Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi! Huhh... elég bonyolult lett...

intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB

Terawatt
Elég fontos szerintem. Muszáj úgy intézkedni, hogy a hadvezéreid/embereid ne legyen nagy gravitas-al ambíciói, mert minél nagyobb annál nagyobb esély van arra, hogy vissza is él vele/polgárháborút indít ezért kell intézkedni ellene, lásd öngyilkos akcióba küldöd, meggyilkoltatod,hírnevét rontod akármi.

Diplomácia viszont kicsit fura. Logikus lépést van hogy nem fogad el csak ha pénzt adok pluszba.

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Molnibalage
Az RTW-nek valami buta installerét kérte az TW oldala, hogy szedjem le. Az meg nekiállt a Steamet buzerálni és ekkora elveszett az ALB. Leszedte majd befrissítette (?) a Steamtet. Hogy mit az rejtély, mert elvileg a legfrissebb volt. A próbálkozások után egy idõ után a Steamet már telepíteni sem lehetett, rendszer visszaállítást kellett csinálni (!), de az ALB-t az már nem hozta vissza. Az egészet nem értem.

Ugyanis gondoltam egyet és a Steamen csak beírtam az akívációs részbe a kiulcsot amit kaptam és egybõl tölthetõ lett volna a Steamen keresztül. Hogy akkor mi a fasznak kérte a TW, hogy szedjek le DL maganert meg futtassak valami szart...? Viszont kellemesen szétbaszta a délutánomat...

Steamen azért nem vettem, mert nem volt elérhetõ órákig az oldal

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Használja valaki a politikai lehetõségeket? Elég zavaros, van érdemleges hatása a házasságnak és a pletykának, vagy csak a pénzt emészti? Meg aztán amit még nem értek: a frakciómnak csak úgy magától lesznek emberei, vagy ezen nekem kell (valahogy) ügyködnöm?

Hát ez nagy szopás ilyet nem is hallottam.. 😛
Irj a hivatalos forumra..
De hol vetted meg ?
Miért nem itthon vagy steamen ?

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Molnibalage
Már a Steamet sem tudom újra telepíteni még regclean után sem. Hát ez tényleg fasza. Most akkor a kedves RTW2 miatt rakhatom újra arendszert...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
És letölteni sem tudom újra, mert elõtte meg kell venni. Hát a jó kurva édes anyujat azt basszák már meg....

Molnibalage
A Steamet is leszedte ez a keves install és után a downloader azt vágja a képembe, hogy "a termék beállítási adatai hibásak".

Kurva jó. Fizettem 50 eurót, hogy szétbassza a rendszerem és semmi sem mûködjön. Ilyenkor kit kellen szarrá perelni? Mert a drága szabadidõmet arra baszom el, hogy feltakarítsam a szarukat...

Asszem ha újat kezdek Hard-on, mert normálon nem tûnik túl nagy kihívásnak...
Rómával vagyok. Szerintem az a gond, hogy túl gyorsan építettem a hadsereget és gyorsan is hódítottam, most meg nincs pénzem a "romanizálásra", lázadoznak folyamatosan és nincs bevételem, habár úgy tûnik senki nem veszélyes rám de nem igazán tudok semmit tenni, nyomogatom az end turn-t és gyûjtögetek 300 aranyonként, ha elviszem a seregeket egybõl lázadnak, ha tovább hódítok ott megint pofázni fognak és a tax így is alacsony... new game? 😄
Remélem is.. Már lvl9-es parittyások vannak.. Igen csak hatékonyak ahhoz képest, hoy ez a sereg az alap katonákból áll.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Hát az nem jó..

Molnibalage
Az hagyján bazdmeg, de ez a köcsög szépen letörölte az egyik Steam-es játékomat is. Köszi...

Molnibalage
Aki nem Steamen keresztül vette, hanem a TW oldaláról, az hogyan rakja fel. Leszedtem az vacak DL manager, de azóta valami Steam frissítéssel próbálkozik. Apró hiba, hogy firssítés után is újra... Most akkor mi a faszom van...?

Kivel vagy, Rómával? Ha nem, akkor azt javaslom neked is amit a #2690
-ban írtam. Amúgy meg nem tartasz mercenarykat? Nagyon sok a fenntartásuk, plusz a felesleges egységeidet is disbandold, úgy jobban jön a pénz.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

PrasCo
Párthiával pölö kevésbé volt passzív a kampány AI, miután bölcsen elõször támadtam, és csak utána derült ki, hogy akibe belekötöttem, az a szeleukidák kisöccse. Ahogy az a környéken a mai napig lenni szokott olykor-olykor, ezek után gyakorlatilag azonnal lángba borult minden (a diplomácia-panelen nem mertem megszámolni, hogy hirtelen hány állammal kerültem hadiállapotba), mindenki ölt mindenkit és rendesen támadtak is, néhány alkalommal bizony benyeltem a nyeles aszpirint a mezõn, bár krízis nem alakult ki. Egyetlen szövetségesem volt, az közvetlenül mellettem, ez azért komoly súlyt vett le a vállamról, így már nem 360°-ban kellett hadmûveleteket folytatnom, csak 300°-ban. 😄
Fellázadnak, levered, problem solved. El is vannak fogyva.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

JethroHUN
Hát jah, nem ártana valami beállítási lehetõség... de persze ez is le lett szarva mint sok más.

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

a.carkey
Átjössz az Alpokon túlra, akkor változik a helyzet. 😊

De mit vársz. Te vagy a legerõsebb barbár a környéken, és még gép sem vagy.

A medve nem játék.

Ja, azt tudom. Azt hittem van valami külön beállítás a rabszolgaságra.

JethroHUN
Szépen alakul a játék értékelés metacriticen <#vigyor5> mondjuk jogosan.

JethroHUN
Nyírd ki vagy engedd el a foglyokat csata után. Mert baromira nem éri meg sokat (semennyit se) felhalmozni, hiába adnak sok %-nyi + bevételt, az elbaszott épület rendszer miatt, lehetetlen ellensúlyozni azt a temérdek negatív public ordert amit okoznak.

Azt hogy lehet, hogy ne tartson sok rabszolgát?

Az normális, hogy ie243-ban vagyok, csak Itália az enyém, viszont folyamatosan alacsony a public order. Azon gondolkozom ezt eleve elbasztam vagy érdemes még továbbjátszani, jelenleg a bevétel se túl sok, pedig kereskedek akivel tudok.
köszi megpróbálom
Elõször is érdemes megnézni miért negatív a hangulat. Hogy ha nagy a kulturális különbség, akkor elõször azt kell megoldani. Ezt úgy tudod, hogy az elfoglalt városokban az épületeket átépíted a népednek megfelelõre(kis piros ikon mutatja is rajtuk, ha át kell a jelenlegieket), illetve dignitaryket kell az adott területre küldeni (recruit agentsnél lehet).

Próbálhatsz még public ordert növelõ épületeket, pl templomokat építeni, és ne tarts olyan sok rabszolgát.

Prince23
Nekem is ma dettó ugyanez jött elõ. kezdhetem újra a kampányt... pedig mi mindent beleöltem, volt két tápos hadvezérem is 😞 Itália az enyém volt teljes egészében, éppen ma készültem volna fel a pun háborúra, Karthágó ellen. Erre tessék :/

Elnézést ha hülye a kérdés!
Azt, hogy tudom megoldani, hogy a hangulat ne legyen folyamatosan negatív ezáltal a rabszolgák mindig fellázadnak!
Itáliában egyszer elértem a +100 de máshol sehogy nem megy, vagy csak türelmetlen vagyok?
Ahogy elnézem, már a shogun esetében is sokan szoptak ezzel. Bár ott nekem nem volt ilyen problémám. A CA csak annyit javasol mindenkinek hogy kezdjenek új kampányt.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Ilyet nem láttam szerencsére, bár hivatalos forumon van ilyen topik szóval nem egyedi lehet a gond.
Medieval 2-vel jártam így, hát mit ne mondjak jó nagy szopás, ott autosave visszatöltés után is kifagyott ugyan ott.
El is ment a kedvem az egésztõl..

Arra jutottam jó ez a játék illetve jó lesz. Ugy kell felfogni, hogy béta tesztet tolunk és egy fél év mulva megkapjuk a kész produktumot, amibe a játékosoknak is lesz beleszólásuk.
Megmondom frankon engem az zavar, hogy túl könnyû a játék..
Icenivel tolom de gyakorlatilag mészárlás van 10-ed annyit sem vesztek mint az ellenfél, igaz még csak a barbár törzseket írtogatom.
Kicsit passziv is az AI kampány térképen senki nem üzen hadat nem támad hátba, bár tény igyekszek lefedni mindent de azért pl. Shogun 2-be az elején igen csak be lehetett nyelni a répát.
A lassu körváltás (nálam kb 1.5 perc) inkább csak enyhe kellemetlenség, de azért Shogun 2-be pikk pakk megvolt az is..
Aki kész játékkal akarja tolni szerintem várjon fél évet, aki meg ezeken felül tud emelkedni az tolja, és fokozatosan egyre jobb lesz játék.

Terawatt
Találtam Redditen egy gyöngyszemet. <#taps>

Terawatt
Ambush-ra kell állítani az egységed, de elõtte nézd meg, hogy mennyi esély van a sikerre.

Ja, írtam pár napja, velem is hasonlót csinált, annyi, hogy nem város elõtt álltam, hanem valami szûk hegyi úton ,és átrepült a seregem felett a gépé.Ez milyen varázslat?

De jó, a róma kampányom gyakorlatilag játszhatatlan lett a sok körváltás közbeni crash miatt. Köszi CA a félkész játékot! :/

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Hát én nem nagyon használtam õket eddig, de nem igazán.

Amúgy csal az AI a kurvnnyát, bevan állítva Róma elé egy fullos seregem hogy ha be akarják támadni elõször azokkal menjenek össze, plusz a városban van egy kisebb sereg + helyõrség is. Erre a város elõtt álló seregen átvarázsolja magát az ellen, ostorom alá veszi a várost, a mögötte levõ seregemet a gép nem számítja reinforcementnek, viszont az azokkal szemben álló ellenségeket beszámolja a gép magának... Érdekes.

a.carkey
Krétán építs Aux kiképzõt, és megkapod a legjobb rómait.

A medve nem játék.

Akkor gondolom nem is túl erõsek az íjász egységek...
Nincs, csak auxilary. Amúgy meg NERF PELTASTS!!!! Nagyon keméynek!

Amúgy ha nézitek az achi-kat van egy olyan, hogy játssz 1000 órát a játékkal. Az azért már igen tekintélyes mennyiség.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

A rómaiaknak sose voltak íjászaik (legalábbis a legiók állományában nem volt). Csak auxiliáris íjászokat tudsz toborozni, mint a valóságban is.
Érdemes szíria környékén, vagy egyiptomban próbálkozni, mert ott tuti vannak ilyen auxiliák.

Phalanx! Meg a diplomácia nagyon jó. Tegnap Coopban annyi kereskedelmi egyezményt kötöttem, mint a fene. Jó sok bevétel jött tõle.

Nincs íjész a rómaiaknál? 250-be vagyok (eddig csak Itália az enyém), megcsináltam az archery range szerû építményt de semmi. Tudom...tudom, ebben az idõszakban még a Rómaiak nem használtak íjászokat de akkor amikor egyszer - kétszer kaptak tõlük, akkor már igen. Igazából attól félek, hogy majd csak mercenary lesz 400-as upkeep-ért. Nekem nagyon hiányoznak...
Az mennyire "normális" hogy pár körönként crashel a játék? Mindig megakad valamelyik népnél körváltás közben. Más is találkozott ilyen problémával?

Athen miben eros amugy?Erdemes oket valasztani?

Ha akarsz velük játszani, márpedig sokan akarnak, akkor jó.

Nyilván szelektálni kell, hogy neked épp milyen néppel van kedved játszani.

Amúgy tipphopp: Összes kijövõ bónusz népeket tartalmazó DLC ilyen lesz, hogy a játékban már eleve nem választható népeket választhatóvá teszi + megkapják az egyedi népüknek megfelelõ tulajdonságokat, egyedi statisztikájú és kinézetû egységeket.

7,5

JethroHUN
Jah, jó nagy arcátlan lehúzás... 10 euro azért, hogy valamelyik fájlban a 0 helyett 1-es legyen... szánalmas.

Ez a DLC semmi mást nem csinál, csak játszhatóvá teszi a görög népeket? Mert akkor nekem sem kell...

JethroHUN
Dehogy erõsek...