Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A medve nem játék.
A kampánytérképen miért kellet ilyen óriási városokat rajzolni?
Roma akkor a mint a fél Itália fõleg ha fejleszted.
Nem lehet valahogy kisebbíteni ez így borzalom.
Egyébként más tetszik(egyelõre).
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
A medve nem játék.
A medve nem játék.
Pl épületekkel, ügynökökkel.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Meg harpaxos hexaremet szintén nekik. Ez ténylegesen benne is van a játékban, csak nem mûködik rajta a harpax.
Gondolom ezek is DLC cuccok lesznek.
Egy kis lista:
-numida legiósok
-amazon harcosok (lovasok)
-fõníciai gyalogság/lovasság
-római kardos auxilia
-katafrakt tevék
-egy rakás ibériai egység ikon
1 év: 2 kör vagy 1 év 4 kör? melyik lenne a legjobb?
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Elõször is, valószínûleg kizárt, hogy a továbbiakban DLC-t vásároljak. Ha DLC alatt 8 dollárért, vagymennyi', azt értik, hogy beraknak a játékba pár kampányüzenet-képet meg kosszarvakat a lovaknak, akkor elmehetnek ezek a picsába. Vagy eleve abból indultak ki, hogy "úgyis töredék játszik majd ezekkel, ne szakadjunk meg a munkában, inkább adjuk ingyen repicélzattal"? Legalább a sátorvárosok kaptak volna új tile-öket; vagy legalább a unit rooster ne okozott volna ekkora csalódást. Én értem, hogy a játék neve "ROME" Total War, de állítom, visszasírom azokat az idõket, amikor Head Hunting Maiden-ekkel vagdostuk a thrákokat, már ott tartok, hogy köpök rá, mennyire történelemhû. Szkítiának vannak lovasíjászai (kb. három kategóriába sorolhatóak: szarravaló, épkézláb és kurva drága), valami shock cavalry meg a királyi lándzsások, amik legalább közelharcban elfogadhatóan tartják magukat - de még õk sem kaptak lóvértet pl. Ha ezt tudom elõre, akkor a masszagétákkal megyek, náluk legalább akad egynéhány katafrakt. Iszonyat, komolyan.
Igaz, a játék így tartogat kihívásokat. Elkerülve a tökös kommenteket, hozzáfûzöm: Nekem legalábbis. 😛 A szomszédos sztyeppei népeket lokális túlerõvel meg lehet csapkodni, a hellén hopliták nagyon problémás ellenfelek (Knósszoszt, egy nyomorék városállamot, ami sem Rómával, sem Szeleukeiával nem lett volna köröm alatti tényezõ sem, vért izzadva, komoly mértékben zsoldosokra támaszkodva bírtam csak megvívni), bár most a legutóbb a basztarnák elleni menetbõl úgy tûnik, hogy a kelta könnyûgyalogság-centrikus hadseregek óriási könnyebbséget fognak jelenteni.
További átmeneti enyhet ad az a tény, hogy a testvéri népek közül kettõvel laza 150 körüli a viszonyom, katonai szövetség és áthaladási engedély alap, így jobban fogják a törzsterületeim két határoldalát, mint eddig bármelyik kliensem vagy szatrapám. ...na jó, ez így nem teljesen igaz, mert a roxolánoknak kell egy hadsereg kölcsönbe', mert a thisszagéták pattognak, de amúgy nincs gond. Szép még, hogy be lehet olvasztani diplomáciai úton ezeket a törzseket a sztyeppei hordába, de miután a területem így megnövekedett, megint ott vagyok, ahol a part szakad, úgyhogy egyelõre hagyom, hogy ilyenformán a határvédelmet a gép intézze a szövetségi rendszeren keresztül, egyedül az aorsoik kerültek a közvetlen fennhatóságom alá.
Estefelé majd dobok pár képet is.
ez engem is nagyon érdekelne! ha mod akkor legalább a nevét írja már le valaki légyszi. kösz.
"Awdsmfafoothimaaafootafootwhscuseme" JB
Ráadásul a fél világgal kereskedelmi szerzõdésem van.
Szóval, nálam az volt a sztori velük, hogy nyugatra nem terjeszkedtem, Kis-Ázsiában a kelták pattogtak kicsit, de a hellén népek foglalkoztak a problémával. Keleten a szatrapák egy része fellázadt, és megütögette a kevés hûséges maradékot, viszont két hadsereg átdobásával és némi pénzmag-segítséggel legalább egy gyenge vazallus-határsávot fenn tudtam tartani még mindig. A párthusokat vissza is vezettem az atyai ölelésembe, de aztán a "narancssárga médek" (fejbõl meg nem mondom a nevüket) a legyengült államot már eltiporták. Amit annektáltam, az Arábia egésze volt, mivel nagyon jól elszigetelt földrajzi egységet képez, most jön Egyiptom. Nagyon érdekes és újfajta szemléletmódot ad az, hogy keleten nem akarok - egyelõre? - direktben terjeszkedni, mégis komolyan oda kell figyelnem arra, hogy senkinek ne jusson túl nagy szelet a tortából; illetve emellett is érdekemben áll a kb. három maradék szatrapám viszonylagos védelme, így háborúkat vagyok kénytelen viselni.
Nekem borzasztóan tetszett a játék velük már a Rome 1-ben is, és itt is bárkinek szíves örömmel javaslom, aki kíváncsi arra, mit is jelent az egységek elõtt a "shock" szócska. 😄 R1-ben mintha a kezdés talán egy paraszthajszállal bajosabb lett volna, de lehet, hogy ezúttal szimplán szerencsém volt.
Itt esett meg egy jópofa diplomáciai manõver is: Miközben Arábiát támadtam szisztematikusan, az oldalamban ott maradt Nabatea. Olyannyira, hogy az erõit fel is sorakoztatta a határaimon, szabad kapacitásom pedig nem maradt a városok védelmére.
Így aztán felvettem velük a diplomáciai kapcsolatot, és némi pénzmagért rávettem õket, hogy támadják meg egyiptomot. Ezzel két legyet ütöttem egycsapásra: Nabatea eltakarította tõlem a haderejét és átcsoportosította az egyiptomi frontra, nekem pedig egy potenciális ellenfelemet sikerült nekiugrasztanom és ezzel lekötnöm egy már eleve velem ellenséges országnak.
Diplomáciában is komoly élményt nyújtott, hogy már kezdéskor is egy roskatag ugyan, de mégiscsak birodalmat kap az ember (erre rájátszanak a fentebb említett távoli háborúk is), és Knósszosz, Rhodosz stb. küldöttei egymásnak adják a kilincset a palotában. Mivel nem akartam nyugaton háborúba keveredni, ezért ezeket válasz nélkül hagytam.
Mondjuk kezdtem egy új kampányt, amiben bekerültem egy hatalmas görög szövetségi rendszerbe, így elég egyszerû. De ez meg elég lutri, mert az elején nem tudod hogy melyik szövi rendszerbõl lesz szuperhatalom.
Az a terv. Mert nemrég fejeztem be Pontussal, aztán kicsit hagytam mert mással toltam, de most megint kedvem lett a dlck miatt és ahogy látom/hallom elég jó kis hadjáratot lehet velük tolni. Szal sztem ma este indul velük aztán meglátjuk hova jutok😊
Szóval elvagyok vele csak érdekelt volna a nomád világ is😊
Én germánokkal tolom 5. patch-el kezdtem és nem igen látok komolyabb gondot.
A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."
Persze sok bug van még futok bele én is, valószínû ezek a nomádok is balanszolva lesznek még.
Más stratégiát igényelnek, de ha meg olyan lenne mint a többi az lenne a baj, full lovas seregekkel nem könnyû játszani teljesen más megközelítést igényel, néztem az egységeiket tényleg nem egy ostromra termett nép.
Viszont a lóról le is lehet szállni ezt ne felejtsétek.
Mint azt írtam korábban néha szuperhero nyilasaim vannak, akik a nyílvesszõikkel feltámasztják a halottakat...és a támadott egység létszáma elõször csökken, majd visszatöltõdik és megint csökken. Így egy kicsit nehéz nyerni. Valszeg vmi bug.
A másik jó, hogy pl van egyéb lovasságom is, de amikor ráküldök mondjuk 2õt 1 lovasíjász egységre, az íjászok lekardozzák õket...
Nem mennek el, hanem bevárják a rohamot, meghal pár íjász, de utána egy méterrõl nyilazgatva leverik a nehézlovasságot is. Ha könnyût küldök rájuk, azt is. Szóval ez így érdekes.
Nem tudom csak nálam van-e, de gyakorlatilag a 3. kör környékén az AI már fullos seregekkel szaladgál. Városfoglalásnál is odaküldök kémet, egyebeket mérgezni, megnézni mik mennek. Látom van bent egy fullos sereg. Okés. Kicsit mérgezgetem, stb, majd támadás. Itt jön a trükk, a csatánál már 3 fullos sereggel van ott az AI, amibõl egy ami amúgy is ott volt, egy a garrison, a harmadik meg csak úgy lett.
Amúgy érdekelne a nomád dolog, de így kicsit kellemetlen játszani.
Más népeknél nincs ez, minden megy normálisan.
Én nem nagyon tudtam jól használni nagy tömegben õket. Van ez a körözve nyilazunk skilljük, az vicces meg darál is, de valahogy az enyéimet leszedte a gép pedig páncélozottak voltak, az õvéi meg nem..
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
Nem tudom, hogy az dlc miatt-e vagy másért, de nekem elkezdett crashelgetni a játék, meg kilépegetni. Eddig nem volt ilyen, ment minden jól.
A másik amit megfigyeltem, hogy pl csatában néha töltõdik az ellen...van mondjuk 40 embere, elkezdjük nyilazni és szépen látni, hogy 41-44-46-és felmegy 60-ra, majd onnan kezd csökkenni megint. Azért ez egy kicsit cheat szagú😊
Olyat is láttam, hogy átalakulnak az egységek. Elvileg full lovasíjász csapat, aztán a csata közepén teremnek nehézlovasok valahonnan. És nem erõsítés, nem garrison.
Más tapasztalt ilyet?
Adok nekik majd még egy esélyt késõbb,de egyelõre hagyom õket.
Folyamatosan fognak jönni patchek stb. csak jobb így játszani mint mindig Reload mesterre várni.
No meg ott a multi is 😉
Megtámadtam egy semleges nemzetet, a Declare War lehetõséget választottam, majd a diplomáciai térképen véletlenül rákattintottam egy másik nemzetet jelképezõ gombra... aztán se elõre, se hátra 😊
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Kérlek áruld el, hogy milyen konfigon "állítottad" elõ ezeket a képeket!
Gyönyörûek!
Köszi!