6314
-
#5550 Az az ígéret, hogy ingyen lesz minden platformon. -
#5549 EPIC-en 3500 Ft a witcher 3 GOTY. Erősen gondolkozom. Eddig csak "virágbolti" verziót toltam, de annyit megér... Ott is megkapjuk majd ingyér' a nextgen patch-et? Mi is lesz az pontosan? (eddig nem nagyon foglalkoztam vele) -
#5548 Erősen úgy néz ki, hogy ebből is meg a W3-ból is a next-gen változat átmegy 2022-re. Szinte minden megjelenést áttoltak a jövő évre, de engem nagyjából csak ezek érdekeltek. -
#5547 Én is ennek örülnék / örültem volna. -
#5546 Köszönöm a sok választ! Lehet, akkor rosszul emlékeztem a kezdést illetően, ez egy régebbi mentés. -
#5545 Nekem elég volt a főszál. Inkább örültem volna egy reaktívabb világnak, olyan bandákkal, amiket ígértek, valódi trauma teammel meg több olyan dologgal, ami élőbbé teszi a várost.
Aztán jöhetnek a dlc-k, amik adnak még küldetést meg tartalmat, de a váz már az alapjátékban készen lett volna.
Mindegy, majd a CP 2-ben, ha lesz. Remélem lesz. Az alap jó itt is, csak hiányzik még ez-az. -
#5544 Igen unfair összehasonlítás volt, bár ha jobban belegondolsz abban amikor szerepelt lehet még marginálisabb szerepe is volt mint Jackienek.
Igazat adok a 20-30 órából eleget kapott, de abból a szempontból viszont nem, hogy sehol nem volt kőbe vésve hogy 20-30 óra kell hogy legyen. Nagyon sok mellékküldetést beáldoztam volna szívesen egy dupla-tripla ilyen hosszú főszálért :D -
#5543 Azért a Witchernek 3 játéka volt erre, mire kivégezték Vesemirt, persze hogy jobban hat. Bár a másodikban egyáltalán nincs Vesemir, csak az elsőben. De ott vannak még a könyvek is, a W nyilván előnyből indul emiatt.
Jackie nekem nem volt annyira szimpi, nem érdekelt a halála sem. De azt nem tartanám jó ötletnek, ha egy kb 20-30 órás játéknál további órákat vesztegetnénk el egy amúgy annyira nem is fontos mellékkarakterre. Jackie szerepe szerintem marginális, ha kihagynánk az egészből, a történet akkor is kerek lenne. Johnny és V története ez, Jackie nem sok vizet zavar. -
#5542 Meg logikusabb is úgy, aztán már úgy lett felépítve mintha legalábbis SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Vesemir-t vesztettük volna el. Igyekezett a Cyberpunk a zenékkel stb nagyon igyekezett de egyszerűen nincs kötődés egy olyan karakterhez akivel 1 küldit nyomtál le tulajdonképpen. Vesemir-re ott volt 2,5 játék és nagyon működött is a hatás. Itt meg teljesen súlytalan, ha azokat a küldiket lenyomjuk, beszéltetik Jackiet, van vele sokkal több mellék biszbasz biztos itt is működött volna de lehet tényleg Keanu miatt kellett ezt hanyagolni :( Emlékszem mikor az anyja ideadta a motort is úgy voltam hogy kösz de mostmár kocc nyanya, annyira nem hatott meg az egész és mentem volna inkább tovább. Mindezt úgy hogy egyébként egy szimpatikus karakter volt Jackie csak 1 küldetés tényleg semmire nem elég. -
#5541 Hát pedig azért töltünk el időt Jackievel:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- mindhárom előélet sztoriban feltűnik, a nomadnal konkrétan közös küldetés is van
- Sandra Dorsett
- lövöldözés a hazafelé úton
- a maelstrom küldetés
- a nagy balhé a szállodában
Ez legalább 2-3 óra játékidő, ahol legalábbis a környékünkön van, sokszor velünk együtt. És ugye a játék lényegében ott kezdődik, ahol ez véget ér, ott kapjuk meg a title screent is. FO4-ben 5 perc kb. amit a családdal töltünk. Nem is lehet nagyon kitolni, mert ha sokáig tökölsz pre-war sanctuaryben, akkor jön a bomba és game over. És FO4 egy open ended bethesda sandbox, többszáz órányi játékidővel, míg a CP2077 eléggé lineárs és 20-30 óra alatt végig lehet vinni simán. Ebből 2-3 óra Jackie, szerintem korrekt. -
#5540 Hát, én igen :) Illetve nem is a "hiányolom" a jó kifejezés, inkább az "örültem volna neki, ha van". Picit az a szitu, mint a FO4-ben, egyszerűen annyira rövid a bevezető, hogy nincs meg az az emócionális kötődés a tragédiában, ami miatt azt mondod, hogy na akkor hajrá, szétcsapok mindent miatta.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Jó, Jackie esetében azért fényévekkel jobb a helyzet, meg lehet kedvelni így is valamennyire - plusz a szertartás is szerintem zseniális lett -, de simán el tudtam volna képzelni több időt vele az elején az erősebb kapcsolatért. -
#5539 Ez a montázs volt az első "gameplay", amit megmutattak a játékból. Amikor Jackie megy előttünk, majdnem fellökjük a fekete telefonálós faszit stb. Nem tudom, mi volt a terv, de ide speciel pont nem hiányolok egy full lineáris játékrészt. Nekem ezzel nem volt bajom. Ha valami, még így is túl hosszú volt a játék bevezető része, mielőtt megkapjuk Johnnyt és az igazi játék elkezdődik. -
#5538 > Ez nem hiszem, hogy ki lett volna vágva, ezt eleve így tervezték,
Anno volt valami leakelt anyag, küldetések, szövegek, miegymás - nem emlékszem már - ami alapján ez egy végigjátszható rész lett volna, nem csak egy montázs. -
#5537 Ja és ezek a cutscene-ek, átvezető mozik amiktől elszoktunk a mai battle royale online lövölde-világban, de a történetvezérelt játékok tele szoktak lenni velük. Ez teljesen normális, főleg mondjuk játékok kezdésénél a bevezető mozi. Egyébként nagyon sok nincs ilyen a játékban, a legtöbbnél, a kamerát legalább azért tudod mozgatni meg van dialógus. Egy rpg-nél ez nem akkora baj szerintem.
Igazából a karaktered talán ha kétszer látod kívülről ezen felül a játékban még - nem ideszámolva a motorozást persze. -
#5536 Ehhez nem kell spoiler tag, ez konkrétan a játék első 10 perce :)
A street kid kezdésnél kocsit akarsz lopni, összefutsz egy másik versenyzővel, mindkettőtöket elkapnak a rendőrök. A gazdag tulaj azt akarja, hogy végezzenek veletek, de a rendőr nem gyilkos és egyszerűen leüt, aztán kidob egy sikátorban. Ezzel összebarátkozol a másik tolvajjal, Jackie-vel és jön egy montázs-rész, ami pár percben bemutatja, hogy mekkora cimbik lettetek. Ez nem hiszem, hogy ki lett volna vágva, ezt eleve így tervezték, jelentősége csak annyi, hogy a kiválasztott előéleted és a játék tényleges kezdése közti hónapokat (?) valahogy megmagyarázza. A játék igazából ott kezdődik, hogy mentek Sandra Dorsettért. Onnantól minden kezdés ugyanaz. -
#5535 Ez nem a nomád, hanem a street kid kezdése... -
#5534 Nos, ha már az elején furának találsz pár dolgot, akkor készülj föl, mert a java még csak ezután jön... :)
Amúgy az általad leírt események nem a nomád, hanem az utcagyerek előzmény választás folyományai. Szóval, ha vidéki gyerek szerettél volna lenni, valahogy mégis városi gyerek múlt sikerült.
Aztán a sértett nyilván nem gondolja komolyan, hogy a zsaruk egyszerűen nyirjanak ki minket a hivatalos ügymenet helyett...a lényeg, hogy nincs kedve feljelentéssel bíbelődni, aztán meghallgatásokra, tárgyalásra mászkálni, így a zsaruk el kell, hogy engedjenek.
A Jackie-s közös felcsövelésnek - pitiáner lúzer szintről a balek szerepkörbe - azért nem lehetsz tevékeny részese, mert talán nem akarták, hogy nagyon összeszokj vele, és/vagy a valószínüleg drága pénzért utolsó pillanatokban bevásárolt Keanu Reeves kb. a játék feléig ne legyen szerepeltetve, esetleg mivel ez a rész sem lett kész, majd megcsinálják valamikor, és a a birkának nézett vásárlók majd DLC formájában pénzért megkapják ezt a "kimaradt jelenetet" ... addig pedig ott a montázs videó, és hát a CDPR-es srácok, hogy is mondjam csak, mint tudjuk jobban szeretnek videót gyártani, mint játszható játékrészeket... -
#5533 Attól az animáció mozitól most nagyon éld ám bele magad hogy mekkora haverok vagytok Jackievel mert később még fontos dramaturgiai elem lesz, de azért ne nagyon ostorozd magad ha neked sem sikerül a beleélés mint ahogy kb senkinek sem. -
caps lock #5532 Gyakorlatilag a történet eleje ki lett vágva, illetve nem tudni egyáltalán elkészült-e, vagy csak annyira siettetni akarták a fő konfliktust hogy inkább kihagyták ezt a részt. Gyanítható hogy az egyik nagy DLC Jackie történetét fogja elmesélni, így valamennyire kompenzálva leszünk. -
#5531 Ilyen az, amikor a leforgatott rendezői változat 5 óra, de a moziba meg a 120 perces megvágott verzió kerül, aztán pislogsz a moziban egyes jeleneteknél, hogy mivan, ezt-azt-miért-minek?
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2021.10.10. 20:03:18 -
#5530 Üdv a Cyberpunk átgondolt, abszolút nem összecsapott rendszerében :) -
#5529 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. :) Bár, már elég régen megvettem a játékot, most vágtam bele. Ami nekem fura, hogy
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
nomádként kezdtem, az első megbízásom egy puccos autó ellopása lett volna, de nem sikerült, lekapcsoltak.
A rendőrök mellett megjelent egy japán faszi is, aki azt mondta, hogy dobjanak a tengerbe összebilincselt lábbal.
A következő jelenetben viszont ott ültem Jackie Welles-el egy lépcsőn és ment a kesergés a rosszul sikerült balhé miatt.
Ez most hogy? :)
Ezután jött egy animáció, ahol szintén Jackie Welles-el nyomultam, de voltaképpen csak egy mozi volt, semmit nem lehetett csinálni... mindenféle események történtek, csak azt nem értem, ennek miért nem lehettem aktívan a részese.
Vagy én csinálok valamit rosszul? :)
Köszi a válaszokat! :)
Utoljára szerkesztette: Papa01, 2021.10.10. 18:53:09 -
Zanetti #5528 Ha ezt úgy érted, hogy kvázi teljesen kijavítanak minden hibát, akkor még elég soká várható. -
Kotomicuki #5527 Ha azt használtam, akkor a tompa fegyvereknél nőtt az "XP", sz'al, annak kéne, hogy számítson. -
#5526 Remélem miután befejezték az alapjáték fejlesztését. -
Zanetti #5525 Mikor jön az első DLC? -
caps lock #5524 A gumibot tompa fegyvernek számít? Csak azért mert akkor az utcai bunyósra teszem a skilleket, viszont a fegyver leltárban a pengék között van. -
caps lock #5523
Kedvenc számom a játékban.
Utoljára szerkesztette: caps lock, 2021.10.09. 11:57:24 -
#5522 Remélem így is marad az élményed és a lelketlen mellékküldik nem égetnek majd ki. Persze a fő karakterek mellékküldiei jók viszont a többi nagy része grind lett sajna. A főszál sem lesz hosszabb, ugyanúgy 3 küldetésnek fog érződni az egész, hiába változik 10-en párszor a név, ugyanúgy törj be, gyere rá mi a fene is történt, állj bosszút lesz a játék 3 fő küldetése, Jackie halála is ugyanúgy semmitmondó mint akkor. Abban egyetértek hogy van a játéknak egy atmoszférája és beszippantja az embert, de akkor sem egy igazán jó játék még akkor sem ha azzal is egyet lehet érteni hogy veri a konkurenciát de ez nem a Cyberpunk dícsérete inkább a konkurencia szánalmas teljesítményének teljesen jogos kritikája. -
#5521 Én ezt éreztem már az elején is.
Persze nyafogtam, mert túlhype-olták és nem azt kaptuk amit igértek, de én már akkor mögé láttam.
Aztán nekem is volt 10 hónap pihi és új karakterrel megint beletoltam 75 órát. (72nettó). Ez ilyen. Nálam a fizetős kieg is 1day buy lesz, nem érdekel hogy milyen, csak hozzátenni tudnak. -
caps lock #5520 Meg kell kövessem magam. Annak idején én is hatalamas elvárásokkal voltam a játék felé, épp ezért némi keserű szájízt okozott hogy nem egészen azt kaptam amit ígértek. Haragudtam, talán joggal. De azért most eltelt tíz hónap és lehiggadva, objektívebben nézve a dolgokat, azt kell mondjam hogy kihagyott lehetőségei ellenére még mindig veri a konkurenciát.
Kevés játék tudja elérni nálam hogy észre se vegyem az idő múlását és mire feleszmélek hirtelen elröppenjen négy óra. A Cyberpunk ilyen. Benntart. Jó vele játszani. Mondjuk a nyílt világ sose volt a kedvencem, mert amikor meglátok egy hatalmas térképet amit elborítanak a tennivalók egy nagyot sóhajtok mintha nagy munka várna rám.
És hát valóban munka is valamilyen szinten. Fel kell építeni egy karaktert, ez pedig rengeteg időt és energiát követel meg az embertől. Az új AC-k kapcsán ezért csömörlöttem meg, mert nem éreztem hogy volna értelme a fáradságnak, hogy hülyének néznek a fejlesztők. A Cyberpunk varázsa, hogy nem sajnálom rá az időt.
Pedig ez is megrettentett mikor megnyitottam a térképet, de mégis amikor elkezdtem vele játszani, mintha valami drog lenne egyre többet akartam belőle. Nem tudom miért van ez, tegnap még kételkedtem akarom-e, most meg nem tudom abbahagyni. -
#5519 Egy csomó mellékküldetés csak akkor elérhető, ha már előrehaladtál a történetben. Illetve az sem mindegy, hogy oldasz meg egyes feladatokat. Pl. ha kinyírsz valakit, akkor további vele kapcsolatos mellék küldetések már nemigen lesznek. :)
Ezzel próbálkozhatsz: https://www.purecyberpunk.com/map/ -
Kotomicuki #5518 El kell, hogy szomorítsalak, de ezen játékok szerves része a mellékküldetések végigdarálása, pláne ennél az elqurt, szintje van mindennek rendszernél - egy Wildlands-et kezdő felszereléssel, a karaktert nem bütykölve is végig lehet vinni (yt-on fönn van), de ezt nem.
Csak a fő szálon manőverezve eléggé elsatnyul a karaktered, már az első harmadában a történetnek, így nagyon sok dolgot kell majd otthagynod, vagy sokkal rosszabb helyzetből megcsinálnod.
Ha nem tudsz alkalmazkodni ehhez, akkor tényleg a #5513-ben vázoltak szerint kéne eljárnod...
-
#5517 Akkor csináld csak a primary quest-eket. :) -
#5516 Nem tudok ilyen modról. Szerintem egyszerűen csak told a játékot és azokat a küldiket csináld meg, amik érdekelnek. Néha a gigek között is van jó, nem csak a side questeknél. Ha nem a titkos befejezés a cél, akkor nem érdemes túlizgulni ezt az egészet, bármilyen szinten végig tudod vinni a játékot. -
caps lock #5515 Szóval a kérdőjelekhez mindenképp oda kell mennem? Engem épp ez zavar, hogy amíg fel nem veszem a küldetést nem tudom miről van szó. Nem akarok fáradni azzal hogy a térkép minden apró szegletébe elutazzak, hogy aztán kiderüljön csak annyi a meló hogy lopjak el valamit. Tudom ez rinyálás, az rpg játékok rákfenéje hogy ugráltatják az embert, mégis jó lenne ha minden előre, szelektálva fel lenne tüntetve a térképen. El vagyok kényelmesedve tudom, ezért kérdeztem van-e valami mod, még ha ez bizonyos értelemben csalás is. De egyszer már mindent megcsináltam, másodszorra csak azt akarom amit valóban érdemes is. Karakter tápolás nem érdekel. -
#5514 Elvileg az ilyen melóknál is, ha felvetted őket, akkor más ikonnal jelöli a más-más típust, de ehhez előtte legalább meg kell kapjad a fixertől (sabotage mission, merc for hire, thievery stb.). -
Sunrider924 #5513 Legtobb idott azzal sporolod meg ha uninstallalod. -
#5512 Az autóvásárlás már nagyon régóta egy autó ikonnal jelenik meg a térképen. -
caps lock #5511 Újra elővettem a játékot, nem látok lényegi lényegi változást azon kívül hogy stabilabban fut. Még mindig zavarónak találom hogy minden küldit kérdőjellel jelölnek, a fixer megbízásokat csakúgy mint az autóvásárlást, az event jellegű és sztorihoz kapcsolódó tennivalókat is. Amíg oda nem megyek nem derül ki micsoda. Az első végigjátszásomban mindent megcsináltam, most szeretném kihagyni legalább a fixer melókat. Nincs valami mod arra hogy külön ikon jelölje a feladat típusát? Rengeteg időt meg lehetne spórolni.