1085
Divinity: Original Sin
  • Laza
    A város alatti lángszórós csontit a kétkezes karddal operáló csajszi, Madena (azt hiszem így hívják) darabokra aprította ... míg előtte, mikor ketten voltak, a fighterem alig karcolta, a fire/earth mágusom meg nem sebezte, hanem töltötte vissza az életét :)

Csak egy baj van vele, olyan buta és hisztis, hogy állandóan pofázik valamiért, mindig helyre kell tenni :D
  • Laza
    A skillek határozzák meg a kasztot, szóval olyan, hogy kaszt kvázi csak egy alap elnevezés, semmi több, így nincs is mit meghatározzon.

A kaszt, mint olyan az alap indulási értékeket határozza meg, amit aztán később úgy módosítasz ahogy akarsz ... azaz a kapott pontjaid oda teszed ahova akarod.

Plusz a döntéseid is (személyiség) akarva-akaratlan módosítják az értékeket (státusz ablak utolsó füle). A skilleknél a pont más színnel van jelölve, és egérrel ráállva írja, hogy melyik személyiség tulajdonság növelte (vagy csökkentette, lehet ilyen is van) az értéket.
  • j0nNyKa
    jogos, amikor orakig boklaszol a varosban (en is LEGUTOLJARA voltam abban az epuletben, ahol vannak), szoval fontos nagyon, hogy 2 vagy 4 karakterrel rohangalsz, es veszel fel questeket, illetve rabolsz ki hazakat
    azert fontos, mmmmmmmeeeeeeeeeertttttttttttt
    hm
  • Laza
    Az alap mage fire/eart-al teljesen jól működik az elején. Olaj a földre és bele flare ... aztán további olajfoltokkal lehet növelni az égő terület nagyságát.
    A másik karakterem fighter ... akkor veszem hasznát ha a mage trükkjeire immunis valaki, vagy túl közel jön.

Az, hogy hamar felvehető a városból két másik karakter nem triviális, max azoknak, akik már nem elsőre vágnak neki. Simán el lehet bóklászni úgy órákig, hogy nem találkozol velük.

Egyébként az egyik egy knight (2 kezes kard), a másik meg egy mage szerű water/air elementálokkal. Így az általam indított alap csapatot jól kiegészíti.

Aztán később az End of Time-ba pénzért lehet majd szinte bármilyen karaktert felfogadni.
  • j0nNyKa
    nyilvan tul atfogo tudasom nincs igy 2 rovidke delutan / este utan, de amennyire latom, van egy keves, talan a skill costoknal ir olyat, hogy az adott kaszt mennyire effektiv azon a fan, es ettol fuggoen tobb / kevesebb APba kerul 1-1 skill
    de ez ilyen nagyon halvany emlek valami eldugott helyerol a jateknak, javitsatok ha nem igy van
  • Tatyla
    értem,köszi
  • Lokker
    van olyan, hogy előnyösebb valamelyik kasztnak adni azt a két skill fát?
  • j0nNyKa
    tudod ugye hogy a kasztok nincsenek kobe vesve, ossze vissza customizalhatok?

mivel imadom ismetelni magam, ezert ujra: csinalsz egy karaktert, aminek adsz hydro + geomancer skill fat, es az egvilagon semmi problemad nem lesz a jateknak egy jo nagy szakaszan (ahol eppen en most jarok, meg semmi nem okozott gondot)
    a masik karakter kb kurvamind1

ezen felul, again, mert ismetelni jo, barmi mast is kiprobalhatsz, mivel kb 2 csata utan a varosban ugyis osszeszedsz meg 2 karaktert (az egyiknek van hydroja), ott meg mar tenyleg total mind1 lesz a 2 kezdo karid

igy?
  • wedge31
    Szokás szerint a mágusok a terminátorok, épp ezért nem inditotam azt /ugyis csatlakozik hozzád majd egy mágus / ha könnyen akarsz haladni azokal tolod.
  • Tatyla
    ööö előbb még odáig jussak el melyik kaszt párosítás...
  • j0nNyKa
    igy megjelenes utan 2 nappal, miutan a ~10faktorialis parositast vegigprobalta mindenki, egyertelmuen az a valsz, hogy "fasz tudja" :DDD

tekintve hogy eleg hamar gyarapodni fog a csapatod 2 fovel, a helyes valasz a "kurvamind1"

szemelyes velemenyem, illetve rovidke tapasztalatom, hogy a hydro + geomancer paros az egyik karakteren fasza nagyon, a hydro a heal miatt, a geo a summon miatt, de igazabol 100%, hogy barmilyen masik kombo / karaktertipus is rendelkezik ugyanilyen erossegekkel
  • Tatyla
    akkor mondjátok meg melyik a leg életképesebb párosítás egy n00bnak?
  • j0nNyKa
    hát meg a fali képek még baromi jó lóvék
    én most ilyen 30k arany körül rohangálok, igazából nincs mire költeni :)

a képedet meg töröltem, kezdjed el szokni a spoiler taget, kössz
  • Laza
    Igazi guberás vagyok, ha összeszedtem az asztalról az összes End of Time tányért, kb 12db-ot, és eladtam összesen 1300 pénzért? :D

Jobb pénzek vannak ezekben, mint a felszerelésekben :)
  • Laza
    Lopni meg egyszerű, mert beszélgetéssel elforgatod az embereket a lopni való irányából, majd sneak módban (C) összeszedsz amit akarsz.
  • Laza
    Hát ugye az árusoknak limitált pénze van, de vannak cuccaik ... így nem kell pénzért adnod valamit, vagy ha kevés a pénze akkor tárgyat is tudsz behúzni ... így lehet jól ügyeskedni a kereskedéssel.

Pl most ahol tudom lopkodom össze a nagyobb értékű (arany színű) tányérokat meg a poharakat :) az előbb a treasure map árusnál 2500 értékben, 1500 goldnyi mapot és még 1000 goldot tradeltem csak ezekből :D
  • TomStorm
    Az mi?
  • Laza
    Lopkodok össze mindent a barterezéshez :)
  • Laza
    Baromira tetszik, hogy vannak a játékban Divine Divinity zenék ... egy kicsit át vannak hangszerelve, nagyon hangulatosak, újra azt a hangulatot érzem, mint mikor anno azt nyomtam :)
  • Laza
    Lényeg legyen minden elementálra varázslatod valamelyik karival, mert egyébként lehet szívni az ellenállásokkal.
  • wedge31
    4-5 fős partyval nem nehéz, szvsz.
  • Laza
    Most töltöttem vissza egyet :D

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Lementem a város alatti barlangba, ahol egy lángszórós csontváz boss szerűség jött a barátaival ... szétnyomtam a talajt olajjal, lángolt minden, de ez a kecseg boss nem sebződik a tűztől, hanem visszatölti a HPját ... ráadásul lövöldözöm a staffal de az is tüzes, az is visszatölti ... a méregre meg immunis ... kirr, magem kilőve a harcból :) veszek gyors egy másik staffot is :)
  • Was
    Na meg is nézem, mire számítsak. Nem is rendes játék, ha nem kell 10-szer visszatölteni egy csatát.
  • Laza
    A bétában azért hamar meg tudták csapni az embert .. pl ha most bemész a városba de rögtön ki is mész az undead rész felé nyugat/észak felé, akkor nagyon fejbe fognak verni :)
  • Laza
    Sokszor úgy kezdem a harcot, hogy még nem vagyok fightba, azaz gyorsan telik a cd, látom már az ellent és mageval messziről odadobálok egy rakat olajat és meggyújtom ... sőt, van amikor már ég az ellenfél, de még mindig nem vagyok combatban :) aztán mire combatba kerülök már félig szétégtek ... lehet ilyenekkel trükközni :)
  • Was
    Normál szinten mennyire lesz nehéz a játék, lesz benne kihívás? Gondolom itt az elején a tutorial rész, illetve a város előtt az Orkoknál még csak bemelegítés van. Vagy érdemes feljebb tenni? Nem akarok vért h.gyozni, de azért nem szeretnék végig rohanni sem rajta.
    Bár ha jól látom menet közben is lehet a nehézségen állítani, de kíváncsi vagyok mi a tapasztalat.
  • TomStorm
    Már jobban megy.Nagyon ki lehet dolgozni a harcot.Gyakorolni kell
  • Laza
    Most néztem, 12.000-en nyomják.

Egyébként a 2 hónappal ezelőtti állapothoz képest egy tökéletes játék összképét adja ... akkor a hangok szarok voltak, irányítási problémák, 1001 dolog ... mondjuk úgy is élvezettel tettem bele 17 órát :)
  • Laza
    Fighter hamar odaér a Ram skillel :) itt helyezkedni is kell, a maget ki kell helyezni line of sightba, olajozni a földet folyamatosan, felgyújtani és olajozással nagyobbítani az égő területet, stb ... akkor pl a meleek oda sem érnek a magehez, addigra elégnek. Vagy vízbe villám, az stunol .... a Ram meg az ököl ikonos fighter skill knocbackol leveri a földre ... van sok lehetőség.

Rá kell érezni a harcra, vannak benne lehetőségek.
  • Laza
    Kapcsolókkal a legegyszerűbb, hogy ráteszel egy tárgyat ... ugye már a DD-ben is 10 éve az volt az egyik különlegesség, hogy kb minden tárgyat lehetett mozgatni, így találva titkos cuccokat, helyeket (pl széna bálák alatt titkos csapóajtó, stb) ... na ez itt is adott, fogsz hordót vagy vázát és ráteszed a kapcsolóra ... úgy, ahogy pl a csapdákra is (mérgező gázas lyuk), stb.
    Jól lehet ezt kombinálni.

De a tutorial dungeonban zöld kis ablakban vagy miben ezeket mind leírta a játék, ott volt olyan kapcsolós megoldás is, hogy szét kellett szedni a karikat.

De pl a bétában is volt olyan dungeon a város alatti barlangrendszerben ahol egy csomó csapda volt, és egyesével kellett kapcsolgatni meg átszaladni ... a karik szétszedése sokszor kell, mert csapatban nem tudnak úgy haladni, hogy ne szaladjanak bele valami szarba :)
  • Tatyla
    rendben köszi egyelőre még ismerkedek vele csak belejövök...
  • j0nNyKa
    ö, elég faék a játék, és tegnapi megjelenéssel hol lenne már wiki oldal :)

2 kapcsoló az kb a tutorial után sehol nincs, mindenesetre szét kell szedned hozzá a partyt, amit úgy tehetsz meg, hogy a 2. karakter fejét elhúzod az elsőtől, szétszakítva köztük a láncot
    ekkor irányíthatod őket külön

a harc meg.. hát az meg sima action point alapú körökre osztott, mindenre ráírva, hogy mennyiért mit csinál
    ha van esetleg konkrét kérdésed azon felül, hogy "nem teljesen tiszta", szívesen válaszolok, bár a fent leírtnál nem nagyon van több a harcban :)
  • Tatyla
    kábé mintha a két karakterem szellemi fogyatékos cosplay találkozón lenne...
  • TomStorm
    Nekem se amúgy.Olyanokat csinálok,hogy röhögök magamon
  • Tatyla
    ehhez nincs valahol valami magyar wiki mert irányítás (pl,mikor mind a két karaktert rá kell állitani egy kapcsolóra hogy ajtót nyissanak,de az még sem marad úgy)meg harcrendszer nem teljesen tiszta...
  • TomStorm
    Látom recepteket könyvekből lehet szerezni,nice
  • TomStorm
    Attól még a rangedek a Wizardom ütik.Meg persze hátul van csak a mobnak akkora a range mint az enyémnek.Fighter meg mire odaér lemegy a nap meg kell 2 kör.Ezért nem stimmel itt valami.
    De lehet csak azért van ez így mert nemrég kezdtem.Kicsit kell tápoljak a karikon.
    Persze ettől jó minden,szeretem ha nehéz egy játék:)

Ezeket a formációkat kipróbálom viszont..
  • j0nNyKa
    hja, fejük felett vannak a formációk, alapból az a négyzetbigyó elég hektikus
    bár azt vettem észre, hogy kb kurvamind1 a formáció, a csata első körében úgyis kialakul egy nagy összevisszaság :)
  • Laza
    Haladjon mindig hátul :) Tedd sorba a karikat ... meg azt hiszem haladási formát is lehet állítani.
  • Laza
    Én a bétába kb 20 órát tettem, de volt hogy órákig csak a városban bóklásztam :)

Rengeteg dolgot visszahoztak a DD-ből, és a küldik is hasonló színvonalúak, egyszerűen élvezem az egészet :) már régóta vágytam egy igazi DD folytatásra vagy hasonló játékra, végre megcsinálták.