6314
-
#5430 En a napokban vettem elo ujra es jatszottam vele random par orat es kozben vegig arra gondoltam, hogy vajon hosszutavon melyik erte volna meg a kedves donteshozo faszkalap oltonyosoknek, a fel ev csuszas es mostani allapotu megjelenes vagy az, amit csinaltak es a vele jaro foscunami, amit okoztak.
Jelenleg is van meg benne bug, rengeteg. Van meg tovabbra is baromsag es kihagyott/hianyzo (al)rendszer, nagyon sok. Tovabbra is kell hegeszteni rengeteget a jatekon, de mostanra mar annak is jatszhato, szerintem, aki roppant erzekeny a bugokra.
offtopik:
Nem akarom szegeny gurusokat bantani (megteszi azt a sors, a hitelezok es a maradvanyon marakodok kemenyen), de reddites/twitter posztbol egy oldalas cikket irni a gamer (es ujabban mar szorakoztatoipari) ujsagiras legalja. Kar, hogy itt tart a vilagon a "sajto", a megjeleno "cikkek" 95%-a twitteres hisztibol vagy reddites felszopott threadbol a kotaku vagy pcgamer altal megirt "cikk", amelyet aztan a vilag, kozte a magyar gs/pcg/ign meg a tobbi wannabe portalocska lefordit (szorol szora, meg a mondatok sorrendjet is tartva) es elegedetten hatradol. :)
Eskuszom neha az itteni SG-s vagy faszbukos hisztikben (jatek topikokban a pro es kontra vitakban) tobb a valid info, mint ezekben a cikkekben, mert lehet, hogy rendkivul primitiv tud lenni itt is (es mashol is) egy-egy vita szinvonala, de legalabb a jatekokkal jatszok anyazzak egymast, nem a "hat biztos igaz, mer' bemondtak a tevebe'" emberek... -
#5429 mit várunk egy gurutól? -
#5428 Ez a szokásos gyülölet beszéd, feszkokeltésre. A cikk is baromság azért mert egyszer történik ilyen nem lesz játszhatattlan. Régen sokkal gázabb dolgok és sűrűn fordult elő. -
#5427 > Többet ártanak a patchek mint amit javítanak
nem -
robicarlos6 #5426 Szárnyra kaptak a kocsik a Cyberpunk 2077 legújabb frissítésétől
Stalker effekt? Többet ártanak a patchek mint amit javítanak -
#5425 Full Gameplay Rebalance
A változásokat nem tudom ide írni, mert több mint 25.000 karakter, úgyhogy kattints a linkre xD
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.08.21. 15:49:42 -
#5424 33.6 giga GOG-on. :/ -
Gibor #5423
-
#5422 Ez mondjuk jó:
"Optical Camo cyberware will now be available for purchase from Ripperdocs."
A W3 free dlc-i is kb ilyenek volt. Extra fegyver, új skin stb. Ebben nincs nagy meglepetés. -
caps lock #5421 Ez a patch is bizonyítja amit mindenki tud, hogy tavaly egy early access szintű játékot kaptunk csak. Messze nincs még kész, és hihetetlen hogy kilenc hónappal a megjelenés után is még itt tartanak. Semmi fizetős DLC, csak senkit sem érdeklő kozmetikai cuccok és hibajavítás gőzerővel, vagy inkább egy kerékpár sebességével. -
#5420 Hát ez minden előzetes - amúgy sem túl magas elvárású - várakozásomat alulmúlta... Legalább Johnny és a kocsi szarul néz ki? :)
Apropó, a császár új ruhája hibákat javították már? :) -
#5419 1.3 patch note -
#5418 Jo az, 3 DLC letudva, meg egy kis kontent patch es lehet kukazni a oldgen konzolokat es johet a 2.0-as reboot :) (kezem meg a biliben, tudom...) -
Gibor #5417 Épp most megy a DLC bemutató, valakinek biztos elég ennyi is :)
-Alternatív ruha Silverhandnek
-Dzseki V-nek
-1db Autó. -
#5416 Ez édeskevés. Kizoomoló minimap, olcsóbb respec és egy minimális vizuális változás a Cloudsban azoknak, akik nem tudnak két nevet két külön archoz kötni játék közben, mert memóriájuk, mint az aranyhalé.
Hát ennyiért kevés lesz az az 1.3. Ez belefér egy 1.24-be is.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2021.08.17. 18:16:05 -
Daermon #5415 Király. Akkor hamarosan megint bevetem a sáska pengéket,. :D -
#5414 Az íjazás kipeccselték? Mert az elég OP volt emlékeim szerint. Tele volt a net yt videókkal,a hogy menekülés közben lövi tele az ellenfelet nyíllal a játékos, azok meg szépen hullanak, mint a legyek. Kite-olás ment ezerrel.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2021.08.17. 11:18:39 -
#5413 Cyberpunk 2077: Hamarosan szót ejtenek az első DLC-csomagokról, kaptunk néhány videót az 1.3-as javításról. -
#5412 Az is vicces egyébként, hogy az első, kvázi tutorial szakaszban és azt követő első lépések között is kétszer is lehet gyakorolni a vívást/harcot, ami azért nagyon sokat segít, hogy belejöjjön az ember... és mégis, mennyien kihagyták. Úgy meg persze nehéz (és egyúttal reális is), hogy sem a karakter sem ismeri még a szükséges "kunsztokat", sem a játékos nem tudja mit csináljon, vagy mire hogy reagáljon.
Egyetlen dolog bosszantott a KCD-ben, az "áthatolhatatlan" bokrok - mert hát egykori vidéki idióta parasztgyerekként egyfolytában az erdőt jártuk porbafingó korban és bizony olyan bokor nem volt itt a vadkeleten, amin akkoriban ne tudtunk volna átmászni, átjutni... na bezzeg KCD-ben, ahol egy-egy sövény komolyabb akadály, mint egy várfal. (van rá mod, persze, így megoldható/áthidalható a dolog, de erre az egyre emlékszem, amit nem értettem, hogy "miért?")
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.08.12. 16:25:58 -
#5411 Igen de azért a játék végén meg a páncél miatt lesz nehéz, szóval ha filmeken stb nőttél fel és kardozni próbálgatsz akkor nehéz sajna. Fel kell jönni a netre és el kell olvasni hogy buzogánnyal nyomulj és akkor megint könnyebb lesz a harc :D -
#5410 A harcrendszer egyszerű és fluid a játék utolsó harmadában. Az a baj hogy a játékosok jó része az első ~10 óra alapján ítéli meg, míg a játék lényege a fejlődés. Egy srác aki a szemünk láttára vesz kardot a kezébe életében először. A játék feléig tanulás, lopakodás és menekülés a dolgunk, mint ahogy azt a valóságban is tennénk. Nem is nagyon ad a játék sokáig olyan küldetést, amiben konkrétan harcolnunk kellene.
No mindegy, én imádtam. Igazi középkor-szerepjáték-szimulátor a cucc. -
#5409 Szerintem baromi jó a Kingdom Come de én nem mondanám AAA kategóriának inkább AAB vagy ABB vagy valami ilyesmi az AAA és a B kategória közé tenném. Eleve a harcrendszer meg a szabályok miatt eléggé rétegjátéknak érzem és az AAA szabályrendszerbe szerintem az is beletartozik hogy mainstream. A Witcher elég mainstream lett, a Kingdom Come meg inkább megosztó még a műfaj kedvelőinek is. Én várom a folytatást mert az első rész is nagyon hangulatos volt, sokszor vicces, jól kitalált, de azért nem pótolja az RPG hiányt. -
lonvard #5408 Egy Witcher 3 után játszva a Kingdom Come iszonyúan sivár küldetések, dialógusok, lehetőségek szempontjából, na de viszont:
Magyarként rögtön ott van, hogy az állat és főleg növényvilág az ugyanaz, tehát én a játékban a középkori Magyarországon is érezhetem magam. Sőt, ha kimegyek most a határba, visszaköszön a Kingdom Come, de még a Witcher növényvilága is. Mert a lengyelek is ebből a régióból szedegették főképpen a növényeiket. :) Lemodelleztek több településnyi régiót Csehországban, gyönyörű a környezet. Ilyen életszerű, hiteles világa nincs még egy közékori játéknak. Tetszik hogy ezt élvezhetjük is, tehát nem úgy mint a Witcherben, hogy külső nézetben áll a karakter, hanem úgy, hogy belső nézetben leülök egy kocsmában, és elengedem magam. Hát mennyire jó lett volna a Witcher 3-ban, ha beülhettél volna a nyüzsgő tavernákban egy székre, és csak élvezted volna a miliőt. Mekkora lett volna, ha odament volna hozzád a pincérnő, és rendelhettél volna valamit. És mindig lett volna valami random mutatvány, kocsmai verekedés, előadás, exkluzív vendég, ami miatt érdemes is lett volna beülni rá. Csináltak volna egy minijátékot az evésre, és akkor ilyen tálból eszegethetted volna a finomságokat, amiket olyan élethően megcsináltak volna, hogy real time is etted volna hozzá a sült csirkelábat. :D Amúgy Star Citizenben pontosan ezzel próbálkoznak. Hogy le tudj ülni mindenhol, élvezni tudd a látványt, és van hozzá evés-ivás minijáték. A küldetések és dialógusok sivársága meg tulajdonképpen egy immersiont segítő tényező, hisz a valóságban se volt más, és a szereplőnkkel azért nagyságrendekkel több minden történik így is, mint egy átlag cseh parassztal.
Kingdom Come-ban ezen kívül megcsinálták a lovaglást jóra. Szinte minden játékban el van rontva, az Assassinban, a Witcherben, a Read Dead-ben is. Két játékban van megoldva, a Mount & Blade, és a Kingdom. Mi a különbség, Az elrontott játékokban mindig nyomni kell a gázpedált, a jól megcsinált játékokban csak elindítod a lovat a w-vel, és nem kell kínlódni. A Red Dead ott baszta el úgy hogy hülyét kaptam tőle, hogy a W-vel elindul a ló, de folyamatosan nyomkodni kell, mert különben belassul és leáll. A Kingdomban meg olyan jó a lovaglás, hogy a gyorsutazást nem voltam hajlandó használni, teljesen oké volt nekem az akár unalmas ügetés, mert elképzeltem, hogy ez a valóságban se volt egy nagy élmény, na de viszont a játék nem kényszerített arra, hogy nyomjam a W-t közben, mintha autót vezetnék. Tehát nem fárasztott le.
Nagyon jól megcsinálták szerintem azt, hogy a lootolásnál sok értéket találsz, tehát nem az van mint egyéb játékokban, hogy a loot az valami random lófasz, meg 2 töltény, hanem mindent meg fogsz találni a halottnál, ami volt nála. Ruha, fegyver, zseton. ÉS mégsem baszták el úgy, hogy akkor néhány gyilkosság után már milliomos is vagy. Valahogy mindig elmegy a pénz valamire. Nagyon tetszik a ruházkodás benne. Az inventory botrányos, ez oké.
Most nem megyek tovább, mer lehetne még pár oldalt írni róla mi minden működik a Kingdomban, számomra ezek miatt a fő tényezők miatt alapból magasról indul ez a játék, és ha a jövőben a középkorban szeretném érezni magam pár óra erejéig, biztos ezt fogom elővenni. Főleg a magyarítás után.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.08.12. 14:48:58 -
Daermon #5407 Hát kinek mi, mert szerinte Kingdom csak egy oké kategória volt. Olyan 6,5/10. Akciósan megérte, de nem hagyott mély nyomot bennem. -
#5406 Annyira akartam szeretni a KCD-t, de nem megy. A harc nekem túl clunky, a világ meg nem bejövős. Nem vagyok hanyattesve a középkortól, nem szeretnék ott élni, mert szar volt, nem is nagyon foglalkoztat vagy köti le a fantáziámat. Az látom, hogy a készítő nagyon szereti azt a világot, de én nem. A fantasy, az más, de a valódi középkor az szar hely volt, nem kérek belőle. Örülök, hogy van angol wc meg pizzarendelés, nem vágyom ebbe a korba.
Az immersion-t meg kb az első órában kinyírta a stupid kunok szövege, hogy "krva anyád" meg "de ennék egy gulyást" :DDD Ami vicces anakronizmus, mert persze senki nem evett gulyást ebben az időben, főleg Amerika felfedezése előtt ... -
#5405 Szerintem jelenleg a Kingdom Come: Deliverance az AAA RPG-k atyaúristene (azelőtt a W3 volt) és annak készül a folytatása, vagy legalábbis hasonló - remélem.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.08.12. 10:16:19 -
#5404 Ez oké, de indie-ként a köznyelv általában nem az ilyen cégeket érti, mint a Valve. Rpg-k terén kb csak az obsidian van, akitől várható még valami, senki más nem maradt a piacon, aki képes lenne egy nagy költségvetésű sp rpg-t összehozni. És bennük sem vagyok biztos, de a MS akvizíció miatt bármi lehetséges. A PoE1-2 és a TOW nem volt ilyen játék.
Minden más, akire a kommenttárs gondolt, az nem Valve kategóriás óriás, hanem picike névtelen stúdiók, akik lehet, még meg se alakultak. -
#5403 Csak kukacoskodásként :)
Az AAA jelentése; közép vagy nagyvállalatok nagy mennyiségű marketing és fejlesztési tőkével. Az hogy független-e a cég vagy sem, ahhoz semmi köze. Legyen 50+ alkalmazottad, 10 millió dollárod marketingre és fejlesztésre, onnantól AAA játékot gyártasz, akár van 3rd party kiadód, akár nincs. A Valve is indie cég, hiszen független :)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.08.12. 09:29:35 -
#5402 Közben végigvittem PS5-ön is. Minden platformon van így legalább egy végigjátszásom. A PS verzió volt a legbugosabb, de a bugok 99%-a quicksave/quickload-dal orvosolható volt. A perfromance itt a legjobb a konzolok közül, fix 60 fps, de ennek ára, hogy a gyalogosok száma jóval alacsonyabb, mint pl series x-en. A töltési idő viszont katasztrófa, kb HDD pc-s töltéshez mérhetően lassú.
Összességében a PS verzió a legrosszabb az összes közül.
De. A játék így is végigvihető. Majdnem az összes küldetést megcsináltam, egyik sem bugosodott be, mindet végig lehetett vinni. Egyszer sem haltam meg bug miatt, az exploitok jó része patchelésre került (a sebezhetetlenség pont nem). Tehát, akinek PS5 van, szerintem kipróbálhatja nyugodtan. -
#5401 AAA rpg-kre gondoltam, indie-k persze vannak, de ők nem fognak/tudnak AAA játékot csinálni. Egy Solasta soha nem lesz Witcher 3 pl. Ettől még jó, de akkor sem egy kategória. -
#5400 Azért van még remény, sok jó kis indie cég van akik lelkesen tolják.
Persze ezeket nem reklámozzák szarrá, de azért vannak. -
#5399 Arra referáltam, hogy hajlamosak az emberek "egyszer hibázik a CDPR"-t kiáltani.
Wicher 1-2-3 bugos volt (hol jobban, hol kevésbé) megjelenéskor és instabil, vagy ment, vagy nem. CP2077 úgyszintén.
WMS Release se ment zökkenőmentesen. -
#5398 Jo, mondjuk en vegig a Bethesda Game Studiosrol beszeltem, a jatekfejlesztokrol, nem a Bethesda Softworksrol, a kiadorol. -
#5397 Igen, tudom. Ez az egyik bajom vele, hogy az amúgy is kevés nyugati AAA rpg stúdióból egyre kevesebb van. Ezt az űrt töltötte fel a CDPR és ezért is védem még most is őket, mert ha ezek is lehúzzák a rolót vagy átmennek multikat gyártani, akkor nem marad senki kb. -
#5396 Nekem tetszett a Skyrim. Szerintem jobb volt, mint az Oblivion - TES lore terén biztosan. Nem tetszett, hogy Cyrodillből a szokásos római birodalom szerűségből ilyen LOTR Gondort csináltak várakkal meg lovagokkal.
RPg-terén nagyon lightos volt, de ezen a téren az Oblivion is az volt. Morrowind is visszalépés volt Daggerfall után, de ott legalább a történet és a világ kárpótolt minket. Oblivion nagyon gyengus volt minden téren, csak a grafika lett kimaxolva az akkori szinten. -
#5395 Bethesda elsősorban kiadó, nem fejlesztő egy ideje. Toltak ki Dishonored 2-t, Doom-okat, Wolfeinsteint, Rage 2-őt, Prey-t, Deathloop-ot, Evil Within-t, stb.
Bioware meg Anthem-el ölte meg magát, jelenleg meg új Dragon Age és ME sorozattal készül az öngyilkosságra.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.08.11. 14:32:27 -
#5394 Most meg fogtok dobálni, de szerintem a Skyrim sosem volt jó játék. A Skyrim közepesen jó sandbox a mod fanatikusoknak. De önmagában, mint játék számomra mindig semmitmondó volt. Egyszer végigjátszottam nagy nehezen aztán sosem gondoltam rá többet. Buta sztori, béna fizika, ostoba harcrendszer. Két pozitívuma volt, a maga idejében szép volt és jó volt a zenéje. Oblivion fényévekkel jobb volt anno, és a Skyrim erősen alá lőtt. Szerintem.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.08.11. 14:23:48 -
#5393 Itt is így van, legalábbis az interjúik alapján. Párhuzamosan több projekt készül, van ami évek óta, de ezek többsége vagy csak koncepciós szinten vagy egyéb, előkészítési szinten áll, minimális létszámmal. Aztán amikor véget ér egy nagyobb projekt fejlesztése, akkor az úgy "felszabaduló" (munka)erőforrás át lesz vezényelve a készülőkhöz és indul a fejlesztés "tényleges" szakasza. Nyilván lesz, aki lelép, lesz akit kitesznek, van aki ekkor csatlakozik, stb. de a keménymag ugyanaz, ezért is fáradt el a Bethesda, mert ugyanazok az arcok nyomják le ugyanazt a torkunkon év(tized)ek óta, minimális megújulással. Starfield sem lesz más, már most úgy hivatkozik rá Pete Hines és Howard, hogy "Skyrim az űrben"... fasza :D -
#5392 Szerintem mindenki meg lett volna Skyrim SE, VR meg pirítós verziók nélkül. :D
Az új CE engine-t értem, de azt gondolná az ember, hogy egy ekkora stúdió nem úgy kezdi el a munkát, hogy X projekt végetér, kint a játék, akkor mindenki egyszerre átül Y projektbe, hanem hogy X projektben A munkafázis végetért, akkor még megjelenés előtt az A-fázison dolgozók átülnek Y projektbe az ottani A-fázist csinálni és így tovább. Tudomásom szerint így fejlesztik a nagy stúdiók a játékokat.
Mindegy, a lényeg, hogy az előző generációban:
- nem volt Dragon Age játék egy db sem, csak a crossgen DAI (az ugye kint volt előző genen is)
- 1 db fallout volt (76-ot nem sorolom ide)
- nem volt TES egyáltalán csak remake (Skyrim ilyen-olyan kiadás)
- 1 db ME volt, az is minek. Még a ME1-3 remake-hez is meg kellett várni a generációváltást, pedig évek óta könyörögtek emiatt az EA-nek a rajongók
- új rpg IP-t sem a Bethesda, sem a Bio nem adott ki az előző genben
Amikor ezen pörögtem 5-6 éve a konzoltopicban, akkor lehurrogtak, hogy legyek türelmes, jönnek majd ezek a játékok. Hát nem jöttek. Abban a generációban egyáltalán nem. -
#5391 Skyrim SE és VR verziója mellett a Blades is általuk készült, a csapat egyik része ezeket csinálta, a másik a FO76-t segített elindítani BGS Austinnal közösen (mégis csak be kellett erőszakolniuk egy netkódot a régi elavult CE motorba). A harmadik része meg csinálta az új CE motort, hogy 2017-18 körül a Starfield tényleges fejlesztése a prototípuson történjen.
CDPR-nél is picit hasonló a szituáció, elegük lett a Witcherből egy időre (ki is jelentették, hogy nem hogy nem lesz több Geralt kaland, de egy egy ideig nem lesz új Witcher sem) és elkezdték a CP-t, amely szintén dupla ideig tartott, sok-sok reboottal, mert a szakik nagy része ott is állandó és megkerülhetetlen, így bizonyos kulcsemberek nélkül nincs semmi, ha ők nem akarják. Nyilván a fejlemények tükrében hamarabb lesz Witcher 4, mint az tervezék a 3. kiegészítője után :)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.08.11. 11:57:02