Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Háát, ha már megvetted, ne add vissza😊😊. Ne izgulj jó ez, csak a CA elrontotta a tálalást. Nem jelezte, hogy nyílt béta teszt jön.
A multi állítólag desynchel. 😄 de majd javítják, nyugi.

Nem kell nagyon foglalkozni a sírokkal, mert azok azzal töltik az életüket hogy sírnak amíg a többiek vidáman játszanak. Nincs nagy gond a Rome-al, most is bõven játszható, beállítható.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Ne hallgass nagyon a fórumozókra, mert elmegy a kedved az élettõl is😊. Mi mindig sírunk valamiért😄..ez a szép ebben.

Amúgy sztem nem annyira rossz, sõt nekem egyelõre elég játszhatónak tûnik. Eddig csak olyan 10-12 órám van benne, de nem volt nagy gond. Szépen is fut.

Sztem próbáld ki mindenképp és adj neki egy esélyt!
Hát nagyot nevettem azon a videón! Fõleg az elsõ rész tetszett, amikor nem tudott a pali kiszállni a hajóból😄

Nekem eddig csal olyan 10-12 órám van a Rome 2ben, de nem nagyon találkoztam hasonlóval sem. Nekem seregeket is fullra tölti az AI...kurva nagy csatákat kell tolni. Aminek örülök, mert így izgalmasabb. Szóval az amit itt a videóban mond, hogy pár egységes seregekkel szaladgál az AI az nem igaz.

Az Ai csatában viszont tényleg nem túl bonyolult. Általában egy helyen tömörül és az is igaz, hogy a távolsági egységek eléggé táposak. Az íjászok hatótávolsága nem annyira az igazi...

Ezzel együtt, nekem semmi gondom vele. Szépen is megy, nem is akad...eddig egyszer fagyott ki, meg egyszer volt egy olyan 2 körre dps visszaesés...nem tudom miért. A harmadikban már megint minden jó volt. Ja, és ez csak a campaign mapen volt. A csatában nem érzõdött.

Most jön a 7vége szerencsére, és remélhetõleg bele tudok tolni még legalább egy jó 10-12 órát. Akkor majd jobban meg tudom ítélni, hogy milyen.
Hogy a jó büdös ferde faszát kapná már be itt mindenkinek egy fogaskerék pár ! <#hamm>
Teljesen elvettétek már a játék kedvemet.
Most megyek átvenni a játékot.Erõsen gondolkoztam rajta ,hogy inkább visszaküldöm.
Bár a multiról még senki nem írt./nem a körökre osztottra gondolok /
Képzeld még meg is vettem 😛 az összes Total War megvan már Shogun 1-el is toltam.
Azért csinál néha hülyeségeket az AI mert képtelenség ennyire komplex összetett dolgot tökéletesre megcsinálni.
Jön a lovasság kézenfekvõ lenne, hogy dárdások szembeforduljanak vele, de ha megállnak a lovasok és közben lõnek az íjászok, akkor mit csináljon ? Fusson elõre megtörve a vonalakat, nézegesse amint szarrá lövik a csapatot, esetleg fusson el és a lovasok kapják hátba...?
No és ez még csak egy 1x-û szituáció.
Domborzat, ellenség összetétele , skillek használat, mikor mi élvezzen prioritást a végtelen számu lehetõség közül, még egy gondolkodó embernek is kihívás. Nem egy scriptekbõk építkezõ játéknak.
Játszottam Shogun 2-vel rengeteg multit, ahol néha tapasztalt játékosok sem igen tudták mit, hogy kéne adott helyzetben..
Tökéletes AI ? Nem .. nem is lesz.
Javult ? Amit eddig láttam azok alapján igen.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

skymannn
Igen, köszi.

Optionsben kikapcsolható valahol a show ai moves játék közben.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

botyika
nem a devek döntik el, hogy mikor kell kiadni, hanem a kiadó sajnos...
JethroHUN
Mi ne legyünk idióták? Játszottál is a játékkal vagy csak leugatni jössz ebbe a fórumba? Lentebb linkeltem videót, nézd meg, ha szerinted az amit csinál az Ai az tökéletesen megfelel akkor veled van a gond...

Mi az, hogy mit vártunk? 2013 van... 8. Total War játék, amit a fõbb elemek (engine, Ai) újrahasznosításából és finomításából csináltak. Csak elvárhatom már hogy 10e forintért ne parodia legyen egy harc a gépe ellen...

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

skymannn
Nagyon egyszerûen csak annyi a bajunk az AIval hogy ilyen teljesen értelmetlen faszságot csinál. Ha ezt és a kampány mapos laggot javítanákl kifogásolhatatlan lenne a játék szerintem.

Milyen AI-t akarsz ? Ami ugy viselkedik, gondolkodik mint egy ember aki több száz órát tolt a játékkal ?
Ugyan már.. ilyen komplex játékba nem lehet megcsinálni, normális sakkprogramot is nehéz írni pedig az olyan mint a faék, ehhez képest.
Mit vártatok ??
Ne legyünk már idióták..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Gyönyörû ez a játék 😛
Én különben medium seregmérettel tolom mindig mert sokkal jobban elférnek az egységek, de így is állati hangulata van mikor a barbárok lerohanják az ellent. Sajnos még csak rivális törzseket írtom, Roma lesz majd a nagy falat.
Porrá égetem rombolom..
Szépek a települések, jók az egységek, a hangok..
Egy baj van igen addiktív a játék, vigyázni kell ne ragadjon elõtte az ember.
Sokaknak meg semmi nem jó,meg egy PC nem csak attól jó hogy veszek bele minden szart drágán..
Nekem repül a kampánytérkép, illetve a madarak rajt, szép folyamatos mozgással, mellesleg gyönyörû ahogy britannia felett a felhõk vonulnak csapkodnak a villámok.

Ne csak sírás rívás legyen..

Medieval 1 (retro grafikával), Shogun 2 szerintem.

Az ETW/NTW meg a Medieval 2 nálam nagy mi lett volna ha, de az Empireben a hajós csaták eszméletlen jók.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

Pluskast
Annyira azért nem sajnálom õket. Olyan hibák vannak a játékban ami még csak nem is gépfüggõ. Az AI viselkedése például.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

ETW, mert az eltérõ koncepció. Ha grafika nem számít, akkor shogun1, med1. Korban Rome1.
Pluskast
Én a Rome elsõ részét szerettem a legjobban, de az Empire sem rossz (modokkal).

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

botyika
melyik total war játék a legjobb ezen kívül egyébként? mivel még egyikkel sem játszottam, arra gondoltam ezt szépen félreteszem egy hónapra míg kikalapálják és addig tolom valamelyik másikkal.
skymannn
Van ötletetek rá hogyan tudnám kikapcsolni az ellenséges egységek mozgásának mutatását már egy meglévõ kampány mentésében?

PrasCo
Egyébiránt a csata közbeni bepofázások (tudom, apróság) egyre jobban tetszenek.
Mostanság a tüzérséget aktívan használom, így van idõm nézelõdni, most pl. még azt is megjegyezte az ellenfél, hogy rájukeresztettem a kutyákat. Amik amúgy meglepõen effektívek könnyûgyalogság ellen!
Montanosz
cacheman progit ajánlom figyelni a gépet és optimalizálni a játékra

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

botyika
official fórumot elnézve kapják az ívet rendesen szegény fejlesztõk...
3 hónap múlva jó is lesz a játék 😊
Terawatt
Most hogy mondod. Van egy Dawn of Fantasy nevû strat game és ott például az okoz gondot a játékban (mindenkinél), hogy az útvonalkeresés annyira optimizálatlan, hogy pár másodpercet áll a játék minden egyes nagyobb tömeg útvonal változtatásánál. (Az más tészta, hogy szegény fejlesztõkre rájárt a rúd és most javítanak látványos mennyiségben dolgokat)

Nézte valaki, hogy amikor 100%on pörög a proci az mikor történt? Nálam eléggé hullámvölgy X4 840en a grafikon. 75-100 között ment minden mag. <#zavart1>

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Az sem szotyi, hogy szemmel láthatóan max egységméretet erõltet a srác, miközben a játék képkockanézegetés szinten fut.
Terawatt
Megelõlegezték a játéknak. <#zavart1>

Na jó, oké, hogy beragadt a katona, de ez a szaggatás is durva. Talán a két dolognak van egymáshoz köze.
JethroHUN
Nem értem ezeket a 10/10 értékeléseket, se gamespoton, se metacriticen... itt egy újabb videó Angry Joe-tól tökéletesen szemlélteti (és igazolja) a még számosabb 0-5 ös értékeléseket játékosoktól. Én is találkoztam hasonlókkal <#whatever>

Na, itt egy általános beállítási javaslat

http://www.game-debate.com/news/?news=8547&game=Total%20War:%20Rome%20II&title=Rome%202%20Graphical%20Glitches%20And%20Low%20Res%20Texture%20On%20Extreme%20Setting

Ez pedig itt egy leírás kifejezetten AMD readon 6670-es kártyára. Javaslom, nézzétek meg az ingame képet a cikk jobb felsõ sarkában is.

http://www.game-debate.com/news/?news=8545&game=Total%20War:%20Rome%20II&title=Rome%202%20Total%20War%20Benchmarks%20AMD%20Radeon%20HD%206670
Drapedro, Terawatt: szintén ez a problémám. Nézegetem én a support fórumot is, de még nem találtam orvosságot erre a dologra. A grafika nagyon gagyi, holott a hardvernek bírnia kellene. Természetesen nekem is AMD gépem van...
Ha meg tudjátok szüntetni a problémát, majd osszátok meg a fórumon. 😉
botyika
naigen, fõleg hogy ezért vettem pár hónapja direkt 2 gigás videókarit, mert gondoltam a Rome majd biztos használ egy csomó textúrát és milyen jó lesz ha az mind benne lesz a videómemóriában...
PrasCo
Fogalmam sincs, hogy õszinte legyek! Emlékszem, már az R1-ben is megtörtént, hogy stand ground-ot adtam a katapultnak, erre miután a hatókörébõl kifogytak a célpontok,csak azért is közelebb ment legyilkoltatni magát. A tüzérhajókkal most ugyanez van, azzal a különbséggel, hogy - én legalábbis - úgy vettem észre, még csak nem is keres magától célpontokat.

A játék korai szakaszában úgy éreztem, amikor már döfõorr nélküli hosszúhajók pattintják ketté a rohamtriérészeimet, hogy mind financiálisan, mind taktikailag jobban járok, ha a nagyobb hajók helyett építek egy valag gerelyes hemioliát, egyrészt mert olcsóak építeni és fenntartani, másrészt szinte minden kikötõben tudom õket pótolni, ha süllyednek, harmadrészt mivel tömegben azért rendben lévõk és negyedrészt azért, mert épp ugyanúgy szétkapja a gép õket, mint az elvileg (igaz, nem sokkkal) nagyobb, tengerészgyalogságot szállító hajóimat. Ez egészen addig mûködött, amíg anyagi túlerõt tudtam felmutatni. Utána visszatértem az attack trireme-ekhez, mert sejtettem, hogy hosszútávon legalább próbálkoznom kell velük. Az eredmény ugyanaz: Gyõzelem, de a flottám fele halkaja. Lehet, hogy ennek így is kell lennie, de mind az R1-bõl, mint az ETW-bõl, mind a M2-bõl stb. megszoktam, hogy legalább az egyértelmûnek tûnõ ütközetek után a flotta megõrzi a harcértékét. Itt még a gyõzelem után is vihetem kipótolni a flottát, ami dupla poén olyankor, amikor egyrészt egyetlen városom foglalkozik a tetves építési rendszer miatt a nagyobb hajótípusokkal, másrészt még az utánpótlást sem küldözgethetem tábornok nélkül.
Gondoltam, megváltás lesz ezek után a nagyobbfajta hajótüzérség!

...nem. Egyáltalán nem. Továbbra is fenntartom, hogy lehet, hogy csak én vagyok hülye (helyesebben ez biztos, de ez a játék hülyeségét még nem zárja ki), de ezzel a hajótípussal még annyira sem tudok navigálni, mint a többivel.
Papíron a lõtávolságuk istenes, de az azimutszögük kicsi. Semmi gond, hátulhagyom õket, fire at will, tab-bal is ellenõrzöm: az ellenség csapatszállítókkal jön, de szovjet mennyiséggel, gyönyörûen a célkeresztben vannak - tüzérségem le se szarja õket. Természetesen a csapatszállítók ezalatt már nagyban kapják szét a közelharci hajóimat, mint hülyegyerek a nápolyit, a tüzérségem meg csak mozizik. Eldurran az agyam, elkezdek nekik egyenként célokat kijelölni - nekiállnak közelebb evezni.
Fáj, tényleg.

Alant írtam az építkezésrõl is, a kikötõkrõl jutott eszembe, nemrég foglaltam el Rodoszt. Virult a fejem, hogy a sok egyenváros után legalálbb itt hááátha lemodellezték a kolosszust. Ekkora ziccert, mint a világcsodák, nem hagynak ki, gondoltam naivan.
...de.
Én átraktam 4.1-es shaderre, az mintha jelentõsen javította volna a dolgokat (Ati 7770, 1G😎.

JethroHUN
Az a teszt szerintem hibás. Tegnap sokat próbálkoztam a beállításokkal, közbe néztem rivatuner-rel játékon belül, hogy mibõl mennyit használ a játék.
Nekem enyhén ingadozó 60 fps mért. De viszont elég ótvarul is nézett ki high-on (16x AF, sky, shadow medium +AA on) Aztán betöltöttem ugyan azt a mapot a historical battle menübõl, (teutonberg) Sokkal jobban nézet ki de az fps is kevesebb volt, minumum érték: 30 körül volt. Gyanítom amiatt amit írtak, hogy a játék automatikusan, a háttérben álltja a textúra minõséget... Szerintem azért vannak ezek a nagy fps drop-ok mivel váltogatja, újra betölti a textúrákat. De hogy minek... a fele vramom volt használva csak. Ramból meg 2,5Gb összesen, abból 1 Gb a windows7 + egyéb programom. Ez is eléggé érdekes számomra, hogy a játék 1.5 körüli rammal megy. Lapozófájl nálam 400Mb re van állítva. Próbálkoztam ram disk-kel 2gb lapozófájlt létrehozva, nem igazán javított semmit.

Terawatt
Szintén ez van nálam. Egyetlen javulást az okozta, hogyha a textúrák minõségét felraktam, de más semmit nem javított. Én is hangsúlyoznám, hogy király a game alapból. Remélem minél hamarabb tudjátok tolni (legalább)élvezhetõ fps-el. 😊

A vicc az, hogy nekem nem szaggat, én ezzel a 10fps alatti problémával nem találkoztam. Nálam az a gond, hogy egész egyszerûen ugyanazt a szegényes grafikát jeleníti meg, bármit csinálok, még a benchmark videóban is. A különbség annyi, hogy magas beállításnál 20 fps a legrosszabb és 35 körüli a legmagasabb, alacsonyon meg 30-60. De a grafika ugyanolyan gagyi. Remélem, AMD megoldja, csak bennük bízok már. Bár AMD-nél sokszor csak a control panelben kell egy-két dolgot átállítani, de nem értek hozzá, meg idõm sincs kísérletezni.
Prince23
Az a vicc hogy a Benchmark szerint okés 66 fps van Very highon. De játék közben, shader model 3-mal is szaggat... bár hogy állítgatom, itt afejlesztõk kurvára elrontották az optimalizációt, semmi értelme a skáláknak.
A Benchmark bezzeg tükör simán fut

Volt, ahol hozott fps javulást (bár én 30-40 fps-t eleve nem tartok problémának, de volt aki annak annak örült, hogy patch-el 30 helyett 39 lett lett. Klafa.)
Egyébként igaz, a béta patch leírása nem igazán biztató. Pl. beragadó hajók javításáról szól, meg AI fejlesztésrõl, ami azért nem urgent, amíg alapvetõ gondok vannak:

Higher average frame rates with out-of-the-box settings (more conservative settings)
 Fix for DirectX 10.0 Lighting issue reported – environment map wasn’t being created leading to black reflections.
 Fixed a sunken Samothrace temple complex world wonder on the Campaign map.
 Fixed defender being able to create encampments when involved in a combined battle.
 Added some localisation fixes to audio packs in French, Russian, Italian, German and Spanish.
 Fixed lock up in Multiplayer Campaign battles when a desynchronisation occurs. Players are now notified of the desynchronisation, and the battle ends.
 Fixed Multiplayer Campaign battle “overrun” prompt, which was not being shown to a player if they were a reinforcement and the other player was spectating.
 Fixed corrupt loading screen when changing to fullscreen / windowed mode after a battle, and then going into another battle.
 Fix for Multiplayer Campaign host being unable to move the camera in campaign, after reloading a save game on some rare occasions.
 Safe guards added to prevent a very rare crash in coastal assault battles.
 Fix for game lock up during end turn sequence / Celtic AI faction turn in single player campaign.
 Improved AI use of walls on Athens large settlement battle map.
 Improvements to Auto-resolve balancing in Single Player and Multiplayer Campaign modes.
 Aligned ship unit upkeep costs with land units – made mercenary ships more expensive and non-mercenary ships cheaper.
 Fixed slow turning rates for transport ships.
 Improved civil war balancing in relation to campaign difficulty.
 Fixed vehicle ground pipes, to prevent Siege Towers becoming immovable when they are left empty during the Deployment Phase of a Siege Battle, then units were moved into the Siege Tower when the battle has started.
 Fixed bug when ramming sideways into moving ship, which caused the ramming ship stick to target and strafe along with it in battles.
 Reduced the chance of Naval units sometimes clipping through the ground or harbours / ports during Port Assault battles when attempting to disembark.
 Fixed issue where armies would be stuck in Muster stance and could not exit that stance in Campaign modes.
 Fixed case where spies could get stuck on top of fleets in Campaign modes.
 Fixed rare post battle lockup in Campaign modes.
 Improved unit pathfinding in Barbarian village battle maps (fixed no go zones).
 Fix for Multiplayer Campaign lock up when the player was reinforcing an AI ally who was victorious in battle, causing the player to become stuck with no victory / continue / exit battle user interface functionality.
 Fix for cultural influence bonus from the Shrine of Neptune building
 Fix for “Zone of Controls” of hidden armies being visible to both players in head to head Multiplayer Campaign mode on mouse-over.
 Assorted minor fixes to city battle maps.
 Fix for “Rome Wasn’t Built in a Day” achievement failing to unlock when its requirements were met in some situations.
botyika
én nem is vártam hogy ez a patch bármit javítani fog lényegesen. azt azért nem lehet olyan gyorsan összedobni.
Egyébként tagnap óta van beta patch, csak fórumok szerint nem váltotta meg a világot.

"The first patch for Total War: Rome 2 has crept out a little early. At least, it’s possible to access it early if you opt in for the beta version before its official release tomorrow. If you wish to do that, then right-click on Rome 2 in your Steam library, select “properties,” head over to the “Betas” tab and choose “patch1beta” from the drop-down menu to apply it to your game."
Ez már Rome I-ben is így volt, multiban volt/van is egy szabályrendszer ami szerint bizonyos egység nem lehet illetve mennyi lehet egy seregen belül.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

botyika
vedd kisebbre a képernyõfelbontást. az sokat segít. jobb oldali oszlopba a beállításoknál meg minden csak high-ra. baloldalon trilinear,, shadows és egyebek low, foliage alpha vagymi off, jobboldalon azt a use valamit pipáld be.
JethroHUN
Nézzétek meg a multipalyer videóit Spartaval... úgy néz ki a multi nagyobb fail mint a single. Shogun 2-be is kellett volna egység limit, mert egy full sereg ugyan abból az egységbõl ugyan úgy szétbaszta a multit mint a kampányt. Ennyi kiadott total war játék után azért már lehetne némi tapasztalatuk.
Még emlékszem a hónappal ezelõtti fejlesztõi napló videóra, hogy áradoztak a játékról. Inkább csak hype volt mint beteljesült ígéret.

Bár úgy tapasztaltam, hogy itthon már senki nem warezol. Virágra megy el a pénz virágboltokban.
a.carkey
Meg vadi új gépekre.

A medve nem játék.

Vagy sörre cigire.
Prince23
Nagy csatáknál nekem szaggat, és tök mindegy hogy leveszem very lowra vagy very highra, ugyanúgy szaggat. és nem tudom közelrõkl nézni a csatát csak távoli kamera beállítáasal. így meg tök élvezhetetlen😛

Mit tegyek ez ellen, a gépem meg van hozzá bõven.

Hát múlik az egy párdolgon, de fõleg azon, hogy mennyi példányban mennek el a dolgok az adott régióban.

Nálunk még mindig inkább mindenki warezol és nem veszi meg az eredetit. Néha akkor sem, amikor lemegy egy adott játék ára ilyen 2-3k-ra. Mert azért az is milyen kurva drága, meg diák vagyok, stb.

De azért a büfében melegszenyóra elmegy napi 1k.

Illetve szint, ne emelet.
Még csehül se állunk. Az milyen? Béka feneke alatt két emelet?
botyika
elég csehül állunk akkor...