-
lonvard #5408 Egy Witcher 3 után játszva a Kingdom Come iszonyúan sivár küldetések, dialógusok, lehetőségek szempontjából, na de viszont:
Magyarként rögtön ott van, hogy az állat és főleg növényvilág az ugyanaz, tehát én a játékban a középkori Magyarországon is érezhetem magam. Sőt, ha kimegyek most a határba, visszaköszön a Kingdom Come, de még a Witcher növényvilága is. Mert a lengyelek is ebből a régióból szedegették főképpen a növényeiket. :) Lemodelleztek több településnyi régiót Csehországban, gyönyörű a környezet. Ilyen életszerű, hiteles világa nincs még egy közékori játéknak. Tetszik hogy ezt élvezhetjük is, tehát nem úgy mint a Witcherben, hogy külső nézetben áll a karakter, hanem úgy, hogy belső nézetben leülök egy kocsmában, és elengedem magam. Hát mennyire jó lett volna a Witcher 3-ban, ha beülhettél volna a nyüzsgő tavernákban egy székre, és csak élvezted volna a miliőt. Mekkora lett volna, ha odament volna hozzád a pincérnő, és rendelhettél volna valamit. És mindig lett volna valami random mutatvány, kocsmai verekedés, előadás, exkluzív vendég, ami miatt érdemes is lett volna beülni rá. Csináltak volna egy minijátékot az evésre, és akkor ilyen tálból eszegethetted volna a finomságokat, amiket olyan élethően megcsináltak volna, hogy real time is etted volna hozzá a sült csirkelábat. :D Amúgy Star Citizenben pontosan ezzel próbálkoznak. Hogy le tudj ülni mindenhol, élvezni tudd a látványt, és van hozzá evés-ivás minijáték. A küldetések és dialógusok sivársága meg tulajdonképpen egy immersiont segítő tényező, hisz a valóságban se volt más, és a szereplőnkkel azért nagyságrendekkel több minden történik így is, mint egy átlag cseh parassztal.
Kingdom Come-ban ezen kívül megcsinálták a lovaglást jóra. Szinte minden játékban el van rontva, az Assassinban, a Witcherben, a Read Dead-ben is. Két játékban van megoldva, a Mount & Blade, és a Kingdom. Mi a különbség, Az elrontott játékokban mindig nyomni kell a gázpedált, a jól megcsinált játékokban csak elindítod a lovat a w-vel, és nem kell kínlódni. A Red Dead ott baszta el úgy hogy hülyét kaptam tőle, hogy a W-vel elindul a ló, de folyamatosan nyomkodni kell, mert különben belassul és leáll. A Kingdomban meg olyan jó a lovaglás, hogy a gyorsutazást nem voltam hajlandó használni, teljesen oké volt nekem az akár unalmas ügetés, mert elképzeltem, hogy ez a valóságban se volt egy nagy élmény, na de viszont a játék nem kényszerített arra, hogy nyomjam a W-t közben, mintha autót vezetnék. Tehát nem fárasztott le.
Nagyon jól megcsinálták szerintem azt, hogy a lootolásnál sok értéket találsz, tehát nem az van mint egyéb játékokban, hogy a loot az valami random lófasz, meg 2 töltény, hanem mindent meg fogsz találni a halottnál, ami volt nála. Ruha, fegyver, zseton. ÉS mégsem baszták el úgy, hogy akkor néhány gyilkosság után már milliomos is vagy. Valahogy mindig elmegy a pénz valamire. Nagyon tetszik a ruházkodás benne. Az inventory botrányos, ez oké.
Most nem megyek tovább, mer lehetne még pár oldalt írni róla mi minden működik a Kingdomban, számomra ezek miatt a fő tényezők miatt alapból magasról indul ez a játék, és ha a jövőben a középkorban szeretném érezni magam pár óra erejéig, biztos ezt fogom elővenni. Főleg a magyarítás után.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.08.12. 14:48:58