Cyberpunk 2077

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja hát azt felejtsék is el.Na az még szép műsor lenne😄D
lwb
Én Series X-en néztem rá és a eltűntek a beragadó lebegő tárgyak, meg a texture pop-in. Úgy általában a képminőség performance módban is mintha javult volna, legalábbis úgy vettem észre. A vezetés jobb lett, a rendőrök lassabban spawnolnak be, de ettől még nem GTA police lett csak inkább Witcher 3 police, szóval autóval simán el lehet kerülni őket.

Sok értelmét én sem látom, hogy újrajátsszam. Majd dlc-kkel.

eben igazad van nincs értelme , de a felrakásig sem jutottam el xd.
ezt olvastad ? ez sima hdd re szolt nem ssd re, ráadás ként e re van letöltve a patch , f - re tenném fel mert ott a játék & a 390gb szabad hely a fel telepitet játékon kívül.
hykao
1.2 gyorsteszt Xbox One X-en: stáblista alól eltűnt a zene, a kilépés a főmenübe lehetőségek "beégtek a képbe" - amíg nem léptem ki, ott virítottak... 😊
Ezek eddig nem voltak.
Mindegy, igazából aki már végigvitte a játékot (főleg ha többször is), sok értelme nincs javítgatások miatt elővenni. Max. majd a DLC-k miatt, bár vannak félelemeim ezekkel kapcsolatban is - de egyelőre elhessegetem őket... 😊
Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.03.30. 20:39:53
PiszkosFred
Na, akkor itt lesz a kutya elasva!

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

PiszkosFred
"Previously we hinted that our next AAA would be a multiplayer Cyberpunk game, but we have decided to reconsider this plan given our new more systemic and agile approach instead of primarily focusing on one big online experience or game we are focusing on bringing online into all of our franchises one day."

Nocsak-nocsak...

genndy
GOGon belül van download temp mappa, az a kevés. Adj meg valami másik helyet, pl. a játék mappáját.

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

ez sima hdd re szolt nem ssd re, ráadás ként e re van letöltve a patch , f - re tenném fel mert ott a játék & a 390gb szabad hely a fel telepitet játékon kívül.
PiszkosFred
Ott valami más gond lesz, annyit biztos, hogy egyik verzió sem kér. Nem lehet hozzáférési/írási jog vagy valami más a gond? Próbáltad sima hdd-re felrakni? Mind a gogos, mind a steames telepített játék simán átrakható más könyvtárba a telepítés után.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.03.30. 19:41:29

de én a felrakásra gondoltam mert nem indul el mert a 390gb sem elég neki
lwb
Hogy kivették a K-hoppingot, azt sose bocsátom meg 😞

PiszkosFred
Steamen 66 gb a jatek es a patch 28.8 gigat szedett tegnap. Gog sem hiszem, hogy sokban elterne ettol.

van 1 kérdésem nekem gog version van fent az 1.2 -nek nem elég a 366gb menyi kell neki pontosan pc re ?
Minimap úgy tűniuk maradt a régi, pedig ez volt a legproblémásabb számomra...
Egy gyakornok ebédidőben megcsinálhatta volna...
A patch utáni első pár óra játék alapján olyan az érzésem, mintha több bug lenne mint előtte.
Igaz korábban viszonylag ritkán találkoztam velük, lehet szerencsés voltam...

jofer
Azért remélem, hogy a minimappel is kezdenek valamit. Az mindig felbosszant.

* Asrock B450 Pro4 * AMD Ryzen 5 2600 * 4 X 8 GB G.Skill Aegis * Samsung 980 m.2 SSD * 480 GB Kingston SSD * Toshiba 3 TB HDD * Inno3D 3060ti 8GB

wedge31
Nem semmi patch notes...

Azt hiszem a hosszú hétvégén már elkezdem én is a játékot, ugy láttom a föbb problémák javitva lettek pc-én, annyiból volt szerencsém, hogy olyan elmaradásom volt játékok terén, hogy csak most kerülhet sor a CP-ra.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

PiszkosFred
No, már jön is, 28 gb.

Carlos
Látom pár exploitot kiszednek... 😊
Viszont nem láttam infót a skliiek és a mod-ok fixálásáról, kijelzéséről.

Bazz... ez azért egy combos fix... 10 perce olvasom. (ilyen se nagyon volt még életemben, hogy patch note-ot végigolvasok)
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.03.29. 13:32:01

Þór vígi þessi rúnar

lwb
Ja, igaz. Csak pc-n általában a második megoldás szokott lenni ... Fizetsz teljes árat, aztán fizeted az inapp purchase-eket is szépen. Kb az összes ubi játék ilyen.

lwb
De ahogy nézem a Send in the Clowns invulnerability glitch-ét nem peccselték. Illetve azt sem találom, hogy a Space Oddity festmény eladásos izéjét peccselték volna.

lwb
"Fixed an issue where dodging right after the Kerenzikov cyberware effect ended resulted in pushing V a great distance forward."

<#szomoru1>

Carlos
Nem ocsmányság, hanem üzleti modell: "ingyen játék" + IAP.
Az a kotvány, hogy megveszed a játékot 20-40-60 dollárért + IAP. Na ez a mocsokság.

Szintén. Én legutóbb ennyit talán a diablo 3-al és kiegjével valamint a GTA 5-el játszottam. Azok sem mai gyerekek már. Az összes többi, mai játék nem ütötte meg az ingerküszöbömet.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.03.29. 13:15:48

Þór vígi þessi rúnar

PiszkosFred
Kijött 1-2 órája a majdnem teljes, 1-2 napon belül érkező 1.2 patch notes. Marcin twitterén olvastam, rengeteg a bugfix és a javítás, combos csomagot kapunk, de ez még csak a tűzoltás része, nem a várt "új élmény", ahhoz majd a dlck kellenek.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.03.29. 13:07:41

lwb
A monetizálással kapcsolatban igazad van: a mobilpiac ocsmányságai átszivárogtak a rendes játékpiacra is. Mindenhol mtx-ek, fizetős shop, 40 dolláros season passok, abból is több, évente egy pl., ezerféle kiadások, lófasznyi horse armor dlc-k, 5 dollárért piros pötty célkereszt stb stb.

A CP-nek nem ez a baja, hanem a félkészség. Kellett volna még bő 6 hónap - 1 év, hogy kiadhassák a játékot, de nem vártak. Ennek okait nem tudjuk pontosan, könnyű azt mondani, hogy a menedzsment pénzt akart, de nem feltétlen igaz. Akár az is lehet, hogy azok a tulajdonosok nyomták a céget, hogy adják ki mielőbb, akik most perelik ugyanezt a céget a részvények árcsökkenése miatt. Ezen sem lepődnék meg.

Viszont, ahogy Fred is írta, a játék nekem is adott párszáz órát a két platformon összesen, ezzel messze ez volt a legtöbbet játszott játékom tavaly-idén, ami 2020-ban jelent meg. Sőt, 2019-ből sem tudnék olyan játékot mondani, amivel ennyit játszottam volna. Ezért nem tudok nagyon haragudni rájuk, mert még félkészen is jobb a CP a számomra, mint bármelyik Ubi játék fullosan és teljesen készen. Hiába teljesen feature complete mondjuk az ACV, ha maga a játék olyan unalmas, hogy két óra után egy fél doboz altatóval felér. Inkább ez a bugos félkész izé, mint valami fájdalmasan középszerűen unalmas.

Carlos
"a ma bejelentett 1.2 miatt nem lesz az"

???

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
ezzel kurvára egyetértek... nincs az a hype train amire mégegyszer felülök!!!

Þór vígi þessi rúnar

MerlinW
De ez csak azért van, mert hozzászoktatott az ipar ehhez. Hozzászoktál a félkész termékekhez, mert az utóbbi 10 évben szinte csak azt kaptál. Nem a CP mivoltát kritizálom, hanem az állapotát. És hogy emellett szó nélkül elmennek sokan. Sőt, minden idők legjobbjaként kezelik. Ami elképesztően szomorú. Hozzászokott a játékos ahhoz a multis manipulációhoz - amiben a szociális média is nagy szerepet játszik -, hogy a fejlesztő/kiadó (nem az indie-kről van szó) a játékos barátja és nagyon szegények, nagyon elfoglaltak, nagyon nehéz dolgot csinálnak, úgyhogy adjál már egy kis pénzt legyél szíves.
Jutalomként játszhatsz azzal félkész sz*rral, amin dolgozunk 1-2-3 éve. Igaz ráment 100 misi, de nekünk a te 10-20 dolcsid kell, hogy tudjuk fizetni a villanyszámlát.

Hogy teljesen természetes az hogy egy teljes értékű megvásárolt játékban in-game shop van. Ami miatt háborog is egy tábor, de ugyanúgy használja mindenki.

Sajnos már rég nem a játékról szól ez az egész - tisztelet a kivételnek, illetve a Sony platform játékok jó részének - hanem hogy hogyan lehet egy webáruházat játékként becsomagolni. Legyen itt szó az összes F2P, MMO, 2-3 órás tartalommal rendelkező multi FPS-ekről, sapkabolt játékokról, stb.

Aktuális példa, Rocket League is ESport játék lett, annyi pénzt hozott a fejlesztőknek hogy az unokájuknak is elég nyugdíjig, de ők inkább beletoltak 2x annyi mikrotranzakciót, eladták az epic-nek, aki belerakott még 2x annyit. Ja és F2P lett hogy még több 10 éves ott verje el a pénzét.

A végleges CP-t meg nevezzük komplett csomagnak, mert GOTY max lehetett volna, de azt az esélyét már elszabta. Persze a fenti okokból kifolyólag simán benne van, hogy a birkák megszavazzák.

A fentiekkel üzletileg semmi probléma. Okos emberek pénzt nyomtatnak, ilyen a világ. Az igazi bajom a 21. századi fogyasztóval, a társadalmi elvárásokkal, igényekkel, türelmetlenséggel, önkontrol teljes hiányával van, mert miattuk tartunk ott ahol. És ez ugye nem csak a játékiparra igaz, hanem minden másra is, de ez már egy nagyon másik téma.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.03.29. 12:34:01

[merlinw.org]

PiszkosFred
Teljesen jogos amit írsz, de... 😊

...ha úgy nézem, hogy NEKEM ez a bugos romhalmaz is okozott közel 100 órányi szórakozást, akkor túl sok bajom nincs. Majd egy év múlva a GOTY legalább egy "új" élmény lesz (a ma bejelentett 1.2 miatt nem lesz az), így lesz egy valid okom mégegyszer felrakni.

Ha ez a foscunami kellett, hogy egy jó Witcher 4-et kapjunk, akkor ámen.

MerlinW
Win-win. Kapunk 1 év múlva teljes játékot, amit ~€30-ért adnak majd, CDPR meg kapott tőlünk ~€40 hogy dolgozzunk nekik, béta teszteljünk - azután, hogy elvertek 300 millió dolcsit - és ezért még hálásak is egyesek. Gyönyörű világ, "gondolkodó"/naív emberekkel. Bizonyos értelemben magamat is beleértve. Preorder-ről mát rég leszoktam, de az biztos, hogy a büdös életben nem veszek semmit 1day sem, de még az első hónapokban sem.

[merlinw.org]

Carlos
Ebben reménykedem én is.
Eddig is jó volt a hülyeségeivel hiányosságaival, de ebből még akár remek is lehet.

Þór vígi þessi rúnar

Korrekt, címek alapján amit reméltem pár tétel meglesz gangs stb.
A játék minden elemét nagyjából bővíteni fogják. Mire kijön az utolsó dlc meglesz életünk első valódi virtuális világa 😊
Carlos
<#eljen>

Þór vígi þessi rúnar

hykao
lwb
Ezért gondolom, hogy peccselik majd.

Carlos
Igen. OP. Ez van. ez ilyen... nem kell használni. Ne rakj bele armadillo-t. Solved.

Þór vígi þessi rúnar

lwb
Oké, de OP és unbalanced. Nézd meg a videót, kb sebezhetetlen az ember.

Carlos
Nem. Miért lenne.
Te milyen pizzát csinálsz otthon? finom meg minden, de közel sem olyan, mint egy igazi olasz pizzás aki 20 éve ezt csinálja.
De lehetne itt torta is vagy kovácsoltvas kerités.
Craft nagyon erős a játékban. Tolni kell rá. Ha meg papir karit csinálsz akkor tolj a hackelésre. Valahogy nekem ez a kettő jött alapból: papir netrunner vagy szétbaszós zúzdás.

Þór vígi þessi rúnar

lwb
Exploit, nem bug. Lehetetlen ilyen 100-200-as armadillokat találni és én egyáltalán nem craftingra kihegyezett karakterrel 130-as armadillokat csináltam, szürkéket, alapból. Szóval a craftra hegyezett karakter kb 100x jobb védelemmel fog rendelkezni, mint aki csak úgy vásárol, találgat dolgokat. Elég egyenlőtlen.

Carlos
Duplikált armadillo-k nem mindig működnek jól, mert ugyanaz az ID-juk mindnek.
Az más kérdés, hogy egyszerűbb gyártani armadillo modokat (craft) és azokat pakolni. Amúgy nem értem ez miért bug? Ha van egy rucid amin van 4 slot és telepakolod legendary armadillov-val akkor lesz egy 600-800 (nem emlékszem) páncélos zekéd. Nincs itt semmi gond.
Nekem is az volt, magamtól jöttem rá még duplikálás "felfedezése" előtt.
Sipkába mehet az értelmes mod (cc, cd), minden más armadillo.

Þór vígi þessi rúnar

lwb
Erre gondolok, lehet hogy már peccselték, nem tudom.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Carlos
Armadillo-t ha exploitolsz akkor vacakul működik. (márha a dupe-olósra gondolsz).

Þór vígi þessi rúnar

lwb
Ezek is igen. Bár itt vannak azért vicces dolgok, ahogy lehet pl exploitolni az armadillo modokat ...
Ha lesz benne működő rendőr AI és autósüldözés, azt komolyan megtapsolnám.

Carlos
Nekem a skillek és a cyberware valamint a tárgy bónuszok nem működése jobban zavaró.

Þór vígi þessi rúnar

lwb
Legalább az olyan bosszantó hibákat javítani kéne, hogy pl. néha nem lehet lőni, ha célzol (qsave-qload megoldja), néha "beragad" a dialogue mód és nem lehet duplaugrani beszélgetés után sem (qsave-qload ezt is oldja), beragadnak tárgyak a levegőben, máskor meg nem lehet felvenni tárgyakat a földről. Vagy pl. hogy amikor a faszi eldobja még lila a drop, de mire odaérsz a játék észbekap, hogy te csak normalon vagy és már mindjárt csak szürke vagy kék lesz. 😄
A gyalogos spawn in is zavaró, a buta AI is. Ezek apróságok, de zavaróak.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2021.03.23. 08:20:22

Carlos
Hehe, nem csak én gondoltam rá:

Þór vígi þessi rúnar

Gondolom nem ok nélkül tiltották le a kommenteket az érintett videók alatt, ők is tudják, hogy ez kevés. Új content biztos nem lesz, nem is várható el még, de javítások terén komolyabbat várok és erre reális esély van.
Carlos
Egyetértek!
Amúgy pont olyan feature-el "reklámozzák" a patch-et amit már a modderek sokkal jobban megoldottak. Most az, hogy nem 50 hanem 150 méterrel mögötted spawn-ol a rendőr az szerintem 1 paraméter beállítás kb 1 perc. Nekem ez egyenlő a nullával effort.
A többi fix se tűnik (eddig) eget rengetőnek, ground braking, breathtaking-nek.

Þór vígi þessi rúnar

lwb
Nagyon remélem, mert ez édeskevés.