6314
-
#5631 Ez látod igaz lehet. -
#5630 Ma hallottam, hogy elvileg az 1.4 a next gen patch lett volna iden, de a fejlesztok (az also szinten dolgozo melosok) szinte "koveteltek", hogy csusszon at jovore, mert muszaj es mert muszaj. :) Ezert atraktak 2022 Q1-re ezt, akkorra, amikorra terveztek az 1.5-ot, igy a ket patch egyutt erkezik, de tartalmilag egymastol teljesen fuggetlenul, vagyis az 1.5 kvazi a next gen patch ES a gameplay reboot egyszerre. Elobbi kvazi a relaunch a mostani generacion, utobbinal pedig olyasmire kell szamitani, hogy a jelenlegi alapjatekba is erkeznek ujdonsagok, ujabb dontesek, elagazasok es azok a ficsorok, amelyeket anno bejelentettek/igertek, de egy eve kimaradtak, nagy valtozasok lesznek. (A Cyberpunk Online pedig kozben gozerovel keszul, es nagyon eros belso pletyka szerint jon egy Gwen-szeru kartyajatek a Cyberpunk vilagaba is - nem unatkoznak a sracok, de hat ezert vasaroltak studiokat maguknak)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.12.01. 19:43:33 -
#5629 Igazad van titánium, most olvastam úgy tényleg 25$ :) -
#5628 Hát ha nem is, de 25.
Merthát mozgó alkatrész nincs benne, csak egy köcsög csip. Értéktelen vacak.
-
#5627 Azok jobban néznek ki. Ennyiért bár felnyitható lenne és egy GPS okosóra vagy valami lófasz. Kb legyárthatják ezt 10$-ért nekik. -
#5626 És úgy néz ki mint egy olcsó játékóra :)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.12.01. 17:56:03 -
#5625 "csak" 160k:
CyberWatch -
#5624 Bár ez utóbbi inkább a mobilos cuccokra jellemző, ott szoktam ilyen rettenet verziószámokat látni build számokkal megsépelve.
Szerencsére (vagy épp nem szerencsére) már kijöttem ebből a játékfejlesztősdiből. Királyság volt ez annó, mostmár szerintem csak csalánnal faszverés.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.12.01. 13:33:54 -
#5623 Most is így van sok helyen. A lényege az előző hsz-emnek, hogy nem mindegyik verzió kerül ki a publikumnak. A verziózást egyébként most három fő módon intézik az IT-ban, egyik az oldschool, amit írtál, van a Google féle rolling version (gyakorlatilag lehagyják a major verziószámot, azaz v2.93.11 helyett v93.11, 94.22, stb), valamint a minor+bug+build number, azaz 6.313.99323asd ahol a harmadik tag a builder által generált szám, vagy a verziókezelő (git, svn, stb) merge/commit id.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.12.01. 13:28:07 -
#5622 Oké ide annyi azért tartozik, hogy a W3-nál az 1.32 fölötti peccs számok azok mind a konzolverziók. A számozás folyamatos egészen a félidős konzolpeccsekig, azért maradt ki ott az 1.4. De ugye az 1.5 pc-re is jön elvileg, az nemcsak egy konzol upgrade lesz.
Na mindegy, meglátjuk. -
#5621 De nem ez a szokásos eljárás. Az hogy az internal verzió az micsoda, az egy dolog, de szerintem a release verzió, az folyamatos. Legalábbis ebben eddig a Witcher 3-nál és a CP2077-nél is következetes volt a CDPR. -
#5620 En csak most futottam bele, eddig elkerult. A felvehetetlen targyakkal/penzzel/nyersanyaggal talalkoztam most is, de nem veszes mennyisegben. -
#5619 Játékfejlesztésben volt (van?) egy olyan rule, hogy jellemzően minél közelebb van a ponthoz a verziószám annál nagyobb a change.
1.00 az alap: 1.01 -> apróbb változások, minor/major bugfixek
1.10 -> critical bugok (blocker ugye elméletileg nem is lehetne), plussz feature update-ek.
2.00 -> engine upgrade vagy engine csere.
Legalábbis igy működött annó amikor én is benne voltam 15 éve. Hogy ma hogy megy ki tudja. Lehet hogy azóta változott és/vagy a cégek is egyéni számozással dolgoznak.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.12.01. 11:29:39 -
#5618 A verziózás a szoftverfejlesztésben belső mutató. Nem minden release build kerül ki a felhasználókhoz. Előfordulhat, hogy az 1.4 nem elégítette ki a várakozásokat, továbbfejlesztették, aztán majd megkapjuk azt amit publikálni akarnak. Lehet az 1.8 vagy 5.0 is. -
#5617 Ja, ez egy ismert bug. Elvileg már peccselték, de még mindig megtörténik néha. Van pár ilyen vicces bug meg egy-két kisebb zavaró dolog (pl. nem tudsz felvenni dolgokat, amik ott vannak előtted, mint a tutorial küldetésben a pénzköteg a scavenger kanapéján), de nagy bugot 1.31-ben én már nem találtam.
Persze a hiányzó feature-ök azok még mindig megvannak. -
#5616 Tavasz óta pihentettem, de a napokban belekezdtem egy új végigjátszásba. Jött már annyi frissítés azóta, hogy egy próbát megint megért a dolog. Eddig egyébként pár vicces bugot leszámítva nem volt gondom, igaz még a prológusban vagyok, de jelenleg nem volt semmi gamebreaking vagy bosszantó hiba.
Sajnos nem sikerült időben nyomni a screent, de tegnap jót röhögtem. A sztori elején csinálnám Dexnek a beavatós melóját, és indultam volna Meredithhez dumálni. Na gondoltam lehívom a kocsimat, most nem gyalogolok. A kocsit nem használtam azóta, hogy Jackie elvitte a randija miatt. Nos... lehívás után így érkezett meg :D Nem tudom hova vitte Mistyt, de komoly buli lehetett...
(a bug ott volt egyébként, hogy amikor lehívtam a verdát, pont volt ott egy autó a spawn helyen. Így az én kocsim pár méterre előrébb spawnolt - ez már azért haladás a premierhez képest -, de az "ütközést" a program érzékelte és egyúttal le is modellezte. Ami a vicces és erről sajnos nem sikerült képet lőni, hogy a kaszni több része a kocsi mögött volt sértetlenül, a levegőben lebegve (ajtók, motorháztető, stb.), a kocsim meg ilyen lett. De, beülve a volán mögé, ment mint a kisangyal. Újabb lehívás után persze megjött eredeti pompjában.)
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.12.01. 10:10:45 -
#5615 Én is ebben reménykedem. nekem egy alternativ judy / panam skin, egy autó, vagy bármi is jó lenne, csak legyen valami dec 10 környékén azoknak akik továbbra is szeretik a játékot és nem pártoltak el tőle. -
#5614 Mintha mondtak volna a mult heti interjuban, hogy iden mar semmi sem varhato, de jovo ev marciusig viszont kapunk egy "major" frissitest, amely valoszinuleg nem csak a next gen patch lesz konzolokra, legalabbis remenykedem. -
#5613 Hát, elvileg azt mondták, hogy 1.5 lesz a jövő évi nagy next gen update. Mostani verzió 1.31, szóval nehéz nem észrevenni, hogy az 1.4 az hiányzik a kettő közül és nagyon mélyen nem beszélnek róla egyáltalán semmit.
Ez persze csak reménykedés, de jó lenne, ha nem is szülinapra, de mondjuk a karácsonyi szünetre kijönne valami 1.4 extra content peccs. -
#5612 Ebből is látszik, hogy ez a játék jól ki van találva...
Néhol elbaszták a megvalósítást, akad jónéhány bug, logikátlanság, de maga a játék jól átgondolt. Kár hogy nem kapunk semmi 1 éves a játék meglepit (vagy tényleg meglepi lesz csak kussolnak róla). -
Sunrider924 #5611 E3 2018 lightning mod de csak mert ettol brutalisan megvaltozik a jatek kinezete, nekem jobban tetszik igy, True Darkness modot kihagynam belole kurvara semmit se lehet latni a sotetben vele de a csomag tobbi resze az jo. Rebalance mod elsore jol hangzik de valojaban kinyirja/feleslegesse teszi a craftot, par ora utan inkabb toroltem. Ha modozni tamadt kedved a nexuson van mar komoly felhozatal, utoljara a mutans Mystique skint lattam de azt mar tulzasnak ereztem, vagy a 18+-os Panam/Judy skineket.
Nem ertem a loot szortirozos problemadat, ha jol sejtem te nem craftolod oket max qualityre, mert akkor nem igazan nehez kivalogatni az epic(esetleg legendary) kozul a tobbit, masreszt a karid specializalasa megszabja milyen tipusu fegyverrel haladsz tehat ha handcannon-os vagy akkor teged annyira nem fog izgatni a melee vagy a lmg, shotgun.
A sidequesteket mindenkeppen erdemes megcsinalni Johnny-Panam-Judy-Kerry-Rivers tortenetszala nem keveset tesz hozza a main storyhoz es mindig megeri a reward ez nem kerdeses/majd meglatod. Hogy mast ne mondjak az egyik legjobb handcannon az Archangel az Kerrytol jon majd. Panamtol a legjobb assault rifle a Problem Solver es a jatekban az egyetlen silenced sniper rifle az Overwatch, stb
A sidequestek eseteben van az egyetlen igazan komoly "baki" a fejlesztoktol, a main story bizonyos reszei, fontos NPC-k story arc-ja sidequestnek lett minositve es ez kurvara nagy faszsag mert ezeket igy sokan kihagyjak es a tortenet vegen ertetlenkedve pislognak hogy mi a fasz van, itt valami kimaradt. Ami mellekes es tenyleg kihagyhato az jopar Gig de ott is vannak jo storyk amik standallone nem a main story resze viszont jok. Az abszolut csak gyujtogetoknek valok az autok, ott eleg komoly melo ha valaki mindet fel akarja oldani es megvenni. Az abszolut grind es passzolhato az a rendorsegi melok foleg az assaultok, de ha craftolni akarsz akkor kelleni fog a hozzavalo es ezekbol jon rendesen. -
lammaer #5610 Használ valaki modokat a játékhoz?
Érdekelne hogy van e valakinek kedvenc Quality of Life mod javaslata. Tehát nem olyanokra gondolok amik kvázi csalások (szuperfegyver, örökélet, örökpénz) hanem olyanokra amik a játékmenetet nem könnyítik meg, csak a játék használatát.
Pl ami nekem macerás a játékban:
- az állandó loot szortírozás minden összecsapás után. Leginkább pl hiányzik egy biztonsági kapcsoló, hogy még véletlen se daráljam be a kedvenc fegyvereimet, meg egy jóféle sortolás hogy lássam mik az új cuccok (az a picike new jel ami ráadásul instant eltünik ha ránézek egy fegyverre annyira nem kóser)
- zavar hogy a különféle mellékküldetéseknél nem látszik hogy mégis kb mennyi lenne a reward, érdemes e vele foglalkozni.
-
lammaer #5609 Köszi a tippeket.
Közelharcot nem favorizálom, nekem valahogy a játék közelharcrendszere nem jött be, nem érzek rá, nem tetszetős.
Amúgy normal fokozaton játszom.
Mindenképpen lenyomom őket ha már ott vagyok, csak nem nagyon tűnt fel hogy lehetne rájönni a gyenge pontokra, hogy mire érzékenyek, mik a trükkök náluk. Ilyen nagyon HP zsákoknak tűntek... -
#5608 Azért nem... level 50-en mindegyiket le lehet csapni easy-ben. (gorilla arm-al).
Csakhát vissza kell venni a nehézséget. -
#5607 Ezek direkt úgy lettek megcsinálva, hogy csak az arra kiélezett karakterek tudják végigvinni. Kell a magas body, a talentek és gorilla arms is. Szerintem ez nem baj, hogy van benne olyan küldetés, amit csak egyféle build tud megcsinálni. Bár lenne több ilyen. -
#5606 Ezt egy új peccs csinálta ilyenre. Egyébként pont ez a lényege: ezek ilyen mini-boss-ok. Érdemes magasabb szinten nekifeszülni, nem az elején. Viszont jó lootot is tudnak dobni, tehát van értelme a dolognak. -
#5605 Én a bunyós küldökkel vagyok igy. egy netrunner pl hogy verekedjen amikor közelharcra pontot nem osztottam... Marad a jó öreg explot: játék átállítása easy-re, bunyó (sok próba) és aztán utána vissza very hardra. Láma dolog, de én máshogy nem tudtam. -
Kotomicuki #5604 A Jig-Jig Street-i ripperdoc, Fingers hálószobájából kimentett ütővel - szinten tartás! hogy rohadna meg, aki kitalálta - és a zúzófegyveres támadás kitartatásköltségét felező perk-kel.
Lehet, hogy a HP- és kitartás-növelő, 2x3 perk is kell hozzá, netán a fogyóeszközökből ezeket megtámogatót használni.
Lehetőleg minél nagyobb szinten akarj bajszot akasztani velük. A dekk-ből a speciális képességeiket gátlót érdemes lehet rájuk elsütni még.
A lényeg: ütlegelni őket, majd, amikor elfogy a kitartás, kitérni előlük, gránátokat rájuk tapasztani (érdemes megnézni, hogy mire érzékenyek - ezt a dekkből is kaphatják), majd újból orrba-szájba vagdalni őket. Ha van dedikált gyenge pontjuk, akkor azt támadni. -
Sunrider924 #5603 Short Circuit + EMP granat -
#5602 Ha nem szorultam sarokba, akkor nem volt velük gondom.
Lizzy-t sokáig nyüstöltem, az egyik kedvenc pisztolyom volt, de aztán jött a Liberty.
Mesterlövész puskából meg a kedvencem a Panamtól kapott volt, azt tuningoltam.
Mivel a hackerkedésre fejlesztettem elsősorban és olyan chip is került a fejembe, így nem voltak gondjaim.
Illetve trükközni kell. Volt, amelyik nem tudott ugrálni, így háztetőről intéztem el. Gránátok meg gyorshackek segítségével.
Volt amelyiket jó messziről mesterlövész puskával. De ártalmatlanítottam pisztollyal és géppuskával is. A shotgun nekem nem volt a kedvenc fegyverem.
Én egyedül a megtalálásukat tartottam nehéznek, így ez a feladat nem is lett teljesítve. Nem volt kedvem az összes jelet végigtisztogatni.
De gondolom az sem mindegy, hogy milyen nehézre állítod a játékot. -
#5601 Akármilyen módszert is választasz, érdemes felfejlődni, mielőtt nekikezdesz ennek a feladatsornak. :) Minden feladatnál van egy veszélyességi szint jelző, ez ha piros színű, akkor még nem vagy elég fejlett a feladat kényelmes teljesítéséhez. :) -
lammaer #5600 Cyberpsychok legyőzésére van valami jó taktika? Az egyetlen ami jelenleg nekem működik az egy tech shotgunnal pofánlövöldözés, de megeszik 50-60 skulót is és elég necces mert 10ből 1x ha sikerül. Hátrálok, ugráálok el miközben tömködöm beléjük a sörétet, meg nyomatom a gyógyítást ezerrel.
Minden más fegyvert automatikusan kidodgeolnak, közelharc meg esélytelen.
Quickhacket max egyet tudok ellőni a harc alatt....
Sokal sokkal nehezebbek mint bármimás a játékban... -
Sunrider924 #5599 Ne faradj vele, elvakult Ubi rajongo, neki minden szar amit nem uborkaek csinalnak, az hogy minden hiba amit itt ennel a jateknal kiemel meg savazza a fejlesztoket az hangsulyosan jelen van dlc-k utan is a felmagasztalt AC Valhallaban, hat tudod, van az a mondas hogy mas szemeben a szalkat...
Ez a topik mar reges regen tul van azon a ponton, hogy a pc-s verziosoknal nagy szamban jol ment a jatek, nem voltak gamebreaking bugok stb de erted neki ott a sokmillas csili vili pc-je, hat nem tudom, azt varta hogy majd lemaszik a jatek a kepernyorol es o meg majd felebred mint NEO a matrixban....
Senki sem vittatta hogy elbaszott management miatt mekkora szarvihar lett a megjelenes utan, de azota is dolgoznak rajta, sot mint raakadtam az egyik dev rendszeresen streameli amikor jatszik a jatekkal jonehanyan kovetik(sokszaz folower/subscriber) es dumcsiznak vele a jatekrol, a bugokrol, olyasmikrol amik igazi inyenc dolgok es en ennek orulok, ez a jatek egyaltalan nincs eltemetve. -
#5598 Mostansag arrol cikkez boldog-boldogtalan, hogy a CDPR devek elmondtak, jovore indul a CP2 es a Witcher 4 fejlesztese, igy a CP max kap egy nagyobb kieget es vele rendberaknak mindent, ahogy az kell es ennyi. Legalabbis tippre.
Hozzateszem, en most ultem le ele megint egy vegigjatszasra, es azert jobb a helyzet sokkal, mint anno, de van meg mit hegeszteni, nyilvan. -
#5597 Ugyanolyan ramaty mint volt. 1.3 óta semmi update, a questek fele ugyanúgy törött, bugok mindenhol, az AI értékelhetetlen, eltűnnek az objektumok, mikor elfordulsz tőlük, item és fegyver balansz változatlanul béna, isten vagy a játék harmadától, értelmetlen a kraftolás, stb.
Azon kívül, hogy olcsón adják a játékot, semmi sem változott nyár óta, és a megjelenés óta is csak konzolon. -
#5596 Mert már nem olyan ramaty mint release-kor a patchek miatt és akciós volt black friday miatt.
Mekkora sütiség lett volna ha idén december 10-én jelenik meg mostani formában. 90 fölötti értékeléseket kapott volna... -
robicarlos6 #5595 Review bombing megy steamen csak pozitív irányban -
#5594 -
#5593 Én még meg is bocsátanám egyébként akár a GTA Trilogy szintű bugokat is, de azt, hogy egy rosszabb verziót portolnak le, ráadásul kevesebb feature-rel, mint a 20 évvel ezelőtti változat volt, azt semmilyen patch nem fogja javítani. -
#5592 Nem kell túlszabályozni a dolgot, abban egyetértek veled, hiszen a piac idővel úgyis lerendezi ezt.
DE, egy komolyabb fogyasztóvédelmi eljárás/hatóság/szabályozás ráférne az iparra, lehetőleg nemzetközi, mert a refund, mint "megoldás, ha valami szar" erre nem elég. Nem tudom, hogy mi, nem értek hozzá, de az elmúlt évek alapján a helyzet egyre rosszabb, és tényleg nonszensz, hogy 60-80 eurós AAA játékok alfa/béta/EA verzióként jönnek ki, félkészen. Nem a pénz része érdekel, arra ott a refund aki akarja, engem a minőség bosszant. Van türelmem, talán több is, mint az átlagnak, de lassan már én is azt mondom, hogy kezd túlzás lenni az, ami jelenleg megy... :)