Cyberpunk 2077
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A játék egy erős közepes ha a főszálon mozogsz, de mint nyílt világ, még mindig nevetségesen igénytelen hangulatú.
[merlinw.org]
Régi szép időkben (90-es évek) még minőségi volt az újságírás... Nem az a szar amit most annak hivnak. Jópár gurust és gamestar-ost is van szerencsém ismerni... Szegények amit szoptak annó... Mind1. Szerencsére ők már túlléptek ezen és nem adják a nevüket ehhez a szeméthez.
Þór vígi þessi rúnar
Jelenleg is van meg benne bug, rengeteg. Van meg tovabbra is baromsag es kihagyott/hianyzo (al)rendszer, nagyon sok. Tovabbra is kell hegeszteni rengeteget a jatekon, de mostanra mar annak is jatszhato, szerintem, aki roppant erzekeny a bugokra.
offtopik:
Nem akarom szegeny gurusokat bantani (megteszi azt a sors, a hitelezok es a maradvanyon marakodok kemenyen), de reddites/twitter posztbol egy oldalas cikket irni a gamer (es ujabban mar szorakoztatoipari) ujsagiras legalja. Kar, hogy itt tart a vilagon a "sajto", a megjeleno "cikkek" 95%-a twitteres hisztibol vagy reddites felszopott threadbol a kotaku vagy pcgamer altal megirt "cikk", amelyet aztan a vilag, kozte a magyar gs/pcg/ign meg a tobbi wannabe portalocska lefordit (szorol szora, meg a mondatok sorrendjet is tartva) es elegedetten hatradol. 😊
Eskuszom neha az itteni SG-s vagy faszbukos hisztikben (jatek topikokban a pro es kontra vitakban) tobb a valid info, mint ezekben a cikkekben, mert lehet, hogy rendkivul primitiv tud lenni itt is (es mashol is) egy-egy vita szinvonala, de legalabb a jatekokkal jatszok anyazzak egymast, nem a "hat biztos igaz, mer' bemondtak a tevebe'" emberek...
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
nem
Stalker effekt? Többet ártanak a patchek mint amit javítanak<#idiota>#idiota>
A változásokat nem tudom ide írni, mert több mint 25.000 karakter, úgyhogy kattints a linkre xD
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.08.21. 15:49:42
[merlinw.org]

HONDA - The Power of Dreams - EK4 -
"Optical Camo cyberware will now be available for purchase from Ripperdocs."
A W3 free dlc-i is kb ilyenek volt. Extra fegyver, új skin stb. Ebben nincs nagy meglepetés.
Apropó, a császár új ruhája hibákat javították már? 😊
[merlinw.org]
-Alternatív ruha Silverhandnek
-Dzseki V-nek
-1db Autó.
HONDA - The Power of Dreams - EK4 -
Hát ennyiért kevés lesz az az 1.3. Ez belefér egy 1.24-be is.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2021.08.17. 18:16:05
Utoljára szerkesztette: lwb, 2021.08.17. 11:18:39
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Egyetlen dolog bosszantott a KCD-ben, az "áthatolhatatlan" bokrok - mert hát egykori vidéki idióta parasztgyerekként egyfolytában az erdőt jártuk porbafingó korban és bizony olyan bokor nem volt itt a vadkeleten, amin akkoriban ne tudtunk volna átmászni, átjutni... na bezzeg KCD-ben, ahol egy-egy sövény komolyabb akadály, mint egy várfal. (van rá mod, persze, így megoldható/áthidalható a dolog, de erre az egyre emlékszem, amit nem értettem, hogy "miért?"😉
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.08.12. 16:25:58
No mindegy, én imádtam. Igazi középkor-szerepjáték-szimulátor a cucc.
[merlinw.org]
Magyarként rögtön ott van, hogy az állat és főleg növényvilág az ugyanaz, tehát én a játékban a középkori Magyarországon is érezhetem magam. Sőt, ha kimegyek most a határba, visszaköszön a Kingdom Come, de még a Witcher növényvilága is. Mert a lengyelek is ebből a régióból szedegették főképpen a növényeiket. 😊 Lemodelleztek több településnyi régiót Csehországban, gyönyörű a környezet. Ilyen életszerű, hiteles világa nincs még egy közékori játéknak. Tetszik hogy ezt élvezhetjük is, tehát nem úgy mint a Witcherben, hogy külső nézetben áll a karakter, hanem úgy, hogy belső nézetben leülök egy kocsmában, és elengedem magam. Hát mennyire jó lett volna a Witcher 3-ban, ha beülhettél volna a nyüzsgő tavernákban egy székre, és csak élvezted volna a miliőt. Mekkora lett volna, ha odament volna hozzád a pincérnő, és rendelhettél volna valamit. És mindig lett volna valami random mutatvány, kocsmai verekedés, előadás, exkluzív vendég, ami miatt érdemes is lett volna beülni rá. Csináltak volna egy minijátékot az evésre, és akkor ilyen tálból eszegethetted volna a finomságokat, amiket olyan élethően megcsináltak volna, hogy real time is etted volna hozzá a sült csirkelábat. 😄 Amúgy Star Citizenben pontosan ezzel próbálkoznak. Hogy le tudj ülni mindenhol, élvezni tudd a látványt, és van hozzá evés-ivás minijáték. A küldetések és dialógusok sivársága meg tulajdonképpen egy immersiont segítő tényező, hisz a valóságban se volt más, és a szereplőnkkel azért nagyságrendekkel több minden történik így is, mint egy átlag cseh parassztal.
Kingdom Come-ban ezen kívül megcsinálták a lovaglást jóra. Szinte minden játékban el van rontva, az Assassinban, a Witcherben, a Read Dead-ben is. Két játékban van megoldva, a Mount & Blade, és a Kingdom. Mi a különbség, Az elrontott játékokban mindig nyomni kell a gázpedált, a jól megcsinált játékokban csak elindítod a lovat a w-vel, és nem kell kínlódni. A Red Dead ott baszta el úgy hogy hülyét kaptam tőle, hogy a W-vel elindul a ló, de folyamatosan nyomkodni kell, mert különben belassul és leáll. A Kingdomban meg olyan jó a lovaglás, hogy a gyorsutazást nem voltam hajlandó használni, teljesen oké volt nekem az akár unalmas ügetés, mert elképzeltem, hogy ez a valóságban se volt egy nagy élmény, na de viszont a játék nem kényszerített arra, hogy nyomjam a W-t közben, mintha autót vezetnék. Tehát nem fárasztott le.
Nagyon jól megcsinálták szerintem azt, hogy a lootolásnál sok értéket találsz, tehát nem az van mint egyéb játékokban, hogy a loot az valami random lófasz, meg 2 töltény, hanem mindent meg fogsz találni a halottnál, ami volt nála. Ruha, fegyver, zseton. ÉS mégsem baszták el úgy, hogy akkor néhány gyilkosság után már milliomos is vagy. Valahogy mindig elmegy a pénz valamire. Nagyon tetszik a ruházkodás benne. Az inventory botrányos, ez oké.
Most nem megyek tovább, mer lehetne még pár oldalt írni róla mi minden működik a Kingdomban, számomra ezek miatt a fő tényezők miatt alapból magasról indul ez a játék, és ha a jövőben a középkorban szeretném érezni magam pár óra erejéig, biztos ezt fogom elővenni. Főleg a magyarítás után.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.08.12. 14:48:58
Az immersion-t meg kb az első órában kinyírta a stupid kunok szövege, hogy "krva anyád" meg "de ennék egy gulyást" 😄DD Ami vicces anakronizmus, mert persze senki nem evett gulyást ebben az időben, főleg Amerika felfedezése előtt ...
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.08.12. 10:16:19
[merlinw.org]
Minden más, akire a kommenttárs gondolt, az nem Valve kategóriás óriás, hanem picike névtelen stúdiók, akik lehet, még meg se alakultak.
Az AAA jelentése; közép vagy nagyvállalatok nagy mennyiségű marketing és fejlesztési tőkével. Az hogy független-e a cég vagy sem, ahhoz semmi köze. Legyen 50+ alkalmazottad, 10 millió dollárod marketingre és fejlesztésre, onnantól AAA játékot gyártasz, akár van 3rd party kiadód, akár nincs. A Valve is indie cég, hiszen független 😊
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.08.12. 09:29:35
[merlinw.org]
Összességében a PS verzió a legrosszabb az összes közül.
De. A játék így is végigvihető. Majdnem az összes küldetést megcsináltam, egyik sem bugosodott be, mindet végig lehetett vinni. Egyszer sem haltam meg bug miatt, az exploitok jó része patchelésre került (a sebezhetetlenség pont nem). Tehát, akinek PS5 van, szerintem kipróbálhatja nyugodtan.
Persze ezeket nem reklámozzák szarrá, de azért vannak.
Þór vígi þessi rúnar
Wicher 1-2-3 bugos volt (hol jobban, hol kevésbé) megjelenéskor és instabil, vagy ment, vagy nem. CP2077 úgyszintén.
WMS Release se ment zökkenőmentesen.
Þór vígi þessi rúnar
RPg-terén nagyon lightos volt, de ezen a téren az Oblivion is az volt. Morrowind is visszalépés volt Daggerfall után, de ott legalább a történet és a világ kárpótolt minket. Oblivion nagyon gyengus volt minden téren, csak a grafika lett kimaxolva az akkori szinten.
Bioware meg Anthem-el ölte meg magát, jelenleg meg új Dragon Age és ME sorozattal készül az öngyilkosságra.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.08.11. 14:32:27
[merlinw.org]
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.08.11. 14:23:48
[merlinw.org]
Az új CE engine-t értem, de azt gondolná az ember, hogy egy ekkora stúdió nem úgy kezdi el a munkát, hogy X projekt végetér, kint a játék, akkor mindenki egyszerre átül Y projektbe, hanem hogy X projektben A munkafázis végetért, akkor még megjelenés előtt az A-fázison dolgozók átülnek Y projektbe az ottani A-fázist csinálni és így tovább. Tudomásom szerint így fejlesztik a nagy stúdiók a játékokat.
Mindegy, a lényeg, hogy az előző generációban:
- nem volt Dragon Age játék egy db sem, csak a crossgen DAI (az ugye kint volt előző genen is)
- 1 db fallout volt (76-ot nem sorolom ide)
- nem volt TES egyáltalán csak remake (Skyrim ilyen-olyan kiadás)
- 1 db ME volt, az is minek. Még a ME1-3 remake-hez is meg kellett várni a generációváltást, pedig évek óta könyörögtek emiatt az EA-nek a rajongók
- új rpg IP-t sem a Bethesda, sem a Bio nem adott ki az előző genben
Amikor ezen pörögtem 5-6 éve a konzoltopicban, akkor lehurrogtak, hogy legyek türelmes, jönnek majd ezek a játékok. Hát nem jöttek. Abban a generációban egyáltalán nem.
CDPR-nél is picit hasonló a szituáció, elegük lett a Witcherből egy időre (ki is jelentették, hogy nem hogy nem lesz több Geralt kaland, de egy egy ideig nem lesz új Witcher sem) és elkezdték a CP-t, amely szintén dupla ideig tartott, sok-sok reboottal, mert a szakik nagy része ott is állandó és megkerülhetetlen, így bizonyos kulcsemberek nélkül nincs semmi, ha ők nem akarják. Nyilván a fejlemények tükrében hamarabb lesz Witcher 4, mint az tervezék a 3. kiegészítője után 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.08.11. 11:57:02
A Starfield és a TES6 között normális mennyiségű 3-4 év fog eltelni, ezt már tudjuk, szóval jogos a kérdés, hogy mi a fene miatt nem jött ki semmi lényegében 2015 óta a Bethesdától, mint fejlesztőtől. Mit csináltak 7-8-9 évig?
A GTA-t jó hogy felhoztad, a GTAO a legjobb példa arra, amit mondtam: a multi megöli a szinglit.
Röviden: belső konkurenciát nem akarnak a multi játéknak, ezért is tolódik a fejlesztés.
TES5 és TES6 között 13-14 év is lesz legalább. Ha nem 15. Starfield talán jövőre jön, de akkor is 7 év telt el az előző Bethesda RPG és az új között. Előtte Oblivion: 2006, FO3: 2008. Skyrim: 2011, FO4: 2015. Szóval jelentős az a gap ezért.
Bio core csapat meg utoljára a DAI-t adta ki, a MEA ugye nem ők voltak. Az pedig 7 éve volt és az új DA tuti nem jön 2022 előtt, lehet csak 2023. Le se írom előtte milyen rendszerességgel adtak ki játékot: szinte évente jött egy DA vagy ME.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2021.08.11. 11:14:45
Maga a ESO fejlesztése is 2007-ben kezdődött el (még anno írtam is a "pletykáról" egy cikket), egy teljesen új emberekkel feltöltött cspattal (Firor a DaoC-ból és Sage-dzsel, aki azóta le is lépett a Borderlands 3-hoz, bár már onnan is továbbállt) akkor, amikor még javában zajlott az Oblivion "utófinanszírozása" és a Skyrim előkészítése. és mire elkészült az ESO, azért jött egy FO4 is, vagyis tudtak egymással párhuzamosan fejleszteni 2-3 játékot is.
A TES VI. nem (csak) az ESO miatt csúszik, egyszerűen Howard beleunt a FO/TES játékokba (ő maga mondta, hogy nem akarja, hogy a Bethesda Game Studios csak és kizárólag TES/FO játékokról legyen "híres"😉 és új kihívásokat keresett, ez pedig a Starfield és az időközben megszerzett Indiana Jones licensz alapján készülő kaland.
A Skyrim "fanatikusai" mai napig epét hánynak az ESO-tól, érdemes csak megnézni azt a rengeteg primitív és ostoba kommentet, amelyet egy-egy ESO facebook poszt alá írnak úgy, hogy a kommentelők 90%-ának fogalma sincs mit és miről ír, csak írja, mert megteheti és ez megnyugtatja... (gondolom). De, pont emiatt, a két játék célközönségének kicsi a metszet, ezért aztán pont indokolt lett volna már egy TES VI az ESO mellett, csak Howard nem akarta kiengedni a kezéből, viszont kedve sem volt/van hozzá 10 éve már... 😊
Nem tudom, hogy a CP volt-e a bugosabb vagy az, de a Witcher 1 az nem volt semmi megjelenéskor, az biztos. W2 és 3 esetében azért kisebbek voltak ezek a hibák.
Why so serious?