6314
banner
  • Carlos
    Hát én nem igy látom!
  • lwb
    Ezzel nem értek egyet. Ez legfeljebb akkor igaz, ha csak a főszálon próbálasz végigrohanni, de szerintem még akkor sem. A játék nagy problémája, hogy nagyon könnyű. Mint a Witcher 3, ha egy picit letérsz a főszálról már túl és léped szintben az ideálisat a főszálhoz. Igazából, ha csak normálisan viszed végig a játékot, azokat a side questeket, gigeket csinálod csak meg, amelyek érdekelnek a főszálon kívül, akkor végig könnyű marad a játék normal fokozaton. Az első pofon a titkos befejezés lesz.

Az meg teljesen normális egy rpg-ben, hogy szintje van egy karakternek és a magasabb szintű karakter erősebb, mint a gyengébb. Ez nem GTA, ez egy RPG.
  • TokraFan
    A megjelenéskori állapotáról már akkor sem számoltak be reálisan, amikor megjelent. Emlékszünk még a hisztire, ami a játék hibái ellenére messze nem volt arányban a szarcunamival, amit kapott. Szóval így félév után még mindig erről "beszámolni" egyrészt felesleges, másrészt ismételgetése egy eleve túltolt, klikkvadász hisztinek, ami már akkor sem a játékról szólt, hanem a kattinátsokról amit hozott nekik.

Továbbá úgy állítja be, mintha a modderek kijavították volna a játékot. Ohh wait! Nem! van pár jópofa mod ami javítgat ezt+azt, vagy kicsit balanszol itt+ott, de arról kb. szó nincs, hogy "a modderek tették rendbe a Cyberpunkot a stúdió helyett". Itt egyelőre nincs unofficial patch (még a fejlesztői SDK-t sem adták ki, így nem is lehet), mint egy csomó másik játéknál. A modoknak én is örülök, használok is párat, de ennek semmi köze ahhoz, amiről a cikkíró fantáziál. Már a cikk címében tettenérhető a cinikusság és a gúny. Nem objektív tájékoztatásról van szó.
  • Kotomicuki
    Pedig de, EZ az egy hibája van: a fos, diablo-szerű szintlépésesdije és az e-köré csavart karakterfejlődés -> visítani lehetne a primitívségétől és ahogy ez megöli a játékot!
    Az egyik sarkon elkalapálsz 4-5 rosszfiút is, míg a másikon 3 "uolyan" már lazán kicsinál...
    Ha minden főszáli küldetés között nem húzol magadon legalább 2-3 szintet, akkor egy idő után csak a szemtől szembe marad, mint "játékélmény" - az is egyre keservesebb - , mert semmilyen rejtekutat megnyitni nem tudsz.
    Aztán, mire magadra szeded a "kellő" szintmennyiséget, hogy a fősztori is haladjon, addigra meguntad az egész "játékot"!
  • Carlos
    Jaja, utána jönnek a 100 milliós headshot buildek, a falon átlövős railgunosiok, stb. Nincs ezzel baj.
    De ne ez alapján legyen már megitélve a játék.
  • lwb
    Kicsit a Skyrimre emlékeztet, annyiféleképpen lehet exploitolni a játékot. Ezek közül szerintem sokat soha nem fognak patchelni. Skyrimet sem patchelték.
    Nem is baj szerintem. Ha egyszer vagy kétszer végigvitted, akkor ezzel jól el lehet ökörködni.
  • Carlos
    Nyilván ha exploitolsz (kvázi csít) akkor még a very hard se nehéz, de kb valid módon játszva azért más a helyzet.
  • lwb
    Én most send in the clowns sebezhetetlenség exploittal tolom very hardon. Így nem nehéz. :D De régen a crafting exploit és a crit chance - pisztoly kimaxolással is kb sétagalopp volt a játék very hardon is, sebezhetetlenség nélkül is. Emlékszem volt sokezres armorom és 30-40 ezret sebeztem fejlövéssel a pisztollyal. Egy lövés volt minden kb. Ezek egy részét már peccselték szerencsére. De azért még most is lehet szinte örök sandevistant csinálni teljesen "legálisan".

Nyilván exploit nélkül, normál módon játszva nehéz lehet normal fölött akármin.
  • blackfire001
    Értem. Tehát érjem el azt a szintet ahol már nem 'halálfejesek' az ellenfelek, majd a nehézséget rakhatom nehézre.. OK, köszi srácok!

Amúgy meg még ha működnek is a modok jól, akkor is hülyeség lenne azt kérdezni, hogy miért nem adják ki patch formájában..
    Amit módosítanak egy platformon, azt meg kell tenni a többin is (többnyire).
    Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2021.07.08. 12:50:14
  • Carlos
    fel kell tolni a nehézségi szintet. akkor azért nem olyan nagyon könnyű még max szinten sem.
  • lwb
    Hát pedig az lesz. A CDPR már a witcher 3-ban is olyan fasz módon oldotta meg a szintkülönbséget, hogy ha x szinttel alacsonyabb voltál, akkor kb minimál sebzés és 1-2 ütésből halál volt, de ha bent voltál az intervallumban, akkor meg a képességeid miatt olyan könnyű volt, mint minden normál küldetés.
  • Kancsalborz
    Én meg azt nem értem miért kapod fel azon a vizet hogy egy ezzel foglalkozó lap ir egy cikket a kedvenc játekodról x ( most éppen modding ) témában, amiben tényszerűen beszámol a játék megjelenéskori, es jelenlegi állapotáról.
    Én is qrvára szeretem ezt a game-t, két végigjátszásom és 380-órám van benne, de rohadtul nem látom hogy valami sértőt írt, vagy akár "magából hülyét csinált" volna.
    -Megjelenéskor bugos volt a játék ? Igen.
    -Észrevehető volt rajta hogy sok tartalom kimaradt illetve nem keszült el ? Igen.
    -Várható volt hogy a modderek hamarabb "szedik rendbe" a játekot ? Aki szokott moddolni az kb. sejtette...
    Ésakkó' mivan ? Kérdezem.
    Minősítette a játékot, írta bárhol is hogy "szar" ? Nem.
    Nem ez is volna a dolga egy ilyen ujságnak hogy egy játék aktuális állapotáról hírt közöljön ? Mer' én ennél többet nem látok ebben...
    Az meg hogy mennyire noname ez az oldal, -most azon felül hogy nem vagyok egy LEET "fan"( nem is ismertem őket eddig ) - minden rosszindulat nelkül : Körülbelül annyira, mint az összes többi magyar "gamer" lap mára, sajnos... ;)

• blackfire001
    Amint végzek a secret endinggel kipróbálom ezt a fergeteges mod áradatot... :D
    41-gyes szinten vagyok,
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    a robotokon nagy nehezen túljutok utána viszont jön a sereg és agyonlőnek :D

Szóval még mellékküldizek, és ez is nagyon tetszik. 43-mas szinten visszanézek a secret endingre, mert amúgy azért azt se szeretném hogy túl könnyű legyen.

Ja! Még egy dolog.. A játékban legerősebb kardot csak a játék elején lehet megszerezni. :D Vagy persze trükközéssel...
    Ami igazán bosszantó az az, hogy ha szétszedsz egy különleges fegyvert akkor nem tudod újraalkotni.
  • Carlos
    hajnali 3kor irta. tudjuk be annak...
  • PiszkosFred
    haha, ez jo volt igy koran reggel...
  • TokraFan
    A csávó még mindig ott tart, hogy "mer a zindulásnál a genya CDPR". A modokról meg úgy beszél, mintha ez nem minden egyes modolható játéknál így lenne. Mondjuk pl. a Fallout 4-et modok nélkül gyakorlatilag nem érdemes elkezdeni, mert pl. az építési rendszer a vanillában konkrétan sz*rt sem ér. Modokkal viszont egészen élvezhető. Skyrimmel (12 éves játék), mai napig úgy indítunk, hogy SpecEdition install, majd azonnal Unofficial Community Patch, különben a stúdió által 12 év alatt sem javított hibák százaival lesz tele.

Lépjünk már túl ezen a Cyberpunk bashing f*szságon. Akinek nem tetszik keressen másik játékot. Vagy persze írhat idióta cikkeket is pár újabb kattintás reményében (ez egyébként is egy full noname oldal), csak azon kívül, hogy magából hülyét csinál, másra nem nagyon lesz jó.
  • hykao #5293
    Az egyik szemem sír, a másik nevet...
  • lwb
    Bug, de arra pont jó, hogy ha tesztelni akarsz dolgokat a sokadik végigjátszásod alatt.
  • blackfire001
    Haha! :D
    Ez BUG, vagy feature?
    ______
    A rendőrök tegnap teszteltek rendesen, mert bekapcsoltam a Berzerk módot, ugrottam egy nagyot és egyből jelentve lett a bűneset.. Jó kis harcot lehet velük vívni, de persze nem túl nehéz meglógni. :D
    Ha harcolok akkor gondolom a végtelenségig jönnek rám.
    Kár, hogy autóba már nem tudnak ülni, az lenne az igazi.. Majd jövőre.
  • lwb
    Nincs mit. Ha esetleg későbbi végigjátszásoknál tesztelgetni akarod a játékot, akkor leírom, hogy lehet a sebezhetetlenséget bekapcsolni a játékban:

Send in the clowns küldetés, amikor Ozob-ot a gránátorrú bohócot viszed A-pontból B-be. Mielőtt a célba érsz, üss el egy rakás embert, hogy legyen pár csillagod a célpontnál és lőjenek rád a rendőrök. Amint Ozob kiszáll, ha jól csináltad és lőnek rád a rendőrök, akkor ki tudsz szállni az autóból: szállj ki és szaladj messzire, amíg sms-t nem kapsz Ozobtól, hogy elbuktad a küldetést.
    Innentől kezdve végig sebezhetetlen leszel, csak úgy tudsz meghalni, ha felrobbansz az autódban.

Utoljára szerkesztette: lwb, 2021.07.06. 09:03:49
  • blackfire001
    60% a kapcsolatom Johnyval és minden azon múlik a secret endinghez, hogy
    az utolsó küldi előtti Johnys küldetéssorozat végén a 'sírjánál' miket mondasz neki. Nem számít a kapcsolati százalék sem, csak az a párbeszéd.

Na most, hogy én ezt kijavítsam az minimum 20 óra, de szerencsére PC-n játszok és az Engine Tweakkel megoldható, hogy Johnyval való kapcsolatomat 0-ról 1-re állítsam. Így működik a buli, párbeszéd meg minden visszatöltés nélkül..
    Hogy hogy ment..? Háát...
    37-tes szinten belecsaptam, az elején a szamurájok és a kidobók ellen még jó voltam, nagy harc volt de lenyomtam őket. Jöttek utána viszont a robotok.. Még az egyik ment is volna kardozva, de akárhogy dasheltem a másik közben kilőtt.. :D Mentségemre szóljon, hogy MK Doc X HP 'potiból' csak 2db volt nálam - eddig nem volt többre szükség. :D
    42-tes szinten megyek vissza, izgalmas, főleg hogy nem lehet menteni és ha meghalok hát akkor END.

Nagyon köszi, hogy szóltál róla, hihetetlenül badass volt már csak a tetős beszélgetés is így.
    Alig várom, hogy zúzzunk! :D

Közben megcsináltam a Stefanos küldetést is, ahol ad egy BD-t majd visszakerülök arra a helyre ahol a játék elején Jackivel is voltunk. Hát érdekes, hogy milyen jól kidolgozott az a lakás, hogyan szétlőhető a fal meg minden.. Kár, hogy nem ilyen mindenhol.(

Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2021.07.06. 08:56:05
  • TokraFan
    Egyik legjobb játák még így is, hogy bugos. Milyen lesz majd akkor, ha befejezik? GOTY simán.
  • blackfire001
    Okés, így teszek. Előbb megnézem, hogy elindul-e.

Nekem is az a célom, hogy minden mellékküldetés meglegyen, vannak érdekesek.
    Pl amikor keresztrefeszítettek egy elítéltet pusztán egy BD miatt...
    Jut eszembe, olvastam, hogy benne van az a csaj is akinek sáskapengéi vannak, ő van itt a topic borítóképén is.
    Volt egy olyan misszióm ahol egy ruhaboltban harcoltam egy kiberpszichó ellen és jöttek a kommandósok is. Beszéltem velük, és kiderült, hogy köztük van egy sáskapengés csaj aki régebben eléggé darált.. Egy és ugyan az a kettő? Lesz még ennek valami folytatása, vagy ennyi volt? Később visszamentem a boltba és pont betöréses témájú fotózás volt. :D

Ja amúgy az Aldecádós ending nagyon Money Heistes volt, bár nem gondoltam volna hogy a fúrás miatt egy hadsereggel kell szemszeszállni. :D Azt gondoltam csendesebben megoldjuk, nem pedig ekkora háborúval. Ez fura volt, de nyilván kellett a tankozás és csak így lehetett megoldani.

• lwb
    Nézd meg a guide-ban, hogy miket válaszoltál Johnny-nak. Ha jól tudom, ha nem pont azokat választottad,akkor mindegy, hogy megvan-e a 70 vagy nincs. De ez nem biztos. Könnyű tesztelni: töltsd vissza a mentést és a tetőn nézd meg. Ha elindul, akkor minden oké, mehetsz vissza szintet növelni.

Egyébként simán kihozható 40-45. szint normál nehézségen. Én 100%-osan végigvittem (kivéve az autóvásárlásokat), nem csináltam semmilyen exploitot és így lettem 44. szintű azt hiszem, ami bőven elég volt a secret endinghez. Egy rakás gig meg titkos küldetés van a térképen (kérdőjelek), sok közülük egész jó, érdemes végigvinni őket.
    Utoljára szerkesztette: lwb, 2021.07.05. 10:47:51
  • blackfire001
    Fúúú, na erre nagyon rá kell mennem úgy tűnik! :D
    Azt olvastam, hogy a kapcsolatunknak 70% körül kell lennie, alig várom hogy hazaérjek és megnézzem mennyi. :D Ha 69% akkor megbolondulok. :D
    Hallgatok rád és 40-nél előbb nem próbálom meg. Furcsa amúgy, hogy folyamatosan nyomattam a mellékküldetéseket, többnyire félretettem a fő szálat és még is mennyi minden maradt még.
    Legjobban az tetszik, hogy bele tudtam élni magam. Amikor átmentem Riverékhez vacsorára, vagy Panammel az együtt töltött idő, Johny haverjaival bandázás, Vic aggódása, mint ha tényleg egy személy lennék akinek vannak haverjai, párkapcsolata, veszteni valója. Épp ez miatt tudtam értékelni, hogy 'él' a karakter.
    A játék pedig szerintem akkor teljesedik ki igazán amikor zárt térben vagyunk.. Érdekes, de akkor nagyon jól működik. Abban a pillanatban, hogy az utcára kerülünk már vannak hiányosságok..
    Viszont még így is élveztem a parkour-t, háztetőkön, póznákon ugráltam és Batman jelleggel csaptam le a másokat terrorizáló bandákra, akiket karddal szépen mozgásképtelenné tettem..

Ja igen, ez a másik, én figyeltem arra, hogy csak olyanokat öljek meg akiket meg is akarok ölni. Nem sok ilyen volt, de mellett 1-2x elszállt az agyam és átálltam büntető módba, amikor repültek a fejek...
  • lwb
    Secret ending-et így tudod elérni:

Amikor a tetőn vagy Johnnyval, válaszd azt, hogy Rogue-gal mentek az Arasakába. De ott amikor mondja Johnny , hogy tuti biztos vagy-e, amikor még visszaléphetnél más választásra, akkor ne válassz semmit, hanem bámulj rá vagy 5-10 percig kb. Johhny meg fog szólalni, hogy van egy megoldás: mehettek egyedül is, rárúgni az ajtót az Arasakára. :D
    Ez a küldetés fix level 50, szóval 40-45 előtt ne próbáld meg, mert olyan faszán van megcsinálva a CDPR level rendszer, hogy ha ekkora a különbség, akkor te kb semmit se sebzel, ők meg egy lövésből megölnek. Kb mint a Witcherben.

Elvileg ehhez megfelelően kellett válaszolj a Johnny "sírjánál", szóval nézz meg egy guide-ot és próbálj visszaemlékezni, hogy így döntöttél-e. Ha nem történik 10 percen keresztül sem semmi a tetőn, akkor nem. Tölts vissza egy korábbi mentést vagy egy új végigjátszást (vagy modot) csinálj, keress. Elsőnek nekem sem jött össze.
  • blackfire001
    Köszi, ránézek a secret endingre mindenképp!
    Most lvl 37 vagyok, szerintem rámegyek így is, mert jó a buildem. Johnys szálat szerintem kimaxoltam, tesók vagyunk szóval talán azzal nem lesz gond. Az autója valami eszméletlen jó!

Két endingen volt eddig, egy Aldecadós (Panammal lelépünk) és egy Arasakás (visszamegyek leélni a 6 hónapom), Smashert mindkétszer halál nélkül levertem, hihetetlenül jó volt! :D
    Főként karddal játszok, a dash-t kiosztottam az egeremre, szóval alig látnak... :D Ráadásul nagyokat ugrok, és gyors az élet / állóképesség regeneráció is.. Céltudatosan osztottam el a pontokat... :D

Amúgy moddal volt románcom Judyval is (férfi V), de Panam sokkal odaadóbb szóval őt választottam.. Kértem a segítségét is, jó buli volt de hát sok haverja meghalt..

Majd írok hogy sikerült, aztán majd félreteszem a játékot és zsoldoskodok pár 'tapasszal' később...

Amúgy igen, standard megoldás, de egy olyan játékban ahol ennyire nyílt a világ és ennyi mellékküldetés van azért jobb lenne hogy ha folytathatnám a játékot azután is, hogy nincs rajtam nyomás.
    Utoljára szerkesztette: blackfire001, 2021.07.05. 09:52:28
  • lwb
    " Eléggé 'khm' megoldás ez, hogy miután lepörgött a credits csak úgy tudom folytatni, hogy visszatöltöm a mentést az utolsó küldetés előtt."

Pedig ez elég standard megoldás. Mass Effect 3-ban pl. ugyanez volt. Gondolom a befejezések miatt (van olyan befejezés, aminek a végén nem lett volna értelme a folytatásnak), hogy az is végigvihesse majd a dlc-ket, aki másikat választott.

Szerintem, ha folytatják V történetét, akkor az nem dlc-ben lesz, hanem folytatásban. De az is lehet, hogy nyitva hagyják, 6 hónap sok idő, talán lesz valami megoldás a problémájára.

Ha a Panam befejezést csináltad, akkor itt az idő kipróbálnod a titkos befejezést, ahhoz az kell, hogy Johnny kedveljen és ha nem akarsz meghalni legyél legalább 40-45. szintű. Van a neten egy rakás guide hogyan kell elérni.
  • blackfire001
    Na, befejeztem én is... Eléggé 'khm' megoldás ez, hogy miután lepörgött a credits csak úgy tudom folytatni, hogy visszatöltöm a mentést az utolsó küldetés előtt.
    Mondjuk arra jó, hogy kipróbáljam a kimeneteleket, de szomorú, hogy nem játszhatok úgy a továbbiakban, hogy csak egy zsoldos vagyok és ráérősen csinálhatom a küldetéseket.

A játék nekem bejött, tele volt buggal folyamatosan, de akkor is hihetetlenül izgalmas volt. Az egyik legnagyobb élményt kaptam, szóóóval nekem így is 10/10, kihagyhatatlan. Biztos lepörgetem a többi endinget is, ha már van rá megoldás... :D
    Ez, hogy folyamatosan sietni kellett a chip miatt viszont megmondom őszintén, zavart. Jó lett volna kicsit többet Jackievel bohóckodni, felépíteni magamat mint menő zsoldos és úgy megkapni az 'álom' melót..
    Az mondjuk nagyon zavart, hogy a végén amikor Panammal ülök az autón és merengünk a jövőnkön a városon kívül akkor hiányzott a talaj textúra... -.- Na meg hogy úgy néz ki, hogy mindegy mit csinálok, vagy új test, vagy 6 hónap után végem.. Pff.. Talán majd a DLC ezt folytatja... Jó lett volna visszamenni arra a 6 hónapra is akár, azokat a küldiket ahol pedig Johny szerepel vagy tiltani, vagy szimplán kivenni őt belőle..
  • lwb
    Ez azért jó hír, mert most már talán jobban fognak new contentre fókuszálni.
  • PiszkosFred
    Újra elérhető PS-n, viszont Pro-n meg PS5-ön eddig sem volt olyan nagy gond vele, PS4-en pedig meg eddig sem ment, és... és még most sem ajánlott. :)
  • xblades
    Ok megoldodott.
  • xblades
    Hello

Mi lehet a hiba hogy telepítés után még a főmenübe sem tudok belépni?
    Egyszerűen nem érzékeli hogy nyomom a billentyűzetet és nem lép be a menübe sem?

Elvileg a legfrissebb van fent mert GOG-ról telepítettem.
    Volt fent mod a Nexusról de azokat ha kiszedtem sem változott a helyzet :(
    Hogy tudom kideríteni hogy mi a gond?
    Köszi
    Utoljára szerkesztette: xblades, 2021.06.20. 21:08:14
  • lwb
    Szerintem a legközelebbi kontent az a beígért next-gen peccs lesz konzolra. Ehhez meg a W3-hoz is. Az év második felére ígérték mindkettőt, az elvileg júliustól bármikor lehet.

Én rendes, content dlc-t év vége előtt nem tartok valószínűnek.
  • Carlos
    Sajna igaz...
    Mostmár azért jöhetne valami kontent is... ez igy elég gyász.
  • MerlinW
    Csak a szokásos placebo semmi.
  • lwb
    Nagyrészt bugfixek, ahogy nézem.
  • jarlaxxe
    Kijött a 1.23-as patch.
  • Sir Cryalot
    DLC:

Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2021.06.07. 15:31:14
  • hykao #5270
    Ilyen lehetett volna - emlék 8 év távlatából...