Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
A birodalmi célok, küldetésekénél megtudod nézni, hogy milyen feladatok vannak és ezek teljesítésével hogyan állsz.
Töltöttem le afrikai népek egység packját, és alig várom hogy egy Kartágói kampányt kezdjek. Mert a mostani római kampányban azt látom hogy szegényeket mindenki támadja és már csak 1 nyomorult városa maradt 😄 Amúgy az ibériaiak vették el tõle a legtöbb területet.
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
Na itt már kezdtem töprengeni azon, hogy minõségben messze jobbak a hellén gyalogosok.
Ezt csak azért sikerült lehozni, mert kitudtam használni az AI butaságát.
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Szóval, nagyon jó ez a mod csaták terén is. Nem állítom, hogy mindig über fasza a csata AI, de jóval többször okoz nehézséget, mint bármelyik korábbi TW csatában, és nem érzi úgy az ember, hogy gépi csalás áldozata.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Köszönöm a segítséget elõre is!
A szóban forgó moddal eddig egy Szkíta és Parthava hadjáratott kezdtem. Sajnos a Szkíta birodalom építését abba kellet hagynom. Egyszerûen túl nehéz lett a moddal. Szó szerint beletört a hellénekkel vívott háborúba a bicskám. Nagyon durva lovas egységekkel rendelkeznek a szkíták, de normális gyalogos egységek híján nem tudtam érdemben megtartani a városokat. A Szkíta hazában ez nem volt gond, mivel ott a környékén lovas népekkel kellett hadakoznom és nyílt csatában verhetetlenek voltak a seregeim. De az a spártai falanx! 😊 Na szóval feladtam…
Viszont a Parthava hadjárat, az valami baromi élvezetes! Egy kis koszos faluval kezdesz. Egyetlen egy szövetségesed van. Gyakorlatilag az elsõ 20 kör azzal telt, hogy a diplomácia révén megerõsítettem a szövetségesemet. És beton stabilan bezöldítettem magam körül mindent. És itt jött ki a mod szépsége, hogy nagyon komoly katonai tömbök alakulnak ki. És a küldetésed az, hogy ebbõl a katonai tömbbõl foglalj területet. Ha simán megtámadod, akkor rád borul mindenki és game over. Na, itt jön az, hogy szépen megfontoltan szerzõdéseket kötsz a kiszemelt áldozat csatlósaival és provokációval kierõszakolod, hogy Õ üzenjen hadat. A legjobb esetben a javadra szakad ketté a katonai szövetség és akkor jöhet a kõkemény háború! Na szóval baromira tetszik ezzel a moddal a Parthava (Pártus?) hadjárat. És maga a nép is nagyon kidolgozott jó egységekkel rendelkezik. Lehet akár nehézlovas vagy gyalogos sereget verbuválni. De tény, hogy az íjászaik, azok nagyon durvák!!!
jó ezt látni hogy késõbb kezd eldurvulni a hadjárat!
De pl. az elsõ kampányomban ezzel a moddal nagyon megszivatott a gép, mert az etruszkok elverték a seregemet, majd már csak Brundisium maradt nekem amikor is újrakezdtem. 😄
Az ügynökeid ilyen módú használása nem is volt érdek, mivel az AI nem használta õket. Most meg már szinte túlzottan is eláraszt a kémeiddel.
Én most jelenleg a Divide et Impera moddal játszom a játékot. Nagyon jó! Látszik, hogy törekednek a történelmi alapokra. Maga a hadjárat, brutál élvezetesre sikeredett. Végre a diplomácia is komoly hatással van a néped jövõjére nézve. Elég komoly kis katonai tömböket alakít ki az AI. Na ezt kikezdeni nem egy hadüzenetbõl áll. 😊
Ha késõbbiekben komolyan izzadni szeretnél a játék során, ajánlom próbáld ki a Divide et Impera modot.
Kém – szem alakú ikon
Hõs – Kard és ököl ikon
Bürokrata – Pénzes erszény ikon
Ezeket a képességéket 1x kell aktiválnod. Az aktivitásukat egy világosabb sárgás kör jelzi az ikon körül. Ahhoz, hogy a képesség hatással legyen a tartományra nem muszáj a település mellett lenned. A lényeg, hogy a védendõ tartomány határán belül legyen.
Everything is true, nothing is permitted.
Everything is true, nothing is permitted.
Engem legjobban az zavar a Rome 2-ben ,hogy a a városok nagyok a kampány térképen,fõleg ha fejleszted is õket.pl Róma akkora majdnem mint fél Itália😞
Nincs valami mod,vagy buherálás amitõl a városok fejlõdnek de a térképen ez nem látszik?
Nekem ez nagyon nem jön be így!
A politikai részre van már valamilyen megoldás?
A Razet én egyszer használtam, amikor Rómával kellett kifosztani Karthágót. Ott ezért plusz járt.
A medve nem játék.
Barbárokkal van lehetõség a kifosztásra és a továbbállásra, hogy a többiekkel miért nincs ilyen lehetõség... pl. a raze mi az istennek adja nekem a totál lerombolt várost..?
Elképzelem ahogy 3 nappal Kártágó porig lerombolása után jönnek elõ a derék kártágói polgárok hogy "oké, oké lómaiak, de a faszér' van ennyi rabszolga meg miért nincs cirkusz? Figyi ha ez továbbra is így megy akkor szerintem 7 év múlva fellázadunk."
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Sõt különféle képességek is vannak amik növelik a fosztogatással szerezhetõ aranyat.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
4. lehetõség pedig akkor áll fenn ha az utolsó városát gyõzted le, ekkor valamilyen, néptõl függõ, behódolt tartománnyá is teheted.
A medve nem játék.
lehet olyat csinälni hogy megtämadok egy värost, de nem akarom elfoglalni, csak ki loot-olni ?..a gep tud ilyet, mär megtapasztaltam...ertitek, csak a zsäkmäny kell, a väros maga nem...meg lehet igy csinälni ? ...köszi
Nyitott területen viszonylag élvezhetõek a csaták, de azért ott is van pár idegesítõ probléma.
Talán patch 8 esetleg 9 😊 addig ez van 😛
A medve nem játék.