Rome 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha jól kidolgozzák, akkor ebben a részben lehet a legélvezetesebb tengeri csatákat folytatni. Legalábbis remélem mert adott minden hozzá. íjászok, hajítógépek (Scorpio, katapult). Távolról támadni, felgyújtani az ellent, elsüllyeszteni, összetörni a másikat, aztán a rámpák a közelharchoz. 😊
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

A második szerintem in-game a többiben már nem vagyok biztos... (érdemes megfigyelni ahogy az elefánt felkapja a rómait <#taps>#taps>)
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak
És ezeket úgy, hogy az átlag játékos is könnyen átlássa.
Valahogy úgy tûnt hogy ezekbõl nem kéne hogy ilyen sok legyen.
Egyébként a rome 1 építkezési rendszer megmaradhatna. Nehogy már megmondják mit építhetek. Max olyan korlátozás értelmes, mint volt, hogy spártai hoplitát csak spártához köthetõ területen lehet toborozni, meg valami olyasmit mint a medieval2-ben, ahol a kastély és városokban különbözõ fajta egységeket lehet toborozni, na és ott is voltak a guildek amik abban a városban ahol voltak különleges egységet adtak (pl templomos lovag, field assasin, stb)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Viszont az építkezést/kiképzést igencsak meghagyhatnák a Rome rendszerébõl. BI-ben mennyire büszke voltam, amikor száz környi masszív sz*pást követõen felállt végre a Legio I. Flavia Firma Comitatenses First Cohorsa - szigorúan és csakis Konstantinápolyban!
De azt, hogy az elején már gall hajók "blokádolnak" szerintem most kihagyhatnák.
A csatáknál meg eltérõ bónuszozási rendszer tehetné változatosabbá a népeket (ahogy EDDIG IS VOLT, csak hangsúlyosabban).
PL: Barbár sereg gyorsabban tud vonulni út nélküli területen (erdõ, mezõ, más népnél sivatag stb), mint egy római. Támadó és morál bónusz erdõben, vagy, ha megtörik az alakzatot, sikeresebb rajtaütések, gyorsabban kelnek át a folyón, mint a páncélos katonák.
"Persze ott ez ahhoz vezethet, hogy a brutálerõs katonai egységgel bíró nép birka lesz, a békés traitekkel bíró meg háborúzó vadállat."
Talán úgy meglehet oldani, hogy figyelembe veszi a katonai erõt. És, ahogy a való életben ez határozná meg az agressziót. A katonai erõ növekedése húzná magával a támadó kedvet, hiszen a drága sereg, ha nem dolgozik a pénzéért akkor "veszteséges".
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Hát ezt nem tudom, hogy lehetne jobban kivitelezni. Gyanítom, hogy sehogy.
Tengeri ütközetek: Ezt a játékmenet oltárán fel kell áldozni. Leegyszerûsítve. Akinek van tengerpartja annak hajója is van. Vicces lenne ha te a Gallokkal lennél. Meghódítanád fél európát és nem lehetne hajód, mert a gallok nem hajózgattak.
Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.
Az ETW-ben az egységek hasonlósága történelmi tény(igaz a játékban az összes gyalgos angol kabátot viselt ami növeli a hasonlóságot)de a valóságban különbözõ népek más szabású egyneruhát hordtak amit gonoldom nem volt kedve megcsinálni a csapatanak.
Az RTW kapcsán ez a történelmi hitelesség csökkentése / növelése. Pl. a punkoknál és görögöknél róma a no1. ellenség. Tehát e cél érdekében több minden fér bele. Pl. akkor sem gyak le mást, ha telne rá esetleg erõforrás. MINDENT róma ellen. 😊
A mentalitásukkal inkább az volt a baj, hogy össze-vissza támadott a gép.
Aztán az egységeknek meg nem csak kinézetben kell változatosnak lennie. Nyílt csatában, "saját szabályok szerint" a római légió verhetetlen, de egy germán erdõ már húzósabb falat. Jó az elsõ részbe is kaptak bónuszt, erdõben a barbárok, de ezt jobban ki lehetne használni.
A másik: Arra leszek én nagyon kíváncsi, hogy a tengeri csatákat, hogyan oldják meg. Az odáig nem gond, hogy a Földközi-tenger népei jó is tengeri csatákat vívhatnak egymással (római, görög/makedón, pun, egyiptomi, perzsa stb). Az viszont elég viccesen hatna, hogy gall flotta. Az elsõ részben persze benne volt, hogy gall hajók blokádot vontak észak-afrikai kikötõmre. 😊
Most lehet röhögni fogsz, de pont ezért nem vettem még meg az ETW-t, pedig nagyon vonz és pont ezért hagytam abba a Shogun 2-t is. Utáltam, hogy semmi különbség a népek között, max statisztikában.
Förmedvényt tuti nem kapunk, ebben biztos vagyok.
Saját érdek természetesen jó ötlet.
Ám pl. Görögök akár szervezett támadásokat is hajthatnának végre, vagy akár a Pun-ok is megindulhatnának akár több sereggel.
I met God. She's black
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
De azt is biztosra veszem, hogy a különlegesebb egységek majd DLC formájában jönnek.
Amitõl én leginkább félek (értsd, nagyon-nagyon félek), hogy nem lesz meg a kellõ változatosság a különbözõ népek egységei között kinézetre. A Rome 1-ben minden nép egységei máshogy néztek ki, volt légió, falanx, pun sereg, félmeztelen germánok, stb. stb. Nem volt a parasztokon kívül más egység ami minden nép esetében ugyanúgy nézett volna ki. Minden egyedi és változatos volt. Sajnos kezdve a Medieval 2-vel (még csak kisebb mértékben), folytatva az ETW, NTW és most a shogun 2-vel, ez a változatosság teljesen megszûnt. A különbözõ népek, vagy frakciók egyégei egy az egyben ugyanúgy néznek ki, csak át vannak színezve. Ugyanaz a szamuráj, csak az egyik fekete a másik piros... A statisztikái talán eltérnek a kettõnek, de ugyanúgy néz ki...
Persze érthetõ, hogy miért csinálják ezt, hiszen ez masszív költségcsökkentés a részükrõl. Ha minden egyedi egységet külön 3d modellezni és animálni kellene, az sokkal több idõ és pénz lenne, a textúrát átszínezni meg csak pár perc...
Viszont ez a rendszer valamennyire mûködött az ETW-ben, hiszen minden népnek hasonló serege volt, csak az egyenruha színe volt más. Mûködött a shogun 2-ben is, hiszen ott egyetlen néprõl volt szó, amelyen belül klánok csatáztak. Viszont ez a rendszer egyszerûen nem mûködhet az új Rome-ban. Így vagy benyelik a "több pénzbe fog kerülni" békát, vagy valami förmedvényt fogunk kapni 😞
Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!
Én annak örülnék már nagyon, ha a különbözõ államoknak eltérõ stratégiái és céljai lennének, nem pedig foglalgatni egymás területeit és kész.
Rómaiként hódítunk, germánként meg védekezünk, ha erõsek vagyunk akkor birodalom határvidékét támadjuk, városokat fosztogatunk. Lehetne olyan fejlõdésük, hogy egyre erõsebb törzsszövetséget hozunk létre és erre jönnének a bónuszok stb.
És ennek megfelelõen mindeni a saját érdekeit tartsa szem elõtt.
értelemszerûen más intézmények lennének mind a kettõnél, hadsereg, mezõgazdaság, stb
Ez a 2 feature, ami szétszarta a total war szériát véleményem szerint kezdve az Empire Total War-al. Ezen felül semmi bajom nincs az új TW-kkel. Ha lehet választani, akkor a városépítéses rész térjen vissza az elsõ részhez, még a központi toborzást valahogy megemésztem.
Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Aztán mikor odatámasztják a létrát, nem lehet lelökni, szökõévenként néha valamitõl ledõl 1-2 létra a sokból, de én több száz óra játék után kb 2 alkalommal láttam ilyet.
És ez még a medieval 2-ben is pontosan így van.
Az útvonalkeresés pedig sírással kevert falkaparásra késztet, amikor a városon belül nem tudnak megkerülni egy fát, vagy alakzatba állás helyett buzulni kezdenek a katonák egy kupacban, vagy amikor egyszerûen nem hajlandók oda állni ahová mondom, még ha nincs is akadálya.
Ez is megvan még a medieval 2-ben is.
Na meg a pofátlan csalás is nagyon gáz
- bérgyilkossal kinyírom a sereg élén álló családtagot, majd a következõ körben ott egy új, és akárhányszor megölhetem, újra és újra ott lesz.
-bebukja a gép egy 2000 ezer fõs seregét ellenem, és a következõ körben már indul ugyanekkora a legközelebbi városából úgy hogy csõdben van, na meg ennyi idõ alatt 1 városban nem is lehet ekkora sereget toborozni.