Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike a Ca kreatív igazgatója írt egy szép szívhez szóló levelet.
A lényeg , hogy látják a szart amit csináltak de mindent megtesznek azért , hogy ez jobb legyen.. sajnálják stb stb..
Itt talán le is lehet zárni a vitát, hogy jó e a játék vagy sem..
(különben jó a játék csak félkész.. szóval mindenkinek igaza van )
A lényeg , hogy a köv patch több mint 100hibát fog javítani és jobban fog futni.. kör vége gyorsabb lesz több FPs.. stb..
Az az utáni pedig megint több mint 100 hibát 😛 fog orvosolni.

Ezek az ígéretek, így legyen..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

GaBika6
Sztem nem szó szerint kell érteni az igénytelent. A játék tényleg FOS! és nem üti meg a Shogun2 FOS-t! <#nevetes1> Gyengébbek kedvéért írom, ez szóvicc akart lenni! <#puszi>
De most komolyan ez a játék a sok videó alapján mindent vinne! Erre arcade szar lett a gyorsan futó gyalogosok és a gyors játékmenet miatt. Én imádom a Total War játékokat, de ezzel szerintem át lettünk baxva. Ismerjük el nem a mi hibánk. A kiadó hibázott a kapkodásával sztem!
Ha 4 körös lenne akkor a tábornokok az egységeikkel vígan rejtõzhetnének és ambusholhatnának 1000-el a térképen és jóval erõsebb egységeket lehetne legyõzni kevesebb pénzbõl. Ez lenne benne a taktika, stratégia játék lévén! Ehelyett gyenge morál van, túl gyenge...

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Fura amit sokan írnak, hogy ez is rossz, az is rossz benne.

Igen, sokat tölt. Igen sok a kör váltás is, ezt elismerem.

Lehetnének hosszabbak a csaták. De így is volt már epikus csatám benne. Hülye az AI? Miért eddig nem volt az? És hagyjuk azt ,hogy de most már jól kéne megcsinálni...megfelelõ AI-t írni egy ilyen bonyolultságú játékba, rohadt nehéz dolog.

A térképen igenis értelmesen próbálkozik a gép. Direkt figyeltem, jön a flottával, partra száll, és megtámadja a közelbe esõ városomat.
Állást vissza töltöttem, de most egy légiómat a part közelébe vittem, erre nem szállt partra, hanem elhajózott, máshol szállt partra és más városomat támadta meg.

Volt aki írta, hiába áll háborúban valakivel, az nem támad. Engem támadnak...hogy van ez?

Meg kis seregekkel mozog? Hát én fullos flottákat is látok...meg egymás után, 1800 és utána 1600 fõs barbár sereggel csatáztam...ezek azért nem kicsik.
AZ tényleg hülyeség, ha már csak 10 katonája van, de városa egy se, és megtámad...minek? De az meg jó, hogy igenis nem tûnik el egy nép, csak azért, mert a városait elfoglalom. Jó az alapötlet, csak kissé rossz lett a megvalósítás.

A diplomácia okés. Végre nem az van, valakinek a közelébe kerülök=megtámad, ha kell, hanem.

Nem tetszik, hogy átalakult a kiképzés rendszer. Van akinek tetszik, nekem ez a helyõrség dolog, nem jön be.

A provinciák kormányázása, miután rájöttem mit miért, merre meddig, jó.

A légiók szint lépése, elnevezése: jó.

A politika..nem tudom. Akik már polgárháborúba jutottak, az alapján ez jó lesz, csak el kell odáig érni.

Nekem nem fagy ki.

Igen, a gépigény elcseszett.

Grafikával nincs bajom.

Mennyire futnak gyorsan a gyalogosok...pfff

Az hogy pár transzport hajó sokkal erõsebb mint a hadihajók...ezt hogy sikerült így elcseszni????

Egységkártyák: bánja a franc

Bugok: mintha eddig nem lettek volna...amúgy eddig nem vettem észre, mellesleg minnél összetettebb egy játék, annál több bug van benne. Ott a Skyrim, vagy elõtte az Oblivion...van aki emlékszik még mennyi volt és van még mindig bennünk?

DLC-k. Nekem se tetszik, de manapság ez az általános üzletpolitka. Aki ezen meglepõdik ,eddig barlangban lakott?
Hogy a Shogun 1! idejében nem így volt? Menny vissza a Shogun 1 idejébe...nekem se teszik a mai divat, de ez van. Basszus, idõgépem nincs, mit tehetek?

a.carkey
Igénytelenek vagyunk, és ez jó! 😄

A medve nem játék.

PrasCo
Uhhuhhúú, "Hibái ellenére élvezem a játékot" = "Igénytelen fasz vagyok"?
Értem. Mindig jó tanulni valami újat.
UUUU
Vannak ilyen igénytelen emberek, akiknek a félig kész játék is a kiváló munkát jelképezik, az ilyenek számára lehet a mocsáron is házat építeni és utána kezdenek csak sirni, amikor elsüllyed benne az egész család és mehetnek a temetésre.

a.carkey
VHn kezdtem, a legmagasabb szintû nem mentés és nem látod ezt + azt bohóckodás már hidegen hagy. VHn korrekt az egész. Nem tökéletes, vannak hiányosságok, de azok minden TWben voltak, ahogy paradox gamekkel is így van, mégis játszom mindkét "fossal", mert akarok vele játszani, és nem pedig azt nézem, hogy most milyen bugba bukom bele. Háromszor kezdtem újra, és pénteken negyedszerre is újrázom.

A medve nem játék.

Terawatt
Háp :V

lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram

Jakuza1
Hiaba hapogsz, fel kellene fogni, hogy nem erdekel a modod es nem azert mert "i dont want to deal with it", hanem mert SZAR es ugyanolyan gyorsan futnak szinte az egysegek vele, es ha a jatekrol beszel valaki, hogy mar nem tetszett a shogunnal is a tulgyorsitott egysegek, akkor nem hozok fel modot mint damage controlt, hogy ja de mas csinalt hozza.
Mivel fel kellene fogni a szavak ertelmet, hogy a fejlesztok valtoztatasan mi nem tetszett.

Terawatt
Ha mindent be akarnának rakni amit akartok akkor két év múlva se jött volna ki a játék. Skyrim fos volt azért mert csomó mindent csak moddal lehetett megcsinálni amit alapból elvártunk? Nem. Azért van a modolás lehetõsége, hogy éljenek vele azok akik szeretik csinálni és ezzel is a közösség épüljön a játék köré.

Az tény, hogy félkész lett a játék, meg van az oka, de ha már itt van és van rá lehetõség, hogy mások is segíthetnek a játékon akkor csak azért, mert nem vagy hajlandó élni vele jön a cry? Deal with it. Ennyire legyünk már rugalmasak emberek.

Jakuza1
engem meg a modod nem erdekel, foleg hogy moddal is meg tul gyors a jatek. Raadasukl vicc hogy valaki modot emleget, mikor magarol a jatekrol van szo, amit a keszitok csinaltak.
Esetleg a modderek irhatnanak jatekot is nem ?

Terawatt
Lerágott csontot majszoltok. Már kb day one csináltak egy apró modot amivel nagyobb lesz az egységek morálja és tovább tart a csata. "Alapból így kellett volna lennie" comment engem hidegen hagy.

Jakuza1
"..most meg egy nagy rush a csata rész.."

Pont ez a nagy bajom nekem is. Miert gondoltak azt, hogy kokszos sprintereket kell a jatekmezore applikalni, akik a fel csatamezot 9.38sec alatt futjak le ?

Lehet panaszkodni, lehetséges, hogy van is rá ok. Azért nagyjából azt látom, hogy általában azoknak van a legnagyobb problémájuk akik gyenge vasakon futtatják a játékot. Hardon játszom és kicsit könnyûnek találom. A leginkább illúziórombolóbb jelenet az volt, amikor Kárthágó elfoglalása abból állt, hogy 5-6 egységnyi lázadó tartotta csak a várost, mert addigra megszívták. Ettõl függetlenül szerintem nem rossz a játék, összességében azt azért nem lehet mondani, hogy az 1 jobb. Mármint a vizualitás ebben a játékban szerintem sokat számít és hát a megjelenítés azért más...
Hypo
Van akinek tetszik a lagzi lajcsi, az is zenei hangokbol áll, de még se hivnám nivós zenének, van akinek bejön RII de nekik ennyi elég amit a game ad, nem bantom en oket ezert, nem akarnak melyen belemenni de jol szeretnek magukat erezni ennyi. Az ilyen gamerek 4 honapnal tovabb nem jatszak. Es vannak azok akik meg evekig nyomnak egy ilyet na azok kozul nem soknak tetszik ez az arcade fos

Valaki elkezdte kicserélni az egység kártyákat.. Megnéztem azt kell mondanom sokkal jobb mit ez a krixkrax ami van..
Igaz még csak Rome van de igen jok..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Én is többet vártam a játéktól.. :/
tegnap már elõvettem a jó kis rome1-et realism moddal... isteni (volt) ahogy
percekig gyepálja a macedón falankszot a római légiós😊
..most meg egy nagy rush a csata rész, ha közben nem sündisznóznak meg odafelé menet(rohanvást). Hajóból félig kiszállós szopatásba már én is futottam bele, "szerencsére" várost védtem épp.
A kampánytérkép hatalmas, és mégis klausztrofóbiás érzésem van tõle - túl közeli az alap nézet, -városról városra menetelés, stb.
Lentebb írta valaki, hogy körváltás alatt lenyom 30 fekvõt.. én csak huszakat, de közben elmosogatok, kiganézom az íróasztalt.. röhej, de leülök "játszani" és mire kifagy a progi, tök rendetraktam a ketrecben😊

Szóval nem akar jönni a hangulat, pedig próbálkozom ezerrel. 😊
koschwarz
De egyébként érdekes, hogy pl. Angry Joe videójához írt hsz-ekben is van, aki írja, hogy neki ezek a hibák nem jöttek elõ. Akárhogy is, valami nincs rendben.

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

a.carkey
Nem, többet sírnak az emberek, mint korábban. Akkor lewarezolták, nem adtak ki érte pénzt. Most már felnõttek, dolgoznak, és fáj, ha pénzt adnak ki valamiért, és az nem olyan, mint leírták v. õk várták.

1x az a baj, ha valamin késõbb változtatnak (WOT), 1x az, ha megjelenéskor szar.

És még a GTA V ki se jött. 😄

Ott milyen sírás lesz, ha nem az lesz, amit várnak?! 😄

Egyébként nem kedvenc játék, csak nem futottam bele olyan ordító bugokba, mint amirõl Joe pofázik.

A medve nem játék.

a.carkey
Nyilván nem tudom, hisz csak 60+ órám van benne a Rome II.ben ...

Te mirõl beszélsz Hapsikám? Láttad a videót és attól már Joenak igaza van? Dumál, mint a Vihar Bernie tegnap, aztán valaki végighallgatja, majd összefoglalja, hogy egyes tételeiben mi is a hülyeség?

Az UI adott, csak hozzátettek. Az, hogy most nem szájbarágós amerikais, mint volt, akkor máris szar? Nagylófaszt. Ráadásul Joe vak, minden elõjön, csak rá kell jobb gombbal kattintani, és átlátható. A Shogun egységkártyái voltak csak igazán debilek, melyre õ spec. 90 felett adott pontot ...

Az AI tök ugyanolyan, mint volt a legelsõ Romeban. Amikor megcsinálták, akkor még tologatós bábus volt a TW széria. Az elsõ másfél Shogun és a Medieval valamint kiegészítõi még a régi jó rendszerben készültek, így a battle AIra kellett ráállni, ami már akkor sem volt jó. Erõsebb sereg ellen leálltak, és várták, hogy lejárjon az idõ, ha õk támadtak, ha nem. Ez van x rész óta. Akkor a mostani mitõl is szarabb? Most ráadásul már jóval több dolgot számol. A Joe féle állunk és nem támadnak meg nekem VH fokozaton 1x nem jött elõ, pedig 60+ órám van a Rome IIben.

A partraszállós bugod speciális lehet, attól még jaj, jaj, jujozni nem fogok, hogy milyen szar már az AI, különösen, hogy a korábbi TWkben szintén csinált rengeteg balfaszságot, a megjelenés + 3 hétig meg pláne. Tehát mitõl is szarabb ez, mint a korábbiak? Az idõ mindent megszépít. Ugyanennyi szopás volt az Empirevel, a Napoleonnal, és a Shogun 2vel is megjelenéstõl számított egy-két hónapig.

Engem nem érdekelnek a Darth modok. Bugban meg semmivel sincs benne több, mint egy Paradox játékban a megjelenés napján, ill. a korábbi TWkben volt.

A medve nem játék.

koschwarz
Vannak, akik nem hajlandóak tudomást venni az ilyen dolgokról, ha a kedvenc játékukról van szó. Most vajon mi valószínû? Hogy van egy-két konfiguráció, amin tökéletesen, ordító MI és grafikai bugok nélkül fut, míg a többi 90%-nak nem, vagy minden rendben van, és csak képzelõdünk, a fejlesztõk meg végig igazat mondtak...

\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"

Prince23
A lázadásokat hogy tudom elkerülni? minden évben betámad egy felkelõ csoport. Hiába építettem public order növelõ épületeket, nem ér semmit... A kajával meg minden rendben van.

Srác te látom azt sem tudod mirõl beszélsz. A jó Ui-nak pont az a lényege hogy nem kell megnyomni még egyszer az egér gombot hogy lásd amit akarsz, hanem egybõl ott van minden az orrod elõtt.
Az meg mondjuk nem zavar hogy az AI totál hülye? Egyrészt az egész játék semmi nemû kihívást nem tartalmaz, másrészt a totál bugos AI miatt pl nem egyszer vesztettem csatát. Azt a bugot be sem mutatta itt ami engem kinyírt. Az Ai sereg néha nem tud kiszállni a hajóból, az utolsó pár sereg benn ragad, nekem ezt pont a kurva capture pointnál csinálta. Szóval nem tudod elfoglalni a zászlót mert ott a fél sereg aki már kiszállt a hajóból, de a sereget sem tudod megtámadni mert 3 ember még ott ugrál ki-be a hajón. Ott állsz az elfoglalt város közepén de nem tudod elfoglalni, kicsit sem gáz.
Angry joe mindig showt csinál értem én de most konkrétan rohadtul igaza van. Aki ezt a vakítást nem látja át csak sajnálni tudom, megvetettek velünk egy félkész játékot, ami olyan szinten bugos hogy már soha nem lesz kijavítva rendesen. És az AI sem, sajna mivel Darth már nem csinál több modot.
Jakuza1
Ez igy van. Shogun meg ugy ahogy rendben volt, bar nekem mar nem tetszett az, hogy felakartak gyorsitani a csatakat es az egysegek szinte Usain Bolt sebesseggel szaguldoztak a harcmezon.
Sajnos ebben a reszben meg tovabb fokoztak a tempot, ami mar a vicc kategoriat surolja.

Visszasirom az elso Rome-t, minimalis valtoztatassal a grafika lecserelesevel is talan, jobban jartunk volna, mint a jelenlegi "beta"-val.
Volt ido benne a csatateret atlatni, meg akkor is ha nem pauzalta a jatekos le a kepernyot es valos taktikakat alkalmazni, most meg csak kapkodva lehet ezt megoldani.

Ez nagyon nagy😊
Sajnos szerintem a játékban nincs elég újítás. Szép meg jó, de játékélménymenyben nem adja vissza a Centurion (amiga500) hangulatát....
Az északiakkal szopok én is eleget. Én azt szeretem, amikor 2 full stackes sereg megy neki az én egy seregemnek (mert vhogy mindig úgy hozza ki a gép) és neki van kismillió slingere amik ledarálják akármim van. Ja, és simán lehagyják a lovasságot.

Mostanában kicsit javult a helyzet mert gladiátorokat eresztek rájuk, azok meg elérik õket és szépen le is verik õket, de igazából a legonariusok is utolérik õket...onnan meg már csak mészárlás, de néha még így is meg tud lepni.
Azt meg nem mondom fejbõl, szerintem mikor elkezded a kampányt a faction válaszót képernyõn a victory conditionsnél mutatja, de nem tuti.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Az oké, arra gondoltam, hogy hány kör van? Vagy amíg el nem éred? Bár az kicsit érdekes lenne😊

6-os gombot lenyomva az ultimate objectives-re kell kattintani és ott mutatja mik kellenek hogy megnyerd az aktuális kampányt.

Értem, nos megszokhattuk már.

EGyébként renedesen megszenvedek britanniával, érthetetlen számomra a morál rendszer meg a battle AI.

Felállítom szépen két sorban a gyalogságot, elõre a slingerek mögéjük sword és spear infantry, shield wallba. Két oldalt lovasság. Jön szembe a kevesebb egységgel rendelkezõ ellen, kizárólag FARMER egységekkel közelre és némi slingerrel hátul. Neki ront a shield wallba felállított gyalogságomnak, és az elsõ másodpercek után "the men are weavering", aztán fél perc mulva rohan az egész brigádom, hiába nyomkodom rájuk az inspiret meg a war cryt.. És kb 4perc alatt el is vesztem az egész csatát, a farmerekbõl álló AI 500 veszteséggel megússza, nálam meg 1500 az 1900 emberbõl... Nem tudom hogy most én vagyok ennyire béna, vagy mi van.

Én nem erre gondolnék, de nem offolok többet😊

Amúgy meddig megy a játék? mert van benne vagy 40 órám de még nem értem egy hadjárat végére sem. Egyet bebuktam, kcisinált a polgárháború, a rabszolgalázadások, meg az éppen folyamatban lévõ háborúim, egyet abbahagytam mert nem tetszett a nép, most Rómával tolom és egyelõre jól állok.
Lehet Pannonia 4 felé osztásából indultak ki, és akkor az egyik Pannoniának Sirmium, Szávaszentdemeter volt a központja, és az ma szerb város.

Pluskast
Na igen. Jó példa erre az Europa Universalis 4. része. Totál szar nagy Magyarországot akartak berakni, olyan határokkal amilyen soha nem volt. Hála istennek volt pár magyar (meg néhány lengyel és cseh is) srác aki beirkált, hogy ez így nem lesz jó. Kérték a fejlesztõk, hogy akkor adjunk nekik támpontot. Erre belinkeltek egy rakás térképet abból a korból. Meg is csinálták helyesen.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

a.carkey
Van horvát v. szerb F1es nagydíj? Nincs. De van kettõ városuk is a Rome I-II-ben. Érdekérvényesítettek keményen. 😄 (Itt inkább hiányos történelmi ismeretekrõl van szó, vagy szerb-horvátok is vannak a csapatban.)

A medve nem játék.

a.carkey
Belgrád a fõvárosa, Singidun "õsi" névvel, Akink lenne Aquincum, és Sziszek a harmadik város, Segestica névvel, mint a három legfontosabb pannoniai település az ókorban. 😄

A medve nem játék.

Hát a Carhtagoiakról , elvileg van egy 2011-es könyv, Hannibal A pun háborúk kora.

Nem akarom nagyon félreterelni a topicot, de ez nagyjából mutatja, hogy mennyire jelentõs érdekérvényesítõ képességekkel rendelkezünk.

Kb egy olyan jó 100 éve visszaüt, hogy anno a kiegyezésnél a külügy közös maradt. nem tanultuk meg, hogy azt a játékot hogy kell játszani. Szopunk is azóta😊.
Mert mi van arra? Ott még nem jártam.

a.carkey
Pannonia totál koncepció zavaros. A többi tartománynál is vannak érdekességek, de amit Pannoniaval csináltak, az már vérlázító. Még jó, hogy kimaradt a Duchy of Slovakia, nem úgy, mint egyes überszupertörténelmileggigakafa paradox játékoknál!

A medve nem játék.

Igen ezt én is néztem, valóban nem olyan nagy a terület, no meg a térkép nagy része járhatatlan.
Gondolom ez azért lett így megoldva, hogy a kevés sereg tudjon stratégiai pontokat védeni, ne lehessen megkerülni és igazából a különféle mozgési módoknak is így van értelme.
Értem én az alap koncepciót, ami egyébként egyáltalán nem rossz csak kellen itt pár finomhangolás, hogy ami jó és uj ne feltétlen bassza agyon azt ami eddig volt és jó 😛
Pl. az ügynökök dolgára megoldás lenne ha születne utodja akit lehet tanítani és ha meghal az apja átveszi a helyét. Persze nem kellene hogy ugyan azon a szinten legyen de hordozza nevét és mondjuk képességei egy részét. Igy lehetne 3. Béla a kém.. 😄

Tudom, hogy failelhet 95%nál is mert ugye a matek kidobhatja, csak akkor is furi, hogy az ügynökök elsõ pár szintjén sokkal többet hibázik mint késõbb (na, jó...ez így leírva jónak is tûnik 😄), mégis néha zavar.

lehetne az elején kisebb %-os arányt adnia és akkor nem zavarna annyira.
Hát igen, furi ez, de ha meg mondjuk van évente 2 kör, akkor meg iszonyú hosszú lett volna a dolog. Bár azzal még lehetne együtt élni csak akkor az egész mozgást és a térképet át kellene rendezni.

ha már itt tartunk. Sokan mondják (köztük én is), hogy nagyon sok a városi csata. Hát,igen. Nézegettem a kis birodalmamat és az jön le egyre inkább, hogy kicsi a térkép. Vagy jobban mondva a provinciák, területek kicsik. Fõleg ha szépen felhizlalod a városokat. gyakorlatilag adott területen van a város meg még egy mini kis hely és annyi. Nincs is esély nagyon sima csatát vívni.

Néha úgy tûnik, hogy lenne ott hely, de a fennmaradó terület nagy részére nem lehet lépni mert vagy nagy hegy, vagy szikla vagy vmi egyéb tiltós.

Ebben az a vicces, hogy amikor ránéz az ember a térképre, akkor hatalmasnak tûnik és van vmi 186 vagy mennyi terület. Aztán ha jobban megnézed, igazából egy város azt' csók.

Haha a rajongók megoldják a problémákat lassan.
Pl. itt egy patch lassu körváltások ellen :
End Turn után Alt-Tabot kell nyomni és valami mást csinálni a gépen pár percig.. 😄

Különben nekem ez az 1év/kör is fáj mert szeretett ügynökeim hadvezéreim igen hamar elhaláloznak és egyik sem erõszakos halál miatt.
Az emocionális kötõdésem ölik meg ezzel..
Pedig Shogon 2-be mennyire szerette féltette az ember a kis ninját akibe fél vagyont beleölte..

a.carkey
*10bõl

A medve nem játék.

a.carkey
95%nál is van fail. Ez így, persze idegesítõ, de max. visszatöltöd az állást. 😄

Egyébként én arra jöttem rá, hogy ha agent opció elõtt lépek bármivel ami nem agent, csak kiteszem a városból és vissza, akkor 1bõl 9x nem failel, még alacsony szinten sem, a wounded okozás a minimum.

A medve nem játék.

Igen, azt néztem én is. Néha zsinórban befailel vagy 3x 95%os successnél.

Sztem kcisit bugos ez a rész. Viszont ha elkezded vmilyen irányba fejleszteni, mérgezés vagy orvgyilkosság, akkor utána már jók. Olyan mintha csak az elsõ egy-két szint lenne bugos.

Nekem van egy elég profi kémem, aki mindenkit kinyír mostanában már. Csak szegénykém elég öreg már, szal sztem hamarosan elpatkol, a többiek meg még nem olyan jók.
a.carkey
2806
2808

Mottó:
"Angry Joe a Ni No Kuni-ból is tudna extrém hibákat elõhalászni ..."

Amúgy megvetted?

A medve nem játék.

a.carkey
Mi érdekel és milyen nyelven?

A medve nem játék.

a.carkey
Bla, bla, ok, de mivel?