Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Csak hát elõbb-utóbb meg azt mondják a játékosok, hogy basszák meg, veszek 50-60 euróért egy semmit és utána még havonta fizessek ki megint 10-20 eurót ha igazából élvezni akarom?"

Kérdezd meg a WoW-osokat errõl, mert õk pontosan ezt csinálják 😄 😄 . Amúgy az alapjátékon te mégis mit nem tudsz élvezni igazából? Most hogy felpeccselték, zsír lett.

A DLC-t sokan szidják, divatból is, csak azt felejtik el az emberek hogy a fejlesztési költségek megnõttek, irgalmatlanul. Sokkal, sokkal több munkaóra megy bele a grafikai, animációs és hangeffektekbe mint régen. És ez arányosan nõ a tartalom mennyiségével. Ezzel együtt sokkal, sokkal több pénzbe is kerül. Nem mondom hogy ez feltétlenül jó vagy követendõ arány a SFX/tartalom között, de a Rome azért néz ki olyan baromi jól, ahogy, mert rengeteg energiát beleöltek ezekbe.

Az a pénzt ami ezt kerül természetesen vissza akarják kapni, sõt lehetõleg többet. Tehát vagy baromi sokat eladnak belõle, és ez esetben kissé le kell butítani a dolgot mert az általában több embert vonz, vagy készül egy rétegjáték, amibõl kevesebbet lehet eladni, ergo kevesebb emberre is oszlik el a fejlesztése költség, magyarán drágább lesz.

A kérdés az hogy ezt hogyan fizeted meg. Vagy az alapjáték kap több tartalmat és jelenik meg késõbb, kétszer annyiért, vagy ezeket késõbb megfizeted (ha akarod). Az ilyen opcionális vételi lehetõség nekem még mindig sokkal szimpatikusabb, kvázi egy részletfizetés.

Azt sosem lehet megkerülni, hogy üzletileg nyereséges legyen a dolog. Ha nem az, akkor nincs több TW játék, és kész, hanem ugyanazok a grafikusok szépen elmennek COD 8-at csinálni, mert azt el lehet mindig adni.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

MarkBlade
Volt szó valami mod- ról ami sokat dob a játékon. Mi a neve? Tud segíteni valaki?
Mondjuk azzal együtt sokat javult a játék. Tegnap kezdtem egy új hadjáratot Egyiptommal és egyelõre elég élvezetes.
Igen, csak hát talán jobban járt volna mindenki ha mondjuk úgy jön ki a játék, hogy készen is van és nem utána adnak hozzá olyan elemeket, amiknek eleve benne kellett volna lenniük😊.

érdekes ez a dlcs világ. Az elején még úgy érdekes volt, de sztem mostanra már átestek ezek a cégek a ló túloldalára és csak azt látják maguk elõtt, hogy alapjáték (minimális játékidõ, nem minden mûkszik, egyéb bajok) az x pénz, és a dlck meg még x/4x a sok játékos és akkor úgy kb el is élveznek a managerek amikor meglátják a végeredményt.

Csak hát elõbb-utóbb meg azt mondják a játékosok, hogy basszák meg, veszek 50-60 euróért egy semmit és utána még havonta fizessek ki megint 10-20 eurót ha igazából élvezni akarom?
Amúgy nem lenne ez rossz valóban. De 15 euroért valóban sok. Nekem olyan 5-6 euró ideális lenne mint DLC. De így úgy döntöttem ,hogy ennyit nem ér nekem. A többi DLC megvan mind, de ezt szerintem túl elárazták.

AMD FX 8350, 16GB DDR3, RX 570 , Kingston SSD 120GB

Azért bízom benne hogy lesz aki foglalkozik vele. Sokkal élõbb az egész ha nem csak csataszimulátor meg kis stratégia. Nekem spec ez az egyik reményem lesz aki csinál modokat Egyiptomra meg a többi államra is politikai szinten.
Az meg egész érdekes lenne ha az egész térkép kapna egy ilyen felbontást mint az új dlc 😊 Mondjuk nem kellene 24/év elég lenne 12/év is 😊

A politikai részt hagynám mert nem igazán mûködik. Sok értelme nincs.

Alapból annyi lenne, hogy az embereid minden cselekedete valamennyi pontot hoz vagy visz. elõléptetés kerül x szenátorba, pénzbe stb stb. Ott fönt látod, hogy mi az arány. Gondolom valahogy úgy volt eredetileg belõve az ötlet, hogy ezekkel is trükköznöd kell mert ha vki túl népszerû lesz ellened fordulhat, vagy ha túl népszerûtlen az embered, lázadnak ellene, de per pillanat tök mindegy mit csinálsz. A polgárháborû majd jön, aztán meg kb ez az ablak értelmét is veszti.

Slums az nyomornegyedet jelent. Ha van extra népesség egy adott provinciában, területen, városban és nem építesz belõle semmit, akkor egy idõ után ilyen nyomornegyeddé válik, aminek van pár káros hatása és még a felszámolása is pénzbe kerül. Szóval érdemes vmit építeni és egy kis pénzt mindig tartalékolni.

Az egységeknél meg érdemes megnézni, hogy aza dott épület miket ad és milyen egyéb épületeket unlockol. Van pár terület amin egy adott barakk vagy vmi épület ad extra egységet is.
Amikor kijött a játék páran hiányoltuk a kisebb hadjáratokat. A régebbi TWkben volt azért több hadjárat-lehetõség. Akkor kicsit rosszindulatúan páran megjegyeztük, hogy azok majd dlcként jönnek és nevettünk egy jót.

Hát igazunk volt😞

Valszeg videóból is több volt eredetileg mert a töltõképernyõkön lévõ képeket is ilyen cutscenekbõl vették ki sztem, csak aztán vki úgy döntött, hogy az úgy túl nagy falat és inkább szétszedték darabokra a játékot. Kiadták a keretet úgy ahogy volt sok gonddal, aztán majd jó sok pénzért ki lehet majd tölteni😊

15 euro sztem sok érte.
Üdv.
Le tudná valaki írni,hogy a politikai rész,hogy müködik,mi az a gravitas,favor,senators?
Milyen lehetõségek vannak?
Az építkezésnél mi az a Slums?
Ha egy proviciában több kiképzõ épület van,többet egységet képezhetek ki?

KöszI!
Ha a játék kezdetén beállítom a nehézséget, az ugyanaz mintha játék közben állítanám át a csata nehézségét? Tehát ha a kezdés elõtt állítom nehézre, akkor a kampány is nehezebb lesz, vagy cak a csaták?
Én látom némi értelmét egy külön, szépen kidolgozott, változatos évszakú mapnek. Egyrészt végre nincs sírás az évszakok miatt, másrészt meg tényleg konkrét probléma a campaign multival h nem lehet túl sok néppel értelmesen játszani egymás ellen.

Próbálhatsz Rome vs Carthage, Egypt vs Seleucid, Macedon vs Pontus felállásokat, de az összes többi nép túl messze van egymástól hogy értelmes idõn belül szembe kerülhessenek multiban. Ez az új map legalább ad lehetõséget a gall vs germán vs római kombóra.. esetleg vs görög, ha massilia és belefér a térképbe.

http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB

a.carkey
24 kör/év 😊

A medve nem játék.

Van új DLC srácok : Caesar in Gaul 😄 15 euro, most le van árazva 10 %.
Csak én érzem a totális lehúzás szagot ? Elnézegetve a leírást kb mintha egy mod lenne.

a.carkey
"'szar a játék', ha kevés a framerate, hanem az, hogy 'szar a gépem'"

Ez de igaz, CSAKHOGY, lehet ezt azért úgy is, hogy szar gépen is szépen fut. Persze nem kötelezõ, de vannak egyesek akik képesek erre is. Viszont ez nem jellemzõ a jelenlegi fejlesztõkre.

A medve nem játék.

PrasCo
Nem tudom, lehet, hogy igazad van, nem mondom, hogy nincs.
De amióta én számítógépes játékokkal játszom (évet nem tudok, de C64-en kezdtem), azóta nekem nem az jut elsõként eszembe, hogy "szar a játék", ha kevés a framerate, hanem az, hogy "szar a gépem".
Persze, lehetne ezt futtatni egy 486-oson is, na jó, 486DX-en, akkor viszont azon menne a paláver, hogy kurva ronda.
...igen, nekem sincs pénzem kétévente új konfigurációt venni; erre a jó magyar megoldás az, hogy addig nyújtózkodsz, amíg a takaród ér. Tehát grafikát lebutít. 😛
Fehercsoki
Igen, sokat javítottak, ezt nem tagadom, de 20 fps még mindig kevés, sokkal rosszabbul fut mint a Shogun 2, és nem értem ez miért van...

a.carkey
Ua konfigon 2rõl 20ra nõ az FPS, az minden, csak nem rossz. 😊

A medve nem játék.

Fehercsoki
20 fps az még bõven szaggat, hogy lenne már jó? Játszható, de nem jó...

Nem mintha nekem 20 lenne, de a 20 fps egy stratégiánál már bõven elég. Ez nem a Cod..<#vigyor>

Fehercsoki
Igen, jobb lett, de nem lett jó.

most épp félig tele a pohár 😊
de a 2 fps-tõl is 😊
Fehercsoki
20 fps az messze van a játszhatótól...

gallardo
amd 5600+, 4ram, HD7750
sziasztok! honnan tudom letölteni a patcheket a játékhoz? tudtok linkelni oldalt? elõre is köszi!
uraim.. 3 hónappal a kiadás után kb játszható szinten van a gamma..
Karthágó történelmi csata közepes graf mellett szeptemberi 1-3 fps-rõl mára 20-30 közé emelkedett... HURRÁ
Tényleg nem kell atomerõmû hozzá! A gépem: AMD Phenom II X3 720 3000Mhz, 4GB DDR2 800, MSI Radeon 5770 1GB, Win 7 64 bit. 1600x900 játszok ultra-nagyon magas vegyes beállításokkal.
Nekem egy nem túl izmos konfigon (AMD 965/7770) teljesen jól fut, majdnem minden maxon - a felbontás persze ehhez vissza kellett vennem. És ez így 100 k sincs, nem hogy 300...

Nekem pl.200k a gépem, és minden a legmagasabbon van, kivéve az árnyékok. Szóval errõl ennyit. i5 4400-ra húzva gtx 580.

Fehercsoki
Játszható, csak ocsmány és így is ingadozó a teljesítménye...(ha csak nincs 300ks géped)

Nyugodtan megveheted...játszható!

JethroHUN
A kérdés csak az, játszható-e már rendesen a játék. Volt eddig vagy 7 patch?

Don't need to be accurate, just shoot more bullets!

a.carkey
Rome 2 leértékelés a Steamen!

A medve nem játék.

srácok..
a statesman, és a general között mi a különbség ?..mármint mind2 vel állithatok fel légiokat, ami szintén beleszámit a 6 sereges-parancsnokos limitbe ?..vagy a statesmann nem ad annyi "katonai" extrát mint ha mondjuk generálissal toborzok sereget ?

köszönöm
Drapedro, nálam ez a mód mentette meg a játékot az uninstalltól!
Tényleg jó munkát végeznek a srácok (bár néha a morál érdekes) és az a jó, hogy nyitottak mindenre: lehet írni nekik a twcenter fórumán és javítanak, módosítanak a köz nyomására. Mintha mi alakítanánk a játékot készítését!
Külön pozitívumok az eltérõ egységlétszámok megjelenése adott népen belül is, a harc közbeni képességek alapos átdolgozása, az AI nem erölteti annyira az ügynököket a kampány során (végre nem agent total warral játszuk! <#smile>) és még sorolhatnám.
Most tudomásom szerint különféle egységpakkokon dolgoznak a srácok.
Játszanék legandary nehézségi szinten, de olyan idegesítõ, hogy nem lehet menteni, csak körváltáskori autosave van. Tipikusan ha befejezem aznapra a játékot, akkor úgy szoktam lementeni, hogy egy körrel teljesen végeztem, mindent elvégeztem amit akartam. Itt most ezt nem lehet, hanem le kell egy új kört nyomni, de abban az újban már semmit nem lehet csinálni, ha be akarom fejezni a játékot, a legközelebbi töltésnél utána kell nézegetni az értesítéseknek, hogy miket akartam csinálni, stb. Szóval eléggé frusztráló így...

intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB

Köszi, hogy felhívtad a figyelmet erre a mod-ra. Sokat javítgatnak a srácok, és néha talán mellé nyúlnak (most épp egy érdekes,nehezen megfejthetõ morál dolgot vittek bele, amikor is egyes egysége hirtelen megfutnak a közelharcból, és távolabb vonulva kapják magukat össze), de alapvetõen jó irányba haladnak. Jelzem, egy idõ után csak most, emiatt a kod miatt vettem csak elõ újra a játékot, így lehet, hogy néhány dolog, amit a modnak tulajdonítok, patch-ekkel jöttek. Közelharcban lassan hullanak a katonák, így végre realisztikusan, hosszú idõn át egymásnak feszülõ egységek vannak, teret engedve a taktikának (igazi döntést bekerítéssel lehet elérni).Több új harci képzettség is megjelent (pl. hastatii-nál pila használat lovásság ellen közelharcban, pajzsfal). A spártai falanxtól meg egyszerûen lehidaltam. Ahogy ütemes kiáltás mellett, lépésrõl lépésre haladnak elõre (bal láb elõre, jobbat bal láb mellé zár), igazi élmény. A csata AI is fejlõdött. Még hátrányban is jól helyezkedik, használja a terepet. Face to face pedig igen korrekt. Települést jól véd. Most Rómával próbálkozok, és az a szégyen ért, hogy az etruszkok elfoglalták Nicosia-t. Igaz, majdnem kétszeres túlerõvel (két seregben) támadott, de a lényeg nem ez, hanem ahogy ezt kihasználta. Maga Nicpsia 2-es szintû város volt, jól védhetõ fõtérrel, amit 2 irányból, de 3 szakaszon lehetett védeni két-két egységgel (összesen hattal), így a maradék (a védõ római sereg 2/3 része) egy része a téren tartalékban állt, egy része pedig el lett rejtve a városon kívül (ide már a csata közben kerültek kimozgatásra), egy jó kis hátba támadáshoz. A gép az elsõ hullámban a teljes seregét bevezette a városba úgy, ahogy reméltem, és két, ehymáshoz közel fekvõ helyen kezdte el erõltetni az áttörést úgy, hogy a városon kívül felvonultatott seregem megkezdhette a felvonulást a hátba támadáshoz. ehhez viszonylag messzirõl vonultak, de volt idõm, mert egyrészt a mod sajátossága miatt számíthattam arra, hogy a város fõterét védõk kitartanak kis veszteséggel (miközben persze az ellenség sem veszít sok embert), másrészt az idõközben a térképre érkezõ gépi erõsítés - utólag azt mondom, tüntetõleg - nem mozdult, állt egy helyben jó messzire. A harapófogó bevált, az elsõ hullám hullani illetrve futni kezdett. Még vetettem egy pillantást a taktikai térképre, de úgy láttam, hogy a tartalék továbbra is messze áll. Amit nem vettem észre, hogy már korántsem akkor létszámban. Ígyhát kitörtem a védelembõl, és annak érdekében, hogy minél nagyobb veszteséget okozzak az ellennek (kiegyenlítve így a létszámbeli viszonyokat), haszjolni kezdtem az ellent. Ekkor kezdtek friss gépi egységek érkezni, éppen az ellenkezõ irányból, dombok mögül. Ezek felé még be tudtam fordulni, sõt létszám fölény mellett még bekerítést is kezdtem, amikor is egy újabb irányból (szintén domboldalról), rám zúdult a lovassága. Eközben persze a térkép szélén még mindig ott állt a gépi tartalék - egy része. Tehát a gép lekötötte az erõim az elsõ hullámban, eközben a tartalék egy részét szem elõtt táboroztatta, másik része viszont suttyomban, rejtõzve megkerülte a csatateret, és a kellõ idõben feltûnve lecsapott.
Akinek gondja van az új 7-es patchel állandó lefagyásokkal és AMDs GPU-t használ, javaslom a visszaállást a 13.09-es driverekre, nekem a v13,11-es béta driverrel a 7-es patch után gondok lettek (addig nem volt).

Ok, köszi! Azt látni fogom valahol, hogy a mod elindult, megváltozik a fõmenü képrenyõje, pl?

Nem kell az uploadra menni! Csak bepipálni és játék!
Én letöltöttem ezt a mododt, és rájöttem, hogy nem tudok modot telepíteni Rome alá :/ A Rome indítóban bepipálom a divide et Imperát, és rámegyek az upload gombra. Ezen felül kell valami?

Végre a rómaiak nem "szuperemberek" a csatákban, az AI nem erölteti annyira az ostromokat, több a nyílt összecsapás, a kisebb frakciók nem kapnak annyi bónuszt, a nagyobbak erõsebbek stb. Enyenlõre ennyi jut eszembe, de próbáld ki csak új kampányt kell kezdened!
Mit ad ez a mod, miért ajánlanád? Sajna rómával magas szinteken sem túl nagy 50+ kör után a kihívás...

Végre már engem sem dobál ki, nem tudom mi volt a gond tegnap. Spártával kezdtem új kampányt. És ami kissé idegesítõ ,hogy a hoplitáim phalanxa valamiért szétesik és egybõl szürke lesz a gomb, be se tudom kapcsolni csak ha leverik az adott egységet amivel épp harcolnak. Régen nem így volt.

Lehet bennem van a hiba, de szerintem ez az eddigi legjobb TW! Az elsõ RTW óta a sorozat mindegyik részét kijátszottam, de eddig ez fogott meg legjobban. Az igazsághoz hozzátartozik hogy mindíg valamilyen moddal toltam a játékot, mint most is (Divide et Impera).
Engem végre elkapott a "csak még egy kört" érzés. Minden néppel játszottam már, de nagyjából az 50. kör környékén abbahagytam mindennel, mert uncsi volt. Most szerintem jó, már 130 körnél vagyok éppen Rómával, és nem tudom megmagyarázni miért, mert egyetlen még meglévõ ellenség sem tud már kihívást nyújtani, de még mindig élvezem. Fogalmam nincs ez miért van most, és eddig nem volt.

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

Ja és akkor még a Shogun2-ben szerintem nagyon jól kitalált és megvalósított multis rész itten legagyitásáról nem is beszéltem..... 😞
Na tegnap elõvettem a megjelenés utána nagy csalódást követõen elõszõr. Tényleg sokkal gyorsabb lett a játék minden fronton. Semmi akadás, semmi kifagyás és semmi jelentõsebb bug-ot nem találtam 5 óra játékkal. Viszont sajnos továbbra sem tudom megszokni ezt a legagyított kezelõfelületet és ikonokat. Nagyon idegesítõ, ha ránéz az ember elsõre nem tudja mit is tud az ikon (melyik sereg vagy épület van mögötte) hanem konkrétán fölé kell vinni a korzort, hogy kiírja vagy gondolom 20-30 óra játék után már megtanulja az ember. Most is az az érzésem, hogy mindent bele akartam tömni a játékban ami külsõre ütõs (szép grafika, rengeteg játszható klán, stb....) de a lényeg elveszett..... Nagyon sajnálom, minden TW játékkal éveket játszottam, de ezt nem tudom megszeretni....
Fene most ez az 1.7 patch folyamat kivágdos crashel. Már 3. alkalommal remélem jön valami fix vagy bármi. Így nem tudok játszani.