Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Montanosz
pff bárcsak nálam is így nézne ki))

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

GaBika6
Miért van ilyen érzésem??? <#nevetes1>
Roma 2 játék a lakókocsi! <#mf1>

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Volt polgárháborúd ? Hogy zajlott le?

PrasCo
Nem? Senki? Oké, újabb kérdés.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Polgárháborút követõen választani lehet, hogy köztársaságként, vagy birodalomként folytassuk. Van-e ennek jelentõsége az állam nevén kívül?
De azért Dacia-t is meghódítom majd. 😄
Csak szeretném megjegyezni, hogy eddig néztem a meccset. Nem a románokkal van a baj, hanem azzal, hogy kimegyünk szétbaszni a várost, nagy a pofánk és úgy kapjuk a gólt, ahogy még a grundon se szokás. Ezzel van a baj. Nem nagyon kéne fociznunk az az igazság.
Off: Milyen szerencse, hogy hazánkfiai mindig úriemberként viselkednek, mint ahogy most is.

a.carkey
OFF:
Csak szeretném megjegyezni, hogy mocskos románok.
ON:

A medve nem játék.

Na nézzük mi volt délután. Végre kezdem lassan felfogni, mi mi a túróért lázad. Ha sikerül elfoglalni egy provincia összes városát, akkor jó, mert könnyedén növelhetjük a jókedvet, míg ha nem teljesen miénk a tartomány sokkal hajlamosabbak a lázongásra, rossz kedvre.

Harcoltam valami pun lázadókkal, hát, keményen az elefántok. 6 darab elefánt, azonnal megfutamított egy csapat lovast. De a tüzes cuccot nem bírják. Az AI ,,zseniális" volt, elõbb az egyik csapat elefánttal, majd a másikkal támadt egymagában...öngyilkos roham. Klassz...

De a kampány térképen határozottan úgy mozog hogy értelmesnek tûnjön.

A diplomácia is kezd végre érhetõ lenni. Az elehén senki nem akar szerzõdéseket kötni, terjeszkedni, gyarapodni kell. Most már, néha maguktól is felajánlanak kereskedelmi szerzõdést, kisebbek pedig meg nem támadási szerzõdést is akarnak. Amíg Róma jelentéktelen senki nem akart vele kereskedni sem, most hogy erõsebb lett, igen. Ez jó pont.

Az is, hogy ha egy adott nép harcban áll egy másikkal, én is megtámadom akivel harcba kerül igen gyorsan hajlamos belemenni szövetségbe. Kötöttem így egy párat. Ez is jó pont.

Amúgy a következõ a helyzet, Gallia Cisalpina provinca megszerezve.
Carthago megszerezve, és..lassanként hódítgatom meg Africa provinciát

Északra menni kéne tovább be a barbárok közé, de ha támadok háro, nép fog hadat üzenni. Érdekes lesz egyet támadni a többit addig kivédekezni.

Mindenesetre van két és fél légióm, úgy 4000 körül jön a bevétel. Kezd a közrend helyre jönni.

Érdekes, hogy marha hamar lehettek már praetorianusaim is, meg cohors-ok, nem is fejlesztem tovább a sereget minek? Így is lendületbõl levernek mindenkit. Egy darabig sereg fejlesztés nem kell, inkább gazdasági kéne, kéne több pénz, de...nem igazán látom át mi hozna sok pénzt. Mert ami hozna, az meg rontja a közrendet nagyon, olyat nem építek.

a.carkey
Szerintem sokkal jobb lett patch után. 3 ostromot nyomtam le zsinórban, értelmesen viselkedett a gép, de minõségbeli elõnyben voltam végig, õ pedig csak létszámban volt jobb, de abban nagyon. A parittyásoknak pedig még mindig a qurva anyját!

A medve nem játék.

Akinek nem volt baja (30 FPS csatában), annak biztos nem használ. Az sem árt, ha control center, Játék, 3D menüben mindent alkalmazás vezéreltre állít az ember.
Semmit nem javít az AMD új driver és patch. Egy FPS-el nem fut jobban. De összességében nincs gond vele. Térképen 40-45FPS, csata közben 30 átlagban és minden Extrem-n van csak az árnyék High-on.

Ami nekem furcsa, a csatáknél nincs bal oldalt ott az seregek könnyû mozgatásának és alakzatformálásanak irányítója. Viszont sokkal több minden elérhetõ billentyûzetrõl ez viszont nagyon tetszik.
PrasCo
Arra van valakinek ötlete, hogy a nehéztüzér hajóim miért nem vonulnak fel városostromnál?
Jön a patch, kemény 26 mega. Azért az érdekes, hogy elfoglalt városkapun nem mennek be az egységeim, hanem a létrát erõltetik.
Na, High-on nagy csatáknál is teljesen jó, az árnyékokat levettem, amúgy is csak idegesítõek, viszont jóval gyorsabb tõle. Egyébként még csak a szamniszokat gyakom de szerintem remek lett a játék, Nekem egyáltalán nem okoz gondot a "kártyarendszer" és nem zavar, hogy nem írja ki az egységek számát (Vedd a fáradtságot, hogy vidd az egeret az "egység" fölé, elvégre a hadvezéreknek még ez a lehetõségük sem volt meg ;-)) azt se tartom rossz ötletnek, hogy csak úgy ne kolbászoljon sereg general nélkül. Szóval az eddigi benyomásaim abszolút pozitívak...
Magamra céloztam <#kacsint>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Hypo
hát ha ez sírásnak tûnt én kérek elnézést! jó csatákat!

Hogy más téma is legyen kicsit, ne csak a sírás, ki hogy áll a játékban?

Nálam Spárta very hard kampány 66. kör. Jelenleg nyugatra akarok terjeszkedni Róma irányába, mert a military victoryre hajtok, és ugye Itália is kell hozzá. Keletrõl minden oldalról be vagyok biztosítva zsíros ászerzõdésekkel, közel 300-as standingem az összes veszélyt jelentõ ázsiai népnél, úgyhogy ha csak nem fog a gép a Shogunhoz hasonló barbatrükköket csinálni, akkor sima ügy.

Jelenleg a Delmatae faction városait nyúzom, "sajnos" most nálam is elõ jött az, hogy amikor oda mentem a gép fogta és az összes seregét elvitte a környékrõl, így szabadon elfoglalható volt a terület <#conf>

Egyébként tudtátok, hogy a pestises seregek megfertõzik az ellenséget is? <#kacsint>

http://oi42.tinypic.com/30af5ht.jpg

Prince23
Egyetértek, megkötötték a sztratégoszok kezét.... Hadd legyen már az, ahogy én vagy mi akarom / akarjuk majd elhelyezni az egységeket.
Én gyakorlatilag az egész egységemet az elsõ, stratégiailag fontos Victory ponthoz vezényelem. Várfalra távolsági egységek, ütõs, falanx egységek meg az erõd bejáratához.... Ezzel elzárom az ellenséget, hogy egyáltalán ne tudja megközelíteni a pontokat. A Rome 1-ben , emlékszem sokkal jobb voltak az ostromok, volt egy rész a falnál, aztán egy másik rész a folyosószerû átjáróknál, majd jött az utolsó, ahol a tábornokom is dekkolt a legjobb egységekkel, a téren.
A tábornokot is közéjük hozom, mert elvileg nagyobb a morál ilyenkor. DE ELVILEG...
ezt már nem tudom hogy van...

Sík területen engem sem zavarna, városnál tényleg érthetõ, de a domborzati viszonyokat legalább figyelembe vehetné, mert így értelmetlen.

Hypo
Ebben egyet értünk, de hogy semmi improvement... az a nagy beharangozott AI hogy rohan a victory ponthoz bármi áron??? Nem az a baj hogy van akinek tetszik a játék, hiszen nem vagyunk egyformák, de ez nem elõrelépés, hanem oldalra egy másik útra léptek ezzel. Sajnos a fogyasztói társadalom annyira elnézõvé teszi az embert, hogy megmagyarázuk a végén, hogy tulajdonképen megértjük miért szar, meg hát majd élünk vele így, meg majd mod-ok lesznek, de közben azért a többség pre orderbe nem kis összeget fizetett valamiért amit sajnos a reklámok és nem a valós tartalom adott el. Volt pillanat, hogy élveztem de annyi minden hiányzik belõle, nehéz megfogalmazni, olyan lelketlen letisztult mint az UI. Persze tudom, nem lehet mindenki kedvére járni,de CA tudja, hogy van egy nagy hûséges tábor, akiket érdekel a stratégia, a történelem...stb és van egy nagy casual tábor akik csak simán élvezni akarják a szabadidejüket. Félre értés ne essék, egyik csoportot se nézem le. De pl ha CA azt mondja ok megcsináljuk faxán a tseudot, hadd örüljenek az öreg csókák, az új gamereknek meg tök mindegy nekik igy is jó akkor 2 csoportot tettek boldoggá. Most úgy látom CA csak a másik csoport és különbözõ statisztikák alapján lõtte be a játék prioritásait. Ez sokaknak nem jön be. NEM A GRAFIKAI BUGOKRA gondolok egyébként, az más tészta. Én 40-60 kör után meguntam. Legalább családfát nézhetnék...vagy bármi

Terawatt
Szerintem ez csak akkor vicces, amikor egy mini erdõbe rakja azt a pontot külsõ csatánál. Város támadásnál megértem, hogy miért van benne ez a victory point.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Aki kitalálta ezt a buzi victory point dolgot legszívesebben addig ütném az asztalba a fejét amíg el nem felejti. Simán nyertes csatákat lehetne kihozni phürroszi gyõzelem vagy épp vereség helyett..

A full hd 1920x1080-as felbontás.

Hali. Hol lehet megnézni hogy fullHD-n megy-e? Am nekem minden maximumra van állítva és a benchmark szerint az átlag FPS-em 32,5. És nem vettem észre hogy nagyon rossz lenne a teljesítmény(1920x1200 a felbontás)

Prince23
Biztos nem photoshop????? mer itt hogy is mondjam, stílusosan szép a grafója...

Én meg bármit állítok Medrõl Extrémre akár, tiszta pocsék a Benchmark. mintha very lowon lenne, Shader Model 1.5-el :S
Mer ha most úgy nézem a Shogun 2 ezerszer szebb csutka grafikán. és legalább tükörsimán fut.

Az a 18 csak állva 18, ha megindulok valamelyik irányba és netán egy kósza felhõ is elúszik birodalmam felett, rögtön 10 lesz belõle. Az meg annyira már nem jó.

Full képernyõn full hdben ezekkel a beállításokkal capmaign map nem igazán változik, kb 10-15 az átlag, csatában viszont akár 5-re is leesik legkisebb egységszámmal.

Valaki próbálta már a peccset?

18 Fps az simán jó.. Full képernyõn FullHD-be mennyit tud ?
Nekem megnéztem olyan 20-35 FPS között mozog és minden high, Teljes kép és FullHD.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

( core i3-2100, HD 6770 1GB, 8GB RAM, full hd monitoron 1280x760, high beállítás <#whatever> )

Csak úgy röpködnek a képkockák csata közben <#taps>

a.carkey
Gondolom mik. Ami lehet extremen és minden be. Kivétel a DoF és a DRA, utóbbit bekapcsolni sem tudtam.

A medve nem játék.

Tényleg nem semmi <#zavart1>

Prince23
Ki vannak bekapcsolva? tudnál menteni egy képet a beállításokról?

Amúgy most jött ki egy 27 megás patch

a.carkey
Az. 😊

A medve nem játék.

Nha jön a patch.. Szedegeti..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Montanosz
nekem centire szinte ugyenez a konfigom,most töltögetem majd irok hogy fut

De az magas beállításokkal futott jobban, mint ez a legalacsonyabban. Ez a baj.

Jelentem, nálam mûködik az AMD-Readon frissítés. Depth of fiels, alpha vegeta, minden, ultra texture stb.
Én élvezem, igazából ez a lényeg 😄 szerencsém is van persze nekem jol fut.
Most toltam egy ostromot csoro ellenfélnek nem sok mindene volt kb 3-4x-es túlerõvel mentem, elõtte kis mérget is kaptak szóval nem sok esélyük volt.
Az AI szépen kirakta a falra a lövészeket onnan ahonnan jöttem, szépen meg is haltak a 8x túlerõ lövészekbõl azért megtette hatását, de nagyon mást nem tudott tenni.
A kapu mögé meg beállította a maradék gyalogságot és halálig harcoltak.
Nagyon mást itt én sem tudtam volna tenni, ebben a szituációban kb. ez volt a max amit kitudott hozni.
Én nem látom olyan rossznak a helyzetet és még az elején vagyunk, ennél csak jobb lesz.

Kedves fórumtársaim!

Megszereztem a virágbolti verziót, és játszottam vele egy kicsit. Hát a legalacsonyabb graf beállításokon is egész korrektül szalad a gépezet. Megvan a 40-50 FPS. Nagyobb tömegekben a 28-32 a leggyakoribb. 😊 Mondjuk az is rájátszik, hogy ki kell mindig kapcsolni a skype-ot, és akkro tudsz rendesen játszani. Nekem 2 giga ramom van, és 512-es a kártyám. 😊 Ati HD 4800. Win 7-es OS. Egész korrektül szalad. Hát, ha a közeljövõben sikerül pénzt összekaparni, akkor beruházok a Róma 2-re, és egy picit fejlesztek a gépen is. A proci AMD Althon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 2x2.6 GHz.

Akinek hasonló a konfigja az kérem számoljon be nekem, hogy mennyire megy rendesen a játék.

Nekem teljesen low-on van a grafika, és minden pipálhatóság is ki van nyomva... Az egység méret az 3-as szinten van.

A Shogun 2 nekem is jobban futott, de az egy két(?) évvel ezelõtti cucc. Nem várom el hogy baromi jól fusson, sokkal durvább és több modell van, öt meg volt kb. 4 db és akkor sokat mondtam.

Bizonyos hardwarekkel van szopó (eddig úgy tûnik, egyes intel procik Hyperthreadingje, FX szériás AMD procik, SLI/CF kombók), ezt igen, figyelembe kell venni és lehetõleg utána nézni hogy te belecsöppensz-e.. de õszintén, ez nem annyira a program hibája, hanem inkább a hardwares supporté (Ati, AMD etc.)

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Szerintem a programról mindent elmond, hogy éjjel fél háromkor és reggel hatkor jönnek föl a forumra elmondani, hogy mekkora egy szar. 😉

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Pluskast
😄DDDD Igen ez nem is jutott eszembe 😄DDD

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Szerintem a délelõtt Kurfürst által linkelt 13.10-es AMD frissítés valamennyire segít. Próbáljátok már ki, nehogy csak érzéki legyen a csalódás
Montanosz
ha hibátlan lenne az AL akkor Total War: Skynet lenne a neve <#hamm>

Már a Review verziónál is ez volt nálam, reménykedtem, hogy teljesben jobb lesz...

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

A beállításokban viszont meg veled nem értek egyet, állíthatom ahogy akarom, a Shogun 2 jó volt, ez meg nem. Tegnap, egy csata telejsen összeomlott, jászhatatan lett, úgy 3 képkocka per másodperc. Miért? Nem tudom. A parta szálló hajók miatt? Nem tudom. De botrányos. Buktam is, nem lehetett lejátszani.

Ez nagy hiba.

És sokat is tölt, nagyon sokat, akadozik, lassú a körváltás. Pedig már nincs mit levennem. Ez nem kóser.

Igaz, nem fagy ki. Legalábbis eddig egyszer se fagyott ki. És a Shogun 2 féle grafikai hibát se láttam még benne, ez is igaz.

Én se vagyok elájulva az AI-tól, de az is igaz hogy nem lehet csodát tenni. Ez van. Ha olyan AI kéne, ami minden helyzetben megfelelõen cselekszik, a kampánytérképen, a diplomáciában, a csata téren, ezt igen nehéz lenne ám leprogramozni. Rengeteg változót kéne figyelembe vennie minden egyes nép minden egyes döntésénél minden egyes körben a játéknak. Kicsit durva dolog volna. Jó a sakkos hasonlat amit valaki lentebb írt, igen itt több változó van mint a sakkban ráadásul nem két játékos van, hanem a nyavaja tudja hány frakció van.

Ettõl persze van sok dolog ami nem tetszik nekem se. De az AI már jobban tetszik-egyelõre- mint a Shogun 2-ben. Az valami botrányosan szarfosmoslék volt. Ilyen agyatlanságot, amit ott csinált néha, és most nem a csatatérre gondolok, hanem a kapmánytérképre, és a diplomáciára. Semmi értelme, de hadat üzen valami nyomi kis terület...agyrém.

Ennél rosszabb, csak Medieval 2 volt, ahol szövetséget kötök, házasságot kötök a másik országgal, közös ellenségeink vannak...erre 3 kör múlva megtámad, vissza verem, erre lebasz a pápa, hogy hagyjam abba a keresztények ölését, mert így meg úgy kiátkoz, miközben a pápát én tettem a pápai trónra...

Vagy Medieval 2 kiegészítõ: lövöm az indiánokat ágyúval, azok pedig egy métert se mozdulnak. Állnak és meghalnak...aztabüdöskurvaélet.

Ha mér ilyenek nincsenek benne, az AI-val már én elégedett tudok lenni.

És igenis van fejlõdés.

A Rome 1-ben ha ostromlott a gép, meglehetett azzal állítani, hogy egy utcán támadott a gép, beálltam oda egy csapat lándzsás-pajzsos emberrel, ömögé íjászok, és vége, még csak véletlenül se került volna más utca felé a gép, nem, belemasírozott a pajzsfal-íjászok kombóba és szépen meghalt.

Na, itt most ezt akartam alkalmazni, és simán bekerített, vagy három útvonalat is használt.

Persze van ellenpélda is. Én ostromoltam, valami barbár fõvárost, átmegyek a falra létrákkal, és...ott áll a barbár sereg, a fal túl oldalán, és lesik karba tett kézzel, hogy pár csapatom átkel a falon. 10 méterre állnak egymástól...de nem ám támadnának...jó oké, ha nem hát nem.

Igaz, ugyanebben a csatában aztán magához tért, és egy helyre összpontosította minden egységét, és ûgy tûnt azon igyekszik szûk helyre szorítsa be a csapataimat. Csak a légiósok kicsit jobb harcosok mint a csupaszseggû barbárok így nem jött be, de a szándékot értékelm.

Vagyis, van pro és kontra bõven az AI-ra.

Kurfürst: Talán szerencsésebb, ha a magad nevében beszélsz.Könnyû azt mondani, hogy csak beállítás kérdése, amikor bizonyos konfigurációkkal mindenki a falat kaparj. Pedig nem lusták újrarakni a gépet, új drivereket feltenni, a support fórumos tippeket mind kipróbálni...
A többiek - a szerencsésebbek- azonban tényleg vidáman játszanak.
A Rome2 hozott egy csomó újítást, változást. Ez is ezek közé tartozik.😊
Pluskast
Kissé drága ez a béta teszt.. Általában az ingyenes szokott lenni nem pedig több mint 50 euro

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”