1085
Divinity: Original Sin
  • Was
    Hát azt már nem fogadjuk el, előre kell bejelenteni :)
    Vagy az early access -es játékok tulajdonképpen sosem készülnek el 100%-osan, és csak egy állapotot neveznek el annak (ami a fizikai adathordozóra is kerül)?
  • Laza
    Nem hiszem, hogy eltolják. A hétvégén volt egy 800MB-os patch, és akkor azt mondták, hogy a megjelenés előtt már ez az utolsó.
    Mivel még rajta van a béta pecsét, meg a kiírás, hogy az updatekkel nem kompatibilis a mentés, inkább nem kezdtem el újra (a 1.5GB-os patch óta nem nyúltam hozzá, az törölt mindent), már megvárom a megjelenést.

Remélem ez a mentés törlés a későbbi patcheknél már nem lesz, mert elég idegesítő tud lenni több 10 óra játék után.
  • wedge31
    Elvileg este 7-kor hacsak nem tolják el megint...
  • Was
    Akkor ma lesz ebből teljes verziós megjelenés? Vagy már megtörtént?
  • Sir Quno Jedi
    Azt semmi sem adja már vissza, csak ha elmész élőben egy fasza partira. Én is onnan jövök pl. ma is! :D
  • Susarc
    mennyire adja a régi ADD feelinget?
  • shadar619
    ˆ Jimmyke
    | ma 03:06 | privát | válasz | #56
    Elég sok varázslat van benne, és lehet kombinálni az effekteket, nem csak varázslattal, például robbanó nyilakkal is. Tócsára rávágsz villámot, aztán tűzlabdát és elektromos ködfelhővé válik. :D

Ultima 7 ihlette a Larian fejlesztőgárdáját, sok mindent lehet benne csinálni, több úton lehet megközelíteni a küldetéseket. Modernebb példaként említeném az Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura RPG-t Troikától, nekem erősen ugyanolyan beütése van, körökre osztott harc meg tárgykészítés miatt főleg. Mondjuk az steampunk, ez meg fantasy.

Előző Divinity játékokat érdemes pótolni (elsőt mindenképp), ha másért nem, csak azért, hogy szokja az ember az egyedi humorát a fejlesztőgárdának. :)
    Válasz 'shadar619' üzenetére (#55)

Én a modernebbeket annyira nem ismerem régen én az ice dale 2-vel, Baldur gate's és a Neverwinterrel játszottam sokat. Remélem hasonlít rá
  • Jimmyke
    Elég sok varázslat van benne, és lehet kombinálni az effekteket, nem csak varázslattal, például robbanó nyilakkal is. Tócsára rávágsz villámot, aztán tűzlabdát és elektromos ködfelhővé válik. :D

Ultima 7 ihlette a Larian fejlesztőgárdáját, sok mindent lehet benne csinálni, több úton lehet megközelíteni a küldetéseket. Modernebb példaként említeném az Arcanum: Of Steamworks and Magick Obscura RPG-t Troikától, nekem erősen ugyanolyan beütése van, körökre osztott harc meg tárgykészítés miatt főleg. Mondjuk az steampunk, ez meg fantasy.

Előző Divinity játékokat érdemes pótolni (elsőt mindenképp), ha másért nem, csak azért, hogy szokja az ember az egyedi humorát a fejlesztőgárdának. :)
  • shadar619
    Most gondolkodom hogy vegyem-e meg vagy sem. Olyan kérdésem lenne hogy
    - lehet-e kombinálni a varázslatokat-e?
    - mennyi varázslat van?
    - Melyik játékhoz hasonló mivel én még nem játszottam az előző Divinity szériával?

Előre is köszi a választ
  • Laza
    Nem tudom akkor mennyiért lesz, de én 15$-ért vettem 1-2 hónapja tradertől ... best buy volt :)
  • MrStokes
    Koszi!

Ez megerositeni latszik azt, amit en is olvastam. Hat kivancsian varom a tovabbi tapasztalatokat ebben a temakorben.

Mindezeket leszamitva en mar varom rendesen a jatekot, nekem biztos vetel lesz megjeleneskor.
  • Laza
    Pedig kezdő varázslóval rongyosra lehet égetni mindenkit ... olaj a lábuk alá majd flare :)

Bár tény, a nagy patch óta én sem nyomtam, de lassan nekikezdek megint.
  • Jimmyke
    Kaptam early access kódot, oda adtam havernak mert nem akarom kínozni magam kiadás előtt. Srác 1 órát játszott és a tutorialon sem tudott túljutni mert mindig meghalt. Majd utána érdeklődök.

Mondjuk neki nem fekszik a körökre osztott harc, én meg már általánosban X-comoztam, szóval lehet ott a hiba. :)
  • MrStokes
    Nem is olyan regen azt olvastam egy Steam-es ertekelesben, hogy a jatek nehezsege hagy meg azert kivannivalot maga utan.
    Konkretan az illeto arra panaszkodott, hogy a legutobbi nagyobb patch utan iszonyat benehezedett a jatek es hogy nincs ilyen teren balance.

Errol van valakinek erdemi infoja esetleg?
  • Laza
    A nagy update óta nem próbáltam, az kukázta a mentésem ... most már megvárom a végét csak akkor kezdek neki újra :)
  • wedge31
    A hangokat azért tegyék rendbe mert az nem százas még.
  • foxxi
    Nembaj, már a báta is majd tökéletes
  • wedge31
    10 napot csúszik a játék.
  • Laza
    Humbe Weekly Bundle-ban Divine Divinity és Beyond Divinity akár 1$-ért !!!
  • Laza
    Megkapta a hivatalos megjelenési dátumot: június 20
  • Sir Quno Jedi
    Én most már várom a full megjelenést. Még akkor megvettem, amikor egyáltalán meg lehetett, de úgy nagyon béndzsa volt még.
  • Laza
    Ma kapott a játék egy monstre 1.5GB -os frissítést 300+ módosítással és mindenféle okossággal:
    Here is the changelist for version 1.1.28 now available on Steam Early Access

Complete overhaul of loot generation matrix. Expect much cooler treasure.
     Added 135 music tracks, including some all-time favourites from previous Divinity games
     Added a new “Way of the Rogue” ability and a variety of new Rogue skills
     Full overhaul of your Homestead at the End of Time
     You can create different user profiles, so your little brother or sister can play, too.
     Difficulty settings have been added, so players can pick which sort of experience they prefer.
     Added formations, both in turn-based combat and in real-time, for optimal tactical positioning
     All players playing Divinity: Original Sin can now chat with each other, making it easier to form multiplayer groups within the community.
     Added an “Illusionist Mirror” through which you can change your player’s looks in-game
     Replaced “repair” with “blacksmithing” and charm/intimidate/reason abilities by “charisma”
     Amended stats of “Way of the Ranger” skill
     Skill stats now level up with the characters, e.g. a level 1 flare is still useful at level 15.
     Added plenty of new skill visual effects
     Skills now have certain requirements. You can still learn a skill by boosting the relevant ability artificially, but once you lose the boost, you won’t be able to use the skill anymore.
     Full overhaul of all lighting, shading, and zoom. Get up close and personal!
     You can now give commands to each party member independently. Commands will be executed even if you’re focused on another party member.
     Party members avoid traps. Traps can be disarmed with disarm trap kits (an alternative solution to blowing up the trap, which may destroy neighboring objects).
     Journal now tracks the recipes you’ve learned.
     You can switch between party members while trading.
     There is now an interface to assign companions to other players in multiplayer.
     Several stability and performance fixes were made, in addition to loads of bug fixes. Most of the remaining networking issues should be solved now, too.

Of course there's much more than that. As a matter of fact, here are over 300 extra changes, listed on the Larian forum[www.larian.com] because it's too long for an announcement.

http://www.larian.com/forums/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=491585
  • wedge31
    Divinity: Original Sin - Before and After Kickstarter Trailer.

Megjelenés június 20.
  • Laza
    Szegény játék hemzseg a bugoktól ... pedig iszonyatosan jó, mintha újra élném a Divine Divinity korszakot.

A legzavaróbb a hangoknak a bugja, van h minden elcsendesül és kb semminek nincs hangja, zene sincs ... reload megoldja.
    Meg volt, h egy felvett társ miatt nem lehetett többet beszélgetni senkivel, mert akadt mondanivalója (felkiáltójel), de onnantól nem lehetett senkivel beszélni. Visszatöltés és az aktuális akció előtt elküldtem, h ne legyen kérdése :)
    Vagy pl a teleport piramisok közül csak a pirossal lehet a földről utazni, a kéknél csak a felvesz ikon jelenik meg, ezzel kvázi tönkretéve a működését, csak zsákból megy.

Viszont a harc nagyon jó ... ez, hogy a terep manipulálását behozták, jó kis taktikákat lehet kitalálni.
    Pl a varázslóm föld és tűz mágiás ... az ellenfelek alatt oljata locsolok szét és flare-vel meggyújtom ... az élőhalott vidéken ez durván bejön. Pl volt egy kis boss arra felé, 5x mentem neki a csapatának, de mindig mindenkit feltámasztott ... aztán láttam a közelében van egy tüzes hordó, inkább beszakadtam és rágyújtottam ... a bosst, aki egyébként a távolból matatott meg sem kellett ütnöm, 3 kör alatt elégett :)

Mondjuk az is érdekes, mikor egy harc után ezek a területen lévő effektek rögtön elmúlnak ... de van h végleg ottmaradnak ... pl van egy átjáró aminél ég a föld, meg van egy jó nagy mérgező tócsa és köd ... lehet el tudnám tüntetni vizes hordóval vagy esővel, de szerencsére ki lehet kerülni :)

Na szóval vannak még itt bajok ... remélem megcsinálják ezeket, mert a játék nagyon jó.
  • Laza
    Még mindig ömlengek, nem nyugodtam le a kellemes meglepetések sorában :)

Azt is jó volt látni, hogy visszahozták ugyanazokat a teleport köveket, mint a Divine Divinity-ben ... az egyiket eddig a tetőn keresztül láttam egy házban, aztán mielőtt kiléptem este akkor néztem, h a másik fele ott bújuk az inventoryban :)
    Este első dolgom lesz használni :)

DD-ben nekem a nagy térkép kis piacos városának fegyverárusánál volt az egyik kövem, oda szaladgáltam vissza eladni, annál mindig jó pénz volt :)

Egyelőre bejön a játék 1-2 változástól eltekintve mintha egy kipofozott DD-vel játszanék.
  • Laza
    Egyébként aki jót akar minél előbb tanulja meg a Pet Pal talentet, mert az állatokkal való beszéd igen érdekes és kár kihagyni ... pl a patkányok igen hasznos titkokat szoktak kifecsegni, de más állatok is viccesek :)
  • Laza
    Egy kérdés, van a városban az az elhagyatott ház ...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ... ahová egy barlangrendszerből és egy tüzes csapdás pincéből lehet feljutni csapóajtón. Na itt a kandallón van egy kulcs, ami gondolom az ajtót nyitná, de baromira nem lehet hozzáférni és levenni ... ez bug?
  • Laza
    8 órát játszottam eddig vele, de kb egy helyben toporgok, a város körül :)
    Tisztára mint a Divine Divinity, nagyon tetszik ... kár hogy nehézkes az irányítás és bugok is vannak ... már volt h egy tüzes csapdás szobán majd megőrültem, 20x töltöttem vissza :) szar az útkeresésük, a követési rendszer, a haladás, a klikkelés, minden ... ráadásul nekem a második karim nem csinálja meg a skilles dolgait, mint az indentify meg a lockpick ... megy a csík de nem történik semmi.
    De a játék kva jó, még azt is elnézem, h körökre osztott harc lett benne ... de hogy a nyomorult irányítás, mikor pl ki kéne szaladni a tűzből vagy mérgezésből, de csak totyog vagy meg sem mozdul ... na az felbasz :)

Nálam a hangok is bugosak, nem kicsit.
  • Laza
    Én is megvettem, 15$-ért jó áron volt, a Divine Divinity egyébként is nagy kedvencem, és azóta sem jött ahhoz fogható a sorozatban ... de erre azt ígérték, hogy visszatérnek a gyökerekhez, vártam nagyon :)

Az irányítása kissé nehézkes, a karakterek is lassúak, ráadásul inkább előre tolom a képernyőt és úgy megyek velük, mert ha a közelükbe klikkelek sétálnak, baromi lassú. Érezni rajta, hogy nem százas még, de nem baj, jó lesz ez :)
  • Jakuza1
    Nekem igy is megfelel. Par esztetikai hiba, mint a kamera nem forgathato teljesen, ami hianyzik csak es a mar emlitett szintlepes problema.
  • Nos
    Nekem is nagyon tetszik, de a szintlépés szerintem sem tökéletes. Hogy kinyiss egy komolyabb ládát elég sokáig csak a zárnyitásra kellene pakolni. Ez kicsit erős.

Egyébként én is inkább félreteszem. Majd a fullal.

(Egyébként még nem full egyáltalán, bár a betaval a featurök nagyobb része bekerült.)
  • Jakuza1
    Miert, hiszen mar full. :P

Amugy nem rossz, jol el lehet vele szoszmotolni.
    Sot kifejezetten olyan RPG, ami a lassu lefolyasu, nem akcio orientalt.
    Kifejezetten tetszik ez benne, hogy az osszetettsege nem rohanossa teszi a jatekot.

En speciel annak is orulok, aminek egyesek a steam forumain nem, hogy nem mukodik a quest marker (bugos) es emiatt oda kell figyelni a parbeszedekre es gondolkozni kell. Nem csak futas a marker fele.

A kombinaciok is jok benne, bar a fejlodes az szerintem tulontul korlatozott. Itt peldaul a karakterosztaly skilljeire gondolok, ami a szintjenek megfelelo skillpontot igenyel.

Teszem azt peldaul withcraft elso szintje 1 pontot igenyel, a masodik viszont mar kettot ami azt jelenti, hogy a karakternek 3. szintunek kell lennie, hogy a szintet 2-re tudja emelni. 3-as szinthez 6-os karakter es igy tovabb.
    Ez szerintem kisse tulzo, ugyanis szinte nem lehet igy fejleszteni semmit.
    Na de ez van.
  • Sir Quno Jedi
    Én megvettem, belenéztem, kicsit mászkáltam vele és utána letettem, majd ha full.
  • grebber
    Minden Early access game letölthető ez nem újdonság.Én is így tolom ezt is és a Meridiant is ;-)
  • Jakuza1
    Mar beta fazisban van, raadasul ki is szivargott a netre.
  • grebber

Már megint csúszik a Divinity: Original Sin
  • grebber
    Ezért nem kell bétázni
  • foxxi
    Utálom, mert minden patch után elszáll a mentésem
  • grebber
    Elindult az Early Access
  • wedge31
    Divinity: Original Sin Alpha Release.