Cyberpunk 2077

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Carlos
Ha azt vesszük akkor release-kor kb egy játékuk sem volt tökéletes. De messze a CP a legszarabb.

Þór vígi þessi rúnar

lwb
Én mindent meg tudok bocsátani, amíg nem mennek el a multi irányába, mint szinte minden más AAA rpg gyártó. Bethesda a TESO-val meg a FO76-tal, EA/Bio meg a SW:TOR-ral. Az ilyesmi évekre, akár 10+ évre is lelövi az érdemi, minőségi SP rpg fejlesztéseket. Mert a multik tizedannyiba kerülnek és sokkal többet hoznak vissza.

Palinko
Nekem az fáj legjobban hogy a "nem tudnak hibázni" státusz csak 3 játékig tartott. Mivel a cyberpunknál sem az volt a legnagyobb baj hogy új környezet meg új dolgokba fogtak, hogy ne tudtak volna autókázást vagy lövöldözést kitalálni, arra vettek fel embereket. Az volt a baj hogy a projekt management teljesen becsődölt és ez megtörténhetett volna egy Witcher játéknál is ugyanúgy sajnos. Szóval a következő címükkel megint túl kell teljesíteni az elvárásokat, bár az lenne a legjobb ha nem is mondanának semmit csak kiadnának egy jó cuccost azzal visszanyerhető lenne valamennyire a bizalom.
lwb
Szerintem a W3 teljesen játszható volt megjelenéskor. Ps4-en játszottam vele, a mocsárban leesett a frame rate meg volt azt hiszem kettő mellékküldi, amit nem lehetett végigvinni (a százból kb), de ennyi, a játék teljesen jó volt. A CP ehhez képest tényleg romokban jött ki. Arra sem emlékszem, hogy a W3 ígért volna olyan feature-t, ami végül nem került bele a játékba. Azt tudom, hogy pc-n ment a sírás a grafikai downgrade miatt, de az a konzolok miatt érthető volt és a játék még így is kb a legszebb volt abban az évben.

MerlinW
W3 jó példa persze, de azért ott is várnunk kellett fél évet, mire játszható lett a játék 😊
De ott a bug / tartalom / élmény arány elfogadható volt, míg CP-nél nem az. Ráadásul a W3 4 év alatt össze lett rakva. CP-vel meg nem tudták mit akarnak, ültek rajta évekig, aztán az utolsó 2 évben összecsapták.

Egyébként a lenti litániát - még ha neked is válaszoltam-, nem konkrétan neked szólt, hanem általánosságban, akinek inge alapon.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.08.10. 14:17:31

[merlinw.org]

lwb
Nem kell ehhez HZD-ig menni. Házon belül a Witcher 3 is jó ellenpélda.
(Egyébként HZD-re haragszom, mert képtelenek PS5 peccset kiadni hozzá, hogy ne 30 fps-en kelljen tolni)

MerlinW
Most játszom / néztem meg egy dokumentumfilmet, hogy készült a Horizon: Zero Dawn.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kb hasononló a történet, hasonló méretű cég, életük első 3rd person, első open world játékuk, hasonló idő alatt csinálták, ugyanúgy saját motort írtak, ugyanúgy halogatták. És az eredmény ég és föld a CP-hez képest. Lehet ezt jól is csinálni, normális vezetéssel, felesleges túlhájpolás nélkül, tehetséges munkaerővel.

A később érkező PC port - szintén a cég első portja - persze problémás volt jó ár hónapig, de mára PC-n is a játéktörténelem része a cucc.

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.08.10. 14:12:27

[merlinw.org]

Carlos
Én nem 2-3 hónapot toltam volna rajta mindig hanem kapcsiból egy évet. Lett volna hőbörgés, de nem lett volna ekkora szarcunami.

Þór vígi þessi rúnar

lwb
Én toltam volna rajta még. Lenne hiszti, aki emiatt lemondja az előrendelést (szerintem nem lettek volna sokan), azok majd megvették volna teljesáron, amikor a kész játék kint és látják, hogy jó.
A mostani cirkusznál bármi jobb lett volna.

Nem tolhatták már tovább, mivel azon az őszön is vagy háromszor tolták tovább és a gamerek cirkuszoltak. Csúnya lett volna karácsonyra egy 6 hónap csúszást még bejelenteni. 😊

Szerintem egy olyan szituban amikor kvázi nincs választásuk és ki fog derülni az igazság, érdemes kiteríteni a lapokat. Az úgy korrekt lett volna, ha elmondják hogy összetörték magukat, de konzolra így sincs kész a játék, viszont pc-re készen van, ezért ki fogják rakni a piacra. Konzolosoktól meg elnézést kérnek, visszafizetési lehetőséget, ilyen-olyan extrákat ha megtartják a játékot és kivárnak, ésatöbbi.
Carlos
Részben erre gondoltam amikor mondtam, hogy a "fél" játék hiányzik.
Pacifica pl tök el van hanyagolva... Szinte semmi sincs ott, 1-2 küldit leszámítva. Hatalmas terület hatalmas potenciállal.

Þór vígi þessi rúnar

lwb
Nem kaptam semmit, nem dobozosan vettem. Ezek egyébként olyanok, amikből simán lehet később dlc vagy kiegészítő. De nyilván egy rakás dolgot ki is vágtak.

Carlos
Rengeteg helyszínt (valszeg küldetésekkel). Ezek mind megtalálhatók a fizikai térképen amit kaptál a játékhoz, a játékban viszont nincs benne csak a helyük.
Pl vannak helyek ahol látható hogy útnak kéne lennie, de csak a zöld textúra van. Lapos felületek ahol háznak kéne lennie de semmi. Féli kész stadion vonatállomással, lezárt nukleáris erőmű, szemétégető, rakéta állomás, stb.
Ilyesmik.

Þór vígi þessi rúnar

lwb
Nem tudok 12 perces videot megnézni, mi van benne? Mit vágtak ki?

Carlos
Cut content:

Þór vígi þessi rúnar

lwb
Szerintem meg előbb lesz multi mint folytatás. A GTAO példájából kiindulva az lényegében pénznyomtatás. De én egyáltalán nem akarok multit, szóval remélem neked lesz igazad.

Carlos
Nem hiszem hogy egyhamar lesz itt multi...
Ekkora töketlenséggel sajna esélytelen.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
2: 1 évvel.

Þór vígi þessi rúnar

PiszkosFred
Egyetertek. 1-2 dlc es csokolom, viszlat lastgen, marad a pc/ps5/xsx. #5343

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

lwb
Szerintem ez a vonat már elment. A CP2077 marad crossgen sajnos.
Viszont lehet, hogy jön egy folytatás majd vagy a multi mód lesz next gen csak egyedül. Nem hiszem, hogy a CDPR mégegyszer ugyanezt a hibát elköveti.

PiszkosFred
Igen, laikuskent en is ebben - a lastgen kukazasaban -, a latom a kiutat es a "feltamadast", de 8 misi preorder es abbol szarmazo bevetel egy (nagy?) reszerol nehezen mond le par felsovezeto, foleg akkor, ha mar keszul az uj, egyedi kialakitasu yacht a dokkban 😊 Viszont a kovetkezo lepesben muszaj lesz ledobni azt a "koncot".

lwb
A megoldás az lett volna, ha

1. lemondanak a last gen gépekről
2. eltolják a játékot úgy 6 hónappal

Akkor is lett volna baj, mert ez a bugfixre lett volna kb elég, a hiányzó feature-ökre nem, de nem akkora lett volna a baj, mint tavaly decemberben volt.

PiszkosFred
Jo, csak a code freeze eseteben kapsz egy fejlesztoi villat, egy A es B aggal, amelyben az "A" a javitott (jelenlegi allapot), a B pedig a nem (uj tartalommal). Regression meg egy kb. megint halalra itelt dolog a folyamatosan kontent frissitesekkel egy akkora openworld jateknal, mint a CP, nem lesz kesz hamarabb, sot... Egy olyan pocsek allapotu es elsietett release eseteben, amit a CP produkalt, egyik megoldas sem jo es gyors, ezt az idoszakot ki kell seggelni mind a ket oldalon, nincs mese 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.08.10. 09:36:00

Carlos
ezért van a code freeze meg a regression. Márha van. Valszeg nincs. 😄

Þór vígi þessi rúnar

PiszkosFred
Azert azt is vedd figyelembe, hogy a preorder nagy resze egy olyan platformrol erkezett - es ebbol is volt a gond -, amelyen a jatek nem futott, sot, a platform gazdaja kukazta ideiglenesen a boltjabol az egesz cuccost (igaz, ebben szerepe volt a lengyelek altal beigert, Sonynak annyira nem tetszo refund policy is). Vagyis kijonni egy kontent dlcvel addig, amig a jatekosok nagy resze nem tud vele normalisan jatszani, az... hat ezt te is belathatod, hogy hiba lett volna.

Fejlesztokent te is tudod, hogy ugy nehez a QA/hibajavitas, ha a vizsgalt tartalom allandoan valtozik. Megoldhato, de a QA lead biztos, hogy anyazni fog, ami megint nem segit a jelenlegi szituban. A legegyszerubb sztori kontent is olyan szinten epul be egy meglevo alrendszerekbe, hogy a meo kezdheti szinte elolrol az egeszet abban a percben, ahogy megerkezik.

Biztos, hogy tart mar az uj dlc-k fejlesztese, biztos, hogy ha kellene, mar most ki tudnak adni a nagy reszet annak, amit terveztek, de az mar nem biztos, hogy mukodne is ugy, hogy ne legyen megint kukazva egyes helyekrol es ne kezdodjon minden elolrol.

Most, hogy nagyjabol fut a jatek mindenhol, most mar johet a kesz anyag integralasa, finomhangolasa es a release.

lwb
Idénre ígértek extra tartalmat a roadmapjükben. Várjuk ki a végét. Az biztos, hogy eddig az volt a legfontosabb, hogy a ps store-ra visszakerüljenek, miután az a legnagyobb piac jelenleg a videojátékok terén. Most meg a next gen patch a lényeg, az jön legközelebb.

Carlos
Igen, ezért mondtam, hogy kb az az egy küldi van normálisan kidolgozva a többi olyan mehh...
Nem, patchelés mellett KELL csinálni a kontentet egy ekkora csapattal. Mese nincs.

Þór vígi þessi rúnar

lwb
Ezért mondom, hogy a W3-hoz érdemes a játékot hasonlítai és nemcsak azért, mert az volt a csapat előző játéka. Ott sem volt elágazás a küldetésekben. A végén hozhattál kisebb döntéseket, hogy pl. segítesz a bloody baronnak megkeresni a feleségét vagy nem, vagy hogy kit választasz, a banyákat vagy a fában lakó szellemet, de maga a küldetés egyféleképp játszódott le akkor is. Ugyanez megvan a CP-ben is: Judy küldetésében odaadhatod a Cloudst Maikonak, elfogadhatod a pénzét, megölheted a Tyger Claws vezetőket. Jelentősége egyik játékban sincs és maga a küldetés akkor is ugyanaz.
Az, hogy Bricket megmented vagy sem az elején, az későbbi küldetésekben is visszaköszön: ettől függ, hogy a Totentanzban harcolni kell vagy simán kisétálsz.

Ennél nagyobb leágazások nem voltak a W3-ba sem. A végső küldetésben itt is vanak egymást kizáró szálak: pl. Arasakával mész vagy Rogue-gal ostromlod meg a toroyházat, esetleg a nomádokkal stb. A W3 alapsztoriban nem nagyon volt semmi elágazás, a Blood and Wine--ban igen, de egyrészt az kiegészítés, másrészt ott is meg a Heart of Stone -ban is bár volt többféle megoldás, egyik mindkettő kiegészítőben nyilvánvalóan jobb volt, mint a másik. Az Unseen Elderes befejezésnél kizártad magad a legjobb befejezésből. Ha nem csináltad meg Gaunter O'Dimm feladványát és nem mentetted meg Olgierdet, akkor szintén a rossz befejezés egyikét kaptad.

"egy ekkora csapatnak bele KELL hogy férjen a kontent gyártás"
Biztosan gyártják is, de a fókusz elsőnek azon volt, hogy az működjen legalább, amit eddig kiadtak. 8 hónapja jött ki a játék, most került csak vissza a ps store-ra nem rég. Év végéig még bőven belefér extra tartalom. Szerintem az volt a jó választás, hogy előbb stabilizálták a játékot, aztán megcsinálják az ígért next gen upgrade-et, végül jönnek az új tartalmak is.
Utoljára szerkesztette: lwb, 2021.08.10. 07:59:53

Carlos
Bugfix mellett (főleg hogy tudom milyen játékot bugfixálni és tesztelni) egy ekkora csapatnak bele KELL hogy férjen a kontent gyártás. Ha nem fér bele, akkor az a cég NAGYON rosszul csinál valamit. Szerintem ez utóbbiról van szó.

Sok minden hiányzik: Full lineáris. Nincs elágazás a küldetésekben. (számomra az nem sokféleképpen megcsinálás, hogy lopakodva vagy tankolva csinálom ugyanazt). Egy küldetés van normálisan (95%-ig) kidolgozva, az első ami a 40 percesben is bennevolt. Az összes többiben SEMMI lehetőség nincs. bemész, lősz (vagy hekkelsz) és kb ennyi. Én ezt hiányoltam/hiányolom.
Bandaháborúk? Nincs. Akkor minek a sok faction?
rendőrök kuka szintén, de legalább csinálhatsz nekik küldiket (egy törvényen kivüli, érted...).

Þór vígi þessi rúnar

lwb
Ezzel nem értek egyet. A CP megjelenéskor minden platfromon CTD-t dobott, nekem pc-n kétszer, konzolon egyszer volt az első két peccsig. A T-pózoló npc-kkel, a lebegő tárgyakkal, a felvehetetlen loot-tal meg tele az internet, 2 perc alatt találsz youtube videót ezekről.
Amíg ezeket nem orvosolták, szó nem lehet extra tartalomról. És ez minden verziót érintett, a last gen konzolok bajaiba most bele se mentem.

"CP2077 hibája hogy hiányzik a játék fele. Legalábbis amit igértek az nincs..."

Ez tényszerűen nem igaz. Fele? Tényleg? A játék egy akció-rpg. A lényeg a sztorin és a küldetéseken van, ezek működnek. Mi hiányzik, amit ígértek?
- funkcionális rendőrség
- trauma team
- jobb AI
- falmászás a mantis blade-del
- több alkalom úszni, drónozni és bd-t használni

Ezek a fő pontok. Ez lenne a játék fele? Meg hogy nem lehet GTA larpozni benne? Hát, ízlések és pofonok. Nekem ennél egy jó questline, a sztori, az npc-k fontosabbak. Ha úgy nézel a játékra, mint a GTA-re, akkor soha nem leszel elégedett. Ha úgy nézel rá, mint a W3-ra, akkár más a helyzet. Night City lényegében Novigrad, kb annyit tudsz ott csinálni, mint itt. A rendőrök a városőrség. Arrébb mész, elfelejtik, mi történt. Nekem ezzel nagyon nagy bajom nincs. Jó lenne,ha ez bekerülne a játékba? Persze. Ettől még jó a játék és ennél sokkal fontosabb volt, hogy a végigjátszást ellehetetlenítő bugokat javítsák előbb, mielőtt bármi extra feature-t hozzáadnának.

"Miért van az, hogy az egyik kommentedben full hülye a másikban meg full valid vagy? 😄"
Mert az egyikkel egyetértesz a másikkal meg nem. Ettől még senki nem hülye vagy valid, hanem egyszerűen az egyik egybevág a saját véleményeddel, a másik meg nem. Ennyire egyszerű.

Carlos
Miért van az, hogy az egyik kommentedben full hülye a másikban meg full valid vagy? 😄
Amúgy igen, sokan (én is) ott basztuk el, hogy azt vártuk amit a 40 perces trailerben mutattak. És nem azt kaptuk. Ha most megnéznéd akkor meglepődnél hogy miket nem kaptunk meg igy utólag.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
a bugfix az bugfix. a content az hozzáadott tartalom. it's simple is that.
Legalábbis játékfejlesztésben.
CP2077 hibája hogy hiányzik a játék fele. Legalábbis amit igértek az nincs...
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.08.09. 18:54:30

Þór vígi þessi rúnar

lwb
??? Egy reklámot nem láttam a CP-hez. Egyet sem. Egy kurva trailert nem néztem meg hozzá. Még azt a 40 perces gameplay bemutatót sem. Teljesen zéró előzetes információval mentem neki. Lehet, ez a baj, hogy nem figyeltem a marketing bullshitre, így nem is tudtam csalódni a játékban.
PC-n egyébként launchkor is a legstabilabb volt a játék. Nekem mindhárom platformon megvan és messze a PS a legszarabb. PC-n kezdetektől fogva teljesen játszható volt a játék.

"a szűk gamer mag manapság személyes érzelmeket táplál a cégek iránt"

Én pont leszarom a CDPR-t. Az viszont tény, hogy messze ezzel játszottam a legtöbbet a tavaly kijött játékok közül. Nem tudom mit vártok tőlem, hazudjam azt, hogy nem tetszett? Vagy hogy felültem a reklámoknak, amiből egyet sem láttam, egy trailert sem, semmit sem?

lwb
Szerintem a bugfix is kontent vagy szerinted nem? Ha kijavít egy félkész questet, az nem ad contentet? Mire gondolsz? A NMS legnagyobb hibája nem a bugok voltak, hanem hogy hiányzot az ígért játék fele. A CP legnagyobb hibája ehhez képest az volt, hogy konkrétan nem ment a platformok felén, a maradékon meg iszonyú bugos volt, CTD balra-jobbra.
Egész más a terv a támogatásra.

Őszintén, mekkora faszság lett volna már új dolgokkal telepakolni a játékot, mielőtt még végig lehet vinni egyáltalán? Előbb javítsák ki, aztán majd jöhet a plusz tartalom.

Nem csak a millenáris gondolkodásmóddal sajnos.
A gyerekek könnyen beetethetők persze, de rengetegszer vitatkozol olyanokkal akik elvileg életkoruknál fogva már kellő ismeretekkel és tapasztalatokkal kellene hogy rendelkezzenek ahhoz hogy a reklámokon túllátva tudatos piaci vásárlóként viselkedjenek, és ehelyett a legelvakultabb "fanboyként" ugranak foggal körömmel a legkisebb kritikára is.
Manipulálni meg csak azt lehet, aki nem kellően tájékozott és/vagy tudatos-öntudatos...
MerlinW
Értjük, de most őszintén a többséget, az átlagos vásárlót aki megvette €60-70-ért a játékot PC-re, hol érdekli hogy mit csinál a cég a konzolportokkal, vagy úgy általában hogy mi van a céggel? Tudjuk, hogy a szűk gamer mag manapság személyes érzelmeket táplál a cégek iránt (legnagyobb hülyeség), úgy kezeli a cégeket, mint személyeket, barátokat. Közben a többséget ez baromira nem érdekli, nem foglalkozik vele.

XY a hamis reklámoknak köszönhetően vett egy félkész bugos terméket, eltelt egy év és még mindig középszar játékkal játszik. Akár tetszik, akár nem, itt nem létezik kifogás, senkinek sincs oka védeni a céget. A korábbi CDP játékok is ultra bugosan jelentek meg, az egyetlen különbség, hogy a tartalom kompenzált valamilyen szinten. CP2077 a lineáris pár órás kampányán kívül semmi újat nem nyújt. Minden a főszálon kívül törött, rosszul balanszolt, átgondolatlan, hiányos, trehány.

Én a két csoport közé tartozom. Gamer vagyok 30+ éve, és rohadtul nem érdekelnek a cégek kifogásai - kivéve ha F2P játékról van szó, mert abban az esetben "leszerződtél" arra, hogy akár passzívan, akár aktívan, de kommunikálsz a fejlesztőkkel. De ha veszek egy telefont a Samsungtól, aminek nem működik egy gombja, hadd ne érdekeljen már az, hogy a Samsungnak leégett a gomb gyára.

Amíg nincs kész egy termék, nem adom el a vásárlónak. Ennyi.

Összefoglalva itt a millenáris gondolkodásmóddal van baj, és hogy a vállalatoknak sikerült beszivárognia a vásárlók életébe, ezzel manipulálva minket.

[merlinw.org]

PiszkosFred
Egyebkent nagyon aktualis a NMS, pont ma 5 eve 😊
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.08.09. 16:08:47

Carlos
Ebben igazad van!

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
CONTENT!!!
Nem bugjavitás... úristen...

Þór vígi þessi rúnar

lwb
Az a helyzet, hogy pl a rendőrüldözések, a dinamikus minimap stb, amit sokan hiányolnak, azok kint vannak modban már ma pc-re. És egy last gen konzolnak kb megfelelő pc-n el is futnak, nem igényelnek nagy erőforrást.

Eddig kb arra fókuszáltak, amit te is mondasz, hogy a last genen elfusson a játék. Ez részben sikeres is volt: most már nincs annyi CTD, sőt, a DF szerint egyáltalán nem volt CTD a régi konzolokon. A teljesítmény az gatya 20-30 fps, de mondjuk ebben nem lóg ki a AAA piacról.

lwb
Patch 1.22 2021/4/28 ・Improved game stability and performance.
・Numerous fixes to specific Quest bugs.
Patch 1.21 2021/4/14 ・Improved overall game stability.
・Fixed bugs and issues that prevent progression of gameplay
Patch 1.2 2021/3/29 ・Improved stability on last-gen consoles.
・Fixed major bugs and improved gameplay performance.
・Various tweaks to open world and cinematic design.
・Improved graphics, audio, and animation.
Patch 1.12 2021/2/5 ・Resolved a code vulnerability in the PC version of the game.
Patch 1.11 2021/1/28 ・Fix for bugs introduced in Patch 1.1.
Patch 1.1 2021/1/22 ・Improvements to memory usage and game stability to improve performance on last-gen consoles.
Patch 1.06 2020/12/23 ・Fixed minor bugs and improved game crashing issues.
・Removed the save file limit on PC.
Patch 1.05 2020/12/19 ・Fixed a number of console-specific bugs.
・Fixed issues that cause the game to be unprogressable during specific Quests.
Patch 1.04 2020/12/12 ・Modified the controversial flashing effect on braindances.
・A number of stability improvements and fixes to specific Quest bugs.
Patch 1.03 2020/12/10 (PC only)
Patch 1.02 (Day One Patch) 2020/12/10 ・Fixed critical game progression and stability errors.

Május 10-ig kb ennyi.

PiszkosFred
Most a legnagyobb fejfajast - SZERINTEM - szamukra az okozza, hogyan tudnanak megszabadulni a PS4/XB1-es platformtol, mert az a szuk keresztmetszet minden egyes olyan DLC eseteben, ami nem csak sztorit adna hozza, hanem gameplayt technikan is valtoztatna.

Siman el tudnam kepzelni (volt mar ra pelda), hogy a kovetkezo 1-2 sztori DLC-t kiadjak ingyen mindenre, majd lezarjak a fejlesztest es ezzel kvazi letudnak az oldgen reszet is a dolgoknak, megszabadulnanak egy kolonctol, amelyet menet kozben boven kinottek, csak a vezetok jobban szerettek a penzt annal, hogy ezt elfogadjak (lasd a foscunami az elmult 8 honapbol).

Mindezek utan lehetne tiszta lappal inditani a meglevo alapokra epitkezve, de mar csak pc/nextgenre. Igy nem szovegelhet az oldgen sem, mert megkapta amit megkapott (alapjatek+par ingyen nagyobb sztori dlc), es a pc/nextgen is orulne, mert vegre teljes(ebb) lehetne az elmeny azokkal az ujdonsagokkal, amelyeket kivagtak es/vagy lebutitottak.

Carlos
Az első fél évben 2 content update jött a NMS-hoz. Kérlek számold össze eddig mi/mennyi jött a CP2077-hez.

p.s.: És a NMS fejlesztői ha 20-an voltak és nem 2000-en.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.08.09. 14:54:29

Þór vígi þessi rúnar

lwb
5 év alatt. 2016-os a játék. CP tavaly jött ki.

MerlinW
NMS-hez azóta már 18 nagy feature update jelent meg 😊

[merlinw.org]

lwb
A roadmapjük szerint 2021-ben jön a next gen verzió és ingyen dlc-k. Hónapot nem írtak, most augusztus van, decemberig még jöhet mindkettő. Expansionről nem szóltak semmit sem egyelőre.

Egyébként tényleg nem értem ezt a hisztit, ami a játék körül van. A bugok jelentős részét orvosolták, nincs a játékban végigvihetetlen küldetés, ami nagy szó, tudnék nem egy AAA játékot mondani, ahol ez 10 év alatt sem sikerült. Kicsit túltolták az ígéreteket, ez igaz, a játék nem lesz soha GTA, a város nem lesz olyan, mintha GTA5 Los Santosában lennénk. Kár volt ilyet ígérniük, ez igaz, de ettől még maga a játék jó. Single player akció-rpg-nek nagyon jó. Ezt nem GTA5-höz meg RDR2-höz kell mérni, hanem Deus Ex Mankind Dividedhoz. Ez mégcsak nem is Skyrim vagy Fallout 4, hanem egy lineáris first person rpg egy cyberpunk világban. A történet jó, az npc-k jól megírtak, a küldetéseket sokszor többféleképp végig lehet vinni, képességektől függően. A GTA-ban egy küldetést egészen pontosan egyféleképp tudsz végigvinni. Semmi eltérés nincs egy-egy végigjátszás között. Itt egy küldetést többféleképp lehet megcsinálni: sokszor még lövöldözni sem kell, ki tudod dumálni magad vagy be tudsz osonni úgy, hogy senki észre sem vesz. Nagyon más a játék egy sandevistanos solo tank és egy lopakodós netrunner végigjátszásnál.

A történet sincs összecsapva, van eleje, közepe és vége. Kicsit Johnny Mnemonic, ez tény, de ettől még nem rossz. Bárcsak más rpg-nek is ilyen története lenne és nem az mondjuk, hogy jönnek a démonok, de menj el 3 évig gombát szedni meg patkányt kalapálni nyugodtan, aztán epikus csata 6 katonával és 4 démonnal, oszt' vége a játéknak, az igazi főhős hősi halált hal, te meg csak ott voltál, GOTY.

Akárhogy fikázzátok, egy olyan játék sem jött ki tavaly, amibe közel ennyi időt raktam volna.

Carlos
na igen, no man sky...
Hát az mekkora szar volt az elején (azért élvezhető, de nem akkora jóság mint aminek igérték). Aztán fél év alatt 2 nagy CONTENT patch. egy év alatt talán még egy vagy kettő. Azóta meg kb az egyik legjobb űrgyűjtögetős, craftolós, bolygólátogatós játék lett a piacon (casual kategóriában).
Sokan azt hitték itt is ez lesz, de ezek a bénák még erre se voltak képesek sajnos.

Þór vígi þessi rúnar

Carlos
Én is hazudok. én release-kor beletoltam másfél hónap alatt 350 órát. február óta rá se néztem, még a gépet se kapcsoltam be.
Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.08.09. 08:27:49

Þór vígi þessi rúnar

drága kenyér, nem is próbáltad de osztod az észt 😄
minek szólsz hozzá? részemről a minimum, hogy ha védek vagy kritizálok valamit akkor azt saját tapasztalat alapján teszem...

nem arról van szó, hogy vakon elhisz mindent az ember, de nekik nem lett volna okuk átb*szni az embereket. minden forrás rendelkezésükre állt, minden támogatást megkaptak a rajongóktól, szinte kötetlen időt kaptak a játék fejlesztésére, kivételes körülményeket kaptak és ne felejtsük el, hogy a sikerük óriási lökést adhatott volna az egyjátékos kampányra fókuszáló piacnak

amúgy volt egy hasonló eset, a no mans sky, ott is az emberek képébe hazudtak és jogosan megkapták a magukét, és mit csináltak? azonnal nekiálltak és nyomatták a jobbnál-jobb verziókat, igaz több év eltelt azóta de rá se lehet ismerni a játékra. de ott kiscsapatról beszélünk. a lengyelek egy éve vakarják a töküket <#zavart2>

t

Nem kell lemenni személyeskedésbe... Nem mellesleg az én fajtám pont az ami totál nem hat ki semmire mivel egy fillért nem adok ki játékokért.Szóval ezt a részét benézted a dolognak. Mondjuk ez is egy jó oldala mert mire lebundlézok valamit már "hibamentes"

Én mivel nem toltam és legalább 4-5 évig nem is fogom csak azokból tudok kiindulni aki érdekes mód túl tudta tenni magát a csordán és élvezte az a 100+ órát amit belevert a játékba.. Ja igen most jön majd az hogy ők biztos hazudnak...<#idiota>

"én az egyik legnagyobb támogatójuk voltam, mikor sokadszorra csúsztak és a fórumokon kezdtek hőbölögni az emberek én akkor is vállszélességgel kiálltam mellettük, mert kibe bízzunk ha bennük nem? ki érdemli meg a tiszteletet és türelmet ha ők nem?és akkor a képembe tolták ezt a minősíthetetlen szarkupacot"

Ez meg sajnos csak téged minősít ,hogy vakul elhiszel mindent...ha másra nem is erre az egyre már ezer éve megtanított mindenkit a játékipar