Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Roma 2 játék a lakókocsi! <#mf1>#mf1>
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Harcoltam valami pun lázadókkal, hát, keményen az elefántok. 6 darab elefánt, azonnal megfutamított egy csapat lovast. De a tüzes cuccot nem bírják. Az AI ,,zseniális" volt, elõbb az egyik csapat elefánttal, majd a másikkal támadt egymagában...öngyilkos roham. Klassz...
De a kampány térképen határozottan úgy mozog hogy értelmesnek tûnjön.
A diplomácia is kezd végre érhetõ lenni. Az elehén senki nem akar szerzõdéseket kötni, terjeszkedni, gyarapodni kell. Most már, néha maguktól is felajánlanak kereskedelmi szerzõdést, kisebbek pedig meg nem támadási szerzõdést is akarnak. Amíg Róma jelentéktelen senki nem akart vele kereskedni sem, most hogy erõsebb lett, igen. Ez jó pont.
Az is, hogy ha egy adott nép harcban áll egy másikkal, én is megtámadom akivel harcba kerül igen gyorsan hajlamos belemenni szövetségbe. Kötöttem így egy párat. Ez is jó pont.
Amúgy a következõ a helyzet, Gallia Cisalpina provinca megszerezve.
Carthago megszerezve, és..lassanként hódítgatom meg Africa provinciát
Északra menni kéne tovább be a barbárok közé, de ha támadok háro, nép fog hadat üzenni. Érdekes lesz egyet támadni a többit addig kivédekezni.
Mindenesetre van két és fél légióm, úgy 4000 körül jön a bevétel. Kezd a közrend helyre jönni.
Érdekes, hogy marha hamar lehettek már praetorianusaim is, meg cohors-ok, nem is fejlesztem tovább a sereget minek? Így is lendületbõl levernek mindenkit. Egy darabig sereg fejlesztés nem kell, inkább gazdasági kéne, kéne több pénz, de...nem igazán látom át mi hozna sok pénzt. Mert ami hozna, az meg rontja a közrendet nagyon, olyat nem építek.
A medve nem játék.
Ami nekem furcsa, a csatáknél nincs bal oldalt ott az seregek könnyû mozgatásának és alakzatformálásanak irányítója. Viszont sokkal több minden elérhetõ billentyûzetrõl ez viszont nagyon tetszik.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Nálam Spárta very hard kampány 66. kör. Jelenleg nyugatra akarok terjeszkedni Róma irányába, mert a military victoryre hajtok, és ugye Itália is kell hozzá. Keletrõl minden oldalról be vagyok biztosítva zsíros ászerzõdésekkel, közel 300-as standingem az összes veszélyt jelentõ ázsiai népnél, úgyhogy ha csak nem fog a gép a Shogunhoz hasonló barbatrükköket csinálni, akkor sima ügy.
Jelenleg a Delmatae faction városait nyúzom, "sajnos" most nálam is elõ jött az, hogy amikor oda mentem a gép fogta és az összes seregét elvitte a környékrõl, így szabadon elfoglalható volt a terület <#conf>#conf>
Egyébként tudtátok, hogy a pestises seregek megfertõzik az ellenséget is? <#kacsint>#kacsint>
http://oi42.tinypic.com/30af5ht.jpg
Én gyakorlatilag az egész egységemet az elsõ, stratégiailag fontos Victory ponthoz vezényelem. Várfalra távolsági egységek, ütõs, falanx egységek meg az erõd bejáratához.... Ezzel elzárom az ellenséget, hogy egyáltalán ne tudja megközelíteni a pontokat. A Rome 1-ben , emlékszem sokkal jobb voltak az ostromok, volt egy rész a falnál, aztán egy másik rész a folyosószerû átjáróknál, majd jött az utolsó, ahol a tábornokom is dekkolt a legjobb egységekkel, a téren.
A tábornokot is közéjük hozom, mert elvileg nagyobb a morál ilyenkor. DE ELVILEG...
ezt már nem tudom hogy van...
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
Én meg bármit állítok Medrõl Extrémre akár, tiszta pocsék a Benchmark. mintha very lowon lenne, Shader Model 1.5-el :S
Mer ha most úgy nézem a Shogun 2 ezerszer szebb csutka grafikán. és legalább tükörsimán fut.
Full képernyõn full hdben ezekkel a beállításokkal capmaign map nem igazán változik, kb 10-15 az átlag, csatában viszont akár 5-re is leesik legkisebb egységszámmal.
Valaki próbálta már a peccset?
Nekem megnéztem olyan 20-35 FPS között mozog és minden high, Teljes kép és FullHD.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Csak úgy röpködnek a képkockák csata közben <#taps>#taps>
A medve nem játék.
Amúgy most jött ki egy 27 megás patch
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Most toltam egy ostromot csoro ellenfélnek nem sok mindene volt kb 3-4x-es túlerõvel mentem, elõtte kis mérget is kaptak szóval nem sok esélyük volt.
Az AI szépen kirakta a falra a lövészeket onnan ahonnan jöttem, szépen meg is haltak a 8x túlerõ lövészekbõl azért megtette hatását, de nagyon mást nem tudott tenni.
A kapu mögé meg beállította a maradék gyalogságot és halálig harcoltak.
Nagyon mást itt én sem tudtam volna tenni, ebben a szituációban kb. ez volt a max amit kitudott hozni.
Én nem látom olyan rossznak a helyzetet és még az elején vagyunk, ennél csak jobb lesz.
Megszereztem a virágbolti verziót, és játszottam vele egy kicsit. Hát a legalacsonyabb graf beállításokon is egész korrektül szalad a gépezet. Megvan a 40-50 FPS. Nagyobb tömegekben a 28-32 a leggyakoribb. 😊 Mondjuk az is rájátszik, hogy ki kell mindig kapcsolni a skype-ot, és akkro tudsz rendesen játszani. Nekem 2 giga ramom van, és 512-es a kártyám. 😊 Ati HD 4800. Win 7-es OS. Egész korrektül szalad. Hát, ha a közeljövõben sikerül pénzt összekaparni, akkor beruházok a Róma 2-re, és egy picit fejlesztek a gépen is. A proci AMD Althon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 2x2.6 GHz.
Akinek hasonló a konfigja az kérem számoljon be nekem, hogy mennyire megy rendesen a játék.
Nekem teljesen low-on van a grafika, és minden pipálhatóság is ki van nyomva... Az egység méret az 3-as szinten van.
Bizonyos hardwarekkel van szopó (eddig úgy tûnik, egyes intel procik Hyperthreadingje, FX szériás AMD procik, SLI/CF kombók), ezt igen, figyelembe kell venni és lehetõleg utána nézni hogy te belecsöppensz-e.. de õszintén, ez nem annyira a program hibája, hanem inkább a hardwares supporté (Ati, AMD etc.)
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ez nagy hiba.
És sokat is tölt, nagyon sokat, akadozik, lassú a körváltás. Pedig már nincs mit levennem. Ez nem kóser.
Igaz, nem fagy ki. Legalábbis eddig egyszer se fagyott ki. És a Shogun 2 féle grafikai hibát se láttam még benne, ez is igaz.
Ettõl persze van sok dolog ami nem tetszik nekem se. De az AI már jobban tetszik-egyelõre- mint a Shogun 2-ben. Az valami botrányosan szarfosmoslék volt. Ilyen agyatlanságot, amit ott csinált néha, és most nem a csatatérre gondolok, hanem a kapmánytérképre, és a diplomáciára. Semmi értelme, de hadat üzen valami nyomi kis terület...agyrém.
Ennél rosszabb, csak Medieval 2 volt, ahol szövetséget kötök, házasságot kötök a másik országgal, közös ellenségeink vannak...erre 3 kör múlva megtámad, vissza verem, erre lebasz a pápa, hogy hagyjam abba a keresztények ölését, mert így meg úgy kiátkoz, miközben a pápát én tettem a pápai trónra...
Vagy Medieval 2 kiegészítõ: lövöm az indiánokat ágyúval, azok pedig egy métert se mozdulnak. Állnak és meghalnak...aztabüdöskurvaélet.
Ha mér ilyenek nincsenek benne, az AI-val már én elégedett tudok lenni.
És igenis van fejlõdés.
A Rome 1-ben ha ostromlott a gép, meglehetett azzal állítani, hogy egy utcán támadott a gép, beálltam oda egy csapat lándzsás-pajzsos emberrel, ömögé íjászok, és vége, még csak véletlenül se került volna más utca felé a gép, nem, belemasírozott a pajzsfal-íjászok kombóba és szépen meghalt.
Na, itt most ezt akartam alkalmazni, és simán bekerített, vagy három útvonalat is használt.
Persze van ellenpélda is. Én ostromoltam, valami barbár fõvárost, átmegyek a falra létrákkal, és...ott áll a barbár sereg, a fal túl oldalán, és lesik karba tett kézzel, hogy pár csapatom átkel a falon. 10 méterre állnak egymástól...de nem ám támadnának...jó oké, ha nem hát nem.
Igaz, ugyanebben a csatában aztán magához tért, és egy helyre összpontosította minden egységét, és ûgy tûnt azon igyekszik szûk helyre szorítsa be a csapataimat. Csak a légiósok kicsit jobb harcosok mint a csupaszseggû barbárok így nem jött be, de a szándékot értékelm.
Vagyis, van pro és kontra bõven az AI-ra.
A többiek - a szerencsésebbek- azonban tényleg vidáman játszanak.