Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PrasCo
Mivel én mind az élelmiszerellátásomat, mind a közrendemet igyekszem ediktum-, és hadseregfüggetlenné tenni, ezért a Bread&Games inkább megmarad egy kiaknázatlan potenciálnak, pl. ha városom elvesztése vagy csak gazdasági tervezés elcseszése miatt élelmiszerhiányba keverednék, azt a B&G egy év alatt megoldja ideiglenesen.
Így frissen elfoglalt területre Romanization megy, azt követõen pedig két eset lehetséges: Ha a provinciának korrektül kiépített az ipara és kereskedelme, akkor commercial stimulation, ha pedig nem, akkor tax collection.
Szkítiával elõszeretettel használom még a városok pörgetése miatt az immigration-t.
Erre gondoltam én is ahogy jobban szemügyre vettem õket! 😊

Én Bread and Gamest tolok nekik...attól boldog a nép...
Ahham,siker! 😊 Köszönet érte! Szerintetek az Italiai provinciánál melyiket érdemes választani a 4 közül?

Az azt jelenti, hogy még egy edictet beiktathatsz vmelyik provinciádban. érdemes, mert jó bonuszokat ad.

Az kell hozzá, hogy az egész provincia a tiéd legyen. AH rákattintasz egy városra, alul a toolbaron a bal szélsõ gomb elérhetõ lesz, így ki tudod választani, hogy melyiket szeretnéd.

Remélem érthetõ volt.
a.carkey
Van egy fel nem használt edicted. Használd fel! 😊

A medve nem játék.

Tudnátok abban segíteni, hogy mielõtt új körbe kezdenék a játékban akkor miért írja ezt ki nekem elõtte? "You may still issue an edict one of your entirely-controlled provinces."
Már mindent megnéztem szinte amit lehet,de még nem jöttem rá, hogy mi az amit kellene még csinálnom, hogy ezt ne írja ki.

A cikkhez hozzászólók.

Akkor fog érdekelni a játék (a megfelelõ vas beszerzését leszámítva) mikor a polgárháborús rendszert helyre teszik. Nem tudom ezen a téren mik eddig a fejlemények.

Molnibalage
Ki mondta, hogy 800 elégedetlen...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

a.carkey
Tök jó játék lett belõle. Most már az a gondom, hogy olyan sebességgel jön ki hozzá tartalom, hogy folyamatosan frissíteni kell hozzá a modokat, és akkor lehet újból kezdeni az egész kampányt. 😊

A medve nem játék.

Szerintem sem rossz eredmény. Pláne úgy, hogy ez csak az elsõ 1 hónap.

Bár nyilvánvaló nem ilyen ütemben folytatódott az eladás, de ez ennél több lehet még. Azért sokan akik nem elsõ körben vásárolnak (ahogy pl én) azoknak a jó része szerintem most kivár, amíg gatyába rázzák a játékot.

800 ezer Rome 2

Ám én nem értek egyet a hozzászólókkal. Szerintem 800. ezer az szép szám. Persze nem milliók, mint egy CoD-ból, de egy stratégia eleve szûkebb célcsoportot érdekel. Csak PC-sek, azon belül csak stratégia kedvelõk, akik a TW-szerû stratégiákat is kedvelik, és még az ókort is, ez nem olyan bõséges célcsoport, mint egy lövöldözõs háborús FPS esetében.

Ja, hogy 800. ezer elégedetlen vásárló? Ennyi patch után? Szerintem ez egy jó játék lett, az 5. patch után, hát igen, lehet nem kellet volna elõbb kiadni, de mindegy. A játék jó lett nem? Az hogy várni kellet pár hetet a kiadás után ,hát ne legyünk türelmetlenek. Sajnos, manapság ilyen az üzletpoltika, kiadni minél elõbb.

Molnibalage
Az elõléptetésnél kiírta még az utolsó patch elõtt is, hogy hány szenátori szavazat kell és azt, hogy hány évesnek és hanyadik szintûnek kell lenni. Tehát, egy kis senkint nem tolhatsz magasra, kell fejlõdni a karakternek.

Egyébként úgy látom, hogy minden patchel eléggé gyorsítottak a karakterfejlõdésen.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

köszönöm <#eljen>
Molnibalage
Ha kiválasztas egy másikat, akkor egy körön belül cserélõdik. Ennyi. Az adott körben, amikor cseréled, akkor lehet, hogy elveszted a bónuszt.

A szenátusnak szinte semmi értelme nincs. Ha van elég szavazatod és magasrangú a vezér, akkor elõléptetheted szavazattal, ami bónoszokat az adott vezérnek. A polgárháború elkeülhetetlen, tökmindegy, hogy hány szavazatot pocsékolsz el szándékosan. Ezért nem vágom, hogy mi értelme van lejáratni a többi ház vezérét, mert semmit nem nyersz vele. Én legalábbis nem találtam meg, hogy miért jó XY-t lejáratni meg mi értelme az örökbefogadásnak, mert nem fogadhatod fel azt a vezért, akit így szerztél...

Ez a része minta teljesen befejezetlen és átgondolatlan lenne az egész játéknak. Sajons.

srácok..elmagyarázná valaki hogy miként mûködik a családtagok, hadvezérek kíséretének ( household ) csereberéje ?..mármint arra gondolok hogy elég hamar betelt szinte mindenkinek a kísérete, a plusszokat nem is tudom hova tette..ezeket váltogatni kell pl mondjuk csata elõtt, több sebzés, es hasonló plusszok..esetleg egymásközt családon belül is cserélhetö, vagy egyáltalán érdemes, kell-e foglalkozni evvel, vagy nem sok befolyással van a karakterekre ?

egy kérdés még: ha nézem a karaktereim adatlapját, látom ki mennyi befolyással bír a szenátusra, tehát a játékbeli egyik célom hogy minél több szenátorral legyek jóban ?..valamint érdemes a játék elején (10. kör ) házasítanom, esetleg családtaggá fogadnom tehetséges hadvezéreket ?

köszönöm

Ez kiváló hír. Így meg fogom vásárolni!

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Molnibalage
Még akkor sem lassult be, amikor vagy 10 ezer embert mozgatott úgy, hogy feljebb vettem a felbontást. Kb. ebben az állapotában kellett volna kiadni és akkor senki nem anyázott volna. Nekem megérte volna várni 2 hónapot, ebben nem dõl össze a világ. Vagy a user feedback nélkül úgy is eleve lehetetlen lett volna ezeket javítani? Ez ma, amit limitált béta teszttel el lehet érni?

a.carkey
Ja. Külön pipát kapott az grafikai résznél.

A medve nem játék.

Amúgy a bloodpatch valahogy kikapcsolható? Teszem azt megveszem és nem tetszik, akkor a nyakamon ragad mindenképp?

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

a.carkey
Mindenkinek steamrõl van a játéka, hacsak nem wirágbolti a dolog.

A medve nem játék.

Csak steamr-l lehet letölteni ezt a patchet és csak akinek steamról van a játéka ?

a.carkey
A blood patch óta nemhogy felgyorsult, hanem néha már rajzfilmszerû jelenetek is lejátszódnak, fõleg amikor üldözöd a népet. Lehajtják a fejüket, és üldözik õket, mint a zombik. 😊

A medve nem játék.

Molnibalage
Hetek óta nem toltam. Ma belõttem. Félelmetesen gyors lett a játék a legutolsó alkalomhoz képest. Mintha új hangok is lennének.

a.carkey
😊

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A medve nem játék.

a.carkey
Íjászokhoz viszonylag késõn jutsz Rómával. Addig ha Syracusaeba építed a aux kiképzõt, akkor már a kettes camp után lesznek Auxiliary Peltasatsjaid, melyek a legjobb romai "dárdás" egységek, és még közelharcban sem rosszak, ill onnan lesznek Auxiliary Hoplitesjeid. De talán a legjobb Veteran Hoplitákat felvenni zsoldosnak, melyet az elején megtehetsz, ha már buktad a Triariit a technikai fejlõdés miatt.

A legjobb római lovas egyértelmûen a Praetorian Cavalry, de az az elején nincs, így a Auxiliary Tarantine Cavalryt (Aux. Camp III) ajánlanám távolra (szintén Syracusaebe érdemes/kell tenni az Aux Campet), ill. a Socii Equites Extraordinariit (szintén Aux Camp III).

Amit írtál seregre: a triarii nem túl izmos támadógép, de lovasság ellen alap, ennyi sok. A Legionariusok a legjobb támadógépek (kezdetekkor a Hastati), és fejleszteni is tudod õket alapból a végéig. A gladiátor késõn elérhetõ, és szerintem nem akkora durranás, mint amennyire szerették volna, ráadásul sokan utálják õket, mint egység. Én ostrom seregre és csata seregre szoktam bontani az erõimet. Ettõl függ, hogy mi van nálam benne. De a minimum "tíz cohors" elvet mindenképpen követni szoktam, a többi meg játékstílustól függ.

Radious modo(ka)t én feltettem, picit jobb lett a római paletta, bár igazából lenne mit csiszoni még.

A medve nem játék.

a.carkey
Ok, kicsit eldurvultak a dolgok. 😊

[/spoiler][/img]

A medve nem játék.

Egy Romai mintáju hadseregben dárdahajitokat vagy ijjászokat alkalmazzak ? Melyiknek mi az elõnye és hátránya ? Ha megszünik a Triari a hadseregreformmal akkor milyen lándzást alkalmazzak helyette lovasság ellen ? Az Auxilari lándzsás elég gyengének tünik gyalogság ellen lovasság ellen se annyira szuperek .Melyik romai mintáju lovast ajánljátok ? Nekem egy seregem 4-5 lándzsás Triari , 3-4 dárdahajito , 3 Principes , 4-5 Hastati , 2 lovas , 1-2 gladiátor , 2 kutyás , vagy itáliai kardos ( extradionari vagy mi ) ezek mixét alakamazom 20 egységen belül .
a.carkey
Egyébként amibõl a képek vannak, az egy baromi nagy csata volt. Majd 10-10 ezer ember oldalanként.

Elsõre nem tûnt durvának, de nagyon sok helyre mentek egyes egységek, sokat küzdöttek, sok lett a vér. A korábbi sterilhez képest ez nem rossz.

A medve nem játék.

úgy már más 😊
a.carkey

A medve nem játék.

a.carkey
Nem. Visszamentem a múltba idõgéppel, onnan az info ...<#idiota>

A medve nem játék.

És ezt tényleg egy filmre alapozod 😊 ??????????????????????????
Vérrel egyetértek. Némelyik emberünk már úgy néz ki mint egy piros csíkos zebra. XD

bocs - pajzsok... (facepalm)
szerintem túlzásba estek ezzel a vérpeccsel... némely katonán alíg látszik a textúra annyira telepöttyözték a vérrel. sõt a palyzsok belsõ oldala is tele van. ráadásul tök unrealisztikusak a vérfoltok ha sok van máe belõle. csonkolás és fejlevágás ok, de a vér textúrái szarok!
Urak, akkor végül -- patchekkel együtt -- milyen lehetõségek vannak a tartományok uralom alá hajtására: közvetlen provinicává szervezés, és szatrapia? Az utóbbit érdemes alkalmazni? A könyvben amit mostanában olvasok, azt írják, utóbbit fõleg a keleti területeken alkalmazták annak idején.

intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB

a.carkey
Nos, a csaták nem voltak holmi babazsúr. 😊

(És ez még csak egy kis városi csetepaté, és hol volt ekkor még a Spartacus?! 😄)

A medve nem játék.

Hát....azt hiszem ezt nem veszem meg. Ritka rosszul néznek ki így😞
tegnap frissitett vmit a játek, ez a blood patch-gondolom nincs a frissitesek közt...tudja vki mit javitott a tegnapi patch ?
a.carkey

A medve nem játék.

a.carkey
Megy az eksön ...

... hopp egy fej! 😊

Megy a trancsír.

... és sok minden más

A medve nem játék.

a.carkey
Aztán minden elkezd vérezni

... és vérzik

... vérzik

... és csak vérzik

... és véresen fáradt

... nem szép látvány

A medve nem játék.

a.carkey
Blood patch után
Eleinte minden szép

Vonulnak a fiúk a csatába

Aztán megered a vér és beindul a trancsír ...

A medve nem játék.

ozzz
Próbáld ki úgy ha offline modba teszed a steamet (steam menüpontban), ha engedi úgy elindítani a játékot, akkor nem fog hozzá netet használni. Ha nem akkor csak azzal indul el sajnos. Ezen a gépemen nincs a fent a játék nem tudom megnézni.
Viszont az automatikus frissítést steamen belül, a Rome 2 tulajdonságok frissítések menüpontjában lehet talán kikapcsolni.

Kérdés:
Játék indításkor nem lehet a Steam-et valahogy kikerülni(eredeti van),mert játszanék,de a Steam-et frissít,maj a játékhoz tölt le valamit minden harmadik indításnál,így kb egy órát kell várni.lassú a netem + a letöltés sem folyamatos nem tudom miért.
jó lenne ha én dönthetnék mikor patchelek/töltök le valamit.
Van rá megoldás?
Ja és sorban rakd fel az összeset, ne csak a legutolsót.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

RAkd be a játék telepített mappájába a patcheket, és menni fog. Arra figyeljh, hogy a C: meghajtódon (vagy amin a rendszer van) legyen legalább 10-15 GB hely, amit a patch felhasznál majd, de telepítés után felszabadul.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Sziasztok! Én a warez verziót akarom kipróbálni a gépemen hogy fut-e egyáltalán, de egy javítást sem tudok feltenni, mert nem találja a játékot. Másnál is volt ilyen hiba?