Rome 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Azért ez a kép elég durva

Nem tudom javítottak-e rajta vagy tényleg így néz ki játék közben ha igen akkor sürgõsen új gépet kell szereznem <#idiota>

Na igen. Ráadásul ha megcsinálják a valós harcot ahol létezik tömeg(súly) de egyéni harcosok is, értsd" nem kell ahhoz szembefordulni, hogy leszúrjanak pl., akkor már már csata szimulátor szintet is el lehet érni. És végre megint számít a veteránság a kiképzés és a páncél...és persze a morál.

Molnibalage
Ez tényleg befosatós. 4-5 FPS és TPS játékokban nem volt ilyen grafika.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Új képek itt.

De még jó ideig nem lesz semmi érdemi infó nyilván.
Nyilván ez. 😄
Igen ezek óta nincsen új. De jó , hogy beraktad.

képen ott a link

Molnibalage
Hol nézed az infókat?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Itt van 2 régebbi kép de még nem linkelte senki szerintem...

Mindig nézem. Új még nincsen a héten.

Molnibalage
Semmi új kép és hír? Melyik a téma fõ topikja?

GaBika6

"A balszerencse mutatja meg a hadvezér zsenialitását; a jószerencse ezt még elrejtheti!"

Össze, nem lesz gond.
Most jobban futnak a játékok egy erõsebb gépen, mint akkor. Az RTW-t nem használtam maxon én se, mert be tudott eléggé lassulni. Nekem anno Radeon 9600XT kártyám volt (512MB RAM, 3GHz PIV). És hol volt még akkor a HD felbontás (1024x768-ba ment).

Molnibalage
Anno nekem az RTW simán megfektette az akkori konfigomat. Az Radeon 9200-es kártyám átment diavetítésbe, ha tüzes nyilat használt bárki...

Nekem nem a látvány a fontos annyira, de egy mostani felsõ kat. alsó határán levõ gépen csak eldöcög majd. (200k-ból csak össze lehet már ilyet rakni.)

A TW magyar oldalán meg az szerepelt a leírásban, hogy nõni fog a gépigény, csak igyekeznek optimalizálni, hiszen tudják, hogy a játékosok nagy része nem csúcs konfigokkal van felszerelve.

Az nem kérdés, hogy erõsebb gép kell majd a magas beállításokhoz, már akkor se hittem az ugyanolyan gépigény (Sh2-höz viszonyítva) kijelentésbe, mikor még 1 képet se láttam.

Molnibalage
Nekem mondod? Én 2004/05 óta kb. elvesztettem a fonalat. Az árszinttel próbálok tájékozódni.. Akkor folyamatosan frissítettem a konfigot. 2003 óta kétszer vettem teljes gépet és soha nem fejlesztettem. Augusztusban veszek majd zsír új gépet.

DaemoonHunter
persze ezzel tisztában vagyok, arra értettem hogy minden évben(bár inkább kb minden 3. hónapban) megvan hogy mi számít csúcskonfignak, a megjelenéskor is gondolom így lesz, és ha valaki élvezni is akarja a 10k csatákat akkor bizony kell oda majd a gép, minden esetre bízok benne hogy megoldják, és egy mezei 4magos 3ghz proci elég lesz neki, meg valami ütõsebb vga, amit az én esetemben úgy is venni kell.

Molnibalage
Csak azért, mert nekem 4 éves gépem van és az új játékok is simán elmennek med-hi beállításokkal 1280x1024-ben. Használtan 40 ezerbe fájó konfiggal...

DaemoonHunter
nemtom mi számít annak mostanság egy jó ideje nem foglalkozok a konfigokkal alkatrészekkel..

Molnibalage
Mit értünk erõmû alatt?

DaemoonHunter
ez mind szép és jó, viszont egyre jobban kételkedek abban amit a fejlesztõk szintén elárultak, hogy a gépigény nem fog változni a shogun hoz képest, ugyanolyan gép elég lesz hozzá mivel náluk fontos szempont hogy állandó maradjon a gépigény. Namost ha ezek mind igazak, az effektek, többszörösen nagyobb csaták, részletesség stb akkor ehhez erõmû kell, bár ezen korai lenne gondolkodni majd a demó után kiderül.

szabii98
basszus már most megvettek ezzel..pedig még semmit nem láttunk belõle szinte, csak képeket...alig várom!! 😄

I met God. She's black

Molnibalage
Ez lesz 'A' Total War. Az elsõ két résszel nem játszottam, az RTW-t szerettem, az MTW2 totál felbaszta az agyam, a ETW és a Shogun soha nem érdekelt.

Nagyon királyság lesz ez 😄😄😄😄😄

Ha ezt mind betartják nem változik ,már okés a játék 40%-ban 😄

50 frakció ,az mondjuk kemény lesz 😄

Az Empireban ez a taktikai pontos cucc mi volt mert nagyon nem rémlik?Ezzel arra céloznak virágnyelven hogy meg tudsz szállni épületet vagy mi?
Molnibalage
Füttyent, csettint.

"Újabb információkat láttak napvilágot a jövõ tavaszra ígért Total War: Rome 2 újdonságairól.
A készítõk jelentõs változásokat ígérnek, amelyek a kor, és ami talán még fontosabb a játékosok igényeinek megfelelõen új alapokra helyezi a Total War szériát.

A játék technikai hátterét tekintve a CA informácmiói szerint a játékon másfélszer annyi ember dolgozik, mint a korábbi részeken (szám szerint 2100 ember), továbbá a történelemhûséget elsõdlegesen szem elõtt tartva bevontak a fejlesztésbe 35 történészt is.
A játék képi megjelenést tekintve is új szintre kerül, mivel a fejlesztõk a korábbi tendenciát követik, miszerint minden páratlan Total War rész teljesen új, a kornak megfelelõ grafikai motort kap.
Nem lesz ez másképp a legújabb résszel sem.

Az eddig megismert kampány térkép is megújul - a Rome elsõ részében megismert provincia alapú térkép az Total War: Empire-ben bevezetet részletesebb, tartomány alapúra cserélõdik.
A tartományok természeti adottságai jelentõsen bõvülnek, amik az ígéretek szerint sok plusz taktikai elemmel gazdagítja a játékot.
A települések szerepe is emelkedik - a játékban mindegyik egy adott határral indul, de ahogy a város fejlõdik ez a határ kijjebb tolódik a fejlõdésnek megfelelõen.

A fejlesztõk ígérete szerint a játék a korábbi 19 (plusz a szenátus) frakciója helyett az új részben 50 fog helyet kapni a térképen.
Az egyes népeket szétbontják népcsoportokra, törzsekre, akik mind egymástól különbözõ épületeket, egységeket, és fejlesztési fát kapnak.
A rajongók kérdésére arra is válaszoltak a készítõkk, hogy itáliában csak a római frakciók lesznek jelen.

Megújul a képzési rendszer is.
A katonák képzettsége mellett a kinézetét is befolyásolja, hogy melyik településen toborozták õket, a harcértéküket meghatározó tapasztalatuk pedig a település fejlettsége határozza meg, továbbá az adott seregben található veteránok száma.
A római frakciókat kedvelõk számára örömteli hír, hogy létrehozhatunk légiókat is majd a játékban.

A seregek magja mindig is a hadvezér volt.
Korábban is jelentõs szerepet játszottak a csaták közben a jelenlétükkel, mert az egységek a közelükben jobban harcoltak, és nehezebben kaptak morál romboló effekteket.
Ezeket a tulajdonságokat jelentõsen kibõvítik azáltal, hogy a hadvezér személyiségét, ezzel speciális tulajdonságait befolyásolni fogja melyik tartományban béreltük fel.
Nem mellesleg a kinézetét is meghatározza majd a származási helye.

A csatatérképen is meglepõ újdonságokra számíthatunk.
Az elsõ mindjárt az, hogy a korábbi részekben megismert a harc közben a képernyú sarkában található csatatérkép teljes eltünésérõl nyilatkoztak a készítõk. Ezt felváltja majd az ütközet közben használható madártávlat opció, amivel a csaták globális átláthatságát növelik jelentõsen.
Az elsõ Total War játékokban megismert népszerû csatakezdõ hadvezéri szónoklat is visszatér, méghozzá megújult formában - ezentúl a készítõk ígérete szerint a felemelõ beszédek teljesen már teljesen filmszerû formában fognak megjelenni a csata elõtti pár másodpercben.
A településen megtalálhatók lesznek az Empire-ben megismert taktikai pontok is, amik különbözõ bónuszokkal látják el az õket elfoglaló sereget.

Az Total War: Empire óta a játékban lejátszható hajócsaták is új értelmet nyernek azáltal, hogy az eddig kizárólag szárazföldi erõkkel ostromolható partmenti városok immár hajóval is támadhatók a gyalogos csata közben.
Ezzel segítheti egymást a két harci nem egy adott település elfoglalásába, vagy elpusztításába.
Természetesen a védõk beleszólhatnak ezekbe a harcmozdulatokba azáltal, hogy a városból kitámadva akadályozhatják, vagy megállíthatják a hajókból éppen partra szálló utánpótlás egységek mozgását, illetve megsemmisíthetik azt.
Egy másik régi nagy vágya is teljesülhet az admirális vénával megáldott hadvezéreknek - a folyók a Rome 2-ben végre valóban hajózhatók lesznek.

Végül pedig egy furcsa, és egy örömteli újdonság.
Megosztja a játék rajongói közösségét hogy a legújabb Total War rész a sorozat történetében elõször 18+ karikát kap. Ez azért történhet meg, mert a készítõk a grafikai újdonságok listájára bevesznek egyes a harc közbeni teljesen realisztikus, brutális az animációkat.
Ez azt jelenti, hogy az ütközet alatt nemcsak a katonák moráljához igazodó emócióit fogjuk teljes egészében látni a gesztusaikon, ami folyamatosan látható lesz az arcukon, és mozdulataikon annak alakulásához mérten hogy alakul a harc, hanem vér effektek mellé helyet fognak kapni a lerepülõ egyes végtagok effektjei is.
Viszont egyhangúan üdvözölték azt a bejelentést, miszerint a játék struktúrájában úgy lesz elkészítva, hogy könnyen MOD-olható legyen.

A játékhoz publikáltak két új képet is, ami eloszlatni látszik azt a feltételezést, hogy a korábbi képek csak mutatós concept art-ok voltak."

http://www.facebook.com/totalwar.hu

most olvastam itt 😊 hát nemsemmi lenne a ROME II az biztos <#buck>
DaemoonHunter
nem semmi partraszállás, ostrom ahogy pajzzsal fedezik egymást, magukat védik, a nyílvesszõk remélem tényleg megmaradnak, illetve ha jól látom a városok is tényleg város feelinget kaptak már, ahol azért taktikázni lehet, kell. Egyszóval odaver már most, remélem nem sok "photoshop" került a képekre😊

hajaznak arra,hogy filmszerû legyen legjobb választás egy ilyen játéknál 😄!

Engem már a képek is lenyûgöznek! 😄
Viszont a legjobban a nagy térképre leszek kíváncsi!!!

Javarészt azt fogom egész játék alatt nézegetni 😄

Prince23
és a szinvilág is amolyan sötét tónusú. vagyis lesz ennek hangulata. fõleg akik a Róma sorozaton nõttek fel, biztosan beszippantja majd õket is a gameplay és a látványvilág

emberkék jól kivannak dolgozva!

2 új kép 😊

Prince23
Steames lesz. Ez pont jó

mellesleg ez is a Steam--hez lesz kötve ?

Mert ezt elhanyagolhatnák már!

Elég jó leírás a tercióról. Khm..évszámok.

A terció egy késõbbi, és teljesen más dolog.<#vigyor2>Nézed már meg kicsit az évszámot légyszi'! A másik hogy a Morgarteni_csata után ment az terep kihasználás nélkül is.
Írtad-
"A falanxok és a nehézlovasság viszonyáról, meg arról a "péppé verésrõl" Nagy Sándor és a hetairoik is tudnának egy-két dolgot mesélni."
Nézd meg légyszives a csatában a pontos használatot<#alien>..aztán szólj mikor gyõztek le szembõl falanxot, akármilyen rohammal.

PrasCo
Azt az apróságot kifelejted, hogy a terciók mûködéséhez hozzájárult a soraikban az arkebúzok jelenléte, meg azért az az apróság sem elhanyagolható, hogy Svájc vidékein nem annyira jellemzõek azok a mezõk, ahol egy nehézlovas lendületet tud venni. A katonák költségvonzatát is ennek tükrében érdemes figyelembe venni. A kiképzést is úgy kell érteni, hogy a fegyveres harc helyett elõtérbe került a drill. Egy pikával, ugyebár, azért elég korlátoltan lehet harcmûvészeti bemutatót tartani...

A falanxok és a nehézlovasság viszonyáról, meg arról a "péppé verésrõl" Nagy Sándor és a hetairoik is tudnának egy-két dolgot mesélni. ;]
Akit érdekel keressen rá,ez az elsõ(a klasszikus kor után) ahol kevesebb gyalogos ver péppé!! kiváló nehézlovasságot.-Morgarteni_csata-
Kiképzés, stratégia, ész...nem nagyon volt akkoriban divat, de a svájciak divatba hozták megint. Érdekességként megjegyzem, hogy Mátyás az ókori tört. írók munkájának, a római hadsereg felépítésének tanulmányozása után (na meg a csehek) teremtette meg a fekete sereg nehéz gyalogságát.

A lovasság elõtérbe kerülésnek sok oka volt. Nem részletezem..de abban megnyugodhattok, hogy bármely!! kor nehézlovasságát ugyanúgy mészárolta volna le, mondjuk a macedón falanx. A helyzet az , hogy amikor megjelent a Római kor utáni elsõ komoly gyalogság, a svájci, akkor kapták döntõ csatákban a nehézlovasok az elsõ komoly vereségeiket(nyilas támogatás nélkül mert abban az Angoloknak is nagyon ment). Így lettek a Svájci kantonok függetlenek, és egyben a kor legkeresettebb zsoldosai. Halkan megjegyzem erõs hasonlóságot mutattak a klasszikus falanxal.

PrasCo
Az ókori "nyugati" lovasságról nincs információm, de a nomád népek esetében a nyugati fogalmak szerint vett kopjás rohamról ebben az idõben nem is igen van értelme beszélni, a rövidebb lándzsát közvetlenül, marokból használták döfésre, néhány elmélet szerint meg szabályosan és két kézzel vívtak vele - utóbbihoz nem tudok, mit hozzátenni.
Igen, ezért is volt elõtérbe a gyalogság. Bár kengyel nélkül is sokan megtanultak lovagolni és harcolni elég jól, tehát kengyel elõtt is volt élet. Azért a makedón nehézlovasság ott volt a szeren, sokszor szerepet játszottak a csatákban. Tehát nem voltak olyan átütõ rohamok, de nem is voltak esetlenek.
Olyat olvastam, hogy kengyel nélkül igazából a lovas lovas összecsapás volt nehézkes.

A játékhoz is kapcsolódik, hogy a könnyûlovasságot remélem megfelelõre csinálják. Jobb manõverezõ képesség és szabadabb mozgás kéne a lovasságnak. A numidiai lovasok nem használtak kantárt, a térdükkel és a testük súlypontjának áthelyezésével kiválóan irányították a lovat és így mind2 kezük szabad lehetett a harchoz.

Majd elõveszem egyszer a med2-t és megnézem már ezeket a rohamozásokat, rég volt. 😄
Azt tudom, hogy a Kingdomsnál keresztes hadjáratnál már mintha erõsebbek lettek volna.
Igen igazából nekem is az a bajom, hogy gyorsan levágják õket közelharcba.

Az ókorban a lovasság használatához vegyük hozzá hogy nem ismerték sem a nyerget sem a kengyelt.Na j a rómaiknak meg a görögöknek volt valami felfelé fordított székre emlékeztetõ nyeregszerûsége.Ergó egy combosabb rohamnál repült mindenki mindenhova.
Sok ilyen van, csak gondoltam berakom szemléltetésnek...ezt!

Hát, ha a te lovasaid botokat lóbáló parasztoktól hullanak akár legnehezebb fokozaton is, ott valami nem stimmel. Ha esetleg több egységnyi paraszt bekerít, azt mondom oké, simán lezúznak, ha nem teszel valamit(hogy most a parancsot hogy fogadják, az más tészta). Mert gondolj bele, miért ne tennék? Te mit csinálnál, ha egy lovas ott állna melletted, de vagy ezren veszitek körbe? Lehúzod a lóról, onnantól lincs van, itt már a létszámfölény érvényesül.
Hogyne láttam volna elhullani a lovakat? De, ha szembe ráküldöd a lovakat pár limlom parasztra, esélyük nincs bekeríteni, a legtöbbször csak a lándzsásokat küldi a lovakra ilyenkor az AI, a többi vagy menekül, vagy a gyalogságoddal foglalkozik. Város elleni harc meg mindig veszteséges, ezt nem is vitatta senki. Lovakat elsõ sorba soha nem is küldtem ilyen helyzetben. Be kell látni, a ló rohamra kell, nem az álló harcra, a fent sorolt okok miatt. Ugyebár ezért is vannak a lovas egységek, álló csatára ott van a gyalogság. Ezért sem igazán értem, hogy mit akarsz kihozni egy álló harcból lovasok esetében.
Abban persze igazad van, hogy nem reális, amikor kifordítod onnan a lovat(viccen kívül, sokan meg emiatt sírnak, hogy nehezen jönnek ki), de ha "partfist" csinálnak a lovasságból a játékban, akkor még nagyobb isten lenne, mint most. Valami hibája minden egységnek kell, hogy legyen, és szerintem egyáltalán nem valószerûtlen, hogy állóharcban elkezdenek hullani.
Egyébként lehet, hogy neked nincs bajod a rohammal, de wednes-nek van és az õ szavaira reagáltam elsõsorban. A botokat lóbáló parasztokat meg már azt se tudtam ki írta.

PrasCo
Sokadjára és utoljára: A rohammal nincs gond. Gond az az után következõ dolgokkal van. Ha lovasodat nem láttad még elhullani, az azért van, mert vagy gyenge fokozaton játszol, vagy nem küldted még be lépésben fõteret védõ egységek ellen. Mondhatod, hogy "a Medi 2-ben ez nem rendeltetésszerû használat", és igazad is volna, csak már eredetileg sem errõl szólt a fáma. Hanem egyrészt arról, amit lent már leírtam, másrészt akkor már idejöhet az is, hogy mennyire reális az, hogy roham után a lovakat megfordítják és kifutnak, majd pár másodpercen belül újabb kopjával rohamoznak. Hallottam olyan elgondolást is, hogy a tömegben a lovat már különösebben nem irányították, mivel nem is nagyon lehetett.
Azért annyira nem ritka ez ilyen AI mellett. Állandóan elõreküldi az íjászokat, ha rászabadítok ilyenkor pár lovat, hiába menekülnek. Szinte tök mindegy mi mögé bújnak, csak lándzsafal ne legyen. Több rohammal meg akármilyen gyalogos páncélozott lovagot le lehet zúzni(persze azt már áttörni nem muszáj és az is elvárható, hogy ilyenkor nagyobb legyen a vesztesége a lónak). Frontálisan sokfajta egységet el lehet taposni velük, nem csak a parasztokat. Ha meg már menekülnek, hát ez van. Sokan tennének így, ha a haverjuk 70%-át eltiporták. És megmondom az õszintét, botokat lóbáló parasztoktól meg még egy lovasomat sem láttam elhullani.

Hát ezt a regényt gondold akkor meg..nem tudod lerakni.

Molnibalage
Szeretem a történelmet. 1 hónapja a könyvesboltban majdnem megvettem egy néhánszáz oldalas római történelemrõl szóló könyvet (nem, nem képeskönyv..), csak nem láttam értelmét, mert nincs rá idõm.