Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pozitívum:
- HA bírja a géped és HA a emellett még a konfigurációd is olyan, ami véletlenül nem bugos, akkor a játék gyönyörû, szó se róla.
- Nekem az újfajta városfejlesztési rendszer tetszik. Nagyobb a taktika lehetõsége, jobban át kell gondolni, hogy mit építessz és hová. Ráadásul én is másképp gondolkozok, hogy merre érdemes terjeszkedni. Szerintem a provincia rendszer jó húzás volt.
- Az új 'hadsereg szemléletû' modell is pozitívum nálam. Nem bírtam az elõzõekben, hogy folyamatosan az egységtologatásról szólt. De a legnagyobb elõnye talán az, hogy az AI-nek is jobb így.
- A kampány térképen az AI meglepõen jól helyezkedik, támad, mozog (az egy más kérdés, hogy milyen egységekkel).
Negatívum:
- Ha még nagyjából egyenlõ számúak is az ellenfelek, az autobattle akkor is extrémen kedvez a jobb egységeknek. Ez arra sarkal, hogy a csaták jó részét autoba nyomjam.
- Nagyon rossz, hogy nincs értelme flottát építeni, mert a transportok extrém erõsek. Nem azzal van egyébként a legnagyobb probléma, hogy ilyen erõsek a transzportok, mert az ókori tengeri csatákban tényleg sok "szállító" hajó volt, ami egy platform volt a kézi tusához. A baj az, hogy ezt a szárazföldi csapatok ingyen megkapják. Szerintem a szállítóhajók minõségét/erõsségét a hajózási techtreenek kellene befolyásolni, így a játék elején gyengébbek lennének lényegesen.
- Az auto battlenél erõsen a jobb minõségi hadsereg felé súlyoz a gép, ezért az ember elõbb uton azon van, hog szinte mindent autora nyom.
- A battle ai nulla. Ez az összes pozitívumot kinullázza.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Alapvetõen az elsõ kiadású Rome szép és jó, de eredeti formában szinte játszhatatlan. Az addig elkészített MODok azok amik - szerintem - játszhatóvá és érdekessé tették a Total War játékokat 😊))
www.totalwarmagyaritasok.webtelek.hu
Mindenesetre inkább idegõrlõ üldözés és csiki-csuki volt a városokkal, mintsem érdemi háború, ezt mondjuk az AI javára is írom. Megpróbált nem megdögleni, inkább kitérni és erõt gyûjteni.
Csak saját felelõsségre, mert a mod szerkesztõ program még erõsen béta állapotban leledzik! De szerintem nem lesz itt semmi probléma!
A letöltõ oldal még ûgyergagyi kinézetû, de hát ki nézi azt...
ui.: Sajnos úgy tûnik, hogy játék nem kezeli a hosszú õ/û betûket... Bár még lehet reménykedni, hogy csak a béta szerkesztõprogi hibája ez...
Csak saját felelõsségre, mert a mod szerkesztõ program még erõsen béta állapotban leledzik! De szerintem nem lesz itt semmi probléma!
A letöltõ oldal még ûgyergagyi kinézetû, de hát ki nézi azt...
ui.: Sajnos úgy tûnik, hogy játék nem kezeli a hosszú õ/û betûket... Bár még lehet reménykedni, hogy csak a béta szerkesztõprogi hibája ez...
A medve nem játék.
Don't need to be accurate, just shoot more bullets!
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
Yag, a betöltési idõ elég istenes a Shogunhoz képest, ott nyugodtan elmehettél mosogatni egy csata elõtt 😄
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Végül úgy is meg fogjuk szokni a változásokat és meg leszünk elégedve vele.
Viszont a hosszú betöltési idõ ki fogja készíteni a társaság felét.
Ez meglehetõsen lelohasztja a játékkedvet ... majd ezt is javítják valamikor ... ez van.
A medve nem játék.
Ennek igazából taktikai szerepe van, sokkal inkább meg kell tervezni, hogy amid van azt hova teszed a térképen, felderíteni sem lehet 1-1 kisebb sereggel.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Mert ez a mostani speed a nebvetseg kategoria aljat surolja.
Nem találsz ilyen opciót, mert nincs. A városok védelme adott, ezt max. épületekkel lehet alig-alig feljebbtornászni. Légióból alegységképzés nincs. Vagy beállsz a teljes légióval várost védeni, vagy sehogy.
Rome II MOD-ok
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
Par varosomban a public order erosen minuszban van a rabszolgak miatt.
Ez miert van es mit lehet ellene tenni?
A szenátusban olyan 80% fölé emelkedett a támogatottságom, ekkor kaptam egy pop-upot, szépet bár, de nem túl informatívat arról, hogy tkp. polgárháború van.
Épp Thrákiát akartam lerohanni, ezért három, felkészített légióm dekkolt Magna Graeciában, nehézfegyverzettel, meg amivel kell, illetve egy, Alexandriából frissen kigördült teljes flottaanyag úszott be Pella alá épp. Ez amúgy a negyedik légiót biztosította, szintén az invázióhoz.
Az okos szenátor urak pedig, mázlimra, éppen Pellát választották arra, hogy átvegyék felette az uralmat. Nem akartam, hogy a forrada khm, ellenforradalom eszkalálódjon, úgyhogy fordítottam 180 fokot a légiókon, és irány Pella. A Szenátus erõit viszont meg akartam osztani, ezért vízen támadtam elõször. A két flottája ellen az enyém még úgy is kevés volt, hogy még a gyári zsírpapír is a seggükön fityegett a hajóknak, ezért az eleve a vízen lévõ légiót is hozzácsaptam, és tengeren levertem a hadihajóit.
Némi adok-kapokot követõen a gép elfoglalta egy városomat, de rövidesen vissza is szereztem, mivel pedig sok mozgásteret nem hagytam neki, ezért az utolsó légióját a vízen süllyesztettem el, mielõtt még hatalmas gondokat okozna (a teljesen védtelen Szicília felé vette az irányt; ja, papíron jól néznek ki a 9-11 csapatos helyõrségek, csak annak mondjuk kapásból a háromnegyede szemét); azzal a trükkel, hogy helyben azonnal emeltem annyi flottát, amennyi szabad admirálisom épp kéznél volt (mindössze két flottát mozgattam a térképen, így volt szabad potenciál), ez kapásból három tornyos gályát takart, illetve a zsoldos hajókat.
Elég gyászos ötlet volt, de ami hülyeség, de mûködik, az nem hülyeség. 😄
Amúgy veszélyes volt nagyon, mert elég mobilisak és nehéz megcsípni õket, a védtelen településekre (tkp. bármire, ahol nincs légió) azonnal lecsapnak, az ütközetet pedig kerülték.