Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Én azt vettem észre hogy a játék hullámzik fejlõdés terén.Sok olyan dolgot hirdettek újnak a Shogun 2-ben ami mér a Shogun 1-ben alap volt.Sokról meg is feledkeztek lásd ETW zuhogó esõben mûködõ puskák.
Egyébként ha ezek mind benne lennének a gépet még jobban hülyére lehetne verni, oda már kéne egy 16 fõs Coop mod. 😊 Mert még arra se képes, hogy a seregét egy egységként kezelje és átlássa a helyzetét, csak a csapattesteket tologatja.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Így elsõre ennyi..<#vigyor2>#vigyor2>
A stílus ,ahogy más a véleményét meg mondta, az nem tetszett!
Wednes pl normálisan leírta! Ennyi!
eszem a lelked😄
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Akkor úgy fogalmazok, ha lenne 10 kívánság (de még 20-nál is), amiben lehetne változtatni a játékon, akkor ez az opció nem lenne közte. Fontosabbnak érzem egy stratégiai játéknál a stratégiai részt fejleszteni (Al!, diplomácia, kereskedelem, csaták, egyéb irányítási lehetõségek).
Így is meglesz a csata feelingen, hiszen a fejlesztõk dolgoznak ezen a nézeten, max nem te harcolsz.
Csak simán fel vázoltam egy lehetõséget ,hogy milyen jó lenne katonát irányítani!
Erre leugattok ,hogy rohadtul felesleges,meg ne erre fordítsák az idõt!
Shogun 2-kiegje miatt gondoltam ,hogy jó ötlet lenne !
Játék még a habokba ,ez meg egy fórum! FÓRUM !!!!!!! Jobban alszotok ha valakinek beszólhattok?
Ez azért már durva lenne. 😊 Mondjuk bele lehetne tenni, ezt se annyira idegesítõ formában. Elhúzódó háborúknál, annál a területnél, ahol sok az ütközet, hosszú ostromnál stb.
Lehetne egy olyan beállítási opció, ahol ilyeneket be lehetne pipálni, milyen lehetõségeket akarunk a játékba (mint a szimulátor játékokba a realisztikus kapcsolók). Mert a többség érdeklõdését ezek elkerülnék, ezeknél a játékoknál is inkább a tömeg igények kerültek elõ. Elég ha csak ránézek steamen az acsikra a TW játékoknál, a játékosok hány %-a mit teljesített pl: elfoglalni 10 tartományt, befejezni a kampányt). És ezt látják a fejlesztõk is, hogy nem kell olyan magasra tenni a lécet. Látvány legyen jó, nem véletlen, hogy eddig a Rome-ról a fergeteges, drámai és filmszerû csatákról, látványról esett szó.
A képzettség vesztést nem idegesítõre értem, ami zavarja a játékot. Hosszú tétlenségnél, illetve azt is kicsit szimulálva, hogy a hadsereg fenntartás költséges dolog. Tehát egy kis X összeg kell, gyakorlat megõrzésére.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Ahogy mondod a diplomáciába a terjeszkedés csak akkor jelenjen meg mínusz pontként az adott népnél, ha a rovására történik vagy az érdekeit sérti. Egy Egyiptomot, hol érdekli, hogy mi Britanniába hódítunk.
Elárulhatnak a szövetségeseink végül is megtehetik, csak akkor legyen konkrét érdekük benne. A kémeknek lehetne egy besúgóhálózat skillje, ami elõre figyelmeztetne, hogy vmi nem stimmel adott régióba.
A háború legyen drága, fõleg ha elhúzódó. 2-3 megsemmisítõ vereség után egyszerûen ne lehessen annyi katonát képezni vagy + 1 kör rá, csak gyengébbeket, milicia stb. Ez szimulálná a hatalmas ember veszteséget, és a békére kényszerítést. A tétlen sereg meg veszítsen kicsit a képzettségébõl ( a csíkok eltûnnek) ezt háborúval lehetne ellensúlyozni (tehát a nagy sereget használni kell) vagy lenne egy gyakorlatozás opció ami plusz pénz.
Én még hozzátenném, hogy diplomácia terén ne bontsák fel a szövetséget, csak mert mindjárt megnyeri a játékos a játékot (Most komolyan ekkora már baromira nem oszt nem szoroz olyan erõsek vagyunk, hogy bárkit ledózerolunk). Fõleg, akkor nem ha ezt egy nálunknál sokkal gyengébb ellenfél teszi mindenféle különösebb ok nélkül.
Emlékszem Shogun 2-ben kihúztam egy klánt a bajból (szövetségesemmé tettem). 1 tartománya volt csak és kisegítettem (konkrétan már ostromolták volna azt az 1-et is az ellenségei). Pár éven belül 5 tartományra duzzadt a területeinek száma, erre mit csinál? Hátba támad, mikor nekem eddigre volt 13 tartományom (Normális??) és sokkal több és erõsebb hadseregem.
Ne lehessen ennyire érezni a végjátékban, hogy az egyes népek saját céljaikat félre téve csakis a játékos gáncsolására törekszenek. Nekem ez nem tetszett. Egy gyenge nép tojja össze magát a nevünk hallatán és inkább egyezségre törekedjen (fõleg, ha nem léptem fel ellene agresszívan)
Összegezve a végjátékot kéne csiszolni egy kicsit diplomácia szempontjából és a megbízhatóságot növelni a diplomáciában (mert jelenlegi állapotában egy fabatkát sem ér a szövetség... Nem is szövetség ez csak max fegyverszünet). Igaz van megbízható és megbízhatatlan népcsoport is a játékban, de mégis inkább mind a megbízhatatlan kategóriába tartoznak, mert úgyis felrúgják a szövetséget.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Én is legalább 100 dolgot fel tudnék sorolni, ami sokkal fontosabb lenne. És ezek nem is olyan dolgok, hogy minden része hardcore szimulációra való törekvés.
1. Remélem a Rome tempója lassabb lesz, mint a Shoguné (nagyon bejön a Shogun 2, de ez a része nem tetszik). Mindenki szélvész gyors, rohan, nagyon gyorsak a csaták. 2-3 perc a legtöbb csata (valószínû a multi miatt).
A valóságba is, amíg egyik oldalon fel nem bomlott az alakzat, vagy meg nem törtek, addig kevés volt a halott. Egyfajta birkózás, egymásnak feszülés volt a hadrendek között. A mészárlás mindig akkor kezdõdött, mikor pánik miatt futva menekültek a vesztes oldalon. Legyen idõ a manõverekre, bekerítésre, legyen értelme tartalék csapatoknak, mert most nincs. Ott van az idõgyorsítás, ha valakinek nem tetszik, hogy pár percnél tovább tartana az ütközet.
2. Diplomácia. Itt is ezer dolgot lehetne felsorolni. Én egynek nagyon örülnék, az pedig a konkrét segítség kérés lehetõsége. Tehát nem a mostani katonai szövetség, és támadás kérése egy adott népre, amivel aztán papíron hadban állnak, de egyébként nem.
Ha sz@rban vagyunk akkor kérhessünk célirányos segítséget másoktól, hogy megússzuk. Ugyanígy mások tõlünk (lehet ez pénz, beavatkozással fenyegetés, hadsereg küldése). Aztán az ellenszolgáltatásba meg lehet egyezni.
Az ókorban ez egyáltalán nem volt ritka, sõt gyakran ez volt mindig az ürügy a beavatkozásokra. Rómától is sokszor kértek segítséget.
3. Ugyanúgy kicsit diplomácia, kicsit kereskedelem. Egy térség se lehessen önellátó (legalábbis ha fel akar fejlõdni). Szüksége legyen bizonyos stratégiai nyersanyagokra (ugyanúgy ahogy a Shogun 2-be, de ezt tovább fejlesztve). Egyes területeknek gabona szállítmány, fa, kõ stb. Így fontossá válik egy jó kereskedelmi egyezmény kérése, illetve maguknak a háborúknak is már stratégiai céljak lennének, nem önmagában a hódítás.
1 közös vonásuk van, hogy mindkettõ stratégia.
Azonban Crusader még inkább rétegjáték, mint a TW. Szerintem kizárt, hogy évtized rts-e legyen a Crusader egy TW-vel szemben (az, hogy kinek mi tetszik más kérdés, de 10-bõl több játékos mondana TW-t mint CK-t szerintem).
Meg akkor már ott lenne a stratégiai, a taktikai és az egyéni szint is, ekkora mindent beléknél meg túl sokszor érvényesül a sokat markol, keveset fog-elve, bár tény, hogy ha valahol, hát itt van pénz összerakni a dolgot. Az ötlet amúgy maga nem rossz, félre ne érts, csak nem nézem jó szemmel a butítást és az akcióorientáltságot vivõ tendenciát. A TW sorozatban azt élveztem a legjobban, hogy bár bõven nem kellett még hozzá kockás füzet meg számológép (meg három óra szabadidõ egyhuzamban, hogy egyáltalán értelme legyen leülni elé), de már elég elég komplex és szerteágazó volt ahhoz, hogy megkapjam az "az történik, amit az erõmmel érvényesíteni tudok"-élményt, és ennek megfelelõ a játék újrajátszhatósága is.
Most pl. az eredeti RTW-vel épp Szkítiával szopom a harci péniszt. 😊
Olyan 30 mp-1 perc- es idõben tudnád irányítani!
Azért egy falanx elején állni miközben jönnek feléd a lovasok elég durva lenne!
Kisujjból lehetne az év, némi mellbedobással meg az évtized(?) stratégiája, nem kéne, hogy a Battlefieldezõ nagyközönségre tekintsenek piaci résként.
Ez vinne mindent 😄
Azért kiváncsi leszek mennyire lesz gép igényes a motorja ,de ha kell gépet is fejlesztek érte!
Azt tudom,hogy hülyére fogom játszani magam vele,de elötte Assassins Creed 3-at kell végig toljam majd 😄 December környékén csak fognak mondani majd valamit a játékról pontosabban 😄
És kedvenc részem nekem is, szorosan mögötte a Medieval 2, azt is nagyon szeretem. Empire-t nem próbáltam, Shogun 2 nálam bukott egy nagyot az egyhangúságával.
Maga a hangulat,ahogy írtátok a nagy térkép és Rome színe java!
Csak ne forduljanak át a ló túloldalára az újítások terén!
Szivem csücske a Total War-ok közül a Rome! Piszkosul megörültem mikor megtudtam jön a 2,nem akarok csalódni benne!
Pluskat emléxel mennyit fantáziáltunk arról mennyire királyság lenne a Rome 2? Itt van lassan ,de biztosan érkezik 😄😄😄😄😄
(ha nem ugrik be ki vagyok, TS-rõl Bull!!! )
Amúgy éljen éljen<#taps>#taps>
A Napoleon és a Shogun II is ilyen scriptelt õrület volt, vagy volt benne akkora szabadsága a játékosnak mint a Rome I-ben? (ami szerintem az eddigi legjobb TW)