1085
Divinity: Original Sin
-
#425 Há most belefuttottam egy ronda bugba. Megvan a tenebrium, hordozószar is van hozzá, de a hülye Brandon nem veszi át. Már sok mindent kipróbáltam, de nem. Mások is akadtak el hasonlóan. Ez szemétség. Tenebrium skill nélkül kb. el is lehet felejteni a továbbiakat. -
#424 Pf, én kb 60 óránál járok csak a full megjelenése utáni újrakezdés óta :) lehet itt tökörészni rendesen :) -
#423 Amúgy a craftingot és egyebeket vmi guide alapján nyomattad? Mert ingame kb nulla infót találok ezekről. -
#422 Érdekes, hogy 11-esen mentél a második térképre ... én már egy jó részét átnéztem a másodiknak, most mentem be a trial dungeonba, de előtte már a boszi háza alatti barlangot is átkutattam meg egyebeket csináltam, és csak 10-es vagyok :) -
#421 Ezek szerint a végére értél... Mennyi időt tettél bele? :) Mert ahogy nézem, elég aprólékos és alapos a játékstílusod, jó viszonyítási alap lenne. -
SaGa Jr #420 Milyen nehézségen játszol?
Mikor átmentem a második területre mind a négy karakter 11-es szintű volt és közel jártak a 12-höz (és utólag mentem vissza megcsinálni az elf-ork háborús feladatot mert kihagytam, ahogy jóval később zsebeltem be a robi legyőzése után megmentett emberek adta extrákat is mert elfeledkeztem róluk). A kezdeti ellenfelek odaát 9-es szintűek voltak normál nehézségen és mire elértem a végére, akkorra jöttek fel 15-re a legcombosabbak, de addigra a csapatom már keményebb volt náluk (22-es szinten zártam). Szóval igazán hátrányban egyszer sem voltam. Persze megesett, hogy túl korán mentem egy helyre (Silverakármi város bányája a második területen, ahová majd csak a beavatás után és a boszorkány kimentését követően kellene elmenni, hiába kapja az ember elég korán meg a bányatulajtól az egyik oda szóló feladatot), de akkor inkább visszamentem oda később.
Az utolsó harmadban sem rohangáltak ennél keményebb ellenfelek (16-18, a neves kiemelt ellenfelekből volt alig pár darab a játék legvégén akik elérték a 20-at, a többiek 18 vagy az alatt maradtak). A nehézséget inkább jelentette az, hogy egyeseknek valami eszement magas volt a védelmük. Vagy túl voltak páncélozva, vagy valamelyik elemi ellenállásuk volt orbitálisan magas (meg van pár sebezhetetlen ellenfél akik elől lopakodás, megbújás, elkerülés játszik csak míg megfelelő "fegyvert" nem kerít ellenük az ember). Míg a harcos nőci meg nem tanulta a resistance lerontó képességet, illetve be nem táraztam kellő mennyiségű silver vesszőből, addig voltak problémák, de végül is csatabeli halálozás nélkül sikerült befejezni a játékot (feltámasztás csak véletlen lávába gyaloglás meg elkóborló és rossz irányba rohangáló társak miatt kellett). Mondjuk a leggenyóbb ellenfél ellen (guardian, ami egy bazinagy fa gólem vagy mi a rák, odaát a havas pályán, még jó, hogy egy volt csak belőle) kellett is minden mocskos kis trükk, mert alapból minden védelme 150-200 és volt neki 3000 HP-ja. Szóval kapott eláztatást, sokkolást, fagyasztást, mérgezést, vérzést, armor rontást, ellenállás rontást de így is ez volt a játék legkeményebb meccse.
Érdemes minden kis hülye feladatocskát megcsinálni, azokat is amiket állatok adnak, olykor a lehető leghülyébb helyeken. Futottam bele úgy is feladatba, hogy elmerültem épp egy könyv olvasásában (ami amúgy pont adott egy feladatot) és leragad a csapat egy helyen, így kitudott hallgatni egy szerelmespárt akik miatt új feladat jött elő. Van, hogy egy feladat több módon is megoldható és van hogy az alternatív megoldás olykor a több XP-t biztosító nem az elvárt út. Lesz olyan helyzet például a harmadik területen amikor előbb teljesíthető lesz egy feladat ha nem figyel oda az ember mint hogy a hatásosabb, békésebb módon letudja azt. Vagy van hogy valaki segítséget kér és elrohan, azt ha nem spurizik utána az ember, csak egy kicsit is lemarad, akkor az általa adott feladat végére már halott a megbízó (meg lehet így is oldani a feladatot persze de drasztikusan kevesebb XP jár majd érte).
Felderíteni is érdemes olykor elérhetetlennek tűnő helyeket is mondjuk a kék piramis átdobálásával máskülönben megközelíthetetlen helyekre és utána odateleportálni mellé azt így haladni tovább (van hogy a tippeket épp állatok adják majd).
Ehhez kötődik például az a négy cetli ami az end of time területen található kódos ládát nyitó számokat rejti de persze fejtörőbe csomagolva. Na ezek előkaparása is ad némi extrát. Emellett érdemes felhasználni minden blood stone-t, mert egyrészt a sztori kiteljesedéséhez fel kell majd használni/ki kell sütni 12 db-ot, másrészt egy rahedli Xp-t adnak amikor felhasználásra kerülnek. Különösen igaz ez akkor, ha mondjuk mások megsegítésére lesz felhasználva a dolog (például a hátasállat meggyógyítása vagy épp a sérült manus megmentése ugyanazon a második területen csak egymástól jó távol).
Pár tipp:
Ha látsz valamelyik kereskedőnél fiery heart nevezetű zöld üveget (sima palack) azt meg kell venni és el kell tárolni. Ez ugyanis az alapanyaga a szívre hasonlító svirling mud mellett a játék legerősebb egykezes kardjának a planet sword-nak (csak össze kell gyúrni a kettőt és még csak skill sem kell hozzá). Lepipál minden fegyvert. Eszement nagy tűz sebzéssel, nagy alap sebzéssel bír és még tuningolható (köszörű és tetszőleges sebzés fokozó bejátszhat, csak a maximális hatáshoz 5-ös crafting skill kell) essence-el vagy épp tenebrium bar-ral ami további sebzést tol neki (meg kaphat még mondjuk tormented soul által +DEX és + STR bónuszt is). A dolog trükkje, hogy a fegyver alap képességei a létrehozó karakter szintjéhez kötődnek. Magyarán ha túl korán lesz megkreálva, akkor gyengébb lesz mint lehetne. Én a játék alatt 4 db-ot készítettem belőle összesen és így nem volt gond egy karakter fegyverzetével, mert az övé fix volt (pajzs és ez a kard).
A rubinokat is érdemes eladás helyett tartalékolni, mert skill-től (crafting) függően adnak minden ellenállásra a négy alap közül (föld, víz, tűz és levegő), így nem kell az essence-eket erre használni. Ha pedig összehozza az ember a 100 fölötti értéket akkor akár sétálgathat tűzcsapdákon is, nem fog elhalálozni a karakter (meggyulladás ellen me véd). De ez csak páncélokon működik. Essence-ek fegyverbe tehetőek (egyszerre egy, annak megfelelő sebzést kap extrában a fegyver) vagy éppen vértbe, övre, karvédőre, szoknyára. Adott típus adott elem ellen ad védelmet (skill-tőll függ mennyit). Void essence vértdarabokban sneak skill-t növel.
Bőrvért tuningolható fémdarabokkal (metal scraps) és mobile kitchen használatával (mindkettő crafting-ot igényel). Nehéz páncélhoz persze plate fragments kell majd.
Fegyver élezéshez (köszörűn vagy fenőkővel) és pajzs tuningoláshoz (üllőn) blacksmithing skill kell, a többihez crafting.
Íjak és számszeríjak tuningolásához bow string kell (ami két darab sinew összegyógyításával keletkezik, ellenben a későbbiekben kapható strong sinew nem jó semmire, mert nincs hozzá recept pillanatnyilag).
Íj kreálható egy bow string és egy darab branch összerakásából (legalább 1-es crafting-ot igényel). Számszeríjhoz kell egy branch, egy iron bar, majd a kész cuccra kell egy bow string. Mindkét fegyver típus tovább tuningolható extra bow string applikálásával (a legjobb hatáshoz 5-ös crafting kell és sebzés növekedés csak akkor lesz ha az előző tuningolás óta volt crafting javulás, bár 5 fölötti értékeket már nem veszi figyelembe a program).
Íjakra és számszeríjakra lehet applikálni távcsövet ha talál valaki egy darabot. Másra úgysem jó és legalább ad némi extra perception értéket. -
#419 Egyébiránt a játék kicsit túl van lőve szvsz., mert pl. kilencedik szinten mászkáltam és MINDENHOL 12-13-14-15-ös ellenfelek (és két szint nagyon sok már itt). De nem kicsit. Pedig én a csipcsup szarokat is megcsinálom, igyekszem minél gyorsabban fejlődni, de alig ad expet... -
#418 Csak vettem olyat. Mág bővítem neki, hogy legyen helye. Nem szívesen válok meg a régebbi varázslataimtól. Viszont így szinte mindegyik varázslatágat bővíteni kell, az sok-sok skillpont... -
#417 ilyen armoured undead decapitatort tudsz már idézni? az még egy gecidurva dolog -
#416 Szokásosom 2 mágus, 2 lovag. Elsőre laza voltam, levertek úgy, hogy nem is igazán került rám a sor (kör). Na mondom ANYÁTOK, összekaptam magamat és másodikra epic fightban lezúztam a pofájukat. Nem mondanám hogy 1xű volt, kb., minden ötödik támadásom talált pl. (ilyen 29% esélyeket írt, se) :DDDDDD ezek meg egész partira tolják mass weak-et, fagyasztást területre (és nekik mindig fullra bejön), villámot egész csapatra, mindenki stunnolva, criplleznek stb. őrület amit művelnek.
Lényeg, hogy mindig kint legyen a két summon. MINDIG. Igaz van hogy egy körben kettőt megölnek indulásból, de nem baj, máris kiteszed a következő kettőt. 3-3 summon már be van tanítva variknak (fire, ice, spider), de vettem még újakkat (pl. sima csonti harcos, armored csonti lovag decapitator, fogok még blood wasp-ot), szal. bővítjük. És nagyon ésszel kell élni.
A látszólag buta skillek, mint a harcosok fentről lezúzó ökle, nagyon hasznosak, mert pl. a varik ettől földre zúgnak és máris el lehet őket találni fegyóval is (100% méghozzá, még a summonok is eltalálják innentől őket). Ja meg a blind, csak az ritkán jön be. Slow sem árt.
-
shadar619 #415 Milyen csapat összeállításban? -
#414 Tyűh gyerekek, tök lehetetlen harcokat is meg lehet nyerni. Ép csak lev 10 lettem és lev13-as bossfight az immaculate initiation végén megvolt. Na nem mondom, hogy nem volt vérhugyozós, de sem italt, sem scrollt nem használtam fel és mindenki végig életben maradt. Najó, summonból vesztettem vagy 10-et. :DDD -
#413 személyeskedő faszkodást töröltem, továbbá erősen javaslom a kollégának, hogy fejezze abba sürgősen, thx -
#412 Nem csak a lootos küldikről szól a játék ... eleve a küldik meg a loot hogy jön össze, mikor nem magából a küldi megcsinálásból lesz lootod, nem igazán osztogat rewardokat ... illetve a már említett egyéb megtudható információkról már nem is beszélve, sokkal színesebb így a játék ... ez egy RPG ... egyébként meg minden küldi legalább ad XP-t :)
Mire oda ér, hogy nincs mire tegye, már beletett 40+ órát.
Egy karinál simán elfér már az elejétől, mint pl én is a magemnek adtam. -
pikman #411 Csak ilyen szir-szar mellékküldiket adnak nulla értelmes loottal, csak akkor tegyél rá ha már nincs jobb amire tehetnél.
-
#410 Persze, csak a nagy sebzését sokszor nem áldozom be sem gyógyításra, sem másra. De ha muszáj, akkor persze lehet. Illetve nála még nyomni kell, ha máshogy nem cuccokból, az AP növelő pontjait, mert úgy hatásos :) -
#409 Ha tudom én is eltüntetem ... de pl az északi hídon nem lehet, mert akkor megsebzel vele egy NPC-t ... de pont ilyenek nincsenek pl egy 8 fős D&D-ben, csak kolbászolsz, mennek amerre akarnak.
De pl a House of Traps (vagy mi a neve), ott keresztülmenni egyesével lehet ... vagy az várostól nyugati részen lévő csapdás pincében, ami az elhagyott házba vezet azt hiszem.
Bőven elég a 4 kari .. sőt, a DD egy karija után még sok is :) -
#408 Azért a forgószeles körbetámadás jó (jó nagy fegyóval), közeli gyógyítás jó, segítő kéz jó hogy felhúzza a másikat, ha fexik, meg a távolra ható ököl is, mert attól mindég fexik szinte az ellenfél. Nem sebez sokat, de nagyon jól jön. -
#407 Nekem az egyik karim 2h a másik 1h+pajzs ... az 1h az elején kb semmit nem sebzett, most már azért van olyan fegyvere, ami jó. A pajzsra nem teszek semmit, arra megy felszerelésből. Az egykezesre viszont kell, illetve arra is még cuccokból. A kari jobban bírja, mint a 2h, viszont a 2h sokkal jobb támadóerőben, van hogy egy körben 2 ütésével kivégez vkit. Vele nem is nagyon használok skilleket, úgy jó ahogy van, max a faltörő kosos bigyóját, mert azzal a csata egyik végéből a másikba át tud menni úgy hogy sebez, míg gyalog nem tudna. -
#406 háde ooze robbantható, a méregfelhős helyek meg betömhetőek tárgyakkal stb -
#405 Ez egyszerűen nem annyira van kitalálva ... így is problémás néha mozogni velük ... simán ott szoktam hagyni pl a városban három karit valahol, és az egyikkel megyek barangolni és lopkodni :) úgyis a main a lényeg, akit irányítasz, a többi a harcon kívül csak kolonc. A DD is tökéletes volt egyedül, sőt.
Pl Black Cove koponyás kapunyitását is egy karival csináltam a csapdákat kerülgetve, a többi meg pihent valahol.
Ez nem egy D&D játék, ahol nagy csapatokkal nem csinálsz mást, csak harcolsz meg beszélgetsz ... azért ez bizonyos tekintetben interaktívabb játék :)
Illetve a harcban is néha a 4 karinál is a field effect skillekkel óvatosan kell bánni, mert magunkat is megszívathatjuk. Pl ezért is tartom jó magasan a tűz és méreg ellenállást. A méreg egyáltalán nem is zavar, mert így lvl8-9-en 2-3-at tikkel, és mire lejár alig visz le vmit, barangolás közben is simán átszaladok a méregtócsákon ... problémásabb, hogy a csapat magától ki akarja kerülni, az északi mérgezett hídon is úgy kellett belekényszeríteni őket a méregbe, különben megkerülték volna a fél világot :) -
#404 Már a legelején alap ... sok minden hasznos infót meg lehet tudni tőlük. Pl szinte minden helyszínen vannak patkányok, akik az adott helyre jellemző titkokat is elárulhatnak. De pl már a játék elején a városban van olyan küldetés, ami konkrétan erre épül, állat adja. -
#403 áhhh, nem jó mindég a legjobb szerkó, mer akkor meg uncsi lesz, ha overpowered vagy -
#402 en azert nem tennek ra ket forintot sem, hogy elfogy a penz, mar valami 150k korul rohangalok, azt az isten se fogja tolem behuzni :) -
#401 az, hogy most nem tudom mire költeni a pénzem és van mittomén 50-60k-m, még nem jelenti azt, hogy a későbbiekben ne lehetne NPC-knél valami bitang drága cucc, ami lenullázza a "bankszámlámat"
más RPG-be jártam már így, szóval inkább begyűjtök mindent, amit lehet (: -
#400 Mondjuk én 6 vagy 8 fős partinak jobban örülnék, nem kerülne semmibe sem. Több kar ikon baloldalt, oszt ennyi. AI-ja úgysincs a karijainknak. -
#399 De az biztos hogy hiánypótló a gáma, több ilyen kell a jövőben. Faja grafika, legalább négyfős parti, körös harc. Jóez. -
#398 jaj a kutya az milyen aranyos :) -
#397 A kutya a temetőben, meg az erdőben a farkasoknál. -
#396 Meg a szellemkapitány macskája! -
#395 30+ ora utan mar jocskan bele kellett szaladnod pl. a polgarmester kutyajaba (vagy macska vagy miaz), meg a mellette levo epuletben a szukaba, stb. :)
ok pl adnak questet -
#394 Eddig már 30+ órám van benne és kurvára nem a poénok miatt játszok vele az csak mellékes, maga játék összképpe az ami bejön.
Ha vannak konkrét küldik hozzá akkkor felveszem. -
#393 Há ezaz, ahogy elnéztem csak a block-ot tudod növelni a shield skillel. És akkor még tolnod kell az egykezes skillt is, dupla pont. -
#392 sztem nincs, csak a man at arms skillfa
belegondolva az eleg furcsa, hogy defes warriornak nincs kulon skillfaja -
#391 egyreszt ha ezt a jatekot tobbek kozott nem a humora miatt jatszod, hamar le fogod tenni
masreszt persze, konkret questek is epulnek allatokra, stb. -
#390 Van küldi amihez kell elvileg, de mellék. -
#389 Há lehet. Momsmá ilyen tükörpartim van. Amúgy csatában elég effektívek, bár a kétkezes fegyósok helyett két egykezes kellett volna pajzzsal, mivel többnyire már csak állnak egy helyben és védenek. Nem tom van-e pajzsos skill, amiben be lehet defendelni magát. -
#388 Érdemes felvenni az állat beszélgetös skillt? mert ha csak a poénos duma megy akkor nem pocsékolom rá a pontot. -
#387 ohm, szerintem akarhanyszor a new game-re mesz, mindig random valamiket general oda, ugyhogy ezt benezted :) -
#386 Én értem, de a játék alapból figter+mage kombót ad, gondoltam azért, mert később majd lesz mellé rugó stb. Hát nem. A lovag+mage kombóm mellé kaptam még egy lovag+mage kombót. :DDD