van a sorozatban csak ezt valamiért sokan nem vették észre.

dartonita
En is kiprobaltam,nekem bejon.Igaz kompromisszumokkal mert lejjebb kellett vennem a grafikai beallitasokat a gep altal ajanlottakrol.Single playerben sincs meg pillanatok alatt sajnos a korvaltas,kb egy perc mire vegigszamolja az osszes nepet,es meg csak a jatek elejen tartok.A haduzengetest max annak tudom be hogy az altalad megtamadott nep a szovetsegeseivel karoltve tamad be,legalabbis nalam ez volt.Megtamadtam a szomszedom,es azzal a svunggal 2 masik nep is nekem esett.Szoval meg kell gondolni mikor kinek mesz neki.En egyelore a nep elegedetlenkedesevel nem tudok mit kezdeni,fura ez a rendszer hogy nincs helyorseg konkretan,csak bizonyos epuletek adnak(eleg gyenge)vedoket.Ami nem tetszik az a kibaszott gyors csatak,ket barbar nep egymasnak esik es kb harom perc alatt felhentelnek 2000 embert.Ez igy illuziorombolo.Az egysegkartyak szinten.
A tobbi resze egyelore klassz,tolom melo utan majd megint.

botyika
nekem tök jól fut a csata amíg csak sétálnak az emberek, de mikor harcolnak, és rázoomolok, akkor azért leesik a framerate rendesen.
Pluskast
Na tegnap este egy barátommal kipróbáltuk a multiplayer camaing-t. Mit mondjak, vegyesek az érzéseim. Jól játszik a gép az már kétségtelen. Jól mozgatja az egységeit és keményen harcol. Szerintem talán jobban is mint egyjátékos módban. Ami viszont nem tetszett. Nem egész 10 év alatt a fél Mediterráneum hadat üzent nekünk és minden logikát nélkülözve. Olyan államok estek nekem akikkel nem hogy szomszédos nem voltam de a földközi - tenger másik felén helyezkednek el. A másik pedig a körváltás. Valami hihetetlenül lassan lépi le a nemzetekkel a kört. Szó szerint majd 10 perc mire lelép egy kört. Az okát pedig egész egyszerûen nem értem. Single módban pillanatok alatt megvan, itt meg beleun az ember mire lemegy egy kör.

a.carkey
Pedig a CD Galaxisban még van jó pár át nem vett CE ... 😄

A medve nem játék.

a.carkey
Multi és custom csaták alatt van a gebasz. Kampány 20 vs 20ban semmi különbséget nem éreztem.

A medve nem játék.

Jericho19
Egyébként tényleg érdekes ahogy olvasom a fórumokat kb. 40-60 százalékban oszlik meg az hogy valakinek tökéletesen megy a játék és valakinek meg nem,illetve mindkét táborban vannak olyanok akiknek csúcsgépük van és olyanok akiknek régebbi.Na mindegy,hátha jön az a patch minél elõbb,mert tényleg tetszene a játék csak sajna ezzel a "laggal" és a grafikai hibákkal még full lowon is élvezhetetlen.

For the Empire!

ozzz
Érdekes, hogy nekem megy extra beállítással árnyékokkal mindennel úgy, hogy még beállítottam a csatateres mélységet, meg a video kinézet modot, és nem pipáltam ki az unlimited memorit. Akadozás nélkül szépen, pedig sima Phenom II X4, 8 giga ram és 7850-es radeon kártyám van csak.

Egyébként szerintem jó játék nagyon is, egyedül ami zavar a prolog modban hogy túl könnyû csatákban néha. De majd kampányban emelem a nehézségi szintet meg reality mod ugye... Annyian sírnak hogy milyen könnyû legyõzni az AI-t próbáljátok ki úgy. <#zavart1>

Asrock Z77 Extreme 3,I7 2600k(4.5Ghz),HD6970 2GB,12GB 1600mhz DDR3

"Troll allert and"
Az elsõ patch után jó lesz ez, én igazán a polgárháborúra, vagyok kíváncsi, hogy milyen lesz. Nálam az dönti majd el, hogy milyen is lesz a játék.

szerintetek az eddig elérhetõ népek közül 8 alap + 4 DLC melyikkel lesz legnehezebb végigtolni a kampányt.
Na kipróbáltam ezt a ****.

Vélemény. A zsidók megint kitaláltak valamit amivel be tudták etetni az embereket és így el tudták a semmire szedni a pénzük.
Ez a játék így nevetséges.
Halál az összes zs CA részvényesre.
Zsidók-én 1-0, mert megvettem ezt a xart.
Talán a modderek játékot csinálnak belõle.

Mindenkinek, aki még nem vette meg ne vegyétek meg!!!!!!!!!!!
Egesz adding mindegy, amig be nem allitod az unlimited video memories. Nekem azota eg es fold.
Hát szerintem nagyon el lett baszva a kezelõfelület. Semmi szöveg, csak ikonok, átláthatatlan az egész, elég volt a játékból úgy érzem most egy idõre. 3 óra játékkal nem sikerült megszeretnem, sõt.....
SZEG007
Teljesen mindegy a beállitás, extremen, és low-on is ugyanez van.

Amugy találos kérdés mit csinál a Very Hard AI itt?

Prince23
Steam statisztika - 2. hely

Shogun 2-nál volt ilyen debut-kor?

Milyen beállításon nyomod?! Nekem is ez a kártyám van, de nekem olyan 30FPS könyékén van folyamatosan Extrem-en. Ha low-ra rakom akkor felugrik 50FPSre, király 😊
SZEG007
Valamiért nekem 5 percig tökéletesen fut városvédelelmnél a játék aztán 2 FPS. Mintha elfogyna a video memoriám ami vicc hiszen 3 gigás 7950-es videokarim van

Reméljük lesz jobb.....
A játék a jelenlegi formájában nevetségesen optimalizálatlan, akármilyen beállításon akad nálam, még a campaign map is.

😊
Ne aggodj,mar nalam is belassult 😊 keresem az optimalis beallitast.