1085
Divinity: Original Sin
  • j0nNyKa
    nekik nincs classuk, csak később a hanchmaneknek, de nem is számít
    warrior van hozzá a legközelebb mindenesetre, 2h speccel
  • jocika
    Aztlehet valahonnan tudni, hogy akit felveszek az milyen kasztú? Csatlakozott Madora, de nem tudom eldönteni, hogy lovag, vagy harcos, vagy valami más pofozóbajnok.
  • j0nNyKa
    nem volt még ilyen, gondolom elromlott az a file :(
    egy előző állást betölteni?
  • Bucser
    Tegnap este ota ahogy betoltok egy allast a jatek kb 5 masodpercel kesobb kifagy.

Masnal is ez tortenik?
  • Action
    Igen csak akkor tudsz. Különben nem sok értelme lenne pl. hogy kinek mekkora a initative értéke...
  • jocika
    Harc közben nem lehet szabadon váltani a karakterek között, csak ha lelépte az akciópontjait?
  • j0nNyKa
    höh, akkor abból is lesz egy rakat pénzed :)
    most nagyon durván bevásároltam skill bookokból, azok azért tényleg elég drágák, ahogy írtad is, de még ígyis többtízezrem maradt, nincs itt gond pénzügyileg
  • Laza
    Közben kipróbáltam a nagyítót, és valóban nem fogy el ... valamiért azt hittem el fog :) El is adom a fenébe őket, mert van nálam vagy 15 :)
  • UUUU
    Pontosan.
  • j0nNyKa
    valóban, megnéztem, írja rajtuk, hogy hanyas loremaster kell :)
    mindenesetre a nagyító az tuti nem fogyó eszköz, a loremastert meg majdcsak szinten lehet tartani :)
    nekem most a legnagyobb, ami épp nálam van, 4es, az összejön az 1 rárakott pontból + a cuccaimból
  • Laza
    Hát a Divine Divinity-ből kiindulva több szint lehet a tárgyak megnézéséhez ... ráadásul biztosan van szint, mert direkt nézni szoktam, hogy 1-es vagy 2-es tárgy jön e a ládákból (a felfedezéshez szükséges szintet írja rajta, ha nincs meg akkor pirossal), mert a kettesek ált jobb cuccok. Most éppen nincs nálam ilyen, de majd mutatok :)
  • j0nNyKa
    ööö akkor még1 infó, amit szerintem nem jól látsz: a loremaster szintjének nem kell a cuccok szintjével megegyeznie, sima 1es loremaster, meg egy darab nagyító, és kész, örökre mindent ingyen identifyzel
    legalábbis ahol én most járok (2. nagy terület, level 10) még ennél nem volt többre szükségem soha :)
    a loremasteremre már jön cuccokból 1-2 + szint, de amennyire látom, az csak az indentify sebességén növel
  • Laza
    Olyasmi, nem egyforma, de drága.
  • Laza
    Ja, hogy nem használja el? Hehe, egyszer sem próbáltam, mondom olyan kevés van belőle :D

Eddig úgyis csak 1 és 2-es szintű cuccokat találtam, ennyit Loremaster meg simán van cuccokból. Na majd megnézem.

Végül is a boltos sem drága, átlag 20-50 pénzt kér érte, és most is van kb 40.000 pénzem, ma nagyon beindult a cuccok esése, több boss is elesett, és egyre drágábban eladhatóak esnek.
  • UUUU
    Nem 400 pénz volt? Valami olyasmire emlékszem.
  • j0nNyKa
    ööö?
    van egy nagyítód, és örökre végtelen identify-d lesz, miért fizetnél a boltosnak?
    vagy valami nem látok?
  • Laza
    A béta után nekem fura, hogy most ilyen olcsó a boltossal való tárgy indentify ... bőven 100 gold alatt kérnek mindért, talán 1-2x volt, hogy 100-nál többet kértek el érte. A bétában úgy rémlik már az elejétől 100-200 volt min ... meg kellett gondolni, hogy a boltossal mit nézetek meg. Most meg egy 'nagyítóért' 80 pénzt ad a boltos, egyébként meg drága ha veszem, nem éri meg magam csinálni.
  • UUUU
    1hp-ja marad ,ha meghalna az első sebzéstől.
  • Laza
    Amúgy Madora nekem is csinálta most ezt a Resist Death-ot, megnéztem fight után, van egy Comeback Kid nevű talentje, ami ezt adja ... viszont 5 Willpower kéne ahhoz, hogy ezt megkaphassa ... és ugye neki semennyi sincs ... érdekes, hogy neki alapból megvan ez a talent.
  • Laza
    Egyébként utána megnéztem a neten, hogy ez csak nekem okozott e problémát, de ahogy láttam sokan pont ugyanazzal a részével bajlódtak, mint én :)
  • Laza
    Pont emiatt a random generálás miatt szoktam kicsit csalni a ládákkal, mindig menteni előttük, és hulladék van benne akkor visszatöltöm a mentést, és addig nyitogatom, amíg nincs benne vmi értelmesebb. Mondjuk nem szoktam sokat szarakodni, max 4-5 visszatöltés, aztán hagyom.

De a valóban különleges cuccok sosem a ládákban vannak, hanem bossok dobálják ... nálam. Ebből a szempontból nagyon fixen lerakott tárgyakat sem láttam még, amik olyan ütősek lennének ... eleve eddig mind fehér volt.

Azért a Divine Divinity-ben több volt a fixen lerakott jó cucc. Emlékszem talán a vámpír elrejtett kis barlangjában, a faláda tetején fixen lévő kétkezes kard volt az egyik legjobb cucc. Meg a titkos könyvekből összeszedhető, titkos helyen összerakható felszerelésből a kardot használtam sokáig (a másik egy amulett volt, meg még vmi, amit választani lehetett) ... remélem hasonló jó kis titok itt is lesz.
    Meg az elrejtett Dragon páncélszett darabjaiért is úgy kutattam át a világot, vicces helyeken voltak :)
  • Laza
    Most ezért igaza volt, mert 'koponyás kapu' alatt valóan egy bazi nagy koponya formájú, lángoló szemű szikladarabra gondoltam, amit egy kapcsolós 'puzle' segítségével leget csak kinyitni :)
    Igazából nem is nevezném puzzlenak, egyszerű szopatás :D
  • j0nNyKa
    ez okoskodás, a kolléga olyan ajtóval szívott, ami lockpickes, arra válaszoltam, mi meg szerintem ettől a hsztől kerüljük egymást, rendben?
  • UUUU
    Erröl beszéltem. Tehát, máris nem nyit mindent, csak amihez lock picking kell.
    Tehát a pendantokkal, vagy mással nyitható helyek nem.
    Ilyen példaul a burial mound. Vagy éppen a testvérkút mellett található kapu, amit varázslattal vagy fegyverel sebezni se lehet.
  • j0nNyKa
    van scroll ami mindent nyit, amihez lockpicking kell

egyébként neked magyar a játékod? mert általában gőzöm nincs, miről beszélsz
  • UUUU
    Azért ezt kétlem. Erőfalak, csak tárgyal nyitható helyek.
  • j0nNyKa
    van scroll ami nyit mindent :)
  • UUUU
    A bossok többsége dob, legtöbb nekem is onnan van. Unique és Legendary itemek.
    És szerintem van közöttük pár trükkös is. Mert olyan is van köztük, ami nem ad semmi bónuszt.
    Ilyen nálam az unique Royal Guard Talisman,Buffalo Amulet,Stone Sword.

Az elsőt például a már emlitett testvér kút melleti ládában találtam.
    Monjuk itt meg kell említenem, hogy nem feltétlenül biztos, hogy mások is ott találják meg, mert a ládák random lootot dobnak, kivéve a fix itemeknél.

De van például a Stone Sword egykezes Unique kardom is, ami 100% pertifiedet (kővé dermeszt) ad,ellenben 1/1 a durabilityje és nem javítható. Tehát biztos valahol olyan helyen kellene használni,ami a tovább haladás szempontjából fontos. Pl. valamilyen nehezebb boss, vagy ki tudja.
  • Laza
    Most nekem is két egymást követő boss fight dobot 1-1-et Black Cove-ba.
  • Laza
    Komolyan mondom, ha nem szoptam több órát a Black Cove koponyás kapujának kinyitásán, akkor semennyit sem ...
  • Laza
    Ebben a játékban nem működik, hogy bárhol teszem le a piramisköveket?
    Black Cove-ban tettem le, majd visszaportoltam a városba, és bent volt az inventorymban ... aztán direkt visszamentem Rift-el, letettem, majd vissza a városba, és megint a táskámban volt.

Úgy tűnik töltős területek között nem lehet vele menni?
    Nem is értem, mert a Divine Divinityben akárhonnan lehetett használni, semmi korlát nem volt. Pl én mindig a nagy térkép közepén lévő városkában (ahol a piactér is van) jobb oldalt a fegyver boltos előtt tartottam az egyik követ, és a bolt körül dobáltam a földre a cuccokat, amiket nem tudok eladni ... és közben mindenfelé voltam, a kő mindig ott volt és a cuccok is a földön.
  • Laza
    Ó, hát akkor te sokkal előrébb vagy mint én :)

Én 20+ órája játszom, és csak a város körül flangálok :)
  • UUUU
    Nem loptam egyszer sem, még sincsen igazán pénzpoblémám, pedig rengeteg varázskönyvet megvettem már. Elöbb is vettem párat Silverglenben.

Egy helyen akadtam meg eddig, a testvérkútnál a fagybirodalomban, nem tudom kinyitni az ajtókat. Valami trükkje lehet,vagy kellene valami hozzá olyan küldetésből vagy bossból,amit még nem csináltam meg.
  • Laza
    Na megyek, megpróbálom ellopni a fejet :)
  • Laza
    Nekem a világosabb sárga Unique-ből van pár darab ... pl egy nagyon jó kis egy kezes bunkósbot a fighteremnél. Egy ideje nincs mire lecserélni.

Most összelopkodtam egy rakás képet a városban, fel is duzzadt a pénztáram 20k-ra, pedig még vásároltam is. Csak így elég kiábrándító mászkálni ... bejövök a városba és tönkreteszem ... meg már a hal árus is az én vacak cuccaimat tárolja, akinek csak tudok adom a cuccokat :)
  • UUUU
    Teli vagyok veluk. Van vagy 6db.
  • Laza
    Az nekem is kiesett már egy ideje, még vmikor ma.
    Egy alsónemű szerűség :)

• j0nNyKa
    kiesett az első legendary, yay :)
  • Laza
    Imádom ezt a játékot ... meg az ilyen játékokat :)

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Mikor először láttam a városban, hogy cirkuszi mutatványként mutogatnak a beszélő/mesélő fejet, már sejtettem, hogy valahol biztosan össze fogok futni a testével :)
  • Susarc
    köszi!