Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
lirikTENK |XMG Neo 17 (M21), RTX 3080(16GB), i7-11800H, 64GB ram
1. Athént támadja a gép, 6 hajóval. Kezdéskor keleti oldalra teszi õket, távol a kikötõtõl, a keleti kapu elé. Innen rögtön elindul a kikötõ felé, majd 2 hajóval kiköt (kiszállnak, és leülnek uzsonnázni, vagy nemtom, mert nem mozdultak), a többiek továbbmentek, és a nyugati városfalon kívül szálltak ki. Ott is van egy kapu a parthoz közel. Rá se bagóztak, elindultak a fel mentén északra, aztán félúton megtorpantak (lehet h akkor vertem szét a kikötõben partra szállt két egységét), és ott álldogáltak a csata végéig... (egy gyenge mentsége van, ez az idióta partraszálló modell, ahol meglehetõsen szellõsen, fix helyekre lehet csak kitenni a hajókat).
2. Jókora sereg támadja a fallal körülvett várost. Ballisztáit valahol olyan messze tette le, hogy nem érik el a falat. Hármasával küldi az egységeit a kaput felgyújtani. Pár dárdás egységem a falakról lövi õket, amikor véletlenül az egyik legócskább kimegy a kapun (a rapid shot vagymi aktiválása vette rá õket erre, nem értem miért). A támadók rá se bagóznak. A dárdásokkal megállok a kaput döngetõk mellett, szépen felsorakozva, és elkezdem szórni õket - nulla reakció. A három egység megfut. A gép küldi a következõ hármat, a kapura. Se õket, se a jókora sereg pár méterre levõ többi részét nem érdekli a várfal elõtt, a kapu mellett sorakozó sündisznógyáros alakulat.
Kb. négyszer játszottuk ezt el, amíg elfogytak a dárdák,és végre áttörték a kaput.
Mindig a fanatikusokon csattan...
"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Egyébként a térképen jól mozog az AI, tehát csatában valami borzalom, és idegesítõ a viselkedése.û
Ez erõsen béta még, de élvezhetõ a játék ennek ellenére is. Reménykedem hogy decemberre meg kapjuk a teljes játékot, patchek révén, mert amit mûvel a gép csata közben az teljesen katasztrófális. És ez bizony TÉNY!
Ez az 1év/kör kicsit zavar mert szeretett ügynökeim meg hadvezéreim igen hamar meghalnak természetes halállal..
Shogunba végighúzták a kampányt kis szerencsével, moddolni meg nem akarok mert ugye az ugy már nem ugyan az..
Kár, hogy az unitokat nem lehet átnevezni, könnyebb lenne azonosítani õket, talán lesz erre vmi mod.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Ugyanakkor az igaz, hogy a legerõsebb egységek úgy tûnik a Rome-ban azok, amelyek nagy életerõ és páncélozottság, valamint legalább tûrhetõ melee és sebzés mellett dárdát is hajítanak támadáskor. A morál is fontos, mert a minõségi egységek még megcsappant létszámban is halálosak alacsonyabb tierbe tartozó ellenséggel szemben. De ez csak pár csatás tapasztalat, és persze humán játékos ellen mindig más, másrészt még sok tanulni való van a játékkal kapcsolatban.
Spártával eddig könnyen ment (80 kör), de a keleti törzsekkel én is bajban leszek, sok pénz az átépítés és elég lassú a falanx is. Ha meg nem abban vannak elég hamar elhullanak/futnak.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Én is azt tapasztalom, hogy a korábbi TW-k - egyébként eléggé egyhangú - terjeszkedési stratégiája a múlté. Stabil gazdasági ÉS kulturális háttér nélkül tuti az összeomlás. Idegen kultúrák területén terjeszkedni is igen nehéz, rá kell készülni pénzmaggal. Az eltérõ kultúrájú népek városaiban lévõ épületek igen komoly negatív hangulatot eredményeznek, csak úgy lebontani nem érdemes, mert az üres építmény szlot 1 körön belül szlömösödést eredményez, megint csak hangulatromlást okozva, és 500 arany a felszámolása. Carthago négy területtel indul, de akár Hispániában, akár Itáliában kezd el terjeszkedni az ember, csak idegen kultúrájú tartomány van (Észak -Afrika érdemi része szövetséges). És ott bizony bontani és építeni kell.
Van egy másik akadály is. Spártával "könnyû" volt a félszigeten nyomulni a hellenisztikus kultúrkörben, falanxra épülõ seregekkel szemben, ahol már két-három lovas egység esetén az embernél volt a mobilitás elõnye. A "meglepetés" akkor ért - persze így volt ez már korábban a Rome1-ben is - amikor sztyeppei skirmisherekebõl, illetve azt hiszem, dárdavetõ trák harcosokból álló seregekkel kerültem szembe, akik lazán nyomták le Macedóniát). Egybõl lomha lett a seregem. Pellánál meg is áll a terjeszkedés a következõ hadsereg reformig.
AMD FX 8350, 16GB DDR3, RX 570 , Kingston SSD 120GB
Valszeg van memory leak is mert több óra játék után iszonyúan belassul, de egy restart megoldja.
Hétvégén sikerült elég sokat nyüstölnöm. Jó volt. A végére már sikerült iszonyú nagy csatákat összehozni (sajnos).
Az AI kicsit tényleg passzív, de ha már háborúban álltok érdekeseket lép. Nekem okozott gondot párszor. Érdekes, hogy általában a barbár törzsek, területeket volt nehezebb elfoglalni. Nagy tömegek, de sok egységük hamar megtörik, ezzel együtt viszont a sok lúd disznót gyõz elv érvényesül. Oda kellett figyelnem.
Érdemes a rabszolgák számára meg úgy általában az elégedettségre odafigyelni, plusz a családon, dinasztián belüli embereket tolni ahogy lehet.
Én erre kevésbé figyeltem, és amikor már meghódítottam Itáliát, a Balkánt meg Kisázsia egy részét, bele is futottam egy jó kis polgárháborúba.
Durva volt. lett rögtön egy olyan 6-7 12-15 egységbõl álló lázadó sereg, ami szépen elkezdte támadni a területeimet. Ami jó az az, hogy 2-3 sereget a gép együtt mozgatott, ami azt eredményezte, hogy 3 körön belül 3 sereget buktam, de teljesen.
Egy kicsit késõbb rabszolgalázadások kora is beköszöntött, azok is lenyomtak pár területet, de a végén az tett be, hogy az összes kajatermelõ területemet elfoglalta, a seregeimet ezzel a sok csapatával szépen felmorzsolta, és hát elfogyott a pénz is meg a kaja is, ráadásul pont azok a területeim maradtak még meg, ahol kb semmi katonai épület nem volt, szal teljes csõd lett a vége😊
Nekem tetszett ez az összeomlás része is. Izgi volt. Ráadásul küldi az ügynököket ezerrel és elég jól végzik a dolgukat.
Tegnap aztán új játékot kezdtem legendaryn, és okulva az elõzõ játék tapasztalataiból kicsit okosabban tervezem. Eddig jól megy, de csak 30 kör ment le az újból.
Bár kampány térképen mûködik egyelõre, de talán hamarosan a csata közben is megpiszkálják.
Én még maradok az eredetinél, de bíztató, hogy már most készülnek Modok..
Remélem azért a készítõk is megoldják, hogy jó kihívásokkal teli játék legyen, de ha nem akkor sem veszett el minden.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Minden provincia fõvárosánál 6 building slot van? Csak mert Románál nekem 5 után nem akarja felkínálni, hogy ha elérek egy bizonyos growth szintet tovább növelhetem a várost de Brundisiumnál és Karthágonál meg engedi a 6-t
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
Ezek miatt utáltam meg a Shogun-t. Nem volt kihívás legyõzni, de ez már fájdalmas hülyeség volt.
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
A kliensek adóznak illetve nem támadhatnak meg (elvileg), ugyan az mint eddig a vassal state volt.
EM64T: Nem tudom, lehet adózik is, amikor elfoglaltam az etruszkok utolsó városát, kiírtás helyett, egy másik ikonra kattinottam, és kliens királyság. Kereskednek velem, és szövetségeseim elvileg a harcban. Elvileg valamit adózniuk is kéne.
Például nála, Karthágó megszûnt egy idõre, kiirtották, de most ismét van. Kötöttem is velük megnemtámadásit, ne hogy hátba támadjanak.
Az Etuszkok kliens királyságom, elfoglalta Szicília felét.
Görög földön Athén eltûnt, de úgy látom Spártának is harangoznak, Épeirosz mindent elfoglal, és jóba se vagyunk...
Carthago Nova területét, valami gall törzs szállta meg.
A szeleukidák elvileg még léteznek.
Egyiptom területén valami lázadó féle népek garázdálkodnak, A Ptolemaioszoknak se megy túl jól.
Érdekes alternatív történelem ez így.
Van három nép, akikkel szövetkeztem is, ketten õk ajánlották fel, szomszédosak vagyunk, én nagyhatalom vagyok, õk gyengék, másokkal is háborúznak, logikus, keresik egy nagy hatalom kegyeit. Nem úgy mint a Shogun-ban ahol minden logika nélkül a tõlem tízszer gyengébb is nekem esett csak úgy...
Az, hogy csak akkor fogad el valamit, ha pénzt is adsz, nem butaság. Az ókorban, de sõt manapság is, azét a diplomáciában adnak khm, ajándékot egyik fél a másiknak. Ezt lehet ajándéknak, vagy megvesztegetésnek hívni, ez van.