Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

a.carkey
No igen. Itt még annyit se számít, mint az AC3nál, ahol esetleg a magyarítás zavaró is lehetETT. Itt angol a felirat az itteni kiadáson is, és 10k volt az 576nál IS.

A medve nem játék.

Nekem pl. az a fura, hogy a peltast egység ugye gerelyhajigáló, a royal peltast pedig, ami elvileg a fejlesztett változat meg már közelharci egység. Az most akkor nem is dobál?
Még egy kérdés, mi a különbség a hoplita falanx, és a pike falanx között? Elõbbit csak hopliták, utóbbit csak pike infantry (pl. egyptian pikemen) tudja.

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

a.carkey
Kell sereg is a közelbe, meg ha nincs háború, hát akkor se nagyon búslakodnak.

A medve nem játék.

JethroHUN
<#nyes>Jól lehúztad magad... minek veszel bármit day1 steamrõl? Magyar üzletbõl nem lett volna jó? 12000-ért maximum. (postaköltséggel, ha van)

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

a.carkey
Ja hogy steames!

A medve nem játék.

a.carkey
Nekem nem az kell, hanem hogy hozza elõ az encyt a compare funkció miatt.

A medve nem játék.

JethroHUN
Legyen rengeteg plusz kajád, az is ad bónuszt, meg a kék ikonú vízrendszer épületek (ki kell fejleszteni elõbb) Szerintem a public order is beleszámít, mivel szoktak üzenetek jönni, hogy milyen boldog a nép stb.

54 euró + adó+tranzakciós illeték, otp-s árfolyamon.
JethroHUN
Én emlékszem rosszul vagy a Shogun 2-ben volt még egy animáció részletességre vonatkozó beállítás? Mert akárhogy nézem a harcokat közelrõl, nekem nagyon gyengének tûnnek a harci animációk, vagy pl nincs is. Két lándzsás egység harca az elég érdekesen néz ki. Mintha valami "toljuk át a másikat a vonalon" játékot produkálnának. Valahogy a közelébe sincs a Shogun 2-es pár harc alapú látványos harchoz.

Majd ha mentek játszani figyeljétek már meg. Lehet nincs igazam, és valami beállításihoz van köze. Pedig egység részletesség: High.

Ez érdekes. Eddig nem jöttem rá, mivel lehetne a város terjeszkedéshez szükséges populációt látványosan meggyorsítani. A körönkénti növekedés egyes épületek vagy tudomány hatására oké, de azok százalékos értéket mutatnak, miközben a város menüben pl. az szerepel, hogy még 7 populáció kell az új slot megnyílásához.
a.carkey
Mindkettõt lehet edictel szabályozni.

A medve nem játék.

a.carkey
18kt?

A medve nem játék.

a.carkey
Nono. Én úgy vettem észre, hogy a besorozás csökkenti a városok fejlõdéséhez szükséges létszámot.

A medve nem játék.

A harci értékek megjelennek bal oldalt az egységre kattintva, nem?
botyika
na, az az in-game enciklopédia az egy in-game browser ami a netre mutat. azt kéne megtalálni hol van...
A rabszolgaság repu semleges a tapasztalatom szerint, bevételt növel, de nagy mennyiségben unrest-et generál. Az elengedés reput hoz pénz nélkül, ha jól láttam, a foglyok kivégzése pedig repu vesztést okoz.
a.carkey
Nekem egy dolog nem tetszik csak. Az ingame encyclopediaban egyszerûen baromi lassan lehet megkeresni egy-egy egységet, még népekre lebontva is, és van jópár nép és egység. Ezt mindenképpen rendszerezni kellene. A Shogunban kb. jó volt, de ott is voltak butaságai. Az pl. zavaró, hogy ha már átláthatatlan az encyben az egység leosztás az annyira egyforma kártyák miatt, akkor legalább ha az ellennél rákattintok egy egységre, írja ki az ency részét, mint a Shogunban. Feleslegesen vették ki ezt a funkciót (erõs a gyanúm, hogy bug), és feleslegesen vették ki az egységeknél a vizuálisan kiírt számot. (Ez is bug szerintem ...)

A medve nem játék.

Nem egészen. Én 2-3 ezer fõs csatát szeretnék a két éves, akkor a középkategória jobbik feléhez tartozó CPU-n látni S2 high minõségben egy olyan játékban, amiért 18K-t fizettem elõrendelve, mert a kiadó azt állította, minden oké, a játék kész. De nem is. ETW high minõség is jöhet, de még az R1 high minõséget is csípném. A francba, csak visszatértem a lerágott csonthoz.
Hmm én eddig mindenkit rabszolga sorba állítottam, a pénz miatt. Nem tudtam, hogy reput növel az elengedésük.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Annyi elõnye van a város nélkül maradt maradék seregnek, hogy egyrészt van könnyen legyõzhetõ, utánpótlás nélküli ellen a térképen, aminek a legyõzésével lehet tapasztalatot bezsebelni másrészt pedig könnyû szívvel lehet szabadon engedni a foglyokat, ezzel is némi diplomáciai reputációt szerezve.
a.carkey
Nem. Extreme minõséget akarnak többéves gépeken 7k x2 egységgel.

A medve nem játék.

Most jöttem r, hogy hülye vagyok. A mercenaryk miatt jött cksa 900 / kör, disbandoltam õket és egybõl 1800 lett belõle 😄 Nagyon drágák, nem is éri meg õket haszálni, cska vészhelyzetben. Az meg tényleg elég idegesítõ, hogy hiába foglalok el egy várost, a maradék sereg folyamatosan támadgat még. Kb 5 kör óta támad Athén ilyen 100 emberrel, sok értelme van.

JethroHUN
Csak akkor tör ki polgár háború ha az egyik pártnak van nagyon sok, pl neked. 60%-nál én már számítanék rá, hogy a gép folyton megpróbálja majd kinyírni a tábornokaidat, illetve legyen azért mindig legalább 10K aranyad, mert ha pl nem orgyilkost küld a gép kör végén, akkor pletykát fog terjeszteni ami neked sok aranyba kerül, hogy kivédd a hatását.

Én egyenlõre a diplomáciát figyelem, Athénnal vagyok. Csatát hármat játszottam le+még 3-4 autobattle-t,mert teszteltem, mennyire mûködik az új rendszer (3 lehetséges taktikai utasítás van, kijelezve a várható gyõzelem/vereség nagyságát és a várható veszteséget %-osan) és eddig jól mûködött. Egy kivétellel az összes csatámban támogatott legalább egy szövetségesem. Solo csatát Spártával vívtam, 2-2 sereg mindkét oldalon, na az kaotikus lett, kicsit az Alexander kiegészítõ sodródó rohangáló csatamenete jött elõ.
Úgy tûnik, tényleg megéri már az elején szétnézni és eltervezni, kivel milyen tartalmú diplomáciai megállapodást köt az ember, merre akar terjeszkedni, és hogyan (hódítás vagy kliens). Úgy tûnik, viszonylag könnyû sok szövetségest találni az elején, de ez kétélû dolog. Pl. jól jött az egyiptomi szövetség, mert mint lentebb írtam, rá tudtam kényszeríteni ezzel Knosszoszt, hogy végre kereskedjen velem. Idõközben viszont néhány tudatos diplomáciai döntésem okán némileg megrendült a reputációm még a szövetségeseim körében is, akikre nagyon rá voltam szorulva a Spártával vívott háborúm miatt. Ebben a szituációban gurult el a Perzsák gyógyszere, és öt tagból álló szövetségével hadat üzent Egyiptomnak, akik persze rohantak hozzám, hogy támogassam õket, amit meg is tettem, mert nem mertem egy cserben hagyással tovább rontani a megítélésemet. Így most a teljes "közel-kelettel" hadban állok egy olyan háborúban, amiben nincs célom, egyetlen "elõnye" a helyzetnek, hogy a Macedón kliensem úgy vélte, ebbe beletörik a bicskám, és szépen hadat üzent, így mégis adódik valami ésszerû lehetõség az expanzióra.
Lehet, hogy a fenti összefüggések egy része csak a képzelet szüleménye, de biztató,hogy a többi TW (kivéve ETW) esetében semmilyen sztorit nem tudtam beleképzelni a történésekbe.
JethroHUN
Nem csoda hogy ilyen ótvar szarul fut... cpu magból, az 0# 100% a többi három 50% vagy alatta fut. GPU 60% volt maximum. Rossz kihasználtságból eredõ CPU "bottleneck" miatt... 2600 RAM-ot és 1100 körüli VRAM-ot használ nálam a játék.
Ez így elég gáz azért, gyengébb grafikai beállításon rosszabbul fut mint a shotgun 2 magas beállításon. Szerintem ezen egy pár nap alatt össze dobott patch semmit nem fog változtatni, hónapok múlva lesz esetleg (vagy soha) játszható AMD-vel. Én ezért nem fogom eladni a VGA-m hogy 70-ért kóreÁj7-et vegyek. <#levele>

Harcrendszer az nagyon baba! Kár,hogy csak konzolra jön!

Ja, ami még hatalmas, az a belsõ családi politikai intrikák, szerintem kegyetlen hangulatos. Simán a más családok generálisait parkoltatom az utolsó sivatagi helyõrségben, nehogymár valami hírnevet szerezzen. Erre be szoktak rágni és átlag 10 körönként meg probálnak valakit gyilkolni a saját családomból 😄
Most olyan 64%-os a családom támogatottsága, kíváncsi vagyok mi történik, ha lemegy 50% alá, polgárháború?

Én csak sima hard-on játszom elõször, amíg kitapasztalom. A public order rendszer tényleg nagyon megváltozott, kis idõbe kerül, amíg megszokja az ember.
Alapvetõen templomokkal, tisztasági épületekkel (aquaduct) és szórakoztató épületekkel ("sárga" épületlánc, színházi maszkos fejlesztése) lehet növelni, valamint, ha megvan a teljes provincia (az összes régióval), akkor a provinciális "edict"-el is lehet. Lehet továbbá a 3 ügynök közül a kémen kívül a másik kettõvel (nem tudom a magyar nevület, dignitary és champion).

Hát, ha Spárta ennyire csóró (900/kör) akkor én inkább kussolok - épp nekiálltam volna sírni hogy három sereg, meg flotta mellett hogy fizesse ki a rezsit kb. 2000 denarii/körbõl? 😄

Amúgy ami rettentõ módon el van baszva az hogy ha elsüllyeszted a hajóját, a tábornok még mindig simán visszavonul.. kicsit idegesítõ volt hogy Scipiót kellett kergetnem a tengeren (szegény elkövette azt a hibát hogy néhány gerelyes bohóccal egy szállítóflottán krúzolt az olasz csizma lábánál 😊

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Én elõször a Suebikkel próbálkoztam, de very hardon kb lesöpörtek a térképrõl a minden irányból támadó többi törzsek, így most átváltottam Spártára. Hellász már az enyém, most Makedónia felé terjeszkedem (déli része már az enyém), illetve tervezem a délen levõ Knosszoszt is elfoglalni, bár hajóim még nem igazán vannak. Sikerült két trade agreementet kierõszakolnom Egyiptomtól és Pergamontól, most így három várossal közepes adón 900 / kör jön a kasszába. Sajnos a körváltás nálam is elég lassú, a csatákat meg auto resolvolom, mert amúgy játszhatatlan.

A public ordert hogy lehet növelni? Ki milyen nehézségen játszik?

A sok technikai anyázás helyett inkább beszéljünk a játékmenetrõl. Esetleg sztorik mindenkinek a kampányából stb.
Én pl. rögtön Egyiptommal kezdtem, és nagyon tetszik. Rengeteg féle egység van, meg épület dögivel.
Kb. 40 kört léptem le eddig (a körlépés tényleg nagyon lassú), meghódítottam Cyreneica-t meg a köcsög núbiaikat/etiópokat, csakhogy meglegyen a teljes Nílus-völgy, ami egy nagy rakat kajával járul hozzá a birodalom fenntartásához. A környezõ népekkel, valamint Syracuse-al és Athénnal és a görög szigetekkel kereskedek, 5000 pénz jön be körönként, úgy, hogy 5 nagy sereget tartok fennt. Most tervezek nekiesni Arábiának, mert ki kell pucolnom a hátországot, mielõtt nekimehet a szeleukidáknak. Akik egyébként meglepõen békések, érdekes.

A játék maga nekem is tetszik, már csak a látvány hiányzik. Kb. 20 órám van benne (a tényleges játék kevesebb, mert igyekszek mindent elolvasni, meg visszatöltök, hogy lássam pl. a relation változásokat egy diplomáciai döntés után). Azokkal a véleményekkel, hogy maga a játékmenet rossz, vagy kidolgozatlan, én sem tudok egyetérteni. Nem akarok szentségtörõ lenni, de épp a sokak által legrosszabbnak tartott ETW kampány AI-ját látom visszaköszönni, fejlesztett változatban. Ott is volt mögöttes tartalma a kampány AI döntéseinek. Spanyollal játszva pl. tuti volt aárhány újra kezdésnél, hogy pár kör után a Hollandok hadat üzennek Flandria birtoklásáért, és legalább egy olasz állam szemet vet Nápolyra. De tuti volt a a francia szövetség, mint ahogy az is, hogy csak flandria feladásával lehet annyi erõt összeszedni az elsõ szakaszban, hogy marokkót legyûrve újra lehessen építkezni. Rome2 annyival több,, hogy itt összetettebb és transzparensebb a történet, mert már az elején látszik, ki, kivel, hogy van jóban vagy fasírtban. ETW csatái is tetszettek, korhû közelibb volt, mint bármilyen korábbi TW csata, voltak álló harcok, a lovásságnak közben elõbb egymással kellett megküzdeni, hogy aztán a gyõztes fél lovassága átkarolhasson, folyamatosan kellett erõfölényt kicsikarni a harctéren. Csak nekem nem volt idõm 20-30 perces csatákra. Itt a Rome2-ben is úgy látom, hogy a csata korhû közeli (bár még van mit gyakorolni irányításban). Korhû alatt azt értem, hogy szemmel láthatóan az egymásnak feszülõ hasonló értékû egységek akár "órákig" is csépelnék egymást, viszonylag alacsony veszteség mellet, de aztán egy oldalba támadás morál romboló hatása pillanatok felgyorsítja az eseményeket. És az ókori csaták döntõ része ilyen volt, egymásnak feszültek, és a hamarabb pánikba esõ fél elkezdett menekülni, elõször a gyengébb egységek, majd a core unitok. A veszteségek zöme ilyenkor keletkezett.
Nézd, nekem a sírással és az állandó hisztériával van bajom, meg hogy ez divat lett. Sírás a DLC-rõl, sírás a bugokról, sírás a gonosz imperialistákról, nevetséges összesküvés elméletek amivel tele spammelik a forumot. KETTÕ, azaz kettõ napja van kinnt a program, ehhez képest apokalipszis hangulat van. Ez egyszerûen gyerekes.

Namost: ha nálam megy, az valahol azt jelenti hogy a software alapvetõen rendben van, mert különben nálam is szar lenne. Tisztelt User, a hiba tehát az Ön készülékében lehet, nem? A hibákat részben az okozza, hogy a felhasználók egy része rohadtul nem ért a saját gépe beállításához, nincs tisztában alap dolgokkal. Õk hisztiznek mint a hülyegyerekek és elvárják hogy helyettük ezeket valaki megcsinálja. Alap hogy új programhoz friss direct xet, drivert raksz fel, ha valami gebasz van esetleg ránézel a biosra, elolvasod a support forumot stb.

A másik meg egyszerûen abból fakad, ami a PC sajátja, végtelen számú konfiguráció van, a hardwarek gyári supportja is sokszor szar (példa: a köcsög sound blaster a mai napig nem csinált rendes Win 7/64bites drivert a régi SB Extigy külsõs kártyámhoz, így megy valami alap windowos driverrel, csak a funkciók nélkül). Ennyi féle hibaforrásra (+ userek hülyeségér) nem lehet felkészülni, szerintem ezt nem kellene külön mondani.

Tényleg jó lenne, ha a sehova se vezetõ sírás helyett inkább a programmal összefüggõ kérdések - megoldásokról szólna a topic...

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

botyika
elhiszem, de akkor is lehet várni 1-2 hetet és utána ítélkezni nem? nincs két napja, hogy megjelent. ha késõbb is így hagyják, akkor tényleg le lehet húzni, de sztem még korai.
a.carkey

A medve nem játék.

Nagyon el vagytok tévedve. Senki nem várja, hogy maxon fusson. A millió ember is a hivatalos fórumban nem azért károg, mert extremen 10fps-e van, hanem mert mediumon sõt lowon is.

Az új FX szériás AMD procik. Valami vezérlése hiba van a BIOShoz, ami 2011ben derült ki és már a Shogunban is bezavart, ezt persze nem a CA sara vagy javítható általa, a Usernek rendbe kell tennie a bioszát (és persze anyázhatja az nvidiát/amd-t aki a biost kiadta így)

http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/amdfx/Pages/amdfx.aspx

botyika
szerintem ilyen rövid idõ alatt nem lehet ítéletet mondani rendesen. tény, hogy kiadhatták volna úgy, hogy mindenkinek maxon fut, de pc játékot úgy megcsinálni nem olyan könnyû. normális ember sztem 1-2 patch után mond ítéletet és nem sír mint egy 4éves.
a.carkey
Nem vagytok semmik. Kimegyek sz...., WCre, hét hozzászólás, visszajövök, telefonálok egyet, még tíz. 😄

A medve nem játék.

Na ha a patch után nekem fog szarul futni akkor én telespammolok mindent fikával 😄
Pont most kezdem megszeretni egyre jobban a játékot az kéne csak, hogy hétvégén meg ne legyen jó 😛

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Szerintem ebben nincs igazad. Inkább te vagy eltévedve azzal, hogyha neked nincs problémád, akkor a többi biztos hülye. Majd sírsz te is, ha a patch után meg esetleg neked lesz szar. Volt már, hogy patch ilyen hatással járt. Utlosó hsz-em a lerágott csont kapcsán, de valójában van itten szó:
It really saddens me to rate this game this low... Total War Rome II is a bait and switch emblematic of a trend affecting a disturbingly large amount of game releases these days.This along with several other PC releases of late (Diablo III, SimCity, etc) really reinforce that people need to start being discerning with their purchases. The puppy mill system that has infected gaming is too efficient at pulling money from an impatient, hype sensitive consumer base. I'm guilty of contributing myself. I don't say it lightly when I ask, do not buy this game. We're destroying our hobby by continuing to accept half finished games at full price.
botyika
mit jelent az hogy FX procis alaplap?
Task manager..
Performance..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Ja az FX procis alaplapokkal BIOS (és nem Rome2) probléma van, amit a BIOS frissítés megold, írták support forumon.

drop
megvan miért ilyen lett a gépigény
link

Nem metacriticet kell olvasgatni hanem játszani (nálam teljesen játszható, stabil, az égadta világon semmi gondom nincs vele). Komolyan annyira sírósak (és akkor nagyon finom voltam) lettek az emberek hogy az nevetséges, õrjöngve telesírják, mindenfajta konstruktív hozzáállás nélkül hogy az hihetetlen. Huszon-harmincéves emberek úgy sírnak mint a tini picsák...

A Company of Heroesnak meg kb. azért alacsony az értékelése, mert az oroszok, akinél most a sztálinista rendszerre mint valami dicsõ korra tekintenek, berágtak azon hogy milyen a történet (bárgyú, de kb ennyi, meg persze van benne Gulág meg néhány szemét komisszár) és most sportot csinálnak abból hogy lehúzzák.

Akinek meg fémillás konfigon szar textúrák mennek annak valszeg nem adott a jóisten annyi észt hogy hihetlen szellemi és fizikai erõfeszítéssel beikszeljen egy négyzetet a video configban... mondjuk egy hülye opció, de lehet low end gépeken jól jön.

De ez egy grafikon, amin visszamenõleg is meg lehet nézni jó pár másodperccel korábbi állapotokat is.
Különben miért fagyna ki ? Én ki be lépdelek desktopra meg a game-be 1x sem fagyott ki, ilyen stabil game-t még nem láttam..
Legfrisebb driverek, pucolt rendszer kell, nem kell minden szart feltelepíteni meg félévente egy format sem árt.

Különben Shogun 2-vel jártam ugy hogy megvettem az Fx procit és a játék kemény 15 percig töltött majd állóképeket láttam és ujabb 15 perc volt betölteni a kampányt..
Volt öröm mire rájöttem, hogy alaplap bios-t kell frissíteni 😛
Azért ez nem konzol millio féle pc kombináció van amin futni kell, sok driver stb..

És itt pontosan hol? Annyit látok hogy cpu hasznlat 100% de azt nem irja, hogy melyik mag megy 100-on. Vagy hacsak az egyik menne akkor 50% lenne?

Hát az ember a másik monitorán hagyja megnyitva a feladatkezelõt. Vagy egy cpu-s gadgetet 😊
botyika
azt nem mondtam, hogy egészségére válik 😊 én úgy néztem meg. csata közben 😊