1085
Divinity: Original Sin
-
#345 tegnapelőtti patch notes -
#344 Nem látod őket, mert menet közben idézik be őket stb. Szép is lenne, ha előre el tudnád rendezni a terepet. Sima harcok nem nehezek, ahhoz felesleges lopódzkodni, meg smokescreen-elni stb., de BOSS fightoknál cefet tud lenni. Főleg azért, mert bármikor bármelyik karaktered meg tudják ölni körön belül, anélkül hogy bármit is tudnál érte tenni. Sokszor abszolúte a szerencsén múlik. Van hogy röhögve megvan szépen, van hogy ugyanazzal a taktikával mész kusztóékhoz.
Mivel két mágus + két lovag-gal tolom, nehéz is lenne lopózni. :D -
Arhenius #343 Én se értem azt aki panaszkodik, az elején lvl 3-5 körül izgalmasak voltak a csaták, rá kellett jönni hogy hogyan tudok győzni, majd lvl 8-10 körül nagyon sok harc sokkal egyszerûbb, pl a tüzes boss is könnyû volt, a tüzes csontikat meg mészároltam másodpercek alatt, csak arra kellett figyelni hogy mindig essen az eső.
Ha egy íjász 200-at rádsebez a kör elején az a Te hibád. Látod a kis piros pontokat a minimap-en, szóval tudod hogy hol az ellenség. Ha szemből nekikmész az a Te bajod... közel lehet lopózni, ledobni olajat eléjük úgy hogy odaterelt az ellent a harcosaidhoz, aztán egy tûzgolyóval kezdeni lopózásból, begyújtva az olajat. A ranged enemy nem fog látni, és azzal fogja tölteni az idejét hogy olyan pozícióba mozogjon hogy legyen LOS-a rajtad.
Bizony más ez a játék mint a Diablo... -
Arhenius #342 Minden ágnak van elementál summon-ja, én már találtam Summon Earth Elementál tekercset csak mág alacsony a craft-om hogy könyvet csináljak belőle.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ha meg megtalálod a doktor kuckóját ( azt hiszem Rex dobja a kulcsot vagy Evelyn, de szét is lehet verni ) ott meg megtalálod a Summon Unded könyvet is.
-
#341 Ezek mind szépek, nyilván én is használom az elementál kombókat, trükköket, de bossok ellen nem jönnek be. Itt is addig mentem be újra és újra míg szíveskedett nem az első körben ellőni a partit. Aztán legyilkoltam őket és bár közben előadta újra, de a fél partit még tudom nélkülözni egy ideig. -
#340 Akkor passz. A hydros mágus és a melee csajszi mellé én egy ijászt és egy pyros mágust tettem, eddig még csak kétszer kellett vissza töltenem egy harcot annyi meg kell is.
Az se mindegy merre mész én csak velem egyszintüeknek vagy nagy ritkán egyel feletieknek megyek neki. Az természetes, hogy szopsz mint a torkosborz ha két-három szintel erösebbekkel állsz le harcolni. -
#339 Vagy csak nem használ olyan dolgokat,amikkel sokkal könyebb az előrehaladás. Például lopakodás (ami többsebzés és ráadásul a kövekező körben is te lépsz) ,skillel megnövelt sebzést lelehet igy adni,vagy a területeket olajjal felvarázsolni lopakodó módban és utána rá a tűz.
Vagy füstöt kreálni,amitől az ellenfelek nem tudnak sebezni.
Nekem például abszolút lassú a harcosnő is, az egyik leglassabb karakter és még oda is kellene érnie az ellenfelekhez, vagy csomó mozgáspontot elpazarol a mágus a teleportálásával. A varázslóim sokkal jobban megoldják,és még az ellenfelek többségét távol is tudják tartani a fagyasztással, gyakorlatilag cselekvésképtelenűl álldogálnak.
Ha közelebb érnek el lehet teleportálni őket, ráhajítva az ellenfelekre.
De ugyanúgy ott vannak a több ellenséget sebző dolgok.
A játék elején az ellemfelek többsége élőhalott méreg nagy mértékben nem is hat rájuk.
Ellenben a tűz, kivéve az északi részt, szétgyilkolja őket pár pillanat alatt.
Olaj alap,de késöbb még az se kell, mert tűzfalat lehet emelni a Firefly-al.
Rengeteg lehetőség van, ami megvédi a csapatot.
Csak egy példa a sok közül, esővarázslat a bombáthordozó ellenfeleknél és máris nincsen bumm!!!
Ráadásul azt mondom, hogy a régi bétához képest gyengébbnek is érzem az ellenfeleket. -
#338 Kedvetekért most próbaképpen bementem Rex-hez az EGÉSZ partival és első cselekedetből megölte mindet egyetlen mozdulattal, game over. Mondom, nem ugyanazzal a játékkal játszunk. -
#337 Igen user error beztos... -
#336 Az ice elementálig nem is használtam semilyen idézést...
Nem tudom milyen a party összetételed de ez user hiba lesz ha ennyit szenvedsz mert abszolút nem nehéz a játék / normálon játszok / -
#335 hát meg igazából a 2. terület szarásig van olyan részekkel, ahol a pók konkrétan 0 sebzést kap végig, mert csak poison damage jön ki az ellenfelekből
jóaza pók nagyon -
#334 Pók amúgy sokkal jobban bírja néha, mint az elék. Ő van geomancer ágon summonnak ele helyett. Csontik ellen annyira nem jó, mert azok is geo alapúak és pl. gyógyulnak a méregtől stb. Szal. végülis a pók is ele valahol... És kezdetben nincs más summon, jó sokáig rá vagy utalva (lev7). -
#333 Detto,még azt sem értem, hogy miért kell szenvedni. Egyszer kellett egész játék alatt élesztenem, azt is a láva miatt nem az ellenfelektől.
Harcosnő el se jut az ellenfelekig, mert gyakorlatilag a két mágiahasználó és az ijász megöli az ellenségek többségét.
Inkább odateleportálok egy elementált. Na persze aki pókokat használ,az szenvedjen.
-
#332 btw a warrior csajnak kiesett egy legendary kard, ami szerintem azon a ponton mindenkinek ki fog esni, olyan 500akat sebez vele, ha valaminek sok az armorja, arra csak 2-300akat
ugyhogy erdemes karbantartani a csajszit, hasznos joszag :) -
#331 Resist lötty kb. semmit sem ér, mert pillanatokig tart és a kicsi ad 15%-ot egy elem ellen. Nahát azzal kb. kitörölhetem a popómat. Próbáltam, szarra sem jók. Igazi kemény ellenfelek ellen nem jó. -
#330 Én amúgy akár a 2 szinttel magasabb bossoknak is nekimegyek, leszarom. Általában vérhugyozással, de meg szoktak lenni. -
#329 Tüzes párducokat be kell teleportálni a többiek közé szorosan, azonnal meghalnak az eséstől és felrobbannak a picsába, jól lesebezve mindenkit, akit fog a tűz (de durván). Kör indulásánál ezt eljátszom a két varimmal és máris csak egy párduc marad a háromból és sok lángoló balfasz. Aztán mehet a tűzelementál közéjük és így tovább. Az nem problémás. Csak a skeleton parancsnok égő faszi, arra nem hat. -
#328 Figyejjé mé, ha NEM a fő tulajdonságra teszek csak, akkor nem tudom felvenni a geart. Így is néha várnom kell a szintlépésre. Ennyi. Hibridet nem is lehet építeni. Néztem a clericet, de reménytelen. -
#327 a skeleton boss meg a tuzes boss szvsz baromi gyengek, szerintem sima liba mindketto :)
igazabol ha a kornyekukon tudsz haladni, ok sem okozhatnak gondot -
#326 És pontból vagy cuccokból az alsó három tulajdonságot, a Cons, Speed, Perc nem nyomod?
Mert ezek adnak aztán sok HP-t meg akció pontot. Én cuccokból leginkább ezekre építek, meg persze main statra, mert nem mindegy miből mennyit tudnak elnyomni egy körben a karakterek.
Én lvl8 körül vagyok, végigjártam nyugatot és észak nyugatot, kelet déli részét (bár a bosst otthagytam), majd most vagyok a templomban, kint a tüzes részen is otthagytam a bosst ... illetve nem voltam még a másik területeken, a havas és egyebeken, nem bántottam észak nyugaton a portált (ha egyáltalán azok vezetnek oda :)).
Eddig elég jó haladtam, bár akadt pár keményebb harc ... leginkább a tűzre érzékenyebb ellenfeleket szoktam szívatni, a tüzeskedésben jó vagyok :) -
#325 Olvasom mennyi bajotok van, pedig a játék iszonyat zseniális :)
Nekem semmi bajom azzal, ha néha 1-1 harcot újra kell kezdenem, a harccal néha én is izzadok, de pont ezért jó :) pl Evelin harcnál a lépcsőről indulás miatt ki kellett találnom valamit, hogy szétszóródjunk, mert a tüzes párduc szerűségek tudnak meglepetést okozni. Azokat Teleporttal dobáltam ki semleges pályarészre :)
De ott a sok kaja meg lötty, rengetegen nem használják őket semmire, pedig hasznosak tudnak lenni, ráadásul mindenkinek lehet adni és olcsó az elhasználásuk ... pl 1-1 resist löttyé. -
jocika #324 A Larian-nál meg lehet venni a dobozos CE verziót. Nincs véletlenül már valaki, aki rendelt? Tapasztalat? Hozzánk(MO) kihoznák? -
jocika #323 Köszönöm, aztán megtaláltam én is. Pontosan az volt a bajom, mint írtad is, hogy pl. ellenfelek és köztem olaj, és taktikusnak tűnt felgyújtani, mielőtt a közelharcosokat beküldöm tevékenykedni. Olyan van, mint a Wiz-ben volt, hogy az egymás mellett állókat tudom egymással védeni? Mágus mellett harcos áll, például. -
#322 Há én is folyamatosan takarítok és a felszerelésem is elég decent (sőt). Néha nézem a walkthrough-at, meg videókat (utólagos tapasztalatszerzés) és csóválom a fejemet, hogy NÁLAM ez valahogy nem így szokott történni (de nagyon nem :D). -
#321 ha ezt tapasztalod, nyilvan igy van
esetleg amire gondolni tudok, hogy mas sorrendben mentunk vegig a contenten ?!
en eloszor bejartam a kezdo varost a-tol z-ig, kiraboltam / megvettem mindent, aztan nyugatra mentem, nyugati "parton" eszak fele, ugy kanyarodtam vissza keletnek, varos felett elzuztam, aztan delkelet - kelet - eszakkelet, es kb jott is a kovetkezo terulet -
#320 Hát akkor nem tom. Lehet nem ugyanazzal a játékkal játszunk. :D Én ugyanis maxra csak az intelligenciát tolom szerencsétlen két mágusomnál és az adott mágiaiskola skill-jét (+tárgyakból int), szal. ennél erősebbek nem nagyon lehetnének a summonjaim, de bezony NEM élnek sokáig. Ezért is van belőlük több betanulva a két mágusomnál (2x2, pók+tűz, pók+jég) és így amint egy kinyúlt, megy is a következő (úgyis csak 5 kört maradnának, de nem élik meg).
Csak akkor maradnak meg, ha pl. olaj+tűz+ellenfélnek is tűz eleje van+tolom rájuk a tűzlabdákat, meg ami belefér piszkosul. AKKOR a tűz elem egész jól elvan. Jégelet egy kör alatt kapják szét. Ha szerencsém van akkor viszont besebez és Ő viszont szépen sebzi a ellen tűz elét.
Szaros íjászok simán besebeznek egy lövésből 200HP-t már 7. szint környékén. Érted egy sima csonti íjász, van belőle x darab + keményebbek. Én meg csak kapkodok levegő után.
Az ember tolja a fortify-t már rutinból minden harcos kasztra, de hiába elemi szarok ellen nem jó. És persze olyat lő a kis geci, ami 1xrre mérgez és éget! Vagy más kombinációban. Tutira nem lehetsz fullra védve ellene.
MINDEN karimnál van amúgy a man-at-arms-os gyógyítás (mágusoknál IS), plusz sima hidros mágiás is aki mágus. Folyamatosan gyógyítás alatt áll mindenki aki él. Hiába. Kör alatt leszedik néha a legerősebb lovagomat (merthogy azok is ketten vannak). -
#319 nem volt meg ilyen boss fightom, pedig hardon jatszok, es most vagyok level 13 korul (es nem vagyok egy hardcore jatekos)
a summonok nekem nemhogy tovabbra is hasznosak, de relative egyre erosebbek, bar mar leginkabb csak a pokot hasznalom, az rohadtul birja (most olyan 1000-1200 elete lehet egynek, van belole 2)
gondolom a varazslo szintjevel, meg talan az int ertekkel nonek a summonok statjai ?!
ami szokott fejtorest okozni, bar inkabb csak idohuzas, hogy 1-2 fightban pl. a warriorom 6-8 koron keresztul meg sem tud mozdulni a folyamatos cc miatt, azt mondjuk nem nagyon szeretem.. -
#318 Amúgy legesleghasznosabb talent a morning man, vagy mi, mert azzal max. HP-n jön vissza a kari, ha éleszted. Enélkül minimum érdekes tud lenni... :D Viszont nekem már minden karinak megvan. A gond már csak az, hogy néha megmakacsolja magát a program és nem hagy újraéleszteni semmiképpen. Ilyenkor bukta vanik... -
#317 a targymozgatast egyertelmuen "javitja" 2-3 szint telekinesis, de ja, furcsa ez hogy vegig kell mindent pasztazni egerrel
en egy pontig kifejezetten elvezem is ezt, kicsit jobban elmelyulok legalabb a felfedezgetesben, de neha tenyleg ugy vagyok, hogy leszarom, haladok tovabb -
#316 Amúgy én nem tom hol jársz, de lev8-as summonokat körön belül verik le, néha úgy, hogy nem is jut rájuk a kör, szal. cselekedni sem tudnak. Pediglen tolom neki pókot, tűz és jégelementált is és amúgy jó izmosak. Persze hasznosak a summonok, nélkülük nem boldogulnék.
De pl. van boss, aki MIELŐTT rád kerülne a legelső kör és BÁRMIT is csinálhatnál, kinyírja a fél partit és a másik kettő is közel áll hozzá. Egy variból. Aztán jön a többi. Hehe. Szal. csak űbercsalós taktikával lehet tenni bármit is (pl. egy karival mész csak be, mindenféle védelem fent és megpróbálsz élve visszajutni a kapuig vele, menekülés ezerrel, aztán lutri, mert felbuktatnak spellből). Mert előre honnan tudnád, hogy ez jön?!?!?
Ha mostani boss harcot végre megnyerem, lev 9-es lesz a csapat nagyjából. -
#315 Lootolásban az a gáz, hogy amiket ki lehet nyitni, azokat nem jelzi ALT-tal sem. Van két bone pile, tök ugyanúgy néz ki, egyik csak dekoráció, másik lootolható. Gratulálok. Így gyakorlatilag végig kell húzkodni a kurzort MINDENEN, mint egy réges-régi point and click játékban, hogy ugyan hol lesz már highlight. Picinkét lassú így és NAGYON könnyű bármit kihagyni (akár sokadjára is, hiába mész vissza).
A kamera miatt van, hogy olyan festményt kéne arrébb mozgatni, amit nem is látsz (és klikkelni sem tudsz rá!), ha közel vagy ahhoz a falhoz. WTF?! Tök máshonnan ráláthatsz kicsit, ha úgy fordítod és akkor talán (kapcsoló is). -
#314 elso +1, nem is ertem, tobbi aspektusa tok zsenialis a jateknak, ez a beszelgetos resze egy kalap szar
masodikat viszont nem vagom, sosem tortent velem ilyen, szerintem turelmesebben csatazgatok :)
harmadikra: hogyne tudnad, latod a "csikjabol", az mas kerdes, hogy neha kicsit hektikus, ahogy mozgatni kell az egeret ossze-vissza, hogy pont ne akadjon el
a nehezseg.. en tul egyszerunek erzem a jatekot, mar-mar csalas, amit a varazslok (legalabbis eddig) muvelnek
a summonokon kivul a tobbiek nem is nagyon szoktak sebzest kapni, legfeljebb ha gyorsitani akarok a csatan, bekuldom a warrior csajt, es 2-3 utesbol szetkap mindenkit, max kap 1-2 megintcsak op healt
na viszont amit a vegen irtal, azzal kapcsolatban: lootolni ebben a jatekban annyira butthurt, hogy neha elgondolkozok: inkabb nem is szenvedek vele
nem eleg, hogy hoverre telebassza a monitort a targy osszehasonlitassal, es eselytelen vagy klikkelni, de meg ha sikerul is, valamelyik paraszt tarsad tuti raparkol a lootra (amit persze megintcsak nem latsz), es tuti beszelgetni kezdesz vele loot helyett..
elgondolkodtato, hogy vajon mennyire lett tesztelve ez a resze a jateknak, mert ha ezt egy programozo azert hagyta igy, merthogy "jo az ugy", az.. gaz -
#313 Zsárekök. Ez a charm-os kőpapírollós izé, ez kurva idegesítő. Gyakorlatilag ha háromszor magasabb a charm értékem, mint az ellenfélnek, akkor is bukom mindig. De úgy, hogy egy pontot sem szerzek vaze! Ezek nem normálisak?! Én minden rpg-ben a szociális skilleket húzom, mert ez a lényege az rpg-nek. De itt?!?!?
Másik hasfájásom a köröknél, hogy simán bukni szoktam full körét az embereimnek, mert az előzőnek elfogy az eksönpontja (de ugye ezt még nem írja ki), rányomok a végére és máris a következő emberem körét ugrottam át. Murva idegesítő egy bug. Türelmesen várok, de így is ezerszer beszoptam (vagy többször).
Aztán ott a magasságkülönbségek. Csomó vari elakad a terepben, de te ezt nem tudod ELŐRE megállapítani, hogy na ez még menni fog, avagy senem. Lépcsőknél sem.
Nomeg a véletlen. Ez a Bracchus Rex kölyök úgy győzött le, hogy minden másik boss halott volt, neki volt még pár pixel élete, mondom tiszta sor, maradék két emberem fullon, körbevettük, most megdeglik (azért két emberem, mert hiába álltam a hallottak mellé közvetlenül, az a mániája, hogy nem látok rájuk, így éleszteni sem tudom). HÁTNEM. Mivel csal a gép. 75%-89%-os esélyekkel akár egymás után háromszor is MISS, majd pedig neki minden mindig bejön fullra. Gyakorlatilag egy pixelről is ki tud végezni, BÁRMIT is csinálsz, ha a véletlen szám generátor úgy dönt (és szokott). Ez azé egy murva nehéz boss harcnál kemény tud lenni, hogy gyakorlatilag taktika az ablakban, a véletlen dönt.
Meg ugye minden a bal klikk, így sikerült már kivennem a fotelt a kormányzó alól stb. aminek nem örült és hasonlók. Ezzel lehet csinálni valamit? Pl. hogy a tárgyak fevétele, a beszélgetek/interaktívkodok és tárgyak huzigálása átrendezése más gomb legyen? Mert a saját karijaimmal is mindig beszélgetni akar, ha véletlen rájuk klikkel az ember (és rájuk fog, mert szénné mindig az útban állnak). -
Arhenius #312 Szabadon választani nem, de tudod késleltetni a karakterjeid körét, a képernyő jobb oldalán van két kis gomb, az egyikkel elszaladsz a csatából, a másik a delay.
Ezt akkor is érdemes használni ha sok a közelharcos ellenfél vagy olajat égetsz/smokescreen=t használsz magad és a távolsági ellenfelek között. Ha delay-t nyomsz akkor ők fogják elhasználni az akció pontjaikat arra hogy közelebb menjenek, nem te.
-
jocika #311 Így ok. -
#310 4en lesztek, és a játék egy korai szakaszától kezdve BÁRMILYEN társad lehet
ezen kívül, akkor mostmár mégegyszer: minden kaszt össze vissza fejleszthető, nincsenek kőbe vésett kasztok, így totál te mondod meg a csapat felépítését
így ok? -
jocika #309 Nem akarok belelátni semmit.
Csak arról van szó, hogy nincs infóm a felvehető csapattagokról semmi, még az sem, hogy mennyi lehet; és jól szeretném beválogatni őket. A Win8, BG I-II stb. játékokban is inkább elment és kockáztatott az ember, ha a tervezett csapatot próbálta összeszedni. Pillanatnyilag egy lovag és egy battlemage alkotja a csapatot. -
#308 miért kéne kirakni? nem értem az összefüggést
ugyanolyan erős, mint a később felvehető társak, annyi a különbség, hogy neki vannak interakciói, van személyisége, a későbbiek meg csak lógnak mint a f*sz
úgy érzem, te ebbe a class dologba valamit bele akarsz látni -
#307 Igen tedd ki a partiból és utána minden csatában odaveszik az egész csapatod, mert négy főre vannak méretezve a csaták. -
jocika #306 Akkor őt nem is érdemes felvenni? Hogyan rakjam ki? Haljon meg?