Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Mert van külön Radious AI mod, ami gyakorlatilag azt csinálja hogy mindenki hadat üzen akit ismersz, na ez így tényleg kihívás...
Egy haverommal kezdtünk vele coop kampányt, de lehet jobb lesz újra nekiugrani, hátha csak nem volt szerencsénk 😊
Meg tudná mondani valaki nekem, hogyan tudom megnézni a multiplayer rankemet és pontszámomat? Köszi.
http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/kr_e_202_oktober_19_a_zamai_csata/
Idézetek:
"A seregek felállása mindazonáltal hasonló volt: a lovasok mindkét oldalon a szárnyakon foglaltak pozíciót, a centrumban pedig – harcérték szerint – három sorban álltak fel a gyalogosok (illetve karthágói oldalon még az elefántok)."
Az összecsapás Scipio számára indult kedvezõen, miután ugyanis Hannibál rohamra küldte az elefántokat, a római gyalogosok hatalmas kürtjeikkel megzavarták az állatok nagy részét, azok pedig a zaj hallatán váratlanul visszafordultak, és a punokra támadtak. A karthágói hadvezér ugyanakkor a többi elefánttal sem tudta szétdúlni az ellenség sorait, Scipio utasítása nyomán ugyanis a római manipulusok – gyalogos egységek – egyszerûen szétnyíltak a dübörgõ állatok elõtt, hátul pedig egytõl egyig lemészárolták õket."
Tehát szétnyíltak a sok és formációk a formáció, és nem eleve így állt fel.
De mindegy, a Rome 2 szempntjából ennek semmi jelentõsége.
Attól meg hogy hosszabbak a csaták nem érzem nehezebbnek, csak nem szabad türelmetlenségbõl rossz döntést hozni, ha ezt kibírod még könnyebb is.
Meg kicsit alkalmazkodni kell a játék kiegyensúlyozatlan hülyeségeihez.
Ha tudod hogy a távolsági egység szart se ér, nem kell olyat rakni a seregbe, és ha tudod hogy a lovak ûbertáposak akkor mondjuk nem árt egy seregbe belepakolni 12-15 nehézlovast.
Az meg külön vicc, hogy 2-3 pikemannal meg lehet védeni egy várost akármekkora túlerõ ellen.
Black Chancery Normal and Immortal Nagybetûs
Canterbury Normal and Possum Saltare Nagybetûs
Lobster Normal and Segoe Nagybetûs
Segoe Normal and WetPaint Nagybetûs
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Úgy tûnik hosszabbak a fejlesztések, tovább fog tartani a játék, ettõl végül is nehezebb, mert késõbb válik könnyûvé.
A csatában a közelharc sokkal lassabb, ettõl meg épphogy könnyebb, mert van idõ reagálni harc közben.
A lovasok sokkal erõsebbek mint az alapjátékban, a távolsági sebzés meg sokkal gyengébb, viszont tovább lehet lövöldözni. Ez van hogy könnyíti, van hogy nehezíti a helyzetet.
Mást eddig nem vettem észre.
Letöltés

intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
intel Core i3-3220@3,3 GHz, Asus P8B75-V, 8 GB DDR3, Radeon HD 4890 1 GB
Ez a legkönnyebb rész a TW szériából, nem hinném hogy ne tudná bárki végigjátszani legnehezebb fokozaton, max pár körrel tovább tart.
Amúgy ha a nehézségi szintet feljebb rakom, akkor a csatában ez okosabb AI formájában jelentkezik, vagy elkezd csalni a morál növelésével, gyengítéssel mint a korábbi részekben?
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ami viszont a 300 éve harcmodor változásait illeti, szerintem sok mindent meg lehetne oldani,és remélem nagyokat néznek a szkeptikusabb játékosok majd a késõi módokon.<#alien>#alien> Remélem nekem lesz igazam, mert az sokunknak jó lenne.
Azért az is igaz, hogy eljön az konstelláció (ha nem baszol át mindenkit, kellõ nyersanyagod van és elég erõs vagy) hogy önként jönnek majd segget nyalni. Illetve vannak olyan népek, akikkel kifejezetten lehet haverkodni (az Aridatei? Massilia pl ilyen), illetve vannak akikkel meg kifejezetten nehéz (szkíták, örmények, egyiptom).
http://www.kurfurst.org - Kurfürst - The Messerschmitt Bf 109 performance resource site MA970-UD3, AMD FX-8350, 16 GB DDR3, GB nvidia 960 4 GB
Egyébként most is fél millió van a kincstárban, amúgy se tudom mire költeni...
Azzal egyetértek, hogy mióta a katonák képessége jól mûködik nagyon lehet hódítani a játék elején. Még a patch elõtt is ment. Most, hogy a parittyás egyések már nem Gatling géppuskaként mûködnek, mert a testudo mûködik, még hatványozottabban igaz lehet ez.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Csak én a Shogun 2 RD-jéhez mérten azt hittem kemény lesz és beszartam 😊
Az a bajom igazából, hogy nem tudom mit kell ebben a játékban elkövetni ahhoz hogy bebukjad. Nagyjából akár mit csinálsz vége lesz valahogy.
Pénz is van szarásig, bármelyik néppel fel tudsz állítani kapásból egy fullos sereget, és folyamatosan lehet hódítani, nincs pénzügyi nehézség soha. Szerencsére mûködik a diplomácia, de ez azzal is jár hogy jóval könnyebb lett a játék, alig támad hátba olyan akivel jóba vagy.
A Shogun2-be azért lehetett bukni is, ha rosszul jöttek össze a dolgok, itt meg maximum elmegy pár kör ha probléma adódik.
A többi néprõl nincs tudomásom, milyen felosztások voltak, de pl. tudtommal Nagy Sanyi Guagamela-nál egyetlen nagy falanxot szervezett, a szárnyakat pedig több alakzatba szervezett lovassággal és egyéb biztosító egységekkel fedezte. De marathónnál is három falanxot szerveztek. A centrum volt a legszélesebb és legvékonyabb, amit át is törtek a perzsák (ehhez képest esettt csak 192 görög), a két szárnyon mozgó falanx pedig az átkarolást végezte.
Véletlen szerûen adja be az eseményt, csak egy idõ után meguntam, és inkább végig csináltam. Ijesztõ volt ahogy az a sok sereg megjelent, de tényleg nem volt gáz, pár kör alatt elfogynak.
Mielõtt megpróbáltam volna nem akartam polgárháborúzni, alt+F4-et nyomtam mikor beadta, és vissza töltés után meg lehetett úszni. Kár volt vele bajlódni...
Egyébként sokkal könnyebb a játék mint a Shpgun 2 volt. De lehet hogy csak Chartago-val ilyen könnyû, ki fogom próbálni a többit is. Jobb lenne ha lenne egy kis kihívás, bár az hogy ilyen hosszú eleve kihívás, mert végig kell csinálni és ahhoz elszántság kell 😊
Ugye rémlik ez az ostrom megoldás, mint általános lehetõség. A szokás szerint phalanxba tömörülõ helvétekkel vívott összecapásról szóló részt most nem is idézem. Nyilván nem görög phalanx, de valószínûleg leginkább erre emlékeztette a rómaikat. Ellenszere a dárda, ami nem kaszásként aratott, hanem a pajzsokba fúródva ellehetetlenítette a pajzshasználatot, és annyi volt a pazsfalnak.