1085
Divinity: Original Sin
-
#184 sorry, képként nem engedi, szval url -
ott van az a kameraforgatás -
#182 óóóó így már összeállt!
thx az infót, sosem fogtam volna fel, hogy ott van egy plusz katt :) -
#181 Megy az. :) -
#180 Eladható,úgyis belekerül a recept a naplóba. -
#179 A receptes könyveket elolvasás után el lehet adni? Mert csak gyűlnek a zsákomban. -
#178 De ez nem feltámasztás spell, hanem tekercs. De majd megnézem megint, eddig kettőből kétszer nem ment a fejeken :)
A másikat is kipróbálom, a feltámasztás helyének meghatározását. Eddig nem sokat kellett használni, de biztos lesz még rá alkalom :) -
#177 Most megnéztem, a menüben annyit lehet állítani, hogy combaton kívül, combatban és vmi taktikai helyzetben (ezt nem tudom mi) legyen e kör a karakterek körül, legyenek e körberajzolva, egyszerre mindkettő vagy egyik sem.
Combaton kívül semmi értelme, akkor tudom mi hol van :)
Most bekapcsoltam, hogy combatban legyen egy kör alattuk. Most jutottam harcig, és alattuk kék kör van, az ellenfél alatt meg piros ... szóval mostantól a probléma letudva :) -
#176 Tévedés, a kék 15 méteres körrel azt jelölöd ki, hogy hova kerüljön a feltámasztott karakter. Ez azért van igy, hogy amikor például lávába kerülsz, akkor ne haljon meg újra a karakter.
Az is működik fejre kattintva.
Tehát; Feltámasztás spellre katt > karakter ikonjára kattintva a varázspálca ikonjával, kit akarsz feltámasztani, amire a kék 15 méteres kör megjelenik > a kék területen belül meg kell adni, hol éledjen fel a karakter. -
#175 Én tudom mivel lehet, a V betűvel is, én ezt preferálom :) -
#174 A játék elején vagy a tutorial dungeonban a zöld keretes ablakban írja, hogy a középső egér gombbal és a V betűvel lehet a kamerát forgatni.
Írja is, hogy ahhoz lehet használni, hogy a sarkokba vagy oszlopok mögé be tudj nézni. -
#173 én viszont kb biztos vagyok benne, hogy nem látható, mindig minden játékban sokat foglalkozok a keyek buzerálásával, és ilyen nem volt - délután megerősítem
a kinyitható dologról én így vélekedtem, aztán valahogy megszerettem ezt a forgatást - valami érthetetlen okból nálam az RPG érzést erősíti, ahogy "kutakodok" az adott helyszínen ezzel a negyed kamera forgatósdival
egyébként meg a nyitható dolgok hálisten elég jól láthatók, kattinthatók, mondjuk persze gondot éppen nem okozna, ha highlightolhatók lennének, ez igaz -
#172 szerintem látható, nekem nagyon úgy rémlik, hogy láttam, mikor néztem a hotkey-eket.. sőt, annyi volt a problémám, hogy szerettem volna egér két extra gombjára rátenni a forgatás jobbrát és a balrát, de csak 1 gombként kezeli..
de nem lenne rossz, ha a kinyitható dolgokat is lehetne highlight-olni, mert így sokszor tekergetni kell a kamerát jobbra-balra és keresgélni, hogy mi nyitható... -
#171 azert kerdem, mert nekem sem mukodik ez a modszer, a kollega meg irja, hogy igen :)
kamera forgatas tenyleg a middle mouse button, bar a tutorial nem emlitette, ugy kellett kifilozni :)
es ugye nem is lathato a control beallitasokban -
#170 Középső gombbal lehet forgatni, tutorial elején már van róla szó asszem.
A bétával és early accessel nem játszottam, ezekkel nem szeretem agyonvágni az újdonság varázsát. -
#169 Nekem nem ment, de este majd megnézem még egyszer :)
Nekem csak úgy működött, hogy mikor elhasználod akkor egyszer ki kell jelölni egy nagy kör alakú területet, majd ott a halott karaktert is ki kell külön jelölni, kék körvonallal körberajzolja ha ráállsz (és nincs takarásban).
egyébként nem emlékszem, hogy a bétában benne volt e, de az a V betűvel való kamera elforgatás sokszor jól jön. Leginkább akkor használom, mikor kergetem a patkányokat, hogy dumáljak belük :) azokat futás közben elkapni nem egyszerű, és ált mindig a sarkokban állnak meg, ahol meg szintén megtalálni őket okozhat problémát, leginkább a pincékben. -
#168 Amúgy valaki megszerezte hozzá azt a Source Hunteres DLC-?
Néztem, hogy zenén meg egyebeken kívül két tárgyat ad, valami alsóneműt meg egy kupát ... ami igazából érdekelne, hogy az a kupa hogy működik?
Mert ha tényleg olyan, mintha a vendornak adnád el a tárgyakat és végtelen pénz van benne, akkor szerintem a játék egyik lényegi részét, a kereskedés rendszerét teszi tönkre. -
#167 a feltámasztó scrollok működnek fejre kattintva? -
#166 Akkor nekem kivétel? Egyszer nem találkoztam olyannal, hogy arcképre kattintva ne működött volna. -
#165 ezzel a highlight dologgal nem jelzi őket pirossal ? -
#164 hát meg ugye bújkálnak is elő előszeretettel a föld alól :) -
#163 Nekem nem a saját karaktereim megtalálása szokott problémát jelenteni, azokat amúgy is kijelöli ha rajta van a sor, meg ott a portré ... hanem az ellenfelek tudnak úgy elbújni dolgok mögé, vagy úgy beleolvadni mindenbe, hogy nem látom őket, és őket nem jelöli semmi.
Ált pl azzal indítok, hogy felgyújtom a környéket, főleg ha nagy fű is van, 1-2 fa, egyebek, el tudnak kószálni :) volt a városból kimenet ott a füves, esős részen, hogy egy monszta pont a karaktereim közé teremtődött, és csak akkor vettem észre, mikor hátba vágott ... mondom ez mit keres itt :D -
#162 lehet highlight-olni a karaktereket, ha jól rémlik, akkor alapértelmezésben asszem a 0-ás gombbal (ami egyben hotkey sloté is...) de ha átteszed másik billentyűre, akkor nincs vele gond.. azt viszont nem tudom, hogy a halott karaktert is kijelöli-e vagy csak az élőt.. -
#161 lehet allitani igen, de nem leszel vele elorebb, annyi hogy harcban automatikusan highlightolja a karaktereidet, illetve harcon kivul is, vagy soha
es a feltamasztas valoban nem mukodik ikonra kattintva, szerintem ez bug lehet, engem is zavart amikor rajottem -
#160 Úgy tűnik nektek, mintha ma kezdtem volna az ipart? :)
#158: a feltámasztás vmiért nem működik az arcképes ikonon, ellentétben pl a gyógyítással ... a földön fekvő emberre kell rányomni ... legalábbis tegnap kétszer is használtam és mindkétszer így volt.
#159: az ALT csak a tárgyakat jelöli, a karaktereket/ellenfeleket nem ... ráadásul ezen a ponton haltak meg a kutyák és a ghoul is, aminek baromi nagy kupaca maradt, illetve egy rakat tárgy ... és a halott karakter a halott monszták tetemei alá került ... egy kis csücske lógott ki, azt kellett megtalálnom és kijelölnöm, de a földön fetrengő mindenféle vacak között azért ezt meg kellett találni :) nincs róla képem, de eléggé össze volt ott folyva minden, főleg amíg még lángolt az egész terület ...
Lehet az ALT-ra a menüben be lehet még állítani mást is, majd megnézem, mert pl harc közben néha úgy összefolyik minden, hogy konkrétan keresni kell melyik ellenfél még hol lehet, mert nem highligholja őket. De majd megnézem hátha be lehet állítani. -
zenoka #159 #155
hasznald az alt-ot highlightolja a foldon levo targyakat konyebb megfogni..
(kuuuva sg valasz gomb nem mukodik)
-
#158 Miért is volt nehéz kijelölni ?
Az arckép ikonjára elég ráklikkelni. -
#157 esetleg testvereknek, lakotarsaknak ilyesmiknek idealis lehet :) -
zenoka #156 elobb utobb tuti jonnek jo fajta arena moddok remelhetoleg akkor lehet majd mokazni coopban rendesen.. jelenleg szerintem a coop resze idomilliomosoknak jo:)
-
#155 Érdekes, egyik karim meghalt a világítótorony harc végén, mert ilyenkor gyorsabban telnek a körök és a tűz is gyorsabban éget és nem volt időm felgyógyítani ... de ebben az érdekesség inkább az, hogy mikor felélesztettem, akkor hogy kelt fel ... csak a páncélja :D
Egyébként is alig tudtam kijelölni, mert a boss teteme alá került ... lehet beakadt oda a kari objektuma, nem tudom ... de ilyen páncéllal haladni érdekes volt ... ki-be lépés megoldotta :)
-
#154 "Persze vannak új dolgok, mint pl.: a szórakozás az elemekkel; vagy a tárgypakolás. "
Pont a tárgypakolás az, ami nem új, szerves része volt a Divine Divinity-nek, rengeteg titok és egyebek megoldása volt hozzáköthető, és az egyik egyedisége volt magának a játéknak ....... egy időben használtam rá (meg még most is) az 'izometrikus nézetű Morrowind' kifejezést :) -
#153 Baromi nagy ötlet a játékban ez a "Party Dialogue System", ez pl. single játék mellett nem annyira élmény, mert lényegében saját magammal nem értek egyet, ha nézeteltérést alakítok ki a 2 karim között. Ez ketten nyomva igazi fun lehet. Kő-papír-ollóval kell dönteni, kinek lesz igaza adott szituban. Ez baszott jó. Ezek azok a dolgok, amik baromi aranyossá és szerethetővé teszik a játékot.
És egyet értek, van az egésznek egy bája, igazi old school játék, bár igencsak modern "körítéssel". Szerintem a hangulatot nagyon telibetalálták. -
#152 Odamész, megfogod az egérrel (váza, hordó, láda, akármi) és oda húzod ahová akarod ... persze legyen helye. -
#151 Baromi szívesen nyomnám coop-ban valakivel. Egy dolog tart vissza, hogy ez egy (ahogy csgj is írja) baromira szöszmötölős játék. Minden könyvet el szoktam olvasni stb... és attól tartok nehezen jön az össze, hogy hasonlóan "lassú" játékost találjak mint én. Mert lehet azért sokkal kevésbé szarakodva is játszani, bár úgy szerintem az egész varázsa elveszik. De minimum a lényeg fele. Ha valakinek esetleg lenne kedve kipbálni a coop-ot szóljon. Egy próbát azért megérne. -
csgj #150 Ami engem megdöbbentett ebben a játékban, az az, hogy maximálisan a régi RPG hangulatot hozza vissza. Ez manapság nagy szó, mert mostanában az a menő, ha minden teljesen filmszerű meg pörgős meg leegyszerűsített. Ez a játék meg szöszölős, nyugodt, taktikázós. És tényleg olyan, mintha egy régi 2D-s izometrikus RPG-t újítottak volna fel. Persze vannak új dolgok, mint pl.: a szórakozás az elemekkel; vagy a tárgypakolás. De akkor is egy igazán nosztalgikus élmény. -
#149 Irtó jó játék.
Ezt nagyon összerakták.
(Riddick: amennyiben te vagy McClane, a Playdome-on is írtam 1-2 méltató szót, olvasd el (Megjelent a Divinity... kezdetű hírhez)) -
#148 Tutorial.
Mondom ezt úgy, hogy egy kurva percet nem játszottam a játékkal, csak megnéztem az első fél órát YouTube-on, mert nem bírok várni péntekig (akkor lesz meg az új asztalim).
Azért ennyire ne szarjatok már mindenre, hogy amit a szátokba rágnak, azt is itt kérdezitek meg. -
#147 tárgyakat hogyan lehet mozgatni pl kapcsolókra? -
#146 Mondjuk lvl2-es voltam akkor, meg a magem sem volt a helyzet magaslatán.
Illetve ahogy nézem a szintkülönbségek lehet büntetés képében jelentkeznek, mert lvl2-es szinten a városból kimenve a nyugatnak az undeadedek felé (Light House) alig lehet karcolni a népet és nagyot sebeznek.
Most már lvl3-as vagyok, majd ma megint kimegyek, ahogy emlékszem a bétából, 3-4-esen meg már simán lehet velük harcolni. -
#145 nálam az idézett pók megette egymagában, nemhogy 4, de 2 party member sem hiányzott mellé :)
baromi erős egy dög, igazából alig várom a további, erősebb summonokat
először csatát visszatölteni a lighthouse-nál kellett, többet nem akarok spoilerezni, de ott azt hiszem, harmadjára sikerült csak halál nélkül végigdarálni a népen
se addig, se azóta nem volt még csak távolról nehéz rész sem, remélem, később azért nehezedik