Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JethroHUN
Jó nagy hülyeséget mondtál.
1) lefagy a játék, vagy úgy belassul, hogy feladat kezelõbõl kell leállítani.
2) Ha lerakod tálcára, akkor (normális programok) szüneteltetve vannak és nem használnak cpu teljesítményt.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

botyika
ctrl-alt-del, feladatkezelõ.
Azt hogy tudom megnézni, hogy hány magot használ a játék?

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

botyika
tegnap jósok benchmarkot csintáltam, meg álligattam a játékot. a növényzet megjelenítése terheli rendesen a dolgokat. az egységeket ha csak high-ra állítod és nem ultrára meg extreme-re, akkor sincs igazán látható különbség köztük, performance-ban viszont sok. árnyékolás sokat nem oszt nem szoroz. végül ahhoz folyamodtam, hogy a képfelbontást levettem 1600-ról 1400-ra, na az sokat dobott a gyorsaságon. de egy idõ után visszaállítottam, mert pár óra játék után leszoktam arról, hogy nagyítóval nézegessem az egységeimet.
Igen, Coh2 1300 negatív értékelése WR gyanús, de ott valóban magát a játék koncepciót rontották el, és az egység balance is. Szerintem a Rome2 lesz az a játék, ami alacsony metacritic felhasználói pontszám mellett is népszerû lesz. És ez is unikális helyzet lesz, csodálnám, ha 7 fölé kúszna fél éven belül a pontszám.
Ohh és akkor elvileg minden mag 100%-on fog futni ?
Mert akkor rákeresek hogy kell.
Bár nekem elfogadhatóan megy, simán játszható és szép, de persze plusz FPS sosem árt.
Bár sztem fõleg a Videokari a szûk nálam de az cserélve lesz a napokban.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

JethroHUN
Kapcsold ki a Win7 cpu core parkoltató funkcióját, az talán javít valamit. Nálam Csatába egyenletesebb lett, de a kampány map ugyan úgy röhejes teljesítmény produkál.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

Különben az bug hogy az állatokat.. kutya ló, nem pakolja ki partraszálláskor ? Prológba csináltam kutyákat mondom milyen frankó lesz, partraszállok erre semmi sehol..
Persze lehet direkt van, ilyen egységeket nem lehet kipakolni csata közben, de azért fura..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

a.carkey
Mondjuk azt én sem értem, hogy miért adták ki így? Nem jellemzõ rájuk.

A medve nem játék.

a.carkey
Mindezt a virágboltival.

A medve nem játék.

Dühös a nép. Megy a Rage pontszám 😛 😄
Valahol megértem én, ha lenne fél millás gépem és mondjuk megvettem a gyûjtõit aztán diafilmet kell nézni low texturákkal nekem is lemenne a redõny..
Azért hozzá kell tenni CA mindehol FB Twitter Steam, írogatja, hogy igen el van baszva, tudják elnézést javítva lesz..
Persze mindenki várta akarja tolni.. megy az a pontszám még lejjebb is.
Azért COH2-t nem éri be 😄 haha..
De ugy látom bármit veszek meg eredetibe azzal ez van, ez valami trend, fõleg Sega-nál hogy béta gémek jönnek ki 😛

Azt hiszem ezen már túlléptünk, nem a játékosok hibája, hogy szar a játék és optimalizálatlan. Sokkal több embernek szar, mint ahánynak jó. Haver atomerõmûvén sem megy.

botyika
engem különösebben nem érdekelnek az ilyen metacritic és hasonlók. szerintem sokan azért tévedésben vannak, és azt várják, hogy a ratyi összevírusozott gépükön majd 60 fps-el fog futni extreme beállításokon, aztán hõbörögnek és lehúzzák mindenütt.
Érdekes még, hogy a unit size hiába van smallra állítva minden grafikai csodával egyetemben, ígyis a legnagyobb egység mérettel csinálja a csatát.

Pluskast
Hát nekem 8 magos Amd-m van de nálam is mindegyiket használja.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

A nagy kapkodással azt érték egyébként a C(B?)A-s fiúk, hogy a metacriticen a felhasználói értékelés alapján járó összpontszám (dobpergés): 4,8 a 10-es skálán. 200 feletti a negatív vélemény (Shogun 2 esetében eddig összesen 35). ETW 4 év alatt kapott 310 negatív értékelést. El***ták, nem kicsit, nagyon.
botyika
hát, nekem az i5-öt is majdnem hogy fullon használja mindegyik magot.
Nekem 1 mag megy 100%-on a többi 5-öt olyan 40-70% között pörgeti..

Prológ megy még csak de ott érezhetõen jobb az AI. A kampány térképen okosan futkoz az üres városokat (csak helyõrség) próbálja elfoglalni az erõs seregeket kerüli..
Ez a többféle menetelés nekem iszonyat tetszik, ezt igen eltalálták..
No lassan prolognak vége és akkor Iceni kampány lesz már érzem 😄
A barbár törzseket szövetségbe kell olvasztani is leigázni Rómát..

2magos procival játszik valaki? Hány %-os a CPU használat játék közben? Nekem i3-2100-zal 100%, szerintem ezért akad mint a kutya.

botyika
eddig énis eljutottam, de ez nem az. az kéne ahol az egységek tulajdonságai le vannak írva, meg azokról a kis sztori alul 😊
Pluskast
Õõõ ez mégsem az bocsi!

Pluskast

a.carkey
Emlékszem én ezekre a patch várásokra. Aztán miket javítottak máshol?

A generális bajusza balról jobbra görbül, nem jobbról balra, és a centurio sisakján a toll zöld. De azért én is reménykedem, már a memleak miatt is.

A medve nem játék.

dartonita
Na nekem is megjott a cd galaxistol,a polo ugyan csak a csajomra lett jo,de a lenyeg ugysem ez 😊
Valami tenyleg lehet a memoriakezelessel,mert a campaign map par ora jatek utan belassul.A tobbi nep lepeseinek mutatasat pedig mar ki kellett kapcsoljam mert tenyleg nagyon lassan szamolja at a korok veget.
Az 5-6000+ emberes csataknal neha szinten elegge szaggat,de az valahol ertheto.A diplomacia az nekem is tetszik,sot a varosfejlesztest is kezdem megszokni.Van mit tanulni azoknak is akik 8-10eve gyurik a Total War sorozatot,ez biztos.
Tegnap Romaval kezdtem jatszani es ketsegbeesetten probaltam kereskedelmi egyezmenyt kotni a kornyezo nepekkel,de mindenki elhajtott a francba.Mit ad Isten,miutan bekebeleztem az egesz felszigetet es elkezdtem eszak/nyugat fele portyazni...azonnal bejelentkezett az OSSZES nep akivel nem haboruzok hogy kereskedjunk,es/vagy meg nem tamadasi egyezmenyt kossunk.Szoval sok mulik a hirnevunkon,katonai eron ahogy ennek lennie is kell.
Masreszt ez elkepeszto bevetelt is general,koronkent es nepenkent 2-300 denar jon be,ami sok egyezmenynel mar jelentos resze a bevetelnek.

botyika
valaki tudja mi az az oldal ami bejön mikor a játékban kiíratod az infót az egységekrõl/épületekrõl és hasonlókról? mert az valami netes oldal amit betölt. melóban jó lenne olvasgatni 😊
Pluskast
Reméljük a patch sokat fog javítani a játékon (bár azt azért kétlem, hogy csak erre az egy patchre lesz majd szükség). Sajnos a multi campaing játszhatatlan. Egyrészt iszonyat sokat kell várni míg lelépi a gép a kört, másrészt most már ott tart a játék, hogy 1 vagy 2 körönként lefagy és egy kilépés + újratöltés sem segít. Tegnap eljátszottunk a haverral kb 3 órát úgy, hogy össz - vissz 10 kört léptünk le! Nevetségesen belassul. A hiba pedig nem egyedi mindenkinél ez van a fórumon is írják. Talán a pénteki patch ezen is segít.

A grafikát leszámítva egyre jobban beleszeretek ebbe a játékba. Diplomácia eltaláltnak tûnik. A szövetségek mûködnek, sõt háborúban még célt is lehet jelölni a szövetségesnek, és a program jelzi, ha valamelyik szövetséges elfogadja azt. De egyébként is. Athénnal játszok, és Knosszosznak próbáltam körökön keresztül kereskedelmi egyezményt ajánlani, de mindig elhajtott. Aztán mit ad isten, Egyiptom szövetséget kér. Gondoltam ok., de azért csak úgy gonoszságból azt kértem, bontsa fel cserébe Knosszosszal a kereskedelmi egyezményét. Megtette. Knosszosz még abban a körben jelentkezett kereskedelmi egyezményt kötni. Igaz, a kavarásomat megtudta, és mínusz 8 ponttal romlott a viszony, de az egyezmény 20-30 pontja ellensúlyozta azt, aztán military alliance lett a vége.
Vagy. Athén Macedónia kliens államaként indul. Szépen elkezdtem szövetkezni Spártával (sajnos, késõbb aljas módon felrúgtam azt), valamint az Epirust kiütõ másik néppel. Ezután leépítettem a függést Macedóniától. Ez járt némi megbotránkozással, de nem jelentõssel a környezõ népekben, sõt volt akinek tetszett. Gondoltam, itt az idõ Macedóniát kliens állammá süllyeszteni. Nem akart. Ekkor felkerestem a vele hadban álló észak-keleti szomszédját, aki örömmel fogadta el szövetségi ajánlatomat. A következõ körben a körbe kerített, és most már (a join to war opció miatt) több frontos háborúval szembe nézõ Macedónia elfogadta a kliens állam státuszt.
Ha ez a kliens állam rendszer arra is jó, hogy az egy provinciához tartozó népek klienssé tételével is megszerezhetõ egy provincia feletti irányítás, új távlatok nyílnak. Kár, hogy nem erre tekintettel kezdtem el felépíteni a kampányt, de nincs veszve minden.
Pluskast
ÚR ISTEN! Ezt a filmet szó szerint vagy ötvenszer láttam. Hatalmas kedvencem 😊) Majdnem kívülrõl tudtam a szövegét anno 😊

a.carkey
Nem tudom. Bár PS4et is többen szeretnének mint XB1et. 😊

A medve nem játék.

Na ja de kb pár emberen kívül kit érdekel Japán? Engem pl. igen de az ókorhoz képest...

a.carkey
Romából pedig még MMO is volt az elsõ Rome óta.

A medve nem játék.

a.carkey
Mondjuk japán történelemmel foglalkozó stratégiát is kb. hármat tudnék felsorolni az elsõ Shogun óta. 😊

A medve nem játék.

a.carkey
Klasz!

A Fall of the Roman Empirebõl mondjuk kereshettek és találhattak volna HD változatot is, de mindegy.

Viszont hiszti, hiszti, hiszti!
A Carry On Cleo kimaradt! 😄

Megj. a Róma sorozatot sem nagyon láttam, de volt Alexander, valamint 300 és 299,5 (Immortals) is. Látszik, hogy imádják a Gladiátort, Ben Hurt, de azért van pár klasszikus és nem klasszikus "rómais film" ezeken kívül is. 😊

ÍME!

A medve nem játék.

Hunor ez neked is szól, múltkor kérdezted.

A group választásakor több opció jön elõ...válasszad a lakat' jelût.

Ennyire népszerû a római éra..szinte alig van ilyen idõszakkal foglalkozó progi. Ráadásul sokan más népekért-Görögög, Egyiptom(P.) stb miatt veszik meg.

a.carkey
Röhej, de lassan már most több itt a hozzászólás, mint a Shogun 2nél megjelenés óta. Ennyire nem szerették a népek a Shogun 2t, vagy ennyire népszerû a Rome? 😊

A medve nem játék.

a.carkey
Vagy az Ikko Ikki. Az is klasz lett.

A medve nem játék.

a.carkey
Flotta?

A medve nem játék.

a.carkey
Megmaradtak? 1x nem jött elõ. 😄

A medve nem játék.

Gyerekek kitartás péntekig akinek szarul fut addig bírja ki, szerintem meg fogják oldani.
Nekem egy fx6100-el Radeon 6770-el kampány térképen tudja a 20-22 Fps-t Very High-on.. mellesleg gyönyörû szóval nem fog ide erõs gép kelleni.

Azzal, hogy dLC-ben kiadják a már meglévõ népeket szintén nem értek egyet.
Pl. shogunba is ott volt az Otomo clan, a dlc-ig egy volt a sok közül, majd uj egységeket, fejlesztéseket teljesen egyedi dolgokat kapott.

Engem ami zavar, az a Multiplayer leegyszerûsítése, az Avataros dologért igen kár, talán kisírják hogy legyen újra.
A másik dolog pedig az évszakok, mint hangulatilag mint komplexitásban jó kis dolog lenne.. kár érte.

Összességében viszont tetszik, lesz még itt munka de majd a sok béta tesztelõvel lesz ez jobb is 😄

Tikal
Prologue: utolsó várost ostromlom, legyõzõm, elfoglalom a várost, két apró serege van még az erdõben, megölöm azokat is.. és semmi nem történik.. mi a cél? 😊 Objectives-ben már nincs semmi.... lehet hogy van még valahol egy serege elrejtve??

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Dolgozik már valaki a játék magyarosításán?

Everything is true, nothing is permitted.

Kurzornyilakkal is lehet.
cal ctrl+g , ekkor tartják a formációt. sima G-re csak groupba rakja.
-amúgy hogy hogy kivették a stand ground opciót????????!!!!!
Kisfilmek vannak de nem mindenre.. pl. rabszolga lázadásra. A csata elõtti beszédek megmaradtak, nincs átvezetõ film, de ha rázoomolsz a tábornokra hallod ahogy osztja az észt 😊

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Nem vagyok benne biztos de mintha a fejlettebb egységek sajátja lenne hogy támadáskor is tudnak pl. hoplita falanx alakzatot tartani.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Terawatt
Én a jobb klikket húzva beállítom õket egy sorba és úgy maradva menetelnek amíg nincs valami felfordulás, alakzatot külön lehet egyik alsó kis menüben állítani ha jól láttam.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram