6338
banner
  • lwb
    Olcsó játék hülyegyerekeknek. Meg iskolaszünet is van.
  • Carlos
    Szerintem ezt pelleri topikjába akartad nem ide.
  • RatBaG #5572
    A tegnap esti gaming sessionöm végén futottam ebbe bele, majd meglátjuk.
    Bár én inkább arra gondoltam, hogy megcsinálok egy másikat és utána próbálok rá megint.
  • Carlos
    kicsivel régebbi save file?
    Mondjuk egy küldivel előző?
  • RatBaG #5570
    Nálam az nem jött be.
  • Carlos
    Nálam is volt ilyen egyszer. Asszem kellett nyomnom egy full reload-ot, de szerintem másik BD-nél. (Játék kilépés, visszalépés és megjavult)
    Utoljára szerkesztette: Carlos, 2021.10.28. 08:53:52
  • RatBaG #5568
    A Poem of the Atoms zen mesteres mellékküldinél más is járt úgy, hogy az utolsó résznél (a körforgalomnál) a bd elindulása után a loading screen loopolni kezd?
    Végigmegy, villan egyet, megint végigmegy, stb.
  • lwb
    Sajnos igen. Idén se dlc, se nextgen peccs. Jövő év elejére talán jön az utóbbi, dlc-ről egyelőre nincs info, gondolom valamikor utána.

Ha engem kérdezel: készítik az új Witchert. Lesz persze dlc a CP-hez is, de kicsit elengedték szerintem ezt az egészet. Az erőforrások már az új Witcherre vannak ráindítva.
  • hykao
    Amúgy most akkor ISMÉT nem sikerül semmilyen korábbi ígéretet betartani erre az évre vonatkozóan? Egy DLC-t sem sikerül kitojni magukból, komolyan? Egy év eltelt...1.31-nél járunk. Oké. Használhatóbb a kistérkép, a küldetések mellet - néha, mert nem mindegyiknél - jelezve van kis képeken, hogy kik szerepelnek benne stb. Johhny alternatív kinézete talán nem olyannyira jövő idegen, mint a korábbi, eredeti stb. stb.
    DE EGY ÉV ALATT SEMMI ÚJ ÉRDEMLEGES TARTALMAT nem sikerült prezentálni? Ráadaásul megint nem ez volt igérve! Emlékszem az év elején úgy indultunk, hogy "nagyon hamarosan jön egy DLC", aztán később egy fajsúlyosabb fizetős... Lassan már arra sem veszik a fáradtságot, hogy hazudjanak valamit. :D

Nemrég egyébként állásokat hírdettek meg, amiben oylan fejlesztőket kerestek, akik képesek élő-lélegző világot alkotni. :D Aztán olvasni lehetett arról is, hogy egy külső, már gyakorlott céggel kereszt fejlesztésben vannak, vagy valami spin-off félén dolgoznak amazok valamlelyik nagy címükön emezeknek (Witcher vagy Cyberpunk)
    Utoljára szerkesztette: hykao, 2021.10.26. 18:19:55
  • Carlos
    Ok, ma is tanultam valamit.
    Amúgy nekem akkor is fura volt, mert ugye ott halunk meg és ott a "nevünk" egy kereszt mellett...
  • lwb
    Igen. Nem is lenne értelme V-nek, mert akkor még egy senki vagyunk, egy névtelen kleptopunk, ahogy Kerry mondta.
  • hykao
    Az a V nem mi vagyunk. Az a Valentínók jele.
  • Sunrider924
    Konpeki plaza
    Utoljára szerkesztette: Sunrider924, 2021.10.26. 02:26:11
  • Carlos
    Miután elcsesztük a Conpeki plázát a No Tell Motel-ben:
    V és egy kereszt... Eddig észre se vettem.
  • Carlos
    Azért vicces 1 év után az a trailer amit beraktak oda. :)
    Más. Elkezdtem megint egy netrunnert a változtatások óta. Kicsit nehezebb de elég jó. Kicsit lassabb igy a játék.
  • robicarlos6
    Cyberpunk 2077 16.63€ (gog)
  • lwb
    :( A W3 meg még majd azután valamikor, Q2. A pletykák igazak voltak.
  • Daermon
    Nextgen update 2022 Q1.
  • lwb
    Series X-en van performance mode, ahol a dynamic resolution miatt 4K közeli felbontás és 60 fps. Legalábbis a digital foundry mérése szerint. Ez is csak az xbox one x változat persze, de a series x tulajok mázlistábbak, mert a ps4 pro változatban sajnos nem volt performance mode, de a boxon last genen igen.
  • Daermon
    Lassan 7 éves játék, persze, hogy konzolon olyan :D De a nextgen patch örömteli, amint kijön indul nekem is az újabb Witcher kaland, pedig már kijátszottam 7szer :D
  • lwb
    Igazából ps5-ön nagyon égető ez a patch, mert ott még mindig a ps4 pro változat fut mindenféle módosítás nélkül. Ez magyarul 30 fps-t jelent, ami vicc.
  • Carlos
    Köszi.
    Akkor asszem megveszem 3500-ért... annyit megér...
  • lwb
    Nem tudni egyelőre, de sanszos, hogy ray tracing meg egyéb nyalánkságok. Kis mázlival DLSS-sel együtt, hogy rendesen fusson is. De állítólag kap némi extra contentet is majd a Netflix show apropóján, de erről még kevesebbet tudni. Lehet, hogy csak alternatív skinek lesznek.
  • Carlos
    Ok, de mi is lesz ez a nextgen update?
  • lwb
    Az az ígéret, hogy ingyen lesz minden platformon.
  • Carlos
    EPIC-en 3500 Ft a witcher 3 GOTY. Erősen gondolkozom. Eddig csak "virágbolti" verziót toltam, de annyit megér... Ott is megkapjuk majd ingyér' a nextgen patch-et? Mi is lesz az pontosan? (eddig nem nagyon foglalkoztam vele)
  • lwb
    Erősen úgy néz ki, hogy ebből is meg a W3-ból is a next-gen változat átmegy 2022-re. Szinte minden megjelenést áttoltak a jövő évre, de engem nagyjából csak ezek érdekeltek.
  • Carlos
    Én is ennek örülnék / örültem volna.
  • Papa01 #5546
    Köszönöm a sok választ! Lehet, akkor rosszul emlékeztem a kezdést illetően, ez egy régebbi mentés.
  • lwb
    Nekem elég volt a főszál. Inkább örültem volna egy reaktívabb világnak, olyan bandákkal, amiket ígértek, valódi trauma teammel meg több olyan dologgal, ami élőbbé teszi a várost.
    Aztán jöhetnek a dlc-k, amik adnak még küldetést meg tartalmat, de a váz már az alapjátékban készen lett volna.

Mindegy, majd a CP 2-ben, ha lesz. Remélem lesz. Az alap jó itt is, csak hiányzik még ez-az.
  • Palinko
    Igen unfair összehasonlítás volt, bár ha jobban belegondolsz abban amikor szerepelt lehet még marginálisabb szerepe is volt mint Jackienek.

Igazat adok a 20-30 órából eleget kapott, de abból a szempontból viszont nem, hogy sehol nem volt kőbe vésve hogy 20-30 óra kell hogy legyen. Nagyon sok mellékküldetést beáldoztam volna szívesen egy dupla-tripla ilyen hosszú főszálért :D
  • lwb
    Azért a Witchernek 3 játéka volt erre, mire kivégezték Vesemirt, persze hogy jobban hat. Bár a másodikban egyáltalán nincs Vesemir, csak az elsőben. De ott vannak még a könyvek is, a W nyilván előnyből indul emiatt.

Jackie nekem nem volt annyira szimpi, nem érdekelt a halála sem. De azt nem tartanám jó ötletnek, ha egy kb 20-30 órás játéknál további órákat vesztegetnénk el egy amúgy annyira nem is fontos mellékkarakterre. Jackie szerepe szerintem marginális, ha kihagynánk az egészből, a történet akkor is kerek lenne. Johnny és V története ez, Jackie nem sok vizet zavar.
  • Palinko
    Meg logikusabb is úgy, aztán már úgy lett felépítve mintha legalábbis
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Vesemir-t vesztettük volna el. Igyekezett a Cyberpunk a zenékkel stb nagyon igyekezett de egyszerűen nincs kötődés egy olyan karakterhez akivel 1 küldit nyomtál le tulajdonképpen. Vesemir-re ott volt 2,5 játék és nagyon működött is a hatás. Itt meg teljesen súlytalan, ha azokat a küldiket lenyomjuk, beszéltetik Jackiet, van vele sokkal több mellék biszbasz biztos itt is működött volna de lehet tényleg Keanu miatt kellett ezt hanyagolni :( Emlékszem mikor az anyja ideadta a motort is úgy voltam hogy kösz de mostmár kocc nyanya, annyira nem hatott meg az egész és mentem volna inkább tovább. Mindezt úgy hogy egyébként egy szimpatikus karakter volt Jackie csak 1 küldetés tényleg semmire nem elég.
  • lwb
    Hát pedig azért töltünk el időt Jackievel:

- mindhárom előélet sztoriban feltűnik, a nomadnal konkrétan közös küldetés is van
    - Sandra Dorsett
    - lövöldözés a hazafelé úton
    - a maelstrom küldetés
    - a nagy balhé a szállodában

Ez legalább 2-3 óra játékidő, ahol legalábbis a környékünkön van, sokszor velünk együtt. És ugye a játék lényegében ott kezdődik, ahol ez véget ér, ott kapjuk meg a title screent is. FO4-ben 5 perc kb. amit a családdal töltünk. Nem is lehet nagyon kitolni, mert ha sokáig tökölsz pre-war sanctuaryben, akkor jön a bomba és game over. És FO4 egy open ended bethesda sandbox, többszáz órányi játékidővel, míg a CP2077 eléggé lineárs és 20-30 óra alatt végig lehet vinni simán. Ebből 2-3 óra Jackie, szerintem korrekt.
  • PiszkosFred
    Hát, én igen :) Illetve nem is a "hiányolom" a jó kifejezés, inkább az "örültem volna neki, ha van". Picit az a szitu, mint a FO4-ben, egyszerűen annyira rövid a bevezető, hogy nincs meg az az emócionális kötődés a tragédiában, ami miatt azt mondod, hogy na akkor hajrá, szétcsapok mindent miatta.
    Jó, Jackie esetében azért fényévekkel jobb a helyzet, meg lehet kedvelni így is valamennyire - plusz a szertartás is szerintem zseniális lett -, de simán el tudtam volna képzelni több időt vele az elején az erősebb kapcsolatért.
  • lwb
    Ez a montázs volt az első "gameplay", amit megmutattak a játékból. Amikor Jackie megy előttünk, majdnem fellökjük a fekete telefonálós faszit stb. Nem tudom, mi volt a terv, de ide speciel pont nem hiányolok egy full lineáris játékrészt. Nekem ezzel nem volt bajom. Ha valami, még így is túl hosszú volt a játék bevezető része, mielőtt megkapjuk Johnnyt és az igazi játék elkezdődik.
  • PiszkosFred
    > Ez nem hiszem, hogy ki lett volna vágva, ezt eleve így tervezték,

Anno volt valami leakelt anyag, küldetések, szövegek, miegymás - nem emlékszem már - ami alapján ez egy végigjátszható rész lett volna, nem csak egy montázs.
  • lwb
    Ja és ezek a cutscene-ek, átvezető mozik amiktől elszoktunk a mai battle royale online lövölde-világban, de a történetvezérelt játékok tele szoktak lenni velük. Ez teljesen normális, főleg mondjuk játékok kezdésénél a bevezető mozi. Egyébként nagyon sok nincs ilyen a játékban, a legtöbbnél, a kamerát legalább azért tudod mozgatni meg van dialógus. Egy rpg-nél ez nem akkora baj szerintem.

Igazából a karaktered talán ha kétszer látod kívülről ezen felül a játékban még - nem ideszámolva a motorozást persze.
  • lwb
    Ehhez nem kell spoiler tag, ez konkrétan a játék első 10 perce :)

A street kid kezdésnél kocsit akarsz lopni, összefutsz egy másik versenyzővel, mindkettőtöket elkapnak a rendőrök. A gazdag tulaj azt akarja, hogy végezzenek veletek, de a rendőr nem gyilkos és egyszerűen leüt, aztán kidob egy sikátorban. Ezzel összebarátkozol a másik tolvajjal, Jackie-vel és jön egy montázs-rész, ami pár percben bemutatja, hogy mekkora cimbik lettetek. Ez nem hiszem, hogy ki lett volna vágva, ezt eleve így tervezték, jelentősége csak annyi, hogy a kiválasztott előéleted és a játék tényleges kezdése közti hónapokat (?) valahogy megmagyarázza. A játék igazából ott kezdődik, hogy mentek Sandra Dorsettért. Onnantól minden kezdés ugyanaz.
  • Carlos
    Ez nem a nomád, hanem a street kid kezdése...